Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšpagalmu remontdarbus šogad Rīgas dome veic astoņās pilsētas apkaimēs. Kopumā kopš 2012. gada Rīgas dome pagalmu sakārtošanai ir atvēlējusi gandrīz 20 miljonus eiro, informē Rīgas dome.

Remontdarbu gaitu Imantā klātienē šodien aplūkoja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

N.Ušakovs norāda, ka šobrīd nosacīti var teikt, ka apmēram puse no Rīgas mikrorajonu iekšpagalmiem ir saremontēti: «2011. gadā, kad pagalmu remonti vēl nebija sākti, izdangātus piebraucamos ceļus visi uzskatīja par normu, jo pie tā bija pierasts. Tagad situācija ir mainījusies un cilvēki kļuvuši prasīgāki. Pašvaldība remontdarbus veic plānveidīgi pa visu pilsētu. Tādēļ iedzīvotājiem, kuru pagalmi vēl nav salaboti, nav jāuztraucas, pienāks arī viņu iekškvartāla kārta.» Veicot piebraucamo ceļu remontus, pašvaldība uzlabo arī apkārtējo infrastruktūru, iespēju robežās pārbūvējot šaurās brauktuves, izveidojot «kabatas» u.tml.

Šogad iekšpagalmu remonti turpinās Imantas, Čiekurkalna, Teikas, Juglas, Purvciema, Ķengaraga, Sarkandaugavas un Dārziema apkaimēs. Rīgas dome šiem mērķiem šajā gadā piešķīrusi četrus miljonus eiro. Pagājušajā gadā par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro Rīgas dome atjaunoja 42 pagalmus, jeb 176 adresēs daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājiem tika uzlabota apkārtējā infrastruktūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izsludinājuši pieteikšanos izsolei uz vēsturiskā Tetera nama Brīvības ielā 61 nomas tiesībām uz 30 gadiem, aicinot tirgus dalībniekus novērtēt ēkas attīstības potenciālu, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

«Nomas nosacījumi ir samērīgi un ticam, ka atradīsies tirgus dalībnieks, kas novērtēs šīs ēkas attīstības iespējas. Nelielu daļu -nepilnus septiņus simtus kvadrātmetru ēkas platības ekspozīcijai par čekas vēsturi Latvijā ēkas pagraba stāvā un pirmajā stāvā izmanto muzejs. Cienām vēstures liecības, taču vienlaikus raugāmies nākotnē: vēsturiskā 7 stāvu neoklasicisma nama lielākajā – teju 8 tūkstoši kvadrātmetru plašajā daļā ir telpas, kuru sākotnējā dzīve bija saistīta ar sabiedrībai nozīmīgām jomām - izglītību, tirdzniecību, grāmatniecību, mūziku un citām. Vēlamies atdot ēkai tās pelnīto sākotnējo spozmi un iedvest jaunu elpu, tāpēc meklējam valstij izdevīgākos īpašuma attīstības scenārijus,» atklāj VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Komentāri

Pievienot komentāru