Jaunākais izdevums

No 4.jūnija Rīgas satiksmes interneta mājas lapā ikviens apmeklētājs var apskatīt bērnu veidotos zīmējumus un nobalsot par labāko, kas rudenī tiks uzdrukāts uz dzeltenā e-talona.

Balsošana turpināsies līdz jūlija sākumam, savukārt jau rudenī tirdzniecības vietās varētu būt pārdošanā jaunie dzeltenie e-taloni, kas būs apdrukāti ar izvēlēto bērnu zīmējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-talona sistēmas vidējās izmaksas Rīgā kopš 2009.gada, kad tā sāka darboties, ir bijušas 11,49 miljoni eiro gadā, bet kopējās izmaksas šo desmit gadu laikā veidoja 113,346 miljonus eiro, informēja SIA «Rīgas karte» pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka e-talona sistēma Rīgā izmaksājusi gandrīz par 600 000 eiro lētāk nekā to sākotnēji paredzēja noslēgtais līgums.

Tostarp Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas izmaksas veidojot aptuveni 6% no «Rīgas satiksmes» izdevumiem, kas ir nozarē atzīts standarts un atbilst vidējiem rādītājiem arī citās pasaules pilsētās. Pārējie 94% «Rīgas satiksmes» izmaksu ir cita rakstura izdevumi, kas nav saistīti ar e-talonu. E-talona sistēmas izmaksas ir tikai deviņi centi no kopējās brauciena pašizmaksas, kas šobrīd ir noteikta - 1,426 eiro.

«Pēdējā laikā vairākkārt ir bijuši mēģinājumi diskreditēt Rīgā ieviesto e-talona sistēmu, publiskajā telpā neprofesionāli un maldinoši interpretējot dažādus grāmatvedības datus. Tostarp, piemēram, žurnāla «Ir» publikācijā «Naudas pumpis» kopā ir sajauktas summas latos (2009.-2013.gads) un eiro (2014.-2017.gads), tādejādi mākslīgi palielinot ar e-talona sistēmu saistītas izmaksas. Tāpat, lai vizuāli palielinātu izmaksas, aprēķinos tiek iekļauts pievienotās vērtības nodoklis (PVN), kas nekur pasaulē finanšu aprēķinos netiek izdalīts kā uzņēmumu izdevumu pozīcija,» pauda «Rīgas kartes» valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme laidusi klājā jauna dizaina dzelteno e talonu, uz kura redzams vecais dzeltenais Ikaruss un jaunais zemās grīdas autobuss. Jaunā dizaina e talonu kopējā tirāža ir četri miljoni.

E talona dizains tiek mainīts divas reizes gadā. Vienu reizi uz tā tiek izvietota fotogrāfija ar Rīgas attēlu, bet otru reizi – bērnu zīmējums, DB norādīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis. Šī e talona dizains veidots uz Ilmāra Znotiņa fotogrāfijas pamata, kas tika samaketēts atbilstoši e talona grafiskajam standartam.

«Tika piesaistīts fotogrāfs, kura bildes tapa Rīgas satiksmei 10 izstādes veidošanai. Viena no bildēm tika izmantota arī jaunajam e talona noformējumam. Lai sagatavotu e talona drukas failu, tika izmantoti maketētāja pakalpojumi. Drukas faila sagatavošanu veica SIA Graffiti point un tas izmaksāja 65 Ls,» pastāstīja V. Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu Pasažieru vilciens (PV) nolēmis lauzt trīspusējo līgumu ar Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumu Rīgas satiksme un uzņēmumu Rīgas karte par e-talona ieviešanu vilcienos, pirmdien žurnālistus informēja PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

Kā līguma laušanas iemeslus viņš minēja to, ka e-talona ieviešana līdz šim bijusi ekonomiski neizdevīga un rada valsts uzņēmumam zaudējumus. Iepriekš gan tika minēts, ka šīs shēmas uzņēmumam neradīs papildus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka e-talona ieviešanas mēģinājumi PV līdz šim izmaksājuši vairākus desmitus tūkstošus latu. Jūlija vidū intervijā Latvijas Radio Freivalds sacīja, ka e-talona ieviešana vilcienos ir apstājusies. Toreiz Freivalds teica, ka tiek runāts ar e-biļetes uzturētāju Rīgas karti par iepriekš slēgtā līguma nosacījumu maiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 9. aprīlī, notika SIA «Rīgas karte» dalībnieku – ASV/Francijas tehnoloģiju kompānijas «Conduent» un SIA «Rīgas satiksme» sapulce, kurā par uzņēmuma trešo valdes locekli tika apstiprināts «Rīgas satiksmes» pārstāvis Jānis Meirāns.

Viņa pienākumu lokā būs savstarpējās sadarbības projektu ar «Rīgas satiksmi» attīstība, tostarp arī jaunās e-talona papildināšanas mobilās aplikācijas darbības uzsākšana.

SIA «Rīgas karte» valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs (Eric Morizur): «Ilgstošā nestabilitāte Rīgas domē un «Rīgas satiksmē» ir aizkavējusi atsevišķu e-talona sistēmas modernizācijas projektu virzību. Tostarp vairāk nekā piecus mēnešus ir aizkavējusies mobilās aplikācijas ieviešana visu e-talona veidu papildināšanai, kas pasažieriem atvieglotu norēķināšanās kārtību par tramvaju, trolejbusu un autobusu izmantošanu, kā arī samazinātu kopējās biļešu sistēmas izmaksas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas skolēniem dalīs jaunas e-kartes, kas apvienos e-talonu un skolēna apliecību

LETA, 14.08.2012

Skolēnu jaunās e-kartes, kādas tiks dalītas bez maksas Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem un darbosies kā e-talona un skolēna apliecības apvienojums.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem no rītdienas, 15.augusta, bez maksas tiks dalītas jaunas e-kartes, kas darbosies kā e-talona un skolēna apliecības apvienojums.

Plānots, ka sākotnēji karte darbosies kā e-talons sabiedriskajā transportā, tad, skolās to papildinot ar uzlīmi, e-karte iegūs skolēnu apliecības funkcijas. Saņemot karti, tā jau darbosies pašvaldības SIA Rīgas satiksme sistēmā kā brīvbiļete braukšanai sabiedriskajā transportā. Jau ziņots, ka no 1.septembra visi Rīgā deklarētie vispārizglītojošo skolu skolēni no 1. līdz 12.klasei sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Jauno e-karšu izplatīšana tiks sākta jau no rītdienas, 15.augusta. Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis uzsvēra, ka bērniem nebūs jāstāv garās rindās pēc jaunās kartes, jo, sākoties mācību gadam, uzņēmums pats ar 10 mobilajām klientu apkalpošanas stacijām tās piegādās skolām un izdalīs skolēniem. Tā kā vienlaikus nomainīt personalizētos e-talonus pret e-kartēm 65 000 skolēnu būtu ļoti sarežģīti, vispirms tiks pagarināti esošie personalizētie e-taloni, bet jaunās e-kartes vispirms tiks izsniegtas pirmo klašu skolēniem. Tikmēr skolām būs jāsagatavo kolektīvie pieteikumi, pēc kuriem Rīgas satiksme izgatavos jaunās e-kartes un tās piegādās izglītības iestādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas Karte: ar e-talonu nākotnē varēs braukt pasažieru vilcienos un iepirkties kioskos

Nozare.lv, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar SIA Rīgas satiksme (RS) elektroniskām biļetēm jeb e-taloniem nākotnē varēs apmaksāt braucienus AS Pasažieru vilciens (PV) vilcienos pa visu Latviju un pastāvīgos (zilos) talonus izmantot kā elektroniskus makus, lai veiktu nelielus pirkumus veikalos un kioskos, kas atrodas dzelzceļa staciju un RS maršrutu pieturu tuvumā, norāda SIA Rīgas Karte (RK) valdes priekšsēdētājs Eriks Morizurs.

«Vēl viena lietojumprogramma, kuru ceram ieviest, ir «maks vilcienā». Kas tas ir? Tas ir zilais, atjaunojamais e-talons, kuru varēs e-talonu pārdošanas vietās «uzpildīt» ar naudu un izmantot maziem pirkumiem, kā to patlaban dara Honkongā un Singapūrā. Ar to varēs nopirkt kādu laikrakstu vai sīku preci. Taču vilcienā ar šo talonu varēs pirkt biļetes braucieniem ārpus e-talona zonas, paziņojot konduktoram, ka vēlas maksāt ar talonā atrodamo kredītu,» intervijā portālam Nozare.lv skaidroja Morizurs.

Intervijas laikā Morizurs demonstrēja nelielu portatīvu termināli, ar kuru PV darbinieki varēs pārbaudīt, vai pasažiera e-talons ir reģistrēts braucienam, iekasēt sodu un izrakstīt kvīti, ja tas nav noticis, kā arī pārdot vienreizēja brauciena biļetes, kā to patlaban dara RS sabiedriskā transporta līdzekļos. Vēlāk ar termināli, izmantojot elektronisko «maku», varēs arī nopirkt biļetes braucieniem ārpus zonas, kurā ir derīgi e-taloni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

6.decembrī Kristofers Krūmiņš saņēmis pirmo e talonu, uz kura attēlots viņa zīmētais tramvajs.

Jaunā e talona kopējā tirāža ir 4 miljoni un no vakardienas, 6.decembra, tas pakāpeniski būs pieejams mazumtirdzniecības vietās.

Jaunā dizaina e talonos varēs ielādēt biļetes noteiktam braucienu skaitam, laika biļetes un grupas biļetes. E talonā ielādēto biļešu derīguma termiņš ir 12 mēneši no pirmās reģistrācijas.

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā – 1.jūnijā, Rīgas satiksme rīkoja pasākumu bērniem 5.tramvaja depo. Pasākuma ietvaros bērni devās izbraukumā ar Retro tramvaju un piedalījās zīmēšanas konkursā e talona noformējumam. Zīmēšanas konkursa darbi bija apskatāmi Rīgas satiksmes interneta mājas lapā, par kuriem nobalsot varēja ikviens apmeklētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domstarpības par dividenžu izlietojumu radušās e-talona ieviesēja un uzturētāja SIA Rīgas karte īpašnieku starpā. Kopējais dividenžu apjoms 2009. gadā bijis aptuveni 400 000 latu, bet Rīgas kartes līdzīpašniece SIA Rīgas satiksme savu daļu, kas ir aptuveni 200 000 latu, nav piekritusi ieguldīt otra īpašnieka ACS France piedāvātajos e-talona sistēmas attīstīšanas projektos.

Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis DB informēja, ka dividendes katrai līdzīpašnieku pusei sadalās proporcionali pēc viņu akciju apjoma, kas ir 51% Rīgas satiksmei un 49% ACS France.

17. jūnijā notikusi SIA Rīgas karte dalībnieku ārkārtas sapulce, kurā īpašniekiem bijušas domstarpības par dividenžu izlietojumu. ACS France, kam Rīgas kartē pieder 49%, sanāksmē piedāvājis dividendes par 2009. gadu ieguldīt Rīgas sabiedriskā transporta e-norēķinu sistēmas attīstībā un jaunu e-biļetes iespēju ieviešanā. Uzņēmuma otrs īpašnieks SIA Rīgas Satiksme, kam Rīgas kartē pieder 51%, šim priekšlikumam neesot piekritis. «Par šo priekšlikumu izvērtās plaša diskusija, un mēs esam pārsteigti un vīlušies, ka partneris nepiekrita ACS ierosinājumam, kas dotu iespēju mūsu kopīgajam uzņēmumam SIA Rīgas Karte attīstīties un ieguldīt jaunas investīcijas Rīgā,» piektdien izplatītajā paziņojumā pauž ACS France izpilddirektors Žans Čarlzs Koljērs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

IUB Rīgas satiksmei lūgs pārtraukt līgumu ar SIA Rīgas karte, kas no tirgus «izspiež» Mobilly

, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme lūgs pārtraukt ar SIA Rīgas karte noslēgto līgumu par Rīgas maksas autostāvvietu uzlabojumiem, darbību un uzturēšanu, vienlaikus norādot uz pienākumu piemērot publisko iepirkumu regulējumu.

Tā liecina LETA rīcībā esošais IUB atzinums kādai amatpersonai.

IUB tika lūgts izvērtēt Rīgas satiksmes rīcības neatbilstību Publisko iepirkumu likuma prasībām, nododot visus Rīgas satiksmes autostāvvietu ieņēmumu pārvaldības jautājumus Rīgas kartei, nerīkojot iepirkumu likumā noteiktā kārtībā.

No amatpersonas vēstules IUB konstatēja, ka SIA CityCredit jeb Mobilly jau 2004.gadā uzvarēja iepirkumā par īsziņas norēķinu sistēmas izveidošanu un uzturēšanu Rīgas satiksmes autostāvvietās uz pieciem gadiem. 2010.gadā Rīgas satiksme izsludināja jaunu iepirkumu, tomēr tas tika pārtraukts, un CityCredit ar Rīgas satiksmi noslēdza vienošanos, ka iepriekš noslēgtais līgums ir spēkā līdz jaunas iepirkuma procedūras rezultātiem. Esošais līgums esot spēkā līdz šā gada jūnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 6.decembrī Katrīna Vasiļjeva saņēma pirmo e talonu, uz kura attēloti viņas zīmētie Rīgas satiksmes transporta līdzekļi. Jaunā e talona kopējā tirāža ir 4 miljoni, un no piektdienas, 7.decembra tas pakāpeniski būs pieejams mazumtirdzniecības vietās.

Jaunā dizaina e talonos varēs ielādēt biļetes noteiktam braucienu skaitam, laika biļetes un grupas biļetes. E talonā ielādēto biļešu derīguma termiņš ir 12 mēneši no pirmās reģistrācijas.

Rīgas satiksme sadarbībā ar labdarības kampaņu Taureņa Efekts 2012.gada 24.maijā rīkoja pieredzes dienu Rīgas pilsētas bērnu nama bērniem 5. tramvaju depo, Brīvības ielā 191. Pieredzes diena sākās ar ekskursiju pa depo teritoriju. Pēc tās mākslinieka Jaņa Anmaņa vadībā bērni depo redzēto attēloja zīmējumos, kuri bija apskatāmi Rīgas satiksmes interneta mājas lapā un par kuriem varēja nobalsot ikviens lapas apmeklētājs.

Katrīnas zīmējums ieguva pārliecinošu balsu vairākumu – 993 balsis. Kopumā balsošanā piedalījās 2476 Rīgas satiksmes interneta mājas lapas apmeklētāji, un tā norisinājās mēnesi – no 28.maija līdz 1.jūlijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Rīgā kursēs 180 jauni Mercedes Sprinter mikroautobusi

Nozare.lv, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme izvēlējusies jaunos mikroautobusus, kas no 1. maija pakāpeniski sāks veikt pasažieru pārvadājumus mikroautobusu maršrutu tīklā Rīgā. Uzņēmums savu pienākumu izpildei, izvēloties starp Volkswagen vai Mercedes-Benz spēkratiem, nolēmis par aptuveni 7 miljoniem latu pirkt 180 jaunus Mercedes-Benz Sprinter mikroautobusus.

Papildināta ar 2. rindkopu.

Vairākiem mikroautobusiem aizmugurē būs arī velosipēdu turētāji. Komars norādīja, ka tie būs pieejami atsevišķos maršrutos, kur būs pieprasījums, piemēram, reisos uz Vecāķiem.

Rīgas mikroautobusu satiksmes vadītājs Vitālijs Komars pastāstīja, ka uzņēmums veicis cenu aptauju un starp diviem pretendentiem - Volkswagen un Mercedes - izvēlējies iegādāties Mercedes ražotos Sprinter mikroautobusus. Tajos būs 19 sēdvietas un divas stāvvietas, kas paredzētas pasažieru ērtībām, izkāpjot no mikroautobusa. Prasību par stāvvietām izvirzījusi Rīgas satiksme, lai pasažieriem pirms izkāpšanas pie durvīm būtu vieta, kur nostāties un pieturēties, kamēr transportlīdzeklis vēl nav apstājies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme sāk Rīdzinieka karšu izsniegšanu

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvaspilsētas uzņēmums Rīgas satiksme sācis izsniegt Rīdzinieka kartes, kuras kalpos, lai diferencētu biļešu cenas sabiedriskajā transportā.

Rīdzinieka karšu izsniegšana sākusies otrdien, 19. novembrī. Lai tās saņemtu, Rīgas iedzīvotājiem ir jāaizpilda pieteikums un, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu, jādodas uz klientu apkalpošanas centru.

Plkst. 15.00 kartes saņems Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Db.lv jau informēja, ka karšu saņemšanas kārtība atšķiras dažādām iedzīvotāju grupām.

  • Cilvēki, kuriem ir personalizētais e-talons un kuri brauc ar atlaidēm vai bez maksas, līdz personalizētā e-talona derīguma termiņa beigām var lietot esošos personalizētos e-talonus un šobrīd viņiem nav jādodas pēc Rīdzinieka kartes. Tā tiks izsniegta brīdī, kad būs jāmaina esošais e-talons.
  • Cilvēki, kuriem ir personalizētais e-talons un kuri brauc bez atlaidēm, no 8. oktobra jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem un jāaizpilda rīdzinieka statusa pieteikuma anketa. Dodoties uz klientu apkalpošanas centru, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Decembrī minētajiem klientiem būs jādodas pie e-talona biļešu automāta un jāievieto tajā e talons, lai Rīdzinieka statuss tiktu aktivizēts.
  • Personas, kurām nav personalizētā e-talona, Rīdzinieka karti varēs saņemt divos veidos - nosūtot anketu elektroniski un dodoties uz klientu apkalpošanas centru pēc izgatavotās kartes, vai ierodoties personīgi kādā no klientu apkalpošanas centriem. Pieteikties Rīdzinieka kartei var elektroniski Rīgas satiksmes mājaslapā vai dodoties uz kādu no klientu apkalpošanas centriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pasažieru vilciens paraksta izlīgumu par e-talonu sistēmas ieviešanu

Egons Mudulis, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Pasažieru vilciens (PV), RP SIA Rīgas satiksme (RS) un SIA Rīgas karte (RK) ir vienojušās par izlīgumu, ka turpinās pildīt noslēgto līgumu par e-talona sistēmas ieviešanu vilcienos Rīgas robežās.

Izlīgums paredz, ka 2010. gada oktobrī noslēgtais līgums par elektroniskās biļešu sistēmas aprīkojuma uzstādīšanu un ar to saistītiem pakalpojumiem tiek atjaunots un puses aktīvi uzsāk darbu pie sistēmas tehniskās ieviešanas darbiem.

Par to, ka šāds mierizlīgums «tuvākajā laikā» varētu tikt parakstīts, DB rakstīja jau 18. aprīlī. RK mārketinga direktors Aleksandrs Brandavs tobrīd atzina, ka procesa virzība paātrinājusies līdz ar prasības iesniegšanu pret PV tiesā, lai atgūtu gan ieguldītos līdzekļus 700 tūkst. Ls apmērā, gan negūto peļņu. Jāatgādina, ka 2010. gada rudenī Iepirkumu uzraudzības birojs atļāva PV slēgt 1,2 milj. Ls vērto līgumu ar RS un RK par Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko biļešu sistēmas izmantošanu, kas ļautu vilcienos Rīgas teritorijā lietot e-talonu. Taču 2011. gada augustā PV, ko vadīja Nils Freivalds, līgumu lauza. RS uzskatīja, ka līgums joprojām ir spēkā, jo tā laušanai paredzēta speciāla procedūra. Savukārt PV ilgstoši analizēja, vai līgums ir spēkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - FOTO: Citadeles jaunā karte kalpo kā e-talons

Dienas Bizness, 01.07.2015

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis (no kreisās) un SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele radījusi iespēju maksājumu karti vienlaikus izmantot arī kā e-talonu, ar kuru no 1.jūlija var norēķināties par braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, informē banka.

Šādiem norēķiniem der tikai jaunā karte, kurai pieteikties var gan bankas filiālēs, gan internetbankā, kā arī saņemt informāciju Rīgas satiksmes mājaslapā. Veco karti pret jauno sola nomainīt bez maksas.

Jaunā karte apvieno maksājumu kartes un e-talona funkciju. Tādējādi, iekāpjot Rīgas sabiedriskajā transportā, kartes īpašnieks var reģistrēt braucienu, pietuvinot maksājumu karti pie karšu lasītāja, un atsevišķa biļete vai e-talons nav nepieciešams.

Ar šo karti varēs ērti apmaksāt braucienus jebkurā Rīgas satiksmes transportlīdzeklī Rīgas pilsētā - autobusā, trolejbusā, tramvajā, kā arī Rīgas mikroautobusu satiksme minibusā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

No šodienas var sākt pieteikties Rīdzinieka kartei

Gunta Kursiša, 08.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmums Rīgas satiksme noteicis kārtību, kādā Rīgā deklarētie varēs saņemt Rīdzinieka kartes, kas nodrošinās divreiz lētākus braucienus nekā ārpus Rīgas dzīvojošajiem. Saņemšanas kārtība atšķiras dažādām iedzīvotāju grupām.

Cilvēki, kuriem ir personalizētais e-talons un kuri brauc ar atlaidēm vai bez maksas, līdz personalizētā e-talona derīguma termiņa beigām var lietot esošos personalizētos e-talonus un šobrīd viņiem nav jādodas pēc Rīdzinieka kartes. Tā tiks izsniegta brīdī, kad būs jāmaina esošais e-talons.

Cilvēki, kuriem ir personalizētais e-talons un kuri brauc bez atlaidēm, no 8. oktobra jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem un jāaizpilda rīdzinieka statusa pieteikuma anketa. Dodoties uz klientu apkalpošanas centru, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Decembrī minētajiem klientiem būs jādodas pie e-talona biļešu automāta un jāievieto tajā e talons, lai Rīdzinieka statuss tiktu aktivizēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar e-talonu maznodrošinātie varēs izmantot nakts patversmes un saņemt silto ēdienu

Elīna Pankovska, 26.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīzumā plānots e-talonā integrēt papildus funkcijas sociālo pakalpojumu nodrošināšanai. Bez sabiedriskā transporta pakalpojumiem tajā tiks ieprogrammēta arī iespēja izmantot nakts patversmes pakalpojumus, saņemt ēdināšanu silto ēdienu izdales vietā. Savukārt nākotnē plānots pakalpojumu klāstu papildināt ar pabalstu piešķiršanu un pārtikas produktu iegādi sociālajos veikalos.

Projektu izstrādājis Rīgas domes Labklājības departaments ar pašvaldības SIA Rīgas Satiksme tehnisko atbalstu. Noslēgtā līguma summa ir septiņi tūkstoši latu, kas paredzēti e-talona 14 validatoru īrei, Rīgas Satiksmes apkalpošanas centru papilddarbības nodrošināšanai un pašu e-karšu izgatavošanas apmaksai.

Pēc sākotnējās idejas, kopumā multifunkcionāls e-talons darbosies 14 punktos Rīgā: sešās ēdināšanas vietās, septiņās patversmēs un vienā dienas centrā bezpajumtniekiem. Plānots, ka tuvākajā laikā šādu talonu varētu saņemt līdz četriem tūkstošiem personu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rīgas karte, lai no Plus punkta atgūtu savus e-talonu termināļus, vēršas policijā

LETA, 25.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme meitasuzņēmums SIA Rīgas karte vērsies policijā, lai no SIA Plus punkts atgūtu 64 e-talona tirdzniecības termināļus, norāda uzņēmuma valdes loceklis Aleksadrs Brandavs.

Plus punkts joprojām nav atmaksājis naudu par pārdotajām sabiedriskā transporta biļetēm 87 000 latu apmērā, tāpēc Rīgas karte, visticamāk, pieteiksies kā viens no kreditoriem uzņēmuma ierosinātajā maksātnespējas procesā.

Brandavs norādīja, ka Rīgas kartei patlaban visvairāk rūp 64 e-talona tirdzniecības termināļu atgūšana, kas nodoti Plus punktam. Tā kā uzņēmums pats izvairās no jebkādas komunikācijas, Rīgas karte septembra nogalē vērsusies policijā, lai lūgtu palīdzību iekārtu atgūšanā un tos varētu izvietot citās vietās, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pasažieriem plašākas un ērtākas iespējas iegādāties biļetes iepriekšpārdošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc Deglava tilta slēgšanas, Rīgas satiksme mudina izmantot sabiedrisko transportu

Lelde Petrāne, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā to, ka šodien no plkst. 5.00 Valsts policija ir slēgusi A. Deglava pārvadu, «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus atturēties no iebraukšanas pilsētas centrālajā daļā ar saviem transportlīdzekļiem un aktīvi izmantot sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus spēkratus autobusu, trolejbusu un tramvaju galapunktu tuvumā.

«Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus transportlīdzekļus lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un atbilst šo uzņēmumu politikai, t. i., netiek prasīta maksa par ilgstošāku stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» arī aicina izmantot AS «Pasažieru vilciens» piedāvātos pakalpojums, lai nokļūtu pilsētas centrā. Vienlaikus «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, ka apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanas gadījumā personai var piemērot administratīvo sodu, bet, pārkāpjot privāto autostāvvietu noteikumus, – to operatoru noteiktos līgumsodus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) «nanoūdens» lietā Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» piemērojusi 2,4 miljonu eiro sodu par aizliegtu vienošanos, trešdien mediju pārstāvjus informēja KP.

KP konstatējusi aizliegtu vienošanos divās «Rīgas satiksmes» cenu aptaujās par nano tehnoloģiskās ķīmijas piegādi.

Vienlaikus SIA «Sava arhitektūra» piemērots naudas sods 700 eiro eiro apmērā.

Naudas sodi par apzinātu konkurences kropļošanu piemēroti «Rīgas satiksmei» kā pasūtītājam, bet «Savai arhitektūrai» kā iepirkuma pretendentam.

Savukārt pārējie pieci karteļa dalībnieki - SIA «RS Baltic», SIA «Alchimica-Latvia», SIA «UKT Serviss», SIA «Vialeks» un SIA «HRM» - ir likvidēti, tāpēc tiem naudas sods nav piemērots.

«Rīgas satiksme» nepiekrīt Konkurences padomes lēmumā konstatētajam pārkāpumam un to pārsūdzēs, informē RS pārstāvis Viktors Zaķis. «Rīgas satiksme» uzskata, ka Konkurences padome nepareizi un pretēji Eiropas Savienības tiesu praksei ir interpretējusi tiesību normas, pārkāpumu saskatot faktā, ka viens no «Rīgas satiksmes» šobrīd jau bijušajiem darbiniekiem prettiesiski, savtīgos nolūkos, apzināti slēptā veidā sniedza atbalstu cenu aptauju dalībniekiem. Šāda «Rīgas satiksmes» darbinieka un vairāku cenu aptaujas pretendentu rīcība šobrīd tiek vērtēta kriminālprocesa ietvaros. Tomēr Konkurences padome nevērtēja «Rīgas satiksmes» kā tirgus dalībnieka spēju novērst konkrēto noziegumu, kas vienlaikus varētu būt radījis sekas konkurencei, kaut arī šāds izvērtējums ir obligāts priekšnoteikums, lai konstatētu tirgus dalībnieka vainu. Līdz ar to «Rīgas satiksmes» ieskatā Konkurences padome ir pieņēmusi nepamatotu lēmumu, kas balstīts kļūdainā konkurences tiesību normu interpretācijā, skaidro V.Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Krājbankas problēmas sagādājušas galvassāpes jau 1000 tirgotājiem

Jānis Rancāns, Lelde Petrāne, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc AS Latvijas Krājbanka darbības apturēšanas e talona iegādi biļešu automātos un Rīgas satiksmes (RS) tirdzniecības vietās iespējams veikt norēķinoties tikai ar skaidru naudu, liecina RS informācija. Problēmas radušās lielam skaitam tirgotāju.

Rīgas satiksme norāda – ņemot vērā to, ka karšu norēķinu termināļu apkalpotājs ir Latvijas Krājbanka, kuras darbība šobrīd ir apturēta, e talonu ar bankas norēķinu karti nav iespējams iegādāties biļešu automātos, Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros un galapunktos.

Par e talona iegādi visās iepriekšminētajā vietās iespējams norēķināties tikai ar skaidru naudu. Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas dēļ braukšanas biļetes nav iespējams iegādāties arī e talona interneta veikalā.

Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas dēļ problēmas pieņemt maksājumu kartes radušās 1000 tirgotājiem, pastāstīja SIA First Data Latvia izpilddirektore Zanda Brīvule - Jansone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme maršrutu sarakstos ieviesusi QR kodus – turpmāk, aktivizējot QR kodu viedtālrunī, pasažieri varēs redzēt tuvākos sabiedriskā transporta līdzekļu atiešanas laikus no attiecīgās pieturvietas un atrast tuvāko e-talona tirdzniecības vietu. Tāpat ar QR koda palīdzību būs iespēja uzrakstīt atsauksmi Rīgas satiksmei un plānot maršrutu, informē Rīgas satiksmes pārstāvji.

Līdz 15. jūnijam Rīgas satiksme ir izvietojusi kustību sarakstus ar QR kodiem 640 pieturvietās. Pārējās pieturvietās jaunos sarakstus ar ietvertiem QR kodiem plānots izvietot pakāpeniski līdz 1. augustam, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Rīgas satiksme ikdienā apkalpo 80 sabiedriskā transporta maršrutus, izmantojot 1859 pieturvietas. Vidēji mēnesī Rīgas satiksme saņem 36 tūkst. pasažieru jautājumus par sabiedriskā transporta pienākšanas un atiešanas laikiem, e-talona tirdzniecības vietām, kā arī lūgumus palīdzēt maršruta plānošanā.

QR kods ir divdimensionāls svītru kods, kas atvasināts no angļu valodas Quick Response - ātrā atbilde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nedēļas nogalē Rīgā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Rīgas svētku laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11. novembra krastmalā, informē Rīgas dome.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm):

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (arī velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu satiksme);

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei un Bīskapa gātē (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- 13. augustā no plkst.8.00 līdz 20.00 Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar caurlaidēm un transportlīdzekļus, kuriem nepieciešams iekļūt un izkļūt no Rīgas pasažieru ostas);

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas e-karte laužas lielo pilsētu sabiedriskajā transportā; e-talons cer uz vilcieniem.

Pretrunīgi vērtētā Rīgas e-talona vietā Jūrmala un, visticamāk, arī Liepāja, sekos Jelgavas piemēram, kur jau kopš pērnā gada oktobra skolēnu norēķiniem par braukšanu sabiedriskajā transportā ieviesta bezkontakta maksājumu karte. E-talonu administrējošā SIA Rīgas karte (RK) mārketinga direktors Aleksandrs Brandavs skarbi kritizē konkurentus, acīmredzot ļoti nopietni apdraudēto biznesa perspektīvu dēļ citās lielajās Latvijas pilsētās.

Tā kā šobrīd e-karti piedāvā tikai SEB banka, viņš šo projektu sauc par vienas bankas interešu lobēšanu. Kaut arī citas bankas pozitīvi vērtē Jelgavas iniciatīvu un tehniski tām iespējams iesaistīties šajā projektā, pagaidām tās neapstiprina vēlmi to darīt un piebilst, ka klientam e-karte būs patiesi ērta tikai tad, ja būs integrēta plašākā sistēmā – MasterCard vai VISA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Rīgas satiksme izstrādājusi tiešu konkurentu Mobilly

Gunta Kursiša, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme izveidojis savu norēķinu sistēmu, kas tieši konkurē ar pašvaldības uzņēmuma līdzšinējo partneri Mobilly, savukārt tā meitas uzņēmums Rīgas Karte mēģina pārvilināt Mobilly klientus. Rīgas satiskmes pārstāvji atzīst, ka uzņēmums attīstījis savu norēķinu sistēmu, tomēr no Mobilly pakalpojumiem neatteikšoties.

[Ziņa papildināta ar Rīgas satiksmes un Rīgas kartes komentāru]

Pašvaldībai piederošā SIA Rīgas satiksme meitas kompānija Rīgas karte esot izsūtījusi norēķinu sistēmas Mobilly klientiem paziņojumu, kurā minēts, ka Rīgas satiksme pārtrauks sadarbību ar Mobilly, kā arī informēja, ka ir izstrādājusi savu norēķinu sistēmu, Db.lv apstirprināja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis. Lai arī V. Zaķis pauda, ka sadarbība ar Mobilly turpināsies Rīgas kartes valdes loceklis Aleksandrs Brandavs Db.lv atzina - informatīvajā vēstulē klientiem tika pausts, ka vasarā šī sadarbība tiks pārtraukta. Viņš uzskata, ka pa šo laiku klientiem būs iespēja pāriet no Mobilly sistēmas uz Rīgas satiksmes norēķinu sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 9.jūlija, visās e talona tirdzniecības vietās pakāpeniski būs iespējams iegādāties e talonu ar jaunu dizainu – uz fotogrāfijas redzama Rīgas Doma baznīca un salūts.

Jaunā dizaina e talonu kopējā tirāža ir četri miljoni.

Dzeltenajam e talonam dizains tiek mainīts divas reizes gadā. Vienreiz uz tā tiek izvietota fotogrāfija ar kādu no Rīgas skatiem – 2010. gadā bija fotogrāfija ar klasisko Rīgas panorāmu, savukārt 2011. gadā bija fotogrāfija ar Melngalvja namu. Otro reizi uz e talona izvieto bērna zīmējumu – 2010. gadā uz e talona izvietoja Vinetas Siliņas zīmēto zemās grīdas tramvaju, bet 2011. gadā Kristofera Krūmiņa zīmēto tramvaju.

Lai arī dzeltenais e talons ieguvis jaunu dizainu, nav mainījušās tā funkcijas – e talonu iespējams papildināt ar biļetēm noteiktam braucienu skaitam, laika biļetēm un grupu biļetēm.

Komentāri

Pievienot komentāru