Jaunākais izdevums

Ringier AG turpina paplašināt darbību Austrumeiropā un palielina savu starptautisko portfeli digitālo mediju un sludinājumu portālu jomā, šim nolūkam iegādājoties visas Axel Springer akcijas Ungārijā, Serbijā, Slovākijā, kā arī Baltijas valstīs Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Slovākijā uzņēmuma dibinātājs joprojām saglabās mazākuma akcijas. Citās valstīs Ringier grupai turpmāk piederēs 100 procenti akciju. Atbilstoši savai izaugsmes stratēģijai Axel Springer fokusējas uz digitālā biznesa attīstību lielos stratēģiskajos tirgos. Uzņēmuma lielākās investīcijas tiks novirzītas uz Vāciju, ASV un Poliju. Tādēļ veiksmīgais Ringier un Axel Springer kopuzņēmums Polijā saglabāsies bez izmaiņām.

Latvijā daļa no "Ringier Axel Springer Media AG" kopuzņēmuma ir darba portāls "cvmarket.lv".

Kopš Ringier Axel Springer Media AG dibināšanas 2010. gada jūlijā Ringier AG un Axel Springer SE kopuzņēmums ir attīstījies par vienu no lielākajiem un modernākajiem mediju uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā ar aptuveni 3100 darbiniekiem. Portfelī ietilpst vairāk nekā 200 digitālie un drukātie produkti.

“Axel Springer akciju iegāde Ungārijā, Serbijā, Slovākijā un Baltijas valstīs ir svarīgs pakāpiens mūsu uzņēmuma attīstībā. Šis darījums ir apņemšanās mūsu kā mūsdienīga mediju investora ilgtermiņa darbībai Austrumeiropā. Šo valstu portfelis mums ir ideāli piemērots un vēl vairāk nostiprinās Ringier sistēmu. Turklāt Serbija, Slovākija un Ungārija ir lieliska bāze, lai īstenotu mūsu digitālo sporta mediju stratēģiju. Vienlaikus es priecājos par to, ka Polijā mēs kopā ar Axel Springer turpināsim attīstīt mūsu medijus un sludinājumu portālus. Kopā mēs turpināsim investēt šajā lielajā un aizraujošajā tirgū,” norāda Ringier AG izpilddirektors Marks Valders.

Axel Springer turpina fokusēties uz savu ilgtermiņa izaugsmes stratēģiju. Uzņēmums ir noteicis mērķi kļūt par vienu no pasaules lielākajiem spēlētājiem digitālās žurnālistikas un digitālo sludinājumu portālu jomā. Līdztekus plašām investīcijām izaugsmes jomās tas prasa arī skaidru fokusu uz lieliem stratēģiskajiem pamat tirgiem. Šajā ziņā galvenā loma ir jau šobrīd ļoti digitalizētajam portfelim Vācijā, ASV un Polijā.

“Pēdējos vienpadsmit gadus kopā ar Ringier mēs esam izveidojuši Ringier Axel Springer Media AG par vienu no veiksmīgākajiem uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā ar spēcīgiem ziņu zīmoliem un veiksmīgiem sludinājumu portāliem. Savā izaugsmes stratēģijā mēs fokusēsimies uz mūsu stratēģiskajām pamat nozarēm un lielajiem tirgiem, kā piemēram Poliju ar aptuveni 40 miljoniem iedzīvotāju. Tur kopā ar Ringier mēs turpināsim digitalizēt un paplašināt mūsu žurnālistikas un sludinājumu portālu piedāvājumu,” teic Axel Springer SE News Media valdes loceklis Jans Baiers (Jan Bayer).

“Kad 2010. gadā mēs ar faktiski tikai drukāto izdevumu portfeli (97 procenti apgrozījuma) uzsākām kopuzņēmuma darbību, mūsu vīzija bija pārvērst vietējos drukāto mediju zīmolus par spēcīgiem digitālajiem spēlētājiem attiecīgajos mediju tirgos. Pašlaik aptuveni 70 procentus no apgrozījuma un 85 procentus no peļņas veido mūsu digitālie piedāvājumi. Kopā mēs esam veiksmīgi ieveduši digitālajā laikmetā pašreizējos mediju zīmolus, kā arī izveidojuši jaunus, vadošus digitālo mediju un sludinājumu portālu zīmolus, kas šobrīd ir vieni no līderiem attiecīgajos tirgos. Vēlos pateikties visiem kolēģiem Slovākijā, Ungārijā, Serbijā un Baltijas valstīs par viņu aizrautīgo darbu, ieinteresētību un uzcītību. Vienlaikus es priecājos turpināt mūsu darbību reģiona lielākajā tirgū kopā ar Polijas komandu un kopuzņēmuma partneriem”, komentē Ringier Axel Springer Media AG izpilddirektors un Polijas kopuzņēmuma direktors Marks Dekāns.

2010. gada jūlijā dibinātajā kopuzņēmumā Ringier Axel Springer Media AG tika iekļauti Axel Springer meitasuzņēmumi Polijā, Čehijā un Ungārijā. Ringier pievienoja savus uzņēmumus Serbijā, Slovākijā, Čehijā un Ungārijā.

Akciju iegāde ir jāpabeidz 2021. gada laikā. Darījuma veikšanai ir nepieciešama vietējo kompetento konkurences iestāžu piekrišana. Abas puses ir vienojušās neizpaust pirkuma cenu un iegādāto akciju novērtējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Latvijas jaunuzņēmums piesaista 50 000 eiro no Porsche riska kapitāla fonda

Db.lv, 09.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas jaunuzņēmums SIA "Exponential Technologies", kas darbojas industriālā mākslīgā intelekta jomā, piesaistījis pirmssēklas investīcijas 50 000 eiro apmērā no Berlīnē bāzētā riska kapitāla fonda APX.

Fonda vienīgie īpašnieki ir vācu autobūves milzis "Porsche", kā arī vācu mediju un tehnoloģiju koncerns "Axel Springer", informē "Exponential Technologies" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Ģirts Smelters.

Šī sadarbība "Exponential Technologies" ļaus izmantot ne tikai APX fonda ekspertīzi starptautisku, tehnoloģijās balstītu biznesu attīstībā, bet arī unikālo investoru un industriālo partneru tīklu. "Tas noteikti palielinās mūsu izredzes gan pārliecināt potenciālos klientus, gan arī piesaistīt nākamās kārtas izaugsmes finansējumu no starptautiskiem riska kapitāla tirgus spēlētājiem," uzskata Ģ.Smelters.

Tikmēr "Exponential Technologies" izpilddirektors Matiass Kaizers atzina, ka uzņēmums ir priecīgs par iespēju strādāt ar fondu, kas ir tik ciešā saiknē ar "Porsche" grupu: "Tas radīs lielisku izdevību sadarboties ar vienu no pasaulē vadošajām mašīnbūves kompānijām un tās piegāžu ķēdēs ietilpstošajiem uzņēmumiem. Tādā veidā stiprināsim savu klātbūtni industriālās ražošanas un materiālapstrādes nozarēs".

Komentāri

Pievienot komentāru