Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koka klucīšu un citu rotaļlietu izgatavošanu savam bērnam Vizma Kigitoviča pārvētusi par pilnvērtīgu biznesa ideju , trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rotaļlietu zīmols Bruno Toys nosaukts par godu Vizmas dēlam Bruno. Šobrīd viņam ir gandrīz pusotrs gads. Pirmās spēļmantas tapušas šī gada sākumā, kad mazais gribējis rotaļāties, un arī Vizmai kā mammai gribējās darboties. Viņa ilgi domāja par nosaukumu, taču nekur tālāk par Bruno Toys netika, jo mazais Bruno šobrīd paņemot visas 24 stundas diennaktī. «Un es laikam tā arī gribēju – zīmols ir radies, pateicoties viņam, un ir saistīts ar viņu. Tas ir ģimenisks veidojums,» viņa saka.

Nav perfektas

«Es nemelošu un neteikšu, ka mums ir tikai koka rotaļlietas. No labiem draugiem esam saņēmuši mantu kalnus un būtu negodīgi pret bērnu, ja es viņam tos nedotu. Līdz ar to dozētās devās viņš tiek pie skanošām mantiņām, pie plastmasas rotaļlietām. Ja es nolieku blakus dziedošas spēļu klavieres un savu klucīti, iespējams, klavieres vinnēs, bet, ja mēs vienkārši spēlējamies ar koka klucīšiem vai koka auto, es zinu, ka man nav jāuztraucas, ka kaut kas nolūzīs, būs neveselīgs, jo zinu, no kurienes ir koks, kur esmu nopirkusi lineļļu. Es pati esmu dabas bērns un gribas kaut ko veidot un radīt pašai,» saka Vizma.

Viena viņas radīto rotaļlietu pircēju daļa ir cilvēki, kuri meklē kaut ko dabisku. Viņa norāda, ka rotaļlietas nav perfektas, jo tās nav izgatavotas fabrikā, līdz ar to katrā klucītī var redzēt, ka tas ir ar rokām taisīts, to izmēri mēdz atšķirties. «Vecāki redz, ka tas nav pasūtīts no Polijas vai Ķīnas, kur viss ir štancēts, perfekts un mazliet garlaicīgs,» norāda Vizma. Viss, kas redzams, Bruno Toys mājaslapā, ir viņas pašas darināts – neviena no rotaļlietām nav pasūtīta pie kāda cita un neko nav izgatavojis viņas vīrs, turklāt viņai nav ne izglītības, ne pieredzes galdniecībā. «Tētim laukos pieejami dažādi instrumenti, mācos tos izmantot – zāģēt, slīpēt utt. Mēģinu un, ja nesanāk, prasu kādam padomu,» atklāj Vizma. Viņai pašai nekad nav patikuši t.s. meiteņu darbi.

Visu rakstu Bruno mantas bērnu priekam lasiet 28. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru