Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai izceltos piesātinātajā paštaisīto rotu tirgū, nepieciešams kāds knifiņš, ar ko atšķirties.

«Jebkurā vecumā un dzīves situācijā cilvēks var uzsākt darīt kaut ko pavisam jaunu. Manuprāt, ja cilvēks grib, var izdarīt visu, ko vēlas,» saka Diāna Šulce-Palma, kura izgatavo ziedu rotas ar zīmolu Lagoa Design Studio. Viņa uzskata, ka nav jābaidās no jaunā vai jāpieķeras savām līdzšinējām iemaņām – iepriekš viņa ir nodarbojusies gan ar grāmatvedību, gan strādājusi par psiholoģi. Tagad ir pienācis laiks mākslai. «Man patīk tas, ko es daru – ļoti, ļoti patīk,» saka D. Šulce-Palma.

Viņa veido rotas no gaisā žūstošā polimērmāla. «No šī materiāla ziedus var izveidot daudz dzīvākus, īstākus, ar plānākām ziedlapiņām un izturības ziņā šis materiāls ir daudz pateicīgāks,» saka rotu māksliniece. Ja rota, kas izgatavota no t.s. cepamās plastikas, nokrīt zemē, iespējams, tā saplīsīs līdzīgi kā stikla pērles. Taču ir lietas, ko ar gaisā žūstošo plastiku nevar realizēt, jo tā diezgan ātri žūst, piemēram, smalkus mežģīņu auskariņus, kur ziediņus veido no pavisam mazām ziedlapiņām. Tādiem nepieciešama cepamā plakstika.

Lielākā daļa Lagoa Design Studio klientu ir ASV un Krievijā. Visbiežāk viņi D. Šulci-Palmu atrod vispasaules amatnieku tirgos – līdzīgi kā meistardarbs.lv Latvijā. Taču jārēķinās, ka konkurence ir nežēlīga un klientu var ieinteresēt tikai tad, ja ir izdevies izcelties un piesaistīt viņa uzmanību. «Vajag savu skatījumu, kādu knifiņu,» viņa saka. Ja atliek laiks un viņa var izgatavot vairāk rotu, nekā pasūtīts, viņa tās izvieto savā mājaslapā un internetveikalā vai arī nodod salonos Summer PopUp Store vai Canis Lupus, kur vairāk tomēr iepērkas tūristi.

Komentāri

Pievienot komentāru