Būvniecība un īpašums

Rubenē taps pirmā bezmaksas veikborda skola Latvijā

Dienas Bizness, 14.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauku atbalsta dienesta (LAD) Ziemeļvidzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde ir apstiprinājusi biedrības Rekreācijas biedrība Rebo projektu Ūdens sporta aktīvās atpūtas centra Rancho parks attīstīšana Rubenē pie ūdenskrātuves Mazais Ansis, informē Rebo pārstāvis Jānis Drobiševskis.

Projektam piešķirts Eiropas Savienības (ES) finansējums 21940,11 eiro apmērā. Kopējās izmaksas plānotas 30180,92 eiro. Līdzfinansējumu nodrošina būvuzņēmums Plastik (4700 eiro), Kocēnu novada dome (2024,68 eiro) un ātro kredītu salīdzināšanas portāls Cred24.lv (1516,13 eiro).

Projekta mērķis ir Kocēnu novada Rubenē izveidot pirmo bezmaksas veikborda skolu Latvijā, lai veicinātu ūdens sporta attīstību. Projekta ietvaros paredzēts iegādāties jaunu veikparka konstrukciju komplektu, 30 peldvestes veikparka un ūdensparka apmeklētāju drošībai, kā arī izveidot piepūšamo ūdens atrakciju parku bērniem. Rancho parks Rubenē ir Latvijā pirmais veikparks, kas sniegs bezmaksas pakalpojumus.

Veikborda skolā pirmajā testa sezonā plānots apmācīt vairāk nekā 30 jauniešu. Apmācības tiks veiktas trīs disciplīnās - veikbords, veikskeits un ūdens slēpju frīstails. Papildus tam tiks veikta jauniešu apmācība par drošību uz ūdens un pirmās palīdzības sniegšanu.

Šobrīd parkā ir atjaunota pirmā veikborda līnija un uzlabota vadība ar radio pulti. Iegūts jauns veikborda inventārs no sporta inventāra veikala Boards.lv. Papildus saņemti kokmateriāli un terases dēļi no uzņēmuma Byko-Lat, kas biedrībai regulāri sniedz savu atbalstu parka darbības nodrošināšanā.

Rekreācijas biedrība Rebo dibināta 2010. gadā ar mērķi veicināt sporta attīstību Latvijā. 2015. gads būs jau ceturtā sezona, kad Kocēnu pagasta Rubenē pie ūdenstilpes Mazais Ansis darbojas biedrības izveidotais veikparks Rancho parks. Rancho parka teritorija ir publiski pieejama ikvienam interesentam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

VIDEO, FOTO: Supošana ar pievienoto vērtību

Laura Mazbērziņa, 02.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot Lauku atbalsta dienesta (LAD) finansējumu, «Pērsejas» piedāvā iespēju apskatīt Koknesi citādā veidā - no SUP dēļa. Ir svarīgi popularizēt zudušās Daugavas senlejas un Pērses gravas vēsturisko un kultūras mantojumu, biznesa portālam db.lv uzsver «Pērsejas» īpašniece Ita Lejiņa.

Ģimenes uzņēmums «Pērsejas» savu darbību sāka 2008. gada vasarā, piedāvājot laivot pa Pērsi un Daugavu, lai apskatītu pilsdrupas no citas puses.

Šī apkārtne glabā nogrimušās pasaules leģendu, saka I. Lejiņa. «Pirms uzbūvēja Pļaviņu HES, te izskatījās pavisam citādāk. Pērse plūda uz Daugavu pa dziļu, mežonīgu gravu, pie satekas veidojot plašu deltu ar vairākiem atzarojumiem. Savukārt, pilsdrupas tolaik atradās stāvā kalnā, un Pērse varēja lepoties ar visaugstāko ūdenskritumu Latvijā, kam augstums bija pāri 2 metriem. Tagad mēs to visu varam tikai iztēloties,» viņa norāda.

SUP ir samērā jauns aktīvās atpūtas, ūdenstūrisma un sporta veids, kas strauji gūst popularitāti un atzinību visā pasaulē. Supot var dažādos laikapstākļos, dažādās ūdenstilpnēs un dēlis ir piemērots gan gluda, gan viļņaina ūdens apstākļiem. «Latvijā ir daudz ūdenstilpņu, kurās var nodoties airēšanai uz dēļa. Koknese ir teicama vieta šīs sportiskās aktivitātes izbaudīšanai,» komentē I. Lejiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru