Citas ziņas

Rīgā gaidāma Baltijas lielākā elektroniskās komercijas konference

Gunta Kursiša, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Rīgā norisināsies Baltijā lielākā konference, kas veltīta aktuāliem elektroniskās komercijas jautājumiem un attīstības perspektīvām, - eCom21.

Konferencē tiks pārrunātas elektroniskās tirdzniecības attīstības tendences, jautājumi par nodokļu sloga samazināšanu, tīmeklī veikto pārdošanu strukturēšanu un rentabilitātes palielināšanu, optimāla maksāšanas mehānisma izveidošanu uz Eiropas merchant account bāzes; tiks diskutēts par drošību, licencēšanu, kā arī par jautājumiem, kas saistīti ar moderno tehnoloģisko platformu un elektroniskās naudas specifiku.

Līdztekus foruma oficiālajai daļai eCom21 ietvaros būtiska uzmanība tiks pievērsta tam, lai tiktu izveidoti komfortabli apstākļi dalībnieku lietišķo kontaktu dibināšanai un neformālai saziņai, norāda konferences organizētāji.

Līdz 2013. gadam globālais elektroniskās pārdošanas apjoms sasniegs 1,25 triljonus, paredz Interactive Media Retail Group analītiķi, un tūlītējo maksājumu uzņēmuma QIWI Maka ģenerāldirektors Andrejs Popkovs norāda, ka šāda konference nepieciešama, «ņemot vērā lielo patērētāju interesi par pirkumiem tiešsaistē», tāpat arī uzņēmējdarbības procesu pilnveide un jaunas idejas elektroniskās komercijas tirgu padara patērētājiem pievilcīgāku.

Paredzams, ka eCom21 konferencē piedalīsies lielāko tīmekļa veikalu vadošie speciālisti un vadītāji, programmnodrošinājuma izstrādātāji un pārdevēji, maksājumu sistēmu un procesinga centru pārstāvji, interneta pakalpojumu sniedzēji, tehniskie un nodokļu konsultanti un auditori no Eiropas Savienības valstīm, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Izraēlas, ASV. Tiek prognozēts, ka kopējais delegātu skaits sasniegs 150 - 200 cilvēkus.

Konferences partneri ir Rietumu Banka, tūlītējo maksājumu uzņēmuma QIWI un Krievijas procesinga uzņēmums PayOnline, pasākuma dalībnieki - maksājumu sistēmas Visa un MasterCard

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pilsētplānotājs: komercializācijai nav ne vainas

Didzis Meļķis, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu vides pērles nereti ir pagātnes alkatības un neapdomības iznākums, bet ir arī izņēmumi, sarunā ar DB atzīst pilsētplānotājs, radošās pilsētas kustības aizsācējs Čārlzs Landrijs.

Komentējot pieļāvumu, ka pārliekas komercializācijas dēļ mūsdienās arhitektūras vairs nav, Č. Landrijs norādīja, ka tā ir, ja raugās uz arhitektūru kā mākslas formu. «Ja sagaidāt, ka arhitekts ar savu darbu paudīs kaut kādas idejas, ticību, kaut ko tādu. Mūsdienās 90% gadījumu klients, kas varētu būt lielveikalu ķēde, nosaka, kādi būs ēkas parametri un kā tam visam ir jādarbojas,» sacīja Č. Landrijs.

Tomēr, tajā pašā laikā daudzas lietas, kuras uzskatām par brīnišķīgām, iesākumā bija itin vienkārša komercija un konjuktūra, turklāt bieži vien ne sevišķi sekmīga. «Piemēram, kūrortu pilsētu Bātu Dienvidanglijā ir uzcēluši īpašumu spekulanti. Taču tagad tā šķiet brīnišķīga,» sacīja Č. Landrijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gavrilovs iecelts parLatCard padomes priekšsēdētāju

Gunta Kursiša, 21.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms trim gadiem dibinātā elektroniskās komercijas uzņēmuma a/s LatCard padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Vitālijs Gavrilovs, vēsta Lursoft dati.

Uzņēmuma padomes locekļu amatoi uzticēti Jeļenai Gogolevai un līdzšinējam valdes priešsēdētājam Sergejam Šepovalovam. Līdz ar padomes izveidi par valdes priekšsēdētāju 20. maijā iecelta Nataļja Junele, savukārt valdes locekļu amatus pilda Dina Tirtova un Vladimirs Seleznevs.

LatCard padomes priekšsēdētājs V. Gavrilovs patlaban ir arī vairāku uzņēmumu līdzīpašnieks, kā arī ieņem amatus vairāku citu uzņēmumu valdēs un padomēs.

E-komercijas nozares uzņēmums LatCard 2013. gadā darbojās ar 48,6 tūkstošus eiro apgrozījumu, un gadu noslēdza ar 90,5 tūkstošu eiro zaudējumiem. Kā šā gada mērķis uzņēmumam izvirzīts priekšapmaksas karšu izdošana sadarbībā ar MasterCard Int. Projekta ietvaros uzņēmums paredzējis saņemt principal membership licenci, kā arī izveidot risinājumu sadarbībā ar apstrādes centriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien pieaugoša elektroniskā komercija būs svarīgākais loģistikas uzņēmumu paplašināšanās iemesls, prognozē „Gloucestershire Echo“, balstoties uz „Barclays“ veiktu pētījumu. 61% no pētījumā aptaujātiem loģistikas uzņēmumiem ir norādījis, ka preču izsekošanas sistēmu un informēšanas pilnveidošana būs būtiskais to uzņēmējdarbības attīstības virziens. Līdzīgas tendences kurjersūtījumu piegādes kompānija „Venipak“ novēro arī Baltijas valstīs. Novembrī „Venipak“ Latvijā ir sācis izmantot modernu sūtījumu izsekošanas sistēmu, kas ļauj darbiniekiem redzēt, kur atrodas sūtījums reālajā laikā un ievērojami precīzāk pateikt, kad tas sasniegs saņēmēju.

SIA ”Venipak Latvija” vadītāja Inna Semjonova apgalvo, ka minētais jaunums ir būtiska maršrutizācijas sistēmas sastāvdaļa.

„Sūtījumu izsekošana reālajā laikā ir svarīgs solis maršrutizācijas sistēmas pilnveidošanā, kuras mērķis ir sūtījumu piegādes optimizēšana. Ilgu laiku analizējām mūsu mašīnu kustību, transporta sastrēgumus lielākajās Lietuvas, Latvijas un Igaunijas pilsētās, meklējām optimālos ceļus kādos maršrutos varētu braukt mūsu transports. Nākotnē mums būs sistēma, kas kurjeram automātiski sastādīs piegādes maršrutu un ierādīs labākos ceļus, pa kuriem būtu jābrauc mūsu transportam“, - sacīja I. Semjonova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nosaukti Platīna peles 2016 ieguvēji

Zane Atlāce - Bistere, 01.12.2016

Izdevniecības Dienas Bizness speciālbalvu par uzvaru portāla www.db.lv lasītāju balsojumā saņēma Talsu 2. vidusskolas informātikas skolotāja un direktora vietniece izglītības jomā Liene Katlapa.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 18.gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumi un Latvijā labākais e-skolotājs.

Konkursam šogad tika iesniegti 37 pieteikumi četrās pamatkategorijās.

Platīna pele 2016 balvas Risinājumi biznesam balvu Platīna pele 2016 saņēma AS Swedbank mini karšu terminālis (mPos), ko izstrādāja Swedbank IT sadarbībā ar Ellore O”. Izstrādātais risinājums ir mazs un ērts mini karšu terminālis, kas darbojas ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību un spēj pieņemt gan tradicionālās, gan bezkontakta maksājumu kartes.

Savukārt, LMT speciālbalvu un Platīna Peli saņēma SIA D8 Corporation par produkta Gate2Bank HCE Payments ieviešanu Minskas Tranzītu Bankā. LMT prezidents Juris Binde, pasniedzot balvu, uzsvēra, ka Latvijā izstrādāti digitāli risinājumi bankām ir ar vērā ņemamu eksporta potenciālu. D8Corporation ir starptautiska kompānija ar centrālo biroju Latvijā, kas veiksmīgi izstrādā un integrē IT risinājumus banku un finanšu nozares organizācijās, liekot uzsvaru uz mobilajām tehnoloģijām. Lai arī produkts sākotnēji ieviests Baltkrievijā, tas nemazina fakta nozīmīgumu, ka NFC risinājums maksājuma kartes aizstāšanai ar viedtelefonu izstrādāts Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tiešsaistes uzņēmējdarbības juridiskie aspekti konferencē eCom21: no valsts kriptovalūtu kontroles līdz personas datu aizsardzībai

Sadarbībā ar Rietumu banku, 26.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16. un 17. novembrī Rīgā notiks konference eCom21, un viena no tās svarīgākajām tēmām būs gaidāmie jaunievedumi tiešsaistes uzņēmējdarbības regulēšanā. Daži no tiem paredz kardinālas izmaiņas, kas skars visus šīs nozares dalībniekus.

Par svarīgākajām šīs jomas tendencēm forumā stāstīs Rietumu Bankas Juridiskās pārvaldes vadītājs Jaroslavs Zamullo, uzstājoties sesijā «Regulēšana un likumdošana».

Savlaicīgās adaptācijas plusi

«Katrā no iepriekšējām konferencēm mēs analizējām svarīgākās likumdošanas izmaiņas, kam tirgus dalībniekiem būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Piemēram, maksājumu sistēmu licencēšana ES valstīs, e-komercijas juridiskie riski un banku praktiskās prasības, noformējot attiecības ar servisu provaideriem, interneta uzņēmējdarbības juridiskie riski, vienotais globālais nodokļu informācijas apmaiņas standarts. Laiks ir pierādījis, ka visi šie jautājumi būtiski ietekmējuši e-komercijas attīstību,» stāsta Jaroslavs Zamullo.

Komentāri

Pievienot komentāru