Jaunākais izdevums

Divi lielākie piena pārstrādes uzņēmumi - a/S Rīgas piena kombināts un A/S Valmieras Piens akcionāri tuvākajā nākotnē plāno apvienot abus uzņēmumus.

Tādējādi oficiāli apstiprināta iepriekš DB publicētā informācija. Šobrīd darījums ir noslēguma fāzē, un tiklīdz būs sagatavoti visi nepieciešamie dokumenti, kas saitīti ar uzņēmuma apvienošanos, tie tiks iesniegti Konkurences padomē, lai apvienošanās process notiktu saskaņā ar visām Latvijas Republikā noteiktajām likuma normām, informē RPK pārstāve Irēna Bērziņa. Šobrīd piena pārstrādes nozare, kurā liela nozīme ir tieši apjomam, cieš no sadrumstalotības, viņa skaidro. Ražošanas apjoma samazinājums un piena pārdošana citām valstīm norāda uz to, ka Latvijas piena pārstrādes nozare savu mazo apmēru dēļ ir zaudējusi konkurētspēju, kas izraisa pakāpenisku ieņēmumu un peļņas samazinājumu. Tādējādi uzņēmumiem nepietiek līdzekļu investīcijām tehnoloģijās un mārketingā. Ja netiks veiktas pārmaiņas, nozare būtībā varētu zaudēt attīstības perspektīvas, tāpēc akcionāri ir apņēmības pilni veikt šīs pārmaiņas, norāda RPK pārstāve.

Uzņēmējs un A/S Rīgas piena kombināts akcionārs Andrejs Beshmeļņickis informē, ka apvienošanās mērķis ir izveidot uzņēmumu, kas būtu vadošais reģionā piena pārstrādes nozarē, ar stiprām preču zīmēm, vismodernākajām tehnoloģijām, augstākās kvalitātes dabai draudzīgiem produktiem, kā arī ar uzticamu augstākā līmeņa piena piegādātāju tīklu – tas nozīmē Latvijai ir jāizveido savs piena nozares nacionālais «čempions» – konkurētspējīgāks kā līdz šim piena pārstrādes uzņēmums, kurš turpinās darboties gan vietējā tirgū, gan aktīvi iesaistīties Krievijas, citu NVS valstu, Lietuvas, Igaunijas, kā arī citu Centrāleiropas valstu tirgos. Andrejs Beshmeļņickis uzsver, ka Latvijā ir visi priekšnoteikumi, lai īstenotu minētos mērķus un ražotu augstākās kvalitātes piena produktus pasaules tirgum – apņēmības pilni zemnieki, senas tradīcijas pārstrādes nozarē, piemērots klimats, auglīga zeme, ES atbalsts zemkopībai, optimāla loģistika.

Patērētājiem un no zarē strādājošajiem nevajadzētu uztraukties par konkurētspēju tirgū - apvienotais uzņēmums būs tikai piektais lielākās Baltijas tirgū. Veikalos ir pieejami piena produkti no visas Baltijas – Latvijā veikala plauktos var atrast gan Lietuvas, gan Polijas un Igaunijas produktus. Apvienošanās neradīs cenu pieaugumu vai piedāvājuma izvēles samazinājumu. Tieši pretēji – uzņēmums var būt labāks tikai tad, ja tas piedāvā patērētājiem labākus produktus, plašāku izvēli un lielāku vērtību, teikts RPK publiskotajā informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Piena kombināts par 8,5 miljoniem palielinājis pamatkapitālu un mainījis valdi

Gunta Kursiša, 27.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem Latvijas pārtikas nozares uzņēmumiem a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) palielinājis savu pamatkapitālu par 8,561 miljoniem latu – pašlaik RPK pamatkapitāls veido vairāk nekā 13,299 miljonus latu, turklāt notikušas izmaiņas arī uzņēmuma valdē – tajā ieceltas četri Krievijas pilsoņi, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Uzņēmuma valdē patlaban ieceltas četri Krievijas Federācijas pilsoņi – uzņēmuma valdi pārstāvēs miljardieris Sergejs Beshmeļņickis, Konstantīns Docenko, Ivans Losevs un Ivans Uvarovs.

DB jau rakstīja, ka RPK savu pamatkapitālu palielinājis jau maijā, kad piena pārstrādes uzņēmumā investēja A. Beshmeļņickis. Ieguldītie līdzekļi tika novirzīti jaunu iekārtu iegādē, piena ražošanā un ganāmpulku palielināšanā, stāstīja RPK pārstāve Irēna Bērziņa.

A. Beshmeļņickis jau daudzus gadus veiksmīgi darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos. Kā rakstīts, RPK pieņēma lēmumu par investora piesaisti pēc tam, kad RPK valde pērnā gada nogalē vērsās padomē ar lūgumu piesaistīt uzņēmumam papildus līdzekļus. Uzņēmumā tika rezervētas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Food Union trīs jaunās piena produktu ražotnēs jau investējis 30 miljonus eiro

Nozare.lv, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais apvienotais piena pārstrādes uzņēmums Food Union trīs jaunās piena produktu ražotnēs kopš pagājušā gada jau investējis 30 miljonus eiro (21 miljonu latu), šodien preses konferencē sacīja apvienotā uzņēmuma lielākais akcionārs Andrejs Beshmeļņickis.

Jau ziņots, ka AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens jaunais apvienotais uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu Food Union.

Food Union uz RPK bāzes izveidojis trīs jaunas ražotnes. Saldējuma ražotne, kurā investēti 12 miljoni eiro (8,4 miljoni latu), savu darbu sākusi jau 15.aprīlī. Savukārt sviesta ražotnē un krēmsiera ražotnē investēti 18 miljoni eiro (12,6 miljoni latu), ražotnēm jau iegādātas iekārtas, notiek produkcijas eksperimentālā ražošana, bet jūlijā vai augustā tiks sākta produkcijas ražošana tirgum.

Beshmeļņickis norādīja, ka produkcija jaunajās ražotnēs tiks ražota gan vietējam tirgum, gan arī eksportam, galvenokārt uz Krieviju. Viņš piebilda, ka jaunā saldējuma ražotne ir modernākā ne tikai Baltijas reģionā, bet arī Krievijā un NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas piena kombināts un Valmieras piens apvienojas Food Union

Nozare.lv, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens jaunais apvienotais uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu Food Union, šodien preses konferencē paziņoja uzņēmuma vadība.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) 9.maijā atļāvusi RPK un AS Valmieras piens apvienošanos, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi saistoši līdz 2015.gada 31.martam, savukārt apvienošanās jāpabeidz pusgada laikā.

Jau iepriekš apvienotā RPK un Valmieras piena uzņēmuma lielākais akcionārs Andrejs Beshmeļņickis atzina, ka pēc apvienošanās izveidosies koncerns, kas kļūs par «čempionu ar lielu eksporta potenciālu».

«Plānojam izveidot lielāko uzņēmumu nozarē, kas kļūs par sava veida čempionu ar lielu eksporta potenciālu, un tas ir izdevīgi visiem. Īstenosim plašu un mērķtiecīgu investīciju programmu. Uzņēmumu vadībai jāizstrādā apvienošanās plāns, lai, gadam beidzoties, būtu viens uzņēmums, un attiecīgi jau tagad jādomā par izmaksu samazināšanu,» sacīja Beshmeļņickis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotā uzņēmuma Food Union jaunā saldējuma zīmola Nu Fruit ražošanā ieguldīti 8.4 miljoni. latu.

«Ražošanas līnijās un saldētavās ieguldīti 8,4 miljoni latu. Ar šo līniju stundā var izgatavot 18 000 saldējumu uz kociņa, kur augļu sulas glazūras ātrai izveidei tiek izmantots šķidrais slāpeklis. Savukārt ar citu līniju var radīt 7200saldējumu uz kociņa ar augļu un ogu gabaliņiem. Šādai ražošanas līnijai nav līdzīgu Eiropā, sacīja Rīgas piena kombināta (RPK) un AS Valmieras piena apvienotā koncerna Food Union saldējumu kategorijas direktors Dmitrijs Dokins

Patlaban uzņēmums strādā pie vairāk nekā 30 zīmolu saldējumu uzlabošanas un jaunu zīmolu ieviešanas, lai nākamā gada vasaras sezonā palielinātu pārdošanas apjomu un paplašinātu eksporta tirgu Krievijā un NVS valstīs, vēsta nozare.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Konkurences uzraugs vētīs lielāko pienrūpnieku iespējamo darījumu

Sandra Dieziņa, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome vērtēs iespējamo Valmieras piena un Rīgas piena kombināta akciju apmaiņu.

Abi kombināti a/s Valmieras piens un a/s Rīgas piena kombināts (RPK) ir vieni no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kuru kopējie pārstrādes apjomi pērn bija ap 192,5 tūkstoši t piena jeb 40 % no pērn pārstrādei iepirktā piena apjoma.

Iespēju, ka divi Latvijas lielie piena pārstrādes uzņēmumi - ekspremjera Andra Šķēles ģimenei piederošā Valmieras piena un Krievijas miljardiera Andreja Beshmeļņicka kontrolē esošā Rīgas piena kombināta (RPK) – apvienojoties varētu apmainīties ar akcijām, publiski paudis viens no RPK akcionāriem un padomes locekļiem Ivars Strautiņš.

Konkurences padomes (KP) pārstāve Inita Kabanova norādīja, ka KP sekos līdzi situācijas attīstībai un līdzko būs zināmas precīzākas darījuma detaļas, varēs lemt par turpmāko rīcību. Tomēr, pirms darījums ir noticis, izvērtēt, vai darījumam saskaņā ar Konkurences likumu ir nepieciešama KP atļauja, ir pašu uzņēmumu pienākums, viņa uzsvēra. Tādējādi, ja KP saņems minēto uzņēmumu ziņojumu par apvienošanos, tas tiks izvērtēts parastajā kārtībā un iestāde lems par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem, kas novērš apvienošanās negatīvo ietekmi uz konkurenci. Savukārt, ja darījums tiks veikts bez ziņošanas KP un tas atbildīs Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, pēc kuriem nosaka, vai darījumam nepieciešama KP atļauja, padome varēs vērtēt notikušo apvienošanos pēc savas iniciatīvas, skaidroja KP pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas piena kombināts finanšu gadu noslēdz ar zaudējumiem

Sandra Dieziņa, 06.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) aizvadīto finanšu gadu pabeidzis ar 57 miljonu latu apgrozījumu un 1,49 miljonu latu zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Piena kombināts reģistrējis 10 milj. Ls komercķīlu

Gunta Kursiša, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir desmit miljoni Ls, liecina Lursoft dati.

Ķīlas devēja – RPK – pārstāvji ir uzņēmuma valdes locekle Svetlana Cimmere un RPK valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa. Ķīlas ņēmējs ir a/s DNB banka, ko pārstāvēja Jānis Gainišelis un Jānis Teteris.

Jau vēstīts, ka RPK apvienojies ar a/s Valmieras piens, izveidojot uzņēmumu ar nosaukumu Food Union. Food Union kopš pagājušā gada trīs jaunās piena produktu ražotnēs jau investējis 30 miljonus eiro jeb aptuveni 21 miljonu Ls. Tādējādi uz RPK bāzes izveidotas trīs jaunas ražotnes – saldējuma ražotne, kurā investēti 12 milj. eiro jeb aptuveni 8,4 milj. Ls, sviesta un krēmsiera ražotne, kurā investēti 18 milj. eiro (12,6 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

KP: Rīgas piena kombināta un Valmieras piena apvienošanās nav radījusi negatīvas sekas

Gunta Kursiša, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) un a/s Valmieras piens (VP) apvienošanās nav izraisījusi negatīvas sekas svaigpiena iepirkuma un piena produktu realizācijas tirgos, secinājusi Konkurences padome (KP).

Šā gada nogalē Konkurences padome (KP) noslēdza tirgus uzraudzību, kuras ietvaros pārbaudīja, vai pēc apvienošanās RPK un VP ievēro tiem piemērotos saistošos noteikumus, kā arī vērtēja apvienošanās ietekmi uz piena nozari. Pārbaudot piena kombinātu noslēgtos līgumus ar zemnieku saimniecībām, KP secināja, ka RPK un VP kopumā izpilda tiem noteiktos saistošos noteikumus par piegādātāju savlaicīgu brīdināšanu par līguma laušanu.

Līgumos iekļautie principi attiecībā uz svaigpiena iepirkšanas kritērijiem un bāzes cenām zemniekiem pamatā ir vienādi un RPK un VP svaigpiena iepirkuma cenas 2013. gadā, salīdzinot ar 2012. gadu, pieaugušas, secinājusi KP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamā divu piena pārstrādes flagmaņu Rīgas piena kombināta (RPK) un Valmieras piena (VP) apvienošana nozarē izraisījusi pretrunīgu reakciju.

Daļa uzņēmumu pauž bažas, ka piens tiks nosmelts Krievijas vajadzībām un tādējādi pašmājās tas kļūs dārgāks. Tajā pašā laikā nozares koncentrēšanās tiek gaidīta jau sen, tas palīdzētu kļūt stiprākiem eksporta tirgos, un par piena deficītu jābīstas neesot, šodien vēsta laikraksts Diena.

Pirms kāda laika par RPK akcionāru kļuva Krievijas uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis, kurš ir īpašnieks arī Krievijas lielākajā piena pārstrādes kompānijā Junimilk, kura savukārt apvienojusies ar franču gigantu Danone. VP savukārt pastarpināti pieder ekspolitiķa Andra Šķēles sievai un meitām. Lai ar pirms kāda laika izskanēja ziņa, ka uzņēmums esot pārdots, akcionāri to noliedza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespējot konkurēt ar augstajām piena iepirkuma cenām eksporta tirgos, Food Union pārtraucis siera ražošanu.

Nozares eksperti gan atzīst, ka šā lēmuma pamatā ir vietējā siera tirgus līdera akcionāru lēmumi, taču tirgu tas būtiski neietekmēšot. Tagad Food Union grupā ietilpstošais Rīgas Piena kombināts (RPK) siera rūpnīcu atklāja 2006. gada vasarā, kad rūpnīcas celtniecībā tika investēti 5.5 milj. Ls, no kuriem 1.2 milj. Ls bija ES fondu finansējums. Fabrikas maksimālā jauda bija 15 t siera dienā, ap 80 % no saražotā uzņēmums plānoja eksportēt. Pēc siera ražotnes ekspluatācijā tik nodota sūkalu rūpnīca, kas pārstrādāja pēc siera ražošanas radušās sūkalas - pārstrādājot 180 tūkstošus tonnu sūkalu gadā varēja iegūt 9 tūkstošus tonnu gatavā produkta. Šopavasar Food Union paziņoja, ka uzņēmuma stratēģiskā prioritāte ir saldējuma ražošana gan pašmāju, gan eksporta tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Piena kombināta valdes locekļa amatu atstājis Jānis Ceičs.

Lielākā piena pārstrādes uzņēmuma Latvijā a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) bijušais valdes loceklis amatu atstājis pēc nesaskaņām ar jauno īpašnieku pārstāvjiem, liecina DB rīcībā esošā informācija. Pats J. Ceičs nevēlējās plaši komentēt savas aiziešanas iemeslus, vien norādīja, ka jauno investoru skatījums uz Latvijas tirgu ir ļoti atšķirīgs, pat radikāls.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa DB apstiprināja, ka Ceičs amatu atstājis, jo viņam bijuši jauni izaicinājumi. Plašāk uzņēmuma pārstāve notikušo nekomentē.

Jāatgādina, ka RPK šā gada sākumā iegādājās par miljardieri dēvētais Krievijas uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis. Maijā uzņēmuma pamatkapitāls tika palielināts par aptuveni 11 miljoniem Ls un, kā vēlāk informēja kompānijas vadība, investīcijas ieguldīs vairākās jaunās iekārtās, kas ļaus audzēt ražošanas un eksporta apjomus. Pašlaik uzņēmumā notiek restrukturizācijas procesi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attēli uz 100 mililitru saldējuma Ekselence iepakojuma būtiski atšķiras no saldējuma faktiskā izskata, tādējādi ražotāja īstenotā komercprakse ir maldinoša un negodīga, secinājis Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC). Savukārt Rīgas piena kombināts (RPK) izskatīs iespēju apstrīdēt PTAC lēmumu.

[Paildināta ar pēdējo rindkopu]

Centrs izpētījis četrus AS Rīgas piena kombināts (RPK) ražotos Ekselence saldējumus - Valrieksti&Brownie, Šokolāde no Javas salas, Šokolāde&lazdu rieksti un Rīgas melnais balzams&brownie. Centrs secinājis, ka uz iepakojuma veidā, kas ir fotogrāfija vai atgādina fotogrāfiju, attēlots saldējums, kas pilnībā atšķiras no saldējuma, kas atrodas iepakojumā.

Faktiski saldējums vizuāli neatšķiras no citiem tirdzniecībā esošajiem saldējumiem, kuru ārējo kārtu veido šokolāde vai citas vielas un kuru saturēšanai saldējumā ievietots kociņš. Saldējums zem šokolādes kārtas ir viendabīga masa (kurā redzama citu sastāvdaļu esamība), nevis kārtains, kā redzams attēlā uz iepakojuma, norāda PTAC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajos gados Latvija labvēlīgo nosacījumu dēļ varētu kļūt par Eiropas piena fermu līdzīgi kā Jaunzēlandi pazīst kā pasaules fermu, prognozēja a/s Rīgas piena kombināts (RPK) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

«Tā ir koncerna Food Union akcionāru un padomes vēlme un mana kā valdes priekšsēdētāja atbildība uzņēmumā - veicināt svaigpiena ražošanu un palikšanu Latvijā. Latvijā ir ideāli klimatiskie apstākļi un pietiekami daudz lauksaimniecības zemes, lai šo mērķi varētu īstenot,» sacīja N. Staņēvičs.

Viņš arī atzina, ka koncerna kapacitāte saražot gatavās produkcijas apjomus patlaban ir daudz lielāka nekā piena apjoms, ko Latvijas zemnieki spēj piegādāt.

«Skaidrs, ka Latvijas saimniecību kapacitāte ne tuvu nav sasniegta. Igaunija noteikusi mērķi saražot gadā vienu miljonu tonnu piena, kas ir par 30% vairāk nekā patlaban. Neredzu šķēršļus, kāpēc arī mūsu zemnieki nevarētu panākt līdzīgu izrāvienu. Izšķirošais šeit ir saimniecību darba rezultāts. Tas savukārt sākas ar cilvēku uzņēmību, izglītību, darba efektivitāti. Esam gatavi dalīties ar zemniekiem zināšanās pasaules pieredzē, kā palielināt ražību, radot priekšnosacījumus straujai saimniecību attīstībai. Pilnībā skaidrs, ka RPK kapacitāte saražot gatavās produkcijas apjomus ir daudz lielāka nekā piena apjoms, ko Latvijas zemnieki spēj piegādāt,» atzina uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

RPK vadītāja Driksna atstāj amatu

Sandra Dieziņa, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākā piena pārstrādes uzņēmuma a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) valdes priekšsēdētāja Ināra Driksna atstājusi amatu.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa DB atzina, ka I. Driksna kopš pirmdienas uzņēmumā vairs nestrādā. Darba attiecību pārtraukšanas iemesli plašāk netiek komentēti. I. Driksnas vietā uzņēmumu vadīs līdzšinējais loģistikas daļas vadītājs Raimonds Misa.

Uzņēmuma paziņojums liecina, ka R. Misas ieguldījums būs īpaši nozīmīgs As Rīgas piena kombināts un a/s Valmieras piens uzņēmuma apvienošanās procesā, kas notiks pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas. Apvienošanās mērķis ir izveidot konkurētspējīgāku piena nozares uzņēmumu, kura mērķis ir ne tikai attīstīt piedāvājumu Latvijā, bet arī stiprināt Latvijas piena produkcijas eksportu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena produktu ražotāja a/s Rīgas piena kombināts (RPK) valdei pievienojušies jauni valdes locekļi – Sergejs Kuzins un Harijs Panke, liecina Lursoft dati.

Izmaiņas RPK valdē notikušas 17. oktobrī.

Jau rakstīts, ka šā gada septembrī RPK valdei pievienojās Svetlana Cimmere un Dmitrijs Zernovs. Tāpat darbu uzņēmuma vadībā turpina Andrejs Beskhmeļņickis, Sergejs Beskhmeļņickis, Konstantīts Docenko, Dmitrijs Sokins, Ivans Losevs, Jānis Sausnīti, Ivans Uvarovs un valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa.

Uzņēmuma padomē patlaban darbojas trīs locekļi – Natālija Križanovskaja, Atis Sausnītis, kurš reiz ieņēmis arī RPK valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī Ivars Strautiņš.

Jau vēstīts, ka šā gada jūnijā Konkurences padome atļāvusi a/s Rīgas piena kombināts un a/s Valmieras piens apvienošanos vienā uzņēmumā. Jaunizveidotais uzņēmums turpina darbu ar nosaukumu Food Union.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Piena ražotāji dažādi vērtē Rīgas piena kombināta un Valmieras piena apvienošanos

Žanete Hāka, 14.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena produktu ražotāju domas par Rīgas piena kombināta un Valmieras piens apvienošanos dalās.

"Jo mazāk spēlētāju ir tirgū - jo mazāka konkurence, no kuras zaudētājs vienmēr tirgus apstākļos ir primārās produkcijas ražotājs un patērētājs," uzsver Latvijas Piena ražotāju asociācijas vadītāja Ieva Alpa-Eizenberga.

Tomēr Latvijas un Eiropas tirgus ir atvērts un katram šajā laikā ir jāsaprot, ar ko strādāt, ko pirkt, uzsver piena ražotāju pārstāve.

"Līdz šim Rīgas piens kombināta un Valmieras piena darbība uzņēmuma Latvijas piens ieceres un nākotne plānus nav ietekmējusi," norāda SIA Latvijas piens vadītājs Raimonds Freimanis. Attiecībā uz gatavo produkciju SIA Latvijas piens pārstāvis skaidro, ka Food Union un Latvijas piena ražotās produktu grupas pilnībā nepārklāsies. Latvijas piens pagaidām vienīgie Latvijā ražo vājpiena koncentrātu, un uzņēmums droši jūtas arī siera ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes grupa Food Union, kura apvieno trīs pārstrādes uzņēmumus – AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, pērn strādājusi ar summāro apgrozījumu 116 miljonu eiro apmērā, informē kompānijā.

Konsolidētais uzņēmuma AS Rīgas piena kombināts un tās meitas sabiedrības AS Valmieras piens 2016.gada finanšu pārskats uzrāda kopējo abu uzņēmumu apgrozījumu 83,8 miljonu eiro apmērā, savukārt SIA Rīgas piensaimnieks – 32,6 miljonu eiro apmērā. Pērn visiem Food Union grupas uzņēmumiem izdevies palielināt apgrozījumu tieši vietējā tirgū, Latvijā. AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens izdevies kāpināt pārdošanu Latvijā par 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, savukārt SIA Rīgas piensaimnieks – par 7,5%.

AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupas uzņēmums) valdes priekšsēdētājs un Food Union grupas finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs,stāsta, ka pērn Food Union turpināja koncentrēties uz jaunu, Latvijā unikālu augstas pievienotās vērtības produktu izstrādi, kā arī veikt virkni būtisku pasākumu, kas skar gan esošo uzņēmuma ražošanas procesu, gan esošo produktu sastāva uzlabojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Riga Food medaļas saņem labākie pārtikas produkti

Sandra Dieziņa, 04.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riga Food 2013 izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos šogad noskaidroti labākie kvasa un iesala dzērieni, medus un piena produkti, un trešdien izstādes atklāšanā konkursu uzvarētāji tika apbalvoti Riga Food medaļām.

Biedrība Alus brālība un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ar Zemkopības ministrijas atbalstu pirmoreiz rīkoja Baltijas valstīs ražotā kvasa un iesala dzērienu konkursu. Kvasu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Ilgezeem ražotais Porter kvass, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Piebalgas alus ražotais Piebalgas oriģinālais kvass, savukārt bronzas medaļu un 3. vietu – UAB Vilniaus alus ražotais dabīgi raudzētais kvass Retro. Savukārt kvasa (iesala) dzērienu kategorijā Riga Food zelta medaļu un 1. vietu ieguva SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Veselība, sudraba medaļu un 2. vietu – SIA Ilgezeem ražotais Iļģuciema oriģinālais iesala dzēriens, bronzas medaļu un 3. vietu – SIA Bauskas alus ražotais iesala dzēriens Porteris. Konkursa specbalvu un vienu tonnu iesala kvasa ražošanai saņēma a/s Cēsu alus ražotais Ulmaņlaiku kvass.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Valmieras stikla šķiedra" ASV meitasuzņēmuma "P-D Valmiera Glass USA Corp." ražotne par 17,5 miljoniem ASV dolāru pārdota uzņēmumam "Saint-Gobain Adfors America, Inc.", teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Darījums pabeigts otrdien, 2.jūnijā.

Jau ziņots, ka šā gada 3.martā, ASV meitasuzņēmums parakstīja aktīvu pārdošanas līgumu ar uzņēmumu "Saint-Gobain Adfors America, Inc." par būtībā visu pirmās un otrās fāzes aktīvu pārdošanu. Kopējā pirkuma summa ir 17 500 000 ASV dolāru plus papildu atlīdzība saskaņā ar aktīvu pārdošanas līgumu.

ASV meitasuzņēmums no otras līgumslēdzēja puses saņēma maksājumu pilnā apmērā 2.jūnijā, un tajā pašā dienā "P-D Valmiera Glass USA Corp." aktīvi pilnībā nodoti "Saint-Gobain Adfors America, Inc." īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais a/s Valmieras piens valdes loceklis Dmitrijs Zernovs atstājis amatu uzņēmuma valdē, liecina jaunākie Lursoft dati.

Tādējādi pašlaik a/s Valmieras piens valde darbojas trīs cilvēku sastāvā - valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Harijs Panke un valdes locekļu amatā ir Svetlana Cimmere un Sergejs Kuzins.

A/s Valmieras piens padomē izmaiņas nav notikušas, un padomes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Jevģēnijs Varovs, padomes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumus – Sergejs Beshmeļņickis un padomes locekļa amatā darbojas Harijs Krongorns.

Db.lv jau informēja, ka Krievijas valstpiederīgais D. Zernovs šā gada janvāra beigās pametis arī ar a/s Valmieras piens saistītā uzņēmuma Rīgas Piena kombināts valdi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) valdei pievienojusies jauni valdes locekļi - Svetlana Cimmere un Dmitrijs Zernovs, liecina informācija Lursoft.

Viņi valdes sastāvu papildina, sākot no 3. septembra. Dati Lursoft liecina, ka šā gada sākumā RPK valdi pametis Viesturs Neimanis, bet šā gada jūnijā – Ints Poškus. Tādējādi patlaban valdē darbu turpina valdes loceklis Andrejs Beshmeļņickis, kurš šo amatu ieņem kopš šā gada 11. maija, Sergejs Beshmeļņickis, Ivans Losevs, Ivans Uvarovs un Konstantīns Docenko, kuri visi valdes locekļa amatā darbojas kopš 2011. gada 21. septembra, Dmitrijs Dokins, kurš uzņēmuma valdei pievienojies pērnā gada dembra otrajā pusē, darbu valdē turpina arī Jānis Sausnītis, kurš valdē darbojas jau ilgus gadus, kā arī valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa, kurš uzņēmumu vada kopš 2009. gada maija, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītā biznesa ideja - Pārdomu kauliņi (Reflection Cubes) - pagājušajā nedēļā uzsākusi kampaņu kolektīvā finansējuma interneta vietnē Kickstarter, lai savāktu finansējumu ražošanai.

Pārdomu kauliņi ir piemēroti gan cilvēku individuālajai, gan komandu attīstībai, norāda to veidotāji. Ideja balstoties Aristoteļa, citu klasisko domātāju un Džozefa Pīpera filozofijā, ka ikviens cilvēks, līdzīgi kā savu fizisko ķermeni, var attīstīt arī raksturu un gribasspēku, bet tam nepieciešama sistemātiska vingrināšanās. 54 Pārdomu kauliņu jautājumi dažādās kombinācijās sniedz gandrīz 100 000 alternatīvu risinājumu un rosina aizdomāties par dzīves lielajiem mērķiem un veidiem, kā tos sasniegt.

Pārdomu kauliņu Kickstarter kampaņa atrodama šeit: https://www.kickstarter.com/projects/reflectioncubes/reflection-cubes

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē Riga Food 2017 apbalvoti Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētāji divās kategorijās - Gada jaunais produkts un Skābais krējums ar tauku saturu 20 %.

Piena produktu konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu nozīmi ikdienas uzturā un parādīt, cik daudz un dažādus veselīgus produktus Latvijas pārstrādes uzņēmumi un meistari spēj saražot, sniedzot aizvien jaunas garšas ikvienam patērētājam.

Kooperatīvās sabiedrības Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks stāsta, ka konkursā piedalījās 26 jauniem produktiem, kuri radīti viena gada laikā. “Tik apjomīgs jauno produktu klāsts lika žūrijas komisijai nopietni pārdomāt, kādās grupās tos sadalīt, lai tie vērtēšanas procesā būtu salīdzināmi. Žūrija lēma sadalīt jauno produktu kategoriju trīs grupās - Piens un skābpiena dzērieni, biezpiena izstrādājumi un svaigie sieri un nogatavinātie un kausētie sieri. Esmu pārliecināts, ka lielākā daļa šo jauno produktu atradīs vietu mūsu patērētāju kā ikdienas, tā svētku galdā,” pauda J. Šolks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

RPK ieguldīs divus miljons šķidrajā margarīnā

Gunta Kursiša, 21.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums a/s Rīgas piena kombināts plāno uzlabot šķidrā margarīna ražošanas kompleksu, par vairāk nekā diviem milj. eiro iegādājoties ražošanas un iepakošanas iekārtas. Tāpat uzņēmums ieguldīs divus milj. eiro jauna piena maisījumu termoapstrādes un fermentācijas iekāru kompleksa iegādē.

Piena pārstrādes a/s Rīgas piena kombināts ceturtdien noslēgusi trīs iepirkumu konkursus par dažādu iekārtu iegādi aptuveni 4,5 milj. eiro apjomā, liecina publicētie paziņojumi par konkursa rezultātiem Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā. Paredzēts, ka Rīgas piena kombināts slēgs 1,25 eiro līgumu ar Dānijas kompāniju a/s SPX Flow Technology Copenhagen par šķidrā margarīna ražošanas iekārtu kompleksa piegādi, kā arī vienu līgumu viena milj. eiro apmērā ar Francijas uzņēmumu Serac par šķidrā margarīna iepakošanas līnijas piegādi. Tāpat uzņēmums paredz veikt 2,14 milj. eiro apjomīgu iepirkumu par piena maisījumu termoapstrādes un fermentācijas iekārtu kompleksa piegādi ar Maskavā bāzētu uzņēmumu GEA Process Engineering.

Komentāri

Pievienot komentāru