Mazais bizness

Sākam biznesu: Sēdoša darba darītājus radina izkustēties

Anda Asere, 28.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba vingrošanas kustība pamazām iet plašumā – ar to aizraujas gan banku darbinieki, gan advokāti, gan autoservisos, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirms trim gadiem DB rakstīja par Faniju Šitcu, kura ar savu uzņēmumu Walking Fox vēlējās mudināt biroju darbiniekus izkustēties darbavietā un nodarboties ar darba vingrošanu. Tas viņai ir izdevies – viņa sadarbojas ar vairāk nekā desmit uzņēmumiem. Šo pakalpojumu izvēlas kompānijas, kuru darbiniekiem ir jāpavada garas stundas, sēžot vai veicot vienveidīgas kustības. Viņas klientu lokā ir finanšu iestādes, projektēšanas, advokātu biroji, kā arī autoserviss. Lai gan vingrošana «apēd» laiku, Fanija uzskata, ka tā vairo produktivitāti, bet pats svarīgākais – uzlabo veselību.

Iepazīst savu ķermeni

Šobrīd vingrošana darba vietā ir Walking Fox pamatpakalpojums, tas aizņem visvairāk laika. Fanija pasniedz arī individuālas nodarbības.

«Uzņēmumu sapratne par darba vingrošanu pieaug. Piemēram, septembra sākumā šogad pirmo reizi notika Eiropas sporta nedēļa un viena diena bija veltīta fiziskām aktivitātēm birojā,» stāsta Fanija. Parasti rūpes par darbiniekiem ir izteikti pamanāmas lielos starptautiskos uzņēmumos, savukārt mazākas firmas mēdz skopoties vai neapzinās ieguvumus. «Ja uzņēmums tik labi strādā, ka var atļauties saviem darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises, darba vingrošana ir viens no veidiem, kā polisi padarīt lētāku – atteikties no sporta sadaļas tajās. Ja cilvēki ikdienā iemācīsies samazināt veselības riskus, nebūs jāiet pie fizioterapeita. Savukārt, ja viens aiz otra kolēģi ies pie fizioterapeita, nākamajā gadā uzņēmums apdrošināšanu vairs nevarēs atļauties, jo polise sadārdzināsies.

Visu rakstu Sēdoša darba darītājus radina izkustēties lasiet 28. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru