Tehnoloģijas

Ryanair metas konkurences cīņā ar mobilo sakaru operatoriem

Jānis Rancāns, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Īrijas zemo cenu kompānija Ryanair nākusi klajā ar lietojumprogrammu RyanairTalk, kas ļauj lidsabiedrības pasažieriem ārvalstīs izvairīties no augstajiem viesabonēšanas tarifiem un veikt zvanus par nelielu samaksu.

RyanairTalk ļauj veikt zvanus, izmantojot viedtālruni ar Wi-Fi vai mobilā interneta pieslēgumu, uz jebkuru mobilo vai fiksēto sakaru tīklu, gan atrodoties ārvalstīs, gan mājās. Viesabonēšanas izmaksas Eiropas Savienībā (ES) sasniedz 0,35 eiro minūtē, savukārt zvanu veikšana izmantojot aviokompānijas lietojumprogrammu, izmaksā sākot no 0,03 eiro uz fiksētajām līnijām līdz 0,13 eiro uz mobilajiem telefoniem.

Pati lidsabiedrība uzsver, ka tas ir lētāk nekā piedāvā Eiropas lielākās telekomunikāciju kompānijas un Skype.

Lidsabiedrība uzsver, ka tas ļauj ietaupīt līdz pat 65% no zvanīšanas izmaksām. Lietojumprogramma pieejama bez maksas un eksistē Android un Apple ierīcēm paredzētos veidos.

Šā gada aprīli Ryanair noslēgusi ar pasažieru pieaugumu divu procentu apmērā salīdzinājumā ar aizvadītā gada attiecīgo periodu.

Lidsabiedrība informē, ka šā gada aprīlī pārvadājusi 7,4 miljonus pasažieru, bet 2012. gadā – 7,2 miljonus. Savukārt gada pirmajos četros mēnešos, Ryanair pārvadāja 79 miljonus pasažieru (pieaugums 4% apmērā salīdzinājumā ar 2012. gadu).

Aizvadītā gada pēdējo ceturksni Ryanair noslēgusi ar peļņu 18,1 miljona eiro apmērā, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 21%.

Kompānijas apgrozījums minētajā periodā sasniedzis 969 miljonus eiro, kas ir kāpums par 15%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Ryanair norāda, ka apgrozījumu palielināt palīdzējis pasažieru skaita pieaugums Vācijā, Lielbritānijā un Skandināvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair Francijā saskārusies ar spēcīgu vētru. Saistībā ar apsūdzībām par darba likumdošanas pārkāpumiem, Francijas prokuratūra lūgusi konfiscēt kompānijas lidmašīnas.

Prokuratūra lūgusi Rynair piespriest 225 tūkstošu eiro lielu soda naudu, kā arī konfiscēt četras aviokompānijas lidmašīnas, vēsta The Local Francijas izdevums. Valsts prokuratūra norāda, ka maksimālā soda nauda, kura Ryanair var tikt piespriesta 225 tūkstošu eiro apmērā, ir smieklīga, tāpēc jākonfiscē lidmašīnas, kuras Īrijas zemo cenu aviokompānija tur Marignanes lidostā netālu no Marseļas.

Tiesvedība pret Ryanair tika uzsākta ceturtdien saistībā ar apsūdzībām darba likumdošanas pārkāpumos. Aviokompānija savus Francijas darbiniekus reģistrējusi Īrijā, tādējādi liedzot tiem iesaistīties valsts arodbiedrībās. Papildus valsts apsūdzībai pret Ryanair tiesvedību uzsākušas arī pilotu arodbiedrības un pensiju fondi, kas no kompānijas grib piedzīt kompensācijas 9,8 miljonu eiro apmērā. Tāpat kompānija apsūdzēta nodokļu nemaksāšanā Francijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

O’ Līrijs: Ryanair transatlantiskos lidojumus varētu uzsākt pēc četriem pieciem gadiem

Jānis Rancāns, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc četriem līdz pieciem gadiem, Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair varētu uzsākt transatlantiskos lidojumus, pavēstījis lidsabiedrības izpilddirektors Maikls O’ Līrijs.

Ryanair vadītājs norādīja, ka ir aizvadītas sarunas ar vairākām lidostām, par šāda pakalpojuma uzsākšanu. Tas esot atkarīgs no tā, vai kompānijai izdosies iegādāties šādiem lidojumiem nepieciešamās lidmašīnas par pietiekoši izdevīgu cenu.

Iepriekš Rynair centās nodrošināt kontroli Īrijas lidsabiedrībā Aer Lingus, lai tādējādi spertu soli tuvāk lidojumiem uz ASV. Tomēr februārī Eiropas Komisija (EK) pieņēma lēmumu neļaut Ryanair iegādāties Aer Lingus daļas, norādot uz bažām, ka darījums radīs negodīgas konkurences apstākļus un kaitēs patērētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ryanair lidmašīnās plāno ieviest bezvadu internetu

Jānis Rancāns, 16.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair lidmašīnās apsver iespēju ieviest bezvadu internetu, kā arī demonstrēt filmas un televīzijas raidījumus.

Līdz šim Rynair šādu iespēju lidmašīnās nepiedāvāja, jo uzskatīja, ka tas nenodrošinās pietiekošu daudzumu ienākumu, raksta Irish Independent. Patlaban aviokompānija pēta divus scenārijus – vienā no tiem pasažieriem lidojumu laikā tiks piedāvāts neierobežots internets, bet otrā - «slēgts», kas ļaus lidsabiedrības klientiem izmantot viedtālruņus, planšetdatorus un klēpjdatorus, lai piekļūtu Ryanair maksas izklaides bibliotēkai – filmām vai televīzijas raidījumiem.

Iekšēja interneta gadījumā pasažieri to varēšot izmantot arī, lai rezervētu viesnīcas vai noīrētu automašīnas savos galamērķos. Šāda sistēma būtu lētāka un lidsabiedrībai nodrošinātu lielākus papildienākumus, bet tās ieviešana nav tehnoloģiski sarežģīta. Savukārt neierobežots internets lidmašīnā būtu daudz lēnāks nekā cilvēki pieraduši to lietot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair Norvēģijā var saskarties ar boikotu pēc tam, kad atklājušies sliktie darba apstākļi aviokompānijā.

Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs nācis klajā ar paziņojumu, ka neizmantos Ryanair pakalpojumus, kā arī aicinājis savam piemēram sekot citus valsts iedzīvotājus, vēsta International Business Times. Skandināvijas valsts premjeru saniknojušas apsūdzības, ka lidsabiedrības vadītājs Maikls O’ Līrijs pret saviem darbiniekiem izturas kā pret «vergiem» – samazinot algu un nenodrošinot atbilstošus darba apstākļus.

Pret Ryanair vērstas apsūdzības izskanēja pēc tam, kad divas lidsabiedrības stjuartes nāca klajā ar plānu piedzīt no aviokompānijas kompensācijas par nepamatotu atlaišanu no darba un nodarbinātības likumdošanas pārkāpšanu. Stjuartes, kuras bija nolīgusi Īrijas aģentūra, kurai zemo cenu lidsabiedrība uzticējusi sava personāla pārvaldīšanu, pavēstījušas, ka Ryanair darbinieku vidū dominējot «baiļu kultūra» un ka lidmašīnu apkalpēm neesot gandrīz nekādas darba aizsardzības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināts - No lidostas Rīga šodien atcelti reisi uz Briseli

LETA, 15.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien no starptautiskās lidostas Rīga ir atcelti visu lidsabiedrību reisi uz Briseles lidostām, apliecināja lidostā.

Lidostā skaidroja, ka atcelti gan airBaltic, gan Brussels Airlines, gan Rynair aviokompānijas reisi, kopumā šodien atcelti astoņi reisi - četri ielidojošie un četri izlidojošie.

Svētdien vakarā Beļģijā, sākoties valsts mēroga streikam pret jaunās valdības taupības pasākumiem, apturēta visa starptautiskā un vietējā gaisa satiksme, kā arī dzelzceļa kustība, pavēstīja amatpersonas.

Streikam pievienojušies gaisa satiksmes dispečeri, tāpēc nākamo 24 stundu laikā Briseles lidostā atcelti kopumā 600 reisi, sacīja amatpersona. Lidojumi uz 24 stundām, sākot no plkst.21 svētdien, atcelti arī Šarlruā lidostā, kas atrodas ārpus Briseles. Streika dēļ lidojumi atcelti arī Ljēžas, Antverpenes un Ostendes lidostās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrība Ryanair apsver iespēju mainīt savu darbības stratēģiju un kļūt par «pasažieru piegādātāju» citām aviosabiedrībām, kas piedāvā tālākus reisus.

Ryanair Holdings Plc patlaban veic pārrunas ar International Airlines Group, Virgin Atlantic Airways Ltd., Norwegian Air Shuttle ASA un Portugāles TAP.

Kompānija iecerējusi savus tuvos reisus savienot ar tālākiem reisiem, kurus veic citas aviosabiedrības, piegādājot pasažierus uz savienojošajām lidostām, no kurām operē šie partneri, otrdien apstiprināja Ryanair preses sekretārs Robins Kielijs. Pirmdien par to aģentūrai Reuters bija izteicies Rynair ģenerāldirektors Maikls O'Līrijs.

Iepriekš viņš šādu sadarbību ar citām aviosabiedrībām noraidīja, skaidrojot, ka tas nesaskanētu ar Ryanair centieniem pēc iespējas mazāk pavadīt laiku lidostās starp reisiem, kas ir svarīgi zemo ceno aviosabiedrībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karaliskie jūras kājinieki pozē labdarības kalendāram

Gunta Kursiša, 21.11.2012

2013. gada Karalisko jūras kājinieku veidots kalendārs, kas tiek pārdots, lai atbalstītu Afganistānā dienošos karavīrus un viņu ģimenes

Avots: Go Commando

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarības organizācija Go Commando, kas vāc līdzekļus Lielbritānijas Karalisko jūras kājinieku (Royal Marines) ģimeņu atbalstam, sākusi pārdot kalendāru, kuru izveidojuši jūras spēku kareivji, iejūtoties modeļu un fotogrāfu lomā.

Kalendāru 2013. gadam veidojuši desantnieki, kas pašlaik dienē Afganistānā. Karavīri iejutās gan modeļu, gan fotogrāfu lomā, tādēļ kalendārs pilnībā uzskatāms par Royal Marines dienējošo «šedevru», skaidrots labdarības organizācijas Go Commando mājas lapā.

«Lai arī kalendārs ir ļoti jautrs, lūdzu atceraties fakta, kādēļ tas izveidots, nopietno pusi. Jo vairāk kalendāru mēs pārdosim, jo vairāk līdzekļu tiks savākts Afganistānas kareivjiem un viņu ģimenēm,» teikts labdarības organizācijas mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru