Citas ziņas

Sāk kriminālprocesu pret bijušo veselības ministru par neslavas celšanu

Žanete Hāka, 06.01.2011

Jaunākais izdevums

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa nolēmusi uzsākt kriminālprocesu pret bijušo veselības ministru Didzi Gavaru, liecina tiesas lēmums.

Pērnā gada 22. novembrī tiesa saņēma Jāņa Aukstara sūdzību ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu pret D. Gavaru saistībā ar neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Sūdzībā norādīts, ka 10. novembrī ziņu aģentūrā LETA tika publicēts raksts «Gavars: Kā ministrs nepieņemu lēmumus par labu E. Gulbja laboratorijai.» Vēlāk šis pats raksts publicēts laikraksta Latvijas Avīze interneta portālā.

Rakstā ir atsauce uz prasības iesniedzēju, par kuru D. Gavars izsakās: «Aukstars ir lielisks krāpnieks, kurš savu arodu ir pieslīpējis vairāku gadu garumā. Es apsveru iespēju agrāk vai vēlāk vērsties pret viņu tiesā. Aukstaram pat nav laboratorijas – viņam ir 11 klašu izglītība, viņš pat nav ārsts. Fiktīvajā Medicīnas laboratoriju asociācijā ir tikai viens subjekts – pats Aukstars.»

Pārbaudot J. Aukstara sūdzību un tai pievienotos materiālus, tiesa atzīst, ka tajos ir ziņas, kuras norāda uz iespējama noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm.

Tiesas sēde, kurā tiks skatīta prasība, notiks 24. martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā sadarbībā ar E. Gulbja laboratoriju šonedēļ uzstādīta pasaulē pirmā bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas iekārta darbinieku testēšanai, kur kā testējamais materiāls tiks izmatots siekalu paraugs.

Šāda iekārta nodrošinās pēc iespējas ātrāku inficēto personu identifikāciju un ļaus ātri reaģēt uz iespējamo Covid-19 infekcijas izplatību, kā arī samazinās noslodzi slimnīcas personālam. Iekārta dos iespēju uzlabot testēšanas procesa loģistiku, savukārt iekārtas programmatūra savlaicīgi nodrošinās informāciju darbiniekiem par nepieciešamajiem testēšanas algoritmiem.

“Katrs savlaicīgi atklāts inficēšanās gadījums darbinieku vidū ir būtisks, lai slimnīcā saglabātu drošu vidi gan darbiniekiem, gan pacientiem,” pauž slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

E.Gulbja laboratorija sadarbībā ar SIA “JK Energo” un AS “Latvijas Finieris” ir izgatavojuši inovatīvu bezkontakta analīžu nodošanas iekārtu. E.Gulbja laboratorijas valdes loceklis Didzis Gavars uzsver, ka iekārta no idejas līdz uzstādīšanai ir Latvijas speciālistu un uzņēmumu radīta. Tā ir pilnībā automatizēta un tās programmatūra nodrošina attālinātu iekārtas pārvaldību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Specifiskus medikamentus slimnīcām pirks centralizēti

Sanita Igaune, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No nākamā gada centralizētus iepirkumus slimnīcu vajadzībām, lai tām iegādātos medikamentus, kuriem nav līdzvērtīgas terapeitiskās efektivitātes analogu zāļu, organizēs Veselības ekonomikas centrs.

To paredz 31.augustā, Ministru kabinetā apstiprinātie Veselības ministrijas (VM) izstrādātie grozījumi noteikumos, kas regulē zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību ārstniecības iestādēs.

«Ļoti specifisku medikamentu iegādes procedūru centralizēšana uzskatāma par labāko risinājumu gan no medicīniskā, gan saimnieciskā viedokļa. Pacienti bez kavēšanās saņems tik nepieciešamās zāles veselības atgūšanai, savukārt centralizēts iepirkums ļaus panākt maksimāli izdevīgāko cenu, paaugstinot valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāti,» ir pārliecināts veselības ministrs Didzis Gavars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sadarboties neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā pierobežā

Elīna Pankovska, 22.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks parakstīts sadarbības līgums starp Latviju un Igauniju par savstarpējo palīdzību neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanā pierobežas teritorijā.

To parakstīs veselības ministrs Didzis Gavars un Igaunijas sociālo lietu ministrs Hanno Pevkurs un iekšlietu ministrs Marko Pomerants.

Vienošanās nosaka, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukuma gadījumā, vienas valsts dispečerdienests varēs lūgt kaimiņvalsts dienestu nosūtīt tās brigādi uz izsaukumu, ja tā galamērķi spēs sasniegt ātrāk.

Pirms līguma parakstīšanas 24.septembrī notiks arī Latvijas un Igaunijas Reģionālās darba grupas sanāksme veselības jautājumos, lai pārrunātu praktisko sadarbību neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā, sadarbību plastiskajā un mikroķirurģijas jomā un pacientu tiesību jautājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Eksministriem un padomniekiem kompensācijās izmaksās 28 tūkstošus latu

Madara Fridrihsone, 23.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompensācijās bijušajiem ministriem, kā arī atlaišanas pabalstos bijušajiem Ministru prezidenta Valda Dombrovska biroja darbiniekiem kopumā tiks izmaksāti 28 502 Ls.

To šodien nolēma valdība.

Līdz ar jaunās Valda Dombrovska valdības apstiprināšanu darbu ir zaudējuši vairāki kādreizējās valdības ministri: bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, finanšu ministra amatu ieņēmušais Einars Repše, bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kādreizējais ārlietu ministrs Aivis Ronis, kā arī veselības ministrs Didzis Gavars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Pērn pelnošākie Latvijas uzņēmēji - Arnis Riekstiņš, Oļegs Fiļs un Argods Lūsiņš

NOZARE.LV, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji 2012.gadā bija informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmējs Arnis Riekstiņš, finanšu nozarē strādājošais Oļegs Fiļs un degvielas nozarē strādājošais Argods Lūsiņš, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, kā arī žurnāla Kapitāls, SIA Lursoft IT un finanšu korporācijas Laika stars pētījums.

Riekstiņš, kurš ir līdzīpašnieks bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājā SIA Mikrotīkls, pērn nopelnījis 8,11 miljonus latu.

AS ABLV Bank līdzīpašnieks Fiļs pērn nopelnījis 7,2 miljonus latu. Savukārt 2011.gada saraksta līderis, uzņēmuma Kurzemes degviela saimnieks Lūsiņš pērn nopelnījis 6,75 miljonus latu.

Ceturtajā vietā ar nopelnītiem 6,72 miljoniem latu sarakstā ierindojies AS Rietumu banka līdzīpašnieks Leonīds Esterkins, piektajā vietā ar nopelnītiem 6,27 miljoniem latu ierindojies otrs ABLV Bank līdzīpašnieks Ernests Bernis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kas tie tādi - maksātnespējas provokatori

SIA “Sabiedrība Mārupe” valdes priekšsēdētājs Modris Spuģis, 20.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc 42 dienām, kopš masu medijos parādījās ziņa par iespējamo SIA Sabiedrība Mārupe maksātnespēju, tika pasludināts Rīgas rajona tiesas spriedums. Ar to noraidīts pats maksātnespējas pieteikums, izbeigts maksātnespējas process, bet tā ierosinātājs – SIA Investīcijas atzīts par apzināti nepatiesu informācijas sniedzēju. Neatbildēts paliek vien jautājums – kāpēc viss šis absurda teātris bija sarīkots?

Primitīvo maksātnespējas procesa pieteikumu Rīgas rajona tiesā šā gada 20.janvārī bija iesniedzis SIA Investīcijasdibinātājs un valdes loceklis vienā personā Jānis Aukstars, kuram jau gadus četrus tā arī nav izdevies pārņemt slēgtās komercsabiedrības SIA Sabiedrība Mārupe kapitāldaļas. Tiesnese atteicās pieņemt SIA Investīcijas pieteikumu, norādot uz komercsabiedrības dalībnieku sapulces kompetenci, kas noteikta Komerclikuma 210.pantā. Tomēr Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģija 30.aprīlī apmierināja Investīciju un to jaunā aizstāvja – advokāta Jāņa Ešenvalda blakus sūdzību, nododot jautājumu jaunai izskatīšanai Rīgas rajona tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru