Pakalpojumi

Rosina atvieglot digitālo tahogrāfu karšu izdošanu un kontroli

Dienas Bizness, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sekretāru sanāksmē cturtdien, 8.oktobrī rosināts samazināt administratīvo slogu šoferiem, saņemot digitālā tahogrāfa kartes, informē Satiksmes ministrijā.

Paredzēts, ka fiziskām un juridiskām personām tiks mazināts administratīvais slogs, jo samazināsies iesniedzamo dokumentu apjoms. Turpmāk netiks prasīts uzrādīt dokumentu, kas apliecina samaksu par tahogrāfa kartes pirmreizējo izsniegšanu, atjaunošanu vai nomaiņu. Pieprasot digitālā tahogrāfa darbnīcas karti (tā izsniedzama akreditētai darbnīcai, lai veiktu digitālo tahogrāfu testēšanu, kalibrēšanu vai aktivizēšanu) netiks prasīts iesniegt tā dokumenta kopiju, kas apliecina attiecīgā darbinieka kvalifikāciju veikt darbības ar digitālo tahogrāfu.

Tāpat tiks nodrošināta iespēja uzņēmuma kartes (tā paredzēta digitālajā tahogrāfā reģistrēto ar transportlīdzekļa īpašnieka vai turētāja darbību saistīto datu parādīšanai, lejupielādēšanai, izdrukāšanai vai bloķēšanai) saņemšanai pieteikties elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu VSIA Autotransporta direkcija (ATD) mājaslapā, tādējādi uzlabojot ATD darba efektivitāti un samazinot administratīvo slogu transportlīdzekļa īpašniekiem vai turētājiem, kas vēlēsies saņemt uzņēmuma karti.

No 2006.gada 1.maija ar digitālajiem tahogrāfiem tiek aprīkoti transportlīdzekļi, kas veic kravu pārvadājumus un kuru maksimāli pieļaujamā pilnā masa, ieskaitot piekabi vai puspiekabi, pārsniedz 3,5 tonnas, vai arī veicot pasažieru pārvadājumus ar transportlīdzekļiem, kuru konstrukcija un aprīkojums ir piemērots vairāk kā deviņu personu pārvadāšanai, ieskaitot vadītāju. Ar tahogrāfu tiek uzskaitīts transportlīdzekļa vadītāja braukšanas un atpūtas laiks.

Lai MK noteikumu projekts stātos spēkā, par to būs jālemj valdībai.

Komentāri

Pievienot komentāru