Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā piestājis ekskluzīvs kruīza kuģis Crystal Symphony, kurš pašlaik veic kruīza tūri pa Baltijas jūras reģiona valstīm.

Kuģis izbūvēts Somijā 1995. gadā un pēc tam ticis trīs reizes uzlabots, lai atbilstu luksusa standartiem. Kopumā Kristāla Simfonija izmaksājusi 250 miljonus ASV dolāru. Tam ir divpadsmit klāji, no kuriem astoņos var izvietoties pasažieri. Kuģis var pārvadāt 922 pasažierus un 545 apkalpes locekļus.

Ekskluzīvais kuģis ir novērtēts ar sešām zvaigznēm. Kuģa pasažieriem pieejamas visdažādākās izklaides iespējas un augstas klases apkalpošana. Uz kuģa atrodas tenisa korts, minigolfa laukums, SPA centrs, vairāki baseini, koncertzāle, bibliotēka, kazino, restorāni, kinoteātri, ziemas dārzs un citas iespējas. Pasažieriem piedāvāti arī vairāki eleganti Penthouse tipa viesnīcu numuri, kas dekorēti ar Swarovski kristāliem.

Kristāla Simfonija ir tūkstošais kruīza kuģis, kas kopš 2000. gada piestāj Rīgā. Kuģa pasažieri galvenokārt ir no ASV, kuri desmit dienu ilga ceļojuma laikā iepazīst Baltiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar franču kruīza kompānijas “Ponant” kruīzu kuģa “Le Bellot” vizīti Rīgā oficiāli atklāta šī gada kruīza sezona, informē Rīgas brīvostas pārvalde.

Pirmais sezonas kuģis ir ekspedīciju klases, būvēts 2020.gadā, tam ir 7 klāji, vairāki restorāni un bāri, atpūtas telpas, peldbaseins, spa zona, fitnesa zāle. Kuģis aprīkots ar 92 kajītēm 184 pasažieriem (maksimālā ietilpība 264 personas), kuģi apkalpo 112 apkalpes locekļi. Ponant jaunākie kuģi būvēti kā polārās kruīza jahtas (garums - 131 metri) ar mazu iegrimi (4,5 metri), un ir īpaši izstrādāti, lai nodrošinātu ekskluzīvu privātu jahtu tipa polāro ceļojumu pieredzi. “Le Bellot” Rīgu apmeklē 10 dienu ilga tematiska “muzikālā” kruīza ietvaros. Maršruts iekļauj 9 Baltijas jūras ostas, tostarp, mūsu kaimiņus Klaipēdu un Tallinu.”

2024.gada kruīza sezonā Rīgas ostā šobrīd pieteikti 67 kuģu ienācieni, kas ir par 5 vizītēm vairāk nekā pērn. 9 kuģu vizītes plānotas uz 2 dienām ar nakšņošanu Rīgā, 13 kuģi apmeklēs Rīgas ostu pirmo reizi. Sezona ilgs no aprīļa līdz decembrim, kad Rīgas ostā pieteikti 5 kruīzu kuģu ienācieni, kas ir uz pusi vairāk nekā 2023.gada noslēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru