Citas ziņas

Rīgā uzstādīs automātiskos pasta termināļus

Jānis Lasmanis, 12.11.2010

Jaunākais izdevums

Privātā pasta kompānija PostService Rīgā ieviesīs pašapkalpošanās pasta termināļus «Mana pasta stacija», kas atradīsies tirdzniecības centros.

Norēķināties par pakalpojumu var tieši terminālā ar bankas maksājuma karti.

Līdz gada beigām kompānija PostService - Kurzeme izvietos 40 pasta terminālus visā Latvijā.

Līdzīgi pasta termināli jau uzstādīti Valmierā, Liepājā, Ventspilī, Saldū, Siguldā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jēkabpilī. Līdz gada beigām kompānija PostService – Kurzeme izvietos 40 pasta terminālus «Mana pasta stacija» populārākajos veikalos visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā darbu sāks pasta stacija

Vēsma Lēvalde, 26.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā tirdzniecības centrā Ostmala darbu sāk Latvijā inovatīvs pasta pakalpojums - termināls Mana pasta stacija. Terminālus pilnībā ir konstruējusi, izgatavojusi un ieviesusi nepilna gada laikā pati kompānija PostService, saņemot arī daļēju atbalstu programmnodrošinājuma izstrādē no KBI (Kurzemes Biznesa inkubators).

Privātās pasta kompānijas Latvijā PostService – Pasts biznesam meitas uzņēmums PostService – Kurzeme ievieš Latvijā jaunu pasta pakalpojumu – pasta terminālus Mana pasta stacija. Lai gan dažās Eiropas valstīs termināli jau darbojas, Latvijā tas būs inovatīvs pasta pakalpojums, apgalvo uzņēmuma pārstāvji. Līdz gada beigām kompānija PostService - Kurzeme izvietos 40 pasta terminālus.

Inovācija Mana pasta stacija ir pašapkalpošanās pasta termināls, kas nodrošina sūtījumu saņemšanu, nosūtīšanu, kā arī saņemto sūtījumu atgriešanu, ja tas nepieciešams. Terminālus plānots izvietot Latvijas pilsētās populārākajos tirdzniecības centros. Tās darbība piemērota iedzīvotāju esošajiem dzīves paradumiem: mans ierastais lielveikals, pie tā man pieejamā autostāvvieta, tagad arī mana pasta stacija - ikdienā iepērkoties, var nosūtīt un saņemt pasta sūtījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas PostService Group saņem investīcijas 1,5 miljonu eiro apmērā

Gunta Kursiša, 05.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privāto pasta operatoru un automatizēto piegādes risinājumu attīstītājs PostService Group saņēmis 1,5 miljonu eiro investīcijas no riska kapitāla investīciju uzņēmuma BaltCap.

Patlaban PostService Group ir 40 «Mana Pasta Stacija» paku nodošanas un saņemšanas termināļi Latvijas lielākajās pilsētās. Tāpat grupa attīsta un eksportē automātiskos sūtījumu termināļus pasta operatoru un kurjerkompāniju vajadzībām un citu nozaru uzņēmumiem, kam aktuāla preču piegāde.

PostService Group plāno izmantot gūtās BaltCap investīcijas Latvijas kurjerpakalpojumu un pasta tirgū, kā arī palielināt eksporta biznesa virzienu, norāda PostService Group valdes priekšsēdētāja un īpašniece Nadzežda Razumova.

BaltCap investīciju projekts tiek īstenots ar privāto investoru ieguldījumu un Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu, kuru administrē Latvijas Garantiju aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātie uzņēmēji sola vērsties tiesā, ja viņiem liks segt VAS Latvijas pasts zaudējumus.

Valdībā pieņemtie grozījumi Pasta likumā liecina par to, ka universālā pasta pakalpojuma (UPP) nodrošināšanai tiks veidots fonds, kurā iemaksas veiks visi pasta komersanti, kuri sniegs UPP pielīdzināmus pakalpojumus. UPP sniedzējam visā Latvijas teritorijā jānodrošina iekšzemes un pārrobežu pasta sūtījumu (vēstuļu līdz diviem kilogramiem un pasta paku līdz 20 kilogramiem) savākšana un piegāde.

Šobrīd šos pakalpojumus sniedz tikai Latvijas pasts (LP) un norāda, ka šis pienākums rada uzņēmumam zaudējumus. Par UPP sniedzēju arī nākamgad, visticamāk, tiks atzīts VAS Latvijas pasts, jo tam vienīgajam ir tik plaša infrastruktūra, taču jaunveidojamā fondā varētu būt jāveic iemaksas vēl vismaz diviem uzņēmumiem – PostService un Abonēšanas centram Diena. Cik lielas šīs iemaksas varētu būt, pagaidām nav vēl precīzi zināms, bet DB jau rakstīja, ka, pēc pašreizējām aplēsēm, iemaksas varētu sasniegt 30% no šo uzņēmumu apgrozījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu ierosinājumu pārdot izsolē naftas cauruļvadā Polocka - Ventspils esošo bufernaftu un tādējādi valsts maku papildināt aptuveni ar 70 milj. Ls Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs aizvirzījis līdz valdību veidojošo partiju koalīcijai.

To apstiprināja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) preses sekretāres p.i. Zanda Šadre, precizējot, ka jautājumu aktualizējuši ZZS politiķi. Sēdē nolemts, ka premjers ar rezolūciju uzdos tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam sasaukt sanāksmi, kurā tiktu izskatīts jautājums par īpašuma tiesībām uz bufernaftu.

Lien parādos ārvalstīs

Latvijas iedzīvotāji paliek parādā ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tostarp visvairāk Anglijā, Īrijā un Vācijā.

Deklarācijas

Amatpersonas pārdod autoparkus, ziedo un zaudē tūkstošus

Šogad deklarācijās neparādās tik daudz darījumu kā pērn, bet tāpat apgrozītas lielas summas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaksu samazināšana un jaunu pakalpojumu ieviešana ir ļāvusi valsts a/s Latvijas pasts pēc septiņu gadu pārtraukuma atkal strādāt ar peļņu. Tikmēr konkurenti smīn - ar tādu valsts atbalstu būtu grūti nepelnīt.

2012. gada pirmajos sešos mēnešos a/s Latvijas pasts ir sasniedzis 19 milj. Ls neto apgrozījumu un 1,14 milj. Ls tīro peļņu. Abi šie rādītāji pārsniedz pagājušā gada analoga perioda rezultātus, bet, kopumā skatoties, pirmoreiz kopš 2004. gada a/s Latvijas pasts spējis strādāt ar tik pozitīvu finanšu rezultātu.

Par pasta rezultātiem intervijā DB stāsta Latvijas valstij 100% piederošās pasta kompānijas a/s Latvijas pasts valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, kurš līdz ar jauniecelto valdi pasta uzņēmumu sāka vadīt tikai šā gada sākumā. Paplašinot pasta pakalpojumu pieejamību, jau augustā uzņēmums eksperimentālā kārtībā piedāvāšot klientiem pienākošos pasta paku sūtījumus saņemt ne tikai pasta nodaļās, bet arī vairākās Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Darbu atsācis ugunsgrēkā cietušais tirdzniecības centrs Jugla

Lelde Petrāne, 27.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma darbu ir atsācis tirdzniecības centrs Jugla, kurā 13. martā bija izcēlies ugunsgrēks.

Šobrīd apmeklētājiem ir atvērts tirdzniecības centra otrais stāvs, kā arī pirmajā stāvā darbu ir uzsākušas atsevišķas tirdzniecības vietas.

Šobrīd t/c Jugla jau darbojas: makšķerēšanas piederumu veikals Salmo, Optimus mēbeles, ALK Outlet dzērieni&vīni, LuxTan Solāriju studija, Veterinārā A Aptieka, Farma Balt Aptieka, Latvijā ražotu gaļas produktu veikals Lauku bauda, kā arī apmeklētājiem ir pieejami Omniva pakomāts, PostService, DPD paku bode un SWEDBANK, DNB, SEB, NORDEA bankomāti. Drīzumā savu darbību atsāks arī LULU pica un Datoru ātrā palīdzība.

Tāpat kā iepriekš, centra pirmajā stāvā galvenā pārtikas un ikdienas preču tirdzniecības vieta būs Rimi lielveikals. Pēc veikala rekonstrukcijas Rimi plānots atvērt šā gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru