Pakalpojumi

Sāk darboties mājaslapa aviobiļešu cenu salīdzināšanai

Lelde Petrāne, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu sācis lidojumu cenu salīdzināšanas portāls Flyzeta.lv. Tajā ceļotgribētāji var bezmaksas salīdzināt vairāk nekā 400 aviolīniju un lielāko Latvijas interneta aģentūru aviobiļešu cenas.

Pēc piemērotākā varianta izvēlēšanās lietotājs tiek novirzīts tieši uz biļešu pārdevēja mājaslapu bez jebkādas starpniecības maksas. Šādi portāli nupat kā sākuši darboties arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā un Krievijā.

«Lidojumu cenu salīdzināšanas pakalpojums jau ilgu laiku ir populārs ārzemēs, taču Latvijā vēl tikai tiek attīstīts. Līdz šim lietotājiem, lai uzzinātu, vai viņu atrastās biļetes patiešām ir lētākās, vajadzēja pārbaudīt cenas dažādās interneta vietnēs. Portāls Flyzeta.lv ir unikāls ar to, ka sistēma ne tikai parāda aviokompāniju biļetes, bet arī interneta aviobiļešu aģentūru piedāvājumus. Klientiem tiek atstāta brīvība izvēlēties, kur iegādāties biļetes lidojumam, un nav jāmaksā komisijas maksa. Turklāt mēs pastāvīgi papildinām aviokompāniju un to portālu, kas pārdod aviobiļetes, sarakstu, cenšoties ceļotājiem piedāvāt pēc iespējas lētākus lidojumus jūsu izvēlētajā maršrutā,» saka Gintare Mačiene (Gintarė Mačienė), Flyzeta.lv portāla vadītāja.

Pēc G. Mačienes teiktā, lai ietaupītu, pērkot biļetes, par tām vajadzētu parūpēties 6 - 8 nedēļas pirms plānotā ceļojuma. Tāpat būtu jāzina, ka nedēļas vidū veiktie lidojumi ir lētāki nekā piedāvājumi nedēļas nogalē. Speciālisti iesaka pievērst uzmanību arī papildu pakalpojumiem, kuri paaugstina biļetes cenu: reģistrētajai bagāžai, ceļojuma apdrošināšanai, izvēlētajai vietai lidmašīnā. Pirms aviobiļešu iegādes ieteicams noskaidrot, kurā lidostā nolaižas lidmašīna, jo lēto aviokompāniju reisi parasti tiek plānoti uz lidostām, kas atrodas tālāk no pilsētas centra.

«Pēdējos gados, kad lēto lidojumu kompānijas piedāvā vairāk tiešo lidojumu no Latvijas, lidmašīnu biļešu cenas samazinās. Tagad uz Norvēģiju, Lielbritānijas pilsētām, Zviedriju, Franciju, Somiju, Vāciju var aizlidot lētāk par 50 latiem. Pirms pieciem gadiem vidējā aviobiļetes cena uz šīm valstīm bija daudz lielāka. 2012. gadā populārākie lidojumu virzieni no Latvijas ir saglabājušies - Londona, Dublina, Parīze, Amsterdama, Ņujorka un Barselona,» stāsta G. Mačiene.

Lietuviešu kapitāla uzņēmumam pieder portāli Flyzeta.lt, Flyzeta.ee, Flyzeta.ru un Flyzeta.fi.

Komentāri

Pievienot komentāru