Citas ziņas

Sākas akcija «Par tīru Gauju»

Vineta Vizule [email protected], 14.07.2005

Jaunākais izdevums

Šonedēļ pie Valmieras apvedceļa Gaujas tilta sākās Gaujas sakopšana. Gaujas nacionālā parka administrācijas ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu rīkotā akcija «Par tīru Gauju!» norisināsies jau ceturto gadu. Pirms laivu nolaišanas upē un darba sākšanas Gaujā, tikusi sakopta teritorija zem Valmieras apvedceļa Gaujas tilta, satīrot 2 ugunskura vietas un savācot pirmos trīs 200 litru tilpuma maisus ar sadzīves atkritumiem — plastmasas, stikla, skārda dzērienu pudelēm, gumijas laivu iepakojumiem, papīriem, maisiņiem, izlietotām sauļošanās krēmu pudelēm un citiem atkritumiem. Pavisam Gaujas sakopšanas laikā Gaujas tīrītāji no piegružojuma atbrīvos 93,5 kilometrus garu upes posmu visā Gaujas nacionālā parka teritorijā. Darbu veiks 7 algoti strādnieki, kas būs sadalīti divās grupās. Viena grupa no sadzīves atkritumiem atbrīvos Gauju un tās krastus ārpus apmetņu teritorijām, otra grupa sakops apmetnes. Cilvēki divās laivās virzīsies gar abiem Gaujas krastiem un savāks atkritumus no ūdens, kritušo un gāzto koku sanesumiem, saliņām un sērēm, paredzēts savākt arī abos krastos ārpus apmetņu teritorijām redzamos atkritumus. Otra grupa kops 19 ūdenstūristu apmetnes un 3 izkāpšanas vietas, kas tiks atbrīvotas no krūmiem, lai tās neaizaugtu un labāk būtu saskatāmas apmetņu sākšanās un beigšanās informatīvās norādes, kā arī izkāpšanas vietas. Ūdenstūristu apmešanās vietas tiks atbrīvotas no latvāņu audzēm, kā arī atkritumiem. Lai novērstu krastu nobradāšanu un atvieglotu izkāpšanu, stāvākie krasti tiks aprīkoti ar kāpnēm. Gaujas tīrīšanas akcijas ietvaros ūdenstūristu apmetņu kopšana tiks veikta pirmo reizi. Gaujas nacionālā parka administrācija nodrošinās transportlīdzekli, ar kuru tiks aizvestas un atvestas laivas, savākti atkritumu maisi un nogādāti uz atkritumu konteineriem vai izgāztuvē. Gaujas tīrīšanas akciju atbalstīs arī atkritumu apsaimniekošanas organizācija ZAAO, kas solījusi posmā Valmiera — Cēsis izvest papildus savāktos atkritumu maisus. Gaujas sakopšanas akciju plānots pabeigt augusta beigās. Gaujas sakopšanu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Rekonstruēts galvenais Latvijas Zelta rudens tūrisma objekts

Rūta Cinīte, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc rekonstrukcijas atklāts atjaunotais tilts pār Gauju Siguldā, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

«Šo tiltu droši varam saukt par galveno Latvijas Zelta rudens tūrisma objektu – tas savieno trīs vēsturiskas un skaistas vietas – Siguldu, Turaidu un Krimuldu, un varētu būt arī viens no visvairāk fotografētajiem tiltiem Latvijā», norāda a Latvijas Valsts ceļu valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Fotoattēlus var aplūkot raksta galerijā!

Tilts pār Gauju atrodas uz reģionālās nozīmes ceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) (10,7. km) un pērn tika uzsākta tilta rekonstrukcija. Tam ir izbūvēta jauna hidroizolācija un ieklāts jauns asfalta segums. Tiltam ir paplašinātas ietves. Latvijas Valsts ceļi atzīmē, ka iepriekš tās bija vienu metru platas, tagad - 2,5 m, lai tās būtu ērti izmantojamas invalīdiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem, bet tilta galos zem tilta izbūvētas gājēju pārejas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Atklāts rekonstruētais Vecpiebalgas ceļa posms un jaunais tilts pār Gauju

Žanete Hāka, 25.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecpiebalgas novada Taurenē šodien notika rekonstruētā Vecpiebalgas ceļa posma un jaunā tilta pār Gauju svinīgā oficiālā atklāšana, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Augustā tika pabeigti remontdarbi uz reģionālā autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no pārvada pār bijušo dzelzceļa līniju līdz Brežģa kalnam aiz Taurenes (24,6.-38,0.km). Vecpiebalgas ceļa posms ir pirmais reģionālo ceļu objekts, kas finansēts no jaunā ES fondu perioda līdzekļiem.

Projekta ietvaros, visa posma garumā ir veikta autoceļa pārbūve un pilnībā atjaunota ceļa sega 1 metra biezumā: izbūvēts salizturīgais slānis, šķembu pamats un 2 asfalta kārtas, atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas, sakārtoti 72 ceļu pieslēgumi un izbūvēts gājēju/velo celiņš 900 metru garumā ar apgaismojumu gan celiņam, gan Gaujas tiltam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir zeme, kas dzied. Tā, protams, ir arī Prāta vētras, runājošo akmeņu un zilo govju zeme. Taču vēl mums ir arī Gauja. Patiesībā – divas. Viena tā, kas Vidzemē, otra – daudzos ofisos uz galda. Ivars Putniņš, uzņēmuma Capital valdes priekšsēdētājs, smejas – mūsu mazā gandža, kas uzjautrina ārzemniekus, savukārt daudziem datorlietotājiem tepat Latvijā liek sajust mazo ikdienas patriotismu.

picturegallery.db479c5b-c474-4ec4-a4e5-d9aec83cd88b

Uzņēmums Capital ražo galda datorus NEO, portatīvos datorus Gauja, un tieši mazie laptopi, kam dots Vidzemes skaistākās upes vārds, patērētāju apziņā ir nostājušies kaut kur līdzās šokolādes sieriņam Kārums un Laimas šokolādei. Lai gan Ivars Putniņš IT nozarē strādā jau 16 gadus, viņš it nemaz neatgādina tos datorcilvēciņus, kuri, ieurbušies datora ekrānā, lieliski pārzina visu Latvijas provaideru trafikus, bet nezina, ar kādu ātrumu automašīna drīkst pārvietoties pa apdzīvotām vietām. Sarunas laikā Ivars nepārtraukti smejas – par sevi, par citiem, par valsti un ierēdņiem, par «kāsīšiem» un rozā krāsu, par datorholiķiem, darbaholiķiem, tv-holiķiem un visiem citiem «holiķiem», kas savu jāvārdu ir teikuši kādai kastei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā veido starptautisku filtru ražošanas nozares inovāciju un kompetenču centru

Tīra gaisa nozīme telpās – rūpnīcās, birojos, skolās, slimnīcās un citur ­– augstu vērtēta vienmēr, taču līdz ar Covid-19 pandēmijas izplatību nepieciešamība pēc tīra un svaiga gaisa kļuvusi vēl aktuālāka. Un viens no efektīvākajiem instrumentiem tīra gaisa nodrošināšanai telpās ir ventilācijas sistēmas, kuru neatņemama sastāvdaļa ir dažādu veidu gaisa filtri.

Latvijā jau 15 gadus darbojas uzņēmums Dinair Filton, kas šajā laikā kļuvis par vienu no vadošajiem filtru ražošanas uzņēmumiem Eiropā. Par uzņēmuma ikdienu un gana ambiciozajiem nākotnes plāniem saruna ar Dinair Filton vadītāju Aldi Cimošku.

Iesākumā, lūdzu, pastāstiet par uzņēmuma vēsturi – kas ir Dinair Filton?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāta kustība pār tiltu pie Murjāņiem

, 30.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākta kustība pār SIA MERKS rekonstruēto Gaujas tiltu pie Murjāņiem. Pagājušajā nedēļā tilts veiksmīgi izturēja pārbaudi uz statisko slodzi, kas nodrošināja būvuzrauga parakstītas atļaujas saņemšanu kustības pār tiltu uzsākšanai.

"Autotransporta un gājēju kustība pār tiltu pēc pagaidu shēmas notiks līdz pagaidu tilta nojaukšanai un tilta labiekārtošanas pabeigšanai," informē SIA Merks celtniecības direktors Jānis Šperbergs. Lai rekonstrukcijas darbu laikā nepārtrauktu satiksmi, tika pielietots Latvijas un Baltijas vēsturē unikāls risinājums – no Zviedrijas uzņēmuma Mabey Scandinavia AB tika nomāts pagaidu tilts, kas būvniecības laikā ļāva organizēt satiksmi bez luksoforiem, neradot braucējiem neērtības.

Tilta pār Gauju pie Murjāņiem rekonstrukcija pēc būtības klasificējama kā pilnīgi jauna tilta būvniecība, jo veco tiltu demontēja līdz balstu pamatiem. No tiem saglabāti vien dzītie pāļi un piloni (kodoli), kas paplašināti (apbetonēti), savienojot veco un jauno betona konstrukciju un veidojot jaunus rīģeļus. Jaunais tilts pār Gauju projektēts un veidots krietni platāks par iepriekšējo tiltu, un tam ir lielāka slodzes nestspēja. Tilta kopējais garums ir 143,39 m un brauktuves platums – 16,27 metri. Tilta kopsvars ir 3.5 tūkstoši tonnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tilta pār Gauju Valmierā rekonstrukcijai piesakās trīs pretendenti

, 03.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldības konkursā par tilta pār Gauju Valmierā, Cēsu ielā, rekonstrukciju pieteikušies trīs pretendenti, pastāstīja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Inese Kazuša.

Viņa aģentūrai BNS norādīja, ka pieteikumu izvērtēšanai būs nepieciešams mēnesis.

Pieteikšanās konkursā beidzās otrdien.

Jau vēstīts, ka tilta pār Gauju Valmierā rekonstrukcijas paredzamā līgumcena ir divi miljoni latu.

Valmieras pilsētas pašvaldībā iepriekš klāstīja, ka Gaujas tilta rekonstrukcija ir viens no sarežģītākajiem projektiem, kāds īstenots Valmieras pilsētā, jo tas atrodas pašā centrā un ir galvenā maģistrāle, kas savieno abas pilsētas daļas.

Pašvaldībā atturīgi prognozēja tilta pār Gauju rekonstrukcijas darbu sākšanas un beigu termiņus, jo tie atkarīgi no procesa virzības – iepirkuma procedūras un citiem pasākumiem –, kā arī konkursā piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem ? pagaidu tilta uzstādīšanu/neuzstādīšanu darbu laikā, pagaidu tilta ekspluatēšanas iespējām ziemas mēnešos un citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā ceturtdien, 29. novembrī, gājēju kustībai atvērts rekonstruētais tilts pār Gauju.

Tilta rekonstrukcijas darbus veica SIA Viadukts, un tilta atjaunošana notika ar Eiropas Savienības fondu atbalstu. Projekta kopējās izmaksas 1,751 milj. Ls, no kuriem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums veido 1,488 milj. Ls.

Šonedēļ pabeigts tilta margu un laternu apgaismes ķermeņu uzstādīšana, kā arī sākta pagaidu tilta pār Gauju demontāža.

Rekonstruētais tilts pār Gauju ekspluatācijā tiks nodots šā gada 21. decembrī.

Rekonstrukciajs darbi Valmierā notiek darbības programmas «Infrastruktūra un pakalpojumi» pasākuma «Atbalsts ilgtspējīgai pilsētvides un pilsētreģionu attīstībai» aktivitātes «Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai» ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Speciālisti aicina pircējus būt vērīgiem un vairāk laika veltīt preču piedāvājuma izpētei un cenu salīdzināšanai, jo nereti vienā veikalā kāda prece bez akcijas ir lētāka nekā citā akcijas laikā ar atlaidi.»

To apliecina arī laikraksta Diena veiktā cenu izpēte.

Tā kā neracionālo pirkumu saraksta augšgalā ir tieši pārtikas produkti, Diena izvēlējusies piecus ikdienā bieži pirktus pārtikas produktus un salīdzinājusi to cenas piecos lielveikalos. Hipotēze apstiprinājusies - piemēram, Laimas šokolāde Maxima bez atlaides pašreiz tiešām nopērkama krietni lētāk nekā Betā ar atlaidi.

Laimas piena šokolāde ar piparkūku gabaliņiem (100g):

Rimi 0,79 (bez atl.)

IKI 0,79 (bez atl.)

Maxima XX 0,64 (bez atl.)

Supernetto 0,64 (bez atl.)

Beta 0,79 (akcija)

Lido vārīta desa Ekstra (440 g):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekoloģiski tīru pārtiku mūsdienās var atļauties tikai bagāti cilvēki, turklāt lielākoties izvēle par labu zaļiem produktiem notiek modes ietekmē, nevis, domājot par savu veselību, liecina pētījums.

Vienlaikus lauku iedzīvotāji ar samērā zemiem ienākumiem, kas patērē savu audzēto produkciju, pašiem to neapzinoties, atrodas ekskluzīvas produkcijas apritē. Tā secināts komunikācijas, tirgus un sabiedriskās domas izpētes aģentūras A.W.Olsen & Partners veiktajā aptaujā par ekoloģiskās pārtikas pieprasījumu un pieejamību Latvijā.

Arī psihologi, sociologi un sociālantropologi secinājuši, ka cilvēku tieksmi pēc ekoloģiskas pārtikas ietekmē modes tendences un ienākumu līmenis. „Ja cilvēki nopelna maz, pats svarīgākais ir vismaz kaut ko apēst. Tie, kas nopelna vairāk, sāk aizdomāties par savu veselību un apkārtējo vidi,” norāda socioloģe Irina Žemčugova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem būs jāiepērk noteikts skaits "tīru" transportlīdzekļu

Db.lv, 05.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam katrā autotransporta līdzekļu iepirkumā un noteiktos pakalpojumu līgumos būs jānodrošina noteikts procents tīru transporta līdzekļu. To paredz izmaiņas likumos, ko trešajā lasījumā atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Izmaiņu mērķis ir veicināt pieprasījumu pēc tīriem transportlīdzekļiem, atbalstot šādu auto tirgus izplatību visā Eiropas Savienībā (ES). Līdz ar grozījumiem tiks ieviesta virkne ES prasību, likumprojektu anotācijā norādījuši to autori.

Izmaiņas paredz likumā definēt gan lielas noslodzes bezemesiju autotransporta līdzekli, gan tīru transportlīdzekli. Tostarp par tīru transportlīdzekli plānots noteikt konkrētas kategorijas auto, kura maksimālās izpūtēja emisijas ir mazākas nekā 50 oglekļa dioksīda g/km. Tāpat tie būs elektrotransportlīdzekļi vai autotransports, kas darbināms ar alternatīvajām degvielām.

Likumā arī paredzēts noteikt, ka no 2026.gada 1.janvāra par tīru autotransportu uzskatīs noteiktas kategorijas auto, kura izpūtēja emisijas būs 0 oglekļa dioksīda g/km.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku protesta akcija šodien noritējusi 29 vietās visā Latvijā un tajā piedalījušās vismaz 1580 tehnikas vienības. Šādu informāciju sniedza Zemnieku saeima, piebilstot, ka akcija noritējusi mierīgi, korekti un pozitīvā gaisotnē.

"Latvijas lauki ceļas kājās. Šī bija mierīga brīdinājuma akcija ar cerību, ka atradīsies ne tikai dzirdīgas ausis, lai uzklausītu, bet arī gudras galvas, lai problēmas risinātu. Taču situācija laukos ir dramatiska, un lauksaimnieku prasības jāpilda nekavējoties. Ja tās netiks pildītas, lauksaimniekus kontrolēt jau būs grūti," norāda Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Liels skaits lauksaimnieku pulcējušies Jelgavā (400 dalībnieku ar 295 transporta vienībām), Aglonā (300 cilvēki ar 90 transporta vienībām), Liepājā (ap 250 cilvēku), Tukumā (100 transporta vienības), Talsos (120 transporta vienības).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir dažādi uzkrāšanas veidi. Viens no tādiem ir ieguldīt līdzekļus uzņēmumu akcijās. Izplatītākais ieguldījuma veids uzņēmumu akcijās ir, pērkot un pārdodot publiski kotētu uzņēmumu akcijas biržā. Latvijā šo ieguldījuma veidu piedāvā Nasdaq Riga.

Šis apskats ir veidots, lai aplūkotu Nasdaq Riga (turpmāk tekstā Rīgas birža) piedāvāto Latvijas publiski kotēto uzņēmumu akciju cenu izmaiņas un veiktu analīzi par cenu svārstībām un iespējamām izmaiņām nākotnē.

Rīgas birža nav atrauta no kopējās pasaules ekonomikas, tādēļ pievienoju S&P 500 indeksu. S&P 500 indekss ietver kompānijas ar lielāko kapacitāti, ko tirgo Amerikas vērtspapīru tirgū. Atļaušos turpmāk tekstā šo indeksu asociēt ar pasaules kopējo akciju cenu indeksu par 2018. gadu un pēdējiem 11 gadiem.

(Avots: tradingview.com)

Ja aplūkojam indeksus 11 gadu garumā, tie ir iepriecinoši. Rīgas biržas izaugsme ir 56%, S&P 500 izaugsme - 76%. Pa vidu šim periodam, ar zemāko punktu 2009. gada martā, bija 2008.-2009. gada pasaules ekonomiskā krīze. Kopš 2009. gada marta zemākā punkta, kopējais indekss pasaulē līdz šā gada vidum, kad tika sasniegts maksimums, izauga par 437%, Latvijā 443%. Izaugsme iespaidīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

emDB/em akcija: vēlas uzlabot augstskolu eksportspējuŠobrīd valsts līmenī tiek risināts jautājums, kā novērst administratīvos un juridiskos šķēršļus trešo valstu studentu piesaistei Latvijā. Db akcijas ‘’Meklējam miljonus budžetam’’, kuru laikraksts rīko kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, ietvaros saņēmusi ierosinājumu, ka papildu naudu varētu iegūt, augstākās izglītības tirgu plašāk atverot ārvalstu studentiem un atvieglojot iebraukšanas un uzturēšanās atļauju saņemšanas prasības. Pieņemot, ka 25 % no visiem studentiem būtu no ārzemēm (ap 30 000) un katrs no viņiem gadā maksātu 3000 Ls par studijām un 2000 Ls par dzīves vietu un uzturu, Latvijas ekonomika iegūtu ap 150 milj. Ls gadā, aprēķinājis uzņēmējs.

IZM Eiropas lietu departamenta direktore Gunta Arāja stāsta, ka IZM pēdējo gadu laikā veikusi konkrētus pasākumus, lai uzlabotu Latvijas augstskolu eksportspēju uz citām valstīm un piesaistītu ārvalstu studentus mūsu augstskolām. IZM iesaistījusies ES iniciatīvā par augstākās izglītības izstādēm Āzijā, ir bijušas izstādes, piemēram, Indijā, Filipīnās, Malaizijā, Taizemē, Ķīnā. Izstāžu rīkošana iespējama arī Krievijā uz Brazīlijā. IZM ir izstrādājusi līgumu par savstarpējo diplomu atzīšanu ar Ķīnas Tautas Republiku – tas ir būtisks priekšnoteikums, lai šīs valsts studenti pēc studijām Latvijā saņemtu adekvātu novērtējumu iegūtajai izglītībai un otrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!"

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36 notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!".

Akcijā piedalīsies 295 valsts pārvaldes darbinieki, tajā skaitā Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, veselības ministrs Vinets Veldre, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. VK direktores un ministru tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks plkst. 11:00. Paredzēta TV un foto iespēja.

VK direktore ir gandarīta, ka šogad ir pieaudzis valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri gatavi ziedot asinis. "Šajā reizē akcijā piedalīsies vislielākais potenciālo asinsdonoru skaits, kopš šādas valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcijas tiek rīkotas. Tas liecina par valsts pārvaldē strādājošo cilvēku gatavību nesavtīgi un aktīvi palīdzēt un vienlaikus ir būtiski valstij, jo asins trūkuma dēļ vairākās slimnīcās tiek atceltas pat plānveida operācijas," uzsver VK direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db sāk akciju, kuras laikā ar Jūsu balsojuma palīdzību tiks izvēlēts Biznesa auto 2008.

Noteikumi ir pavisam vienkārši: katrs lasītājs par katru automašīnu var balsot tikai vienu reizi, novērtējot to 5 baļļu sistēmā no 1 līdz 5.

Akcija norisināsies divas nedēļas un pēdējā nedēļā pirms Ziemassvētkiem tiks noteikts uzvarētājs.

Par titula Biznesa auto 2008 kandidātiem ir izraudzīti jaunākie modeļi, kuri Latvijas tirgū ir parādījušies laika posmā no 2008. g 1. janvāra līdz 2008. gada 10. novembrim, un kuri visprecīzāk varētu noraksturot kā darījuma cilvēka auto- darba vajadzībām vai arī auto reprezentācijas nolūkos. Pie jaunākajiem modeļiem tiek pieskaitīti gan modeļu gammas modifikācijas (sedans, hečbeks, universāls u.c.), gan arī t.s. modeļu face lift.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laivošanai latvijai iecienītākās upes šovasar bijušas Gauja, Salaca, Abava, Pededze un Venta, liecina laivošanas akcijas Upes oga rezultāti.

Šā gada vasarā Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Riverways ietvaros tika uzsākta akcija Upes oga, kuras mērķis bija aicināt iedzīvotājus pavadīt brīvo laiku pie upēm, ezeriem un jūras krastā, aģentūru BNS informēja akcijas organizatori. Viens no akcijas mērķiem bija arī aicināt latviešus laivot Igaunijā, bet igauņus - Latvijā.

Akcija norisinājās no 15.jūlija līdz 15.novembrim, kuras laikā ikviens tika aicināts braukt ar laivu un reģistrēt vienu braucienu Latvijā un vienu - Igaunijā. Akcijas laikā visvairāk dalībnieku reģistrējuši braucienus pa Latvijā iecienītākajām upēm - Gauju, Salacu, Abavu, Pededzi un Ventu, tajā pašā laikā bija reģistrēti laivojumi pa mazāk zināmām upēm – Tebru, Roju, Durbi un Misu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārbūves svinīgi atklāts tilts pār Gauju Rāmniekos uz vietējā autoceļa Dukuri-Rāmnieki (V330) (4,2. km), informē VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Šovasar uz vietējā autoceļa Dukuri-Rāmnieki (V330) Kreisā krasta posmā no Niniera ezera līdz pagriezienam uz Pušklaipiem (1,88.-3,75. km) ieklāts vienkārtas asfalta seguma izmēģinājuma posms. Jauno tehnoloģiju LVC Autoceļu kompetences centra speciālistiem būs iespēja vērtēt salīdzinājumā ar divkārtu virsmas apstrādi identiskos apstākļos Gaujas labajā krastā, kur 1,4 km posmā otrpus tiltam šovasar ieklāta divkārtu virsmas apstrāde.

VSIA Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis: "LVC gan secīgi realizē projektus, kas iezīmēti divās valsts ceļu attīstības stratēģijās, gan rūpējās par tiltu drošību. Valsts tiltu programmā katru gadu tiek atjaunoti vai pārbūvēti līdz pat 20 tiltiem, kas ir būtisks priekšnosacījums ne tikai mobilitātei, bet arī drošībai. Šis ir būtisks objekts valsts ceļu tīklā, ceļš savieno Gaujas abus krastus, Valmieras un Cēsu novadus. Esmu pārliecināts, ka šis būs viens no posmiem, ko cēsinieki izmantos ikdienā, pārvietojoties Vaidavas un Valmieras virzienā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums Kopā arī dzīvē pierādīs, ka invalīdi var visu

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Televīzijas raidījums cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Kopā šogad dibina kustību - Kopā varam visu - kuras mērķi ir invalīdu informēšana un iedrošināšana. Pirmais kustības pasākums norisināsies jau no 10. līdz 12.septembrim - aktīvās atpūtas pārgājiens cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kustības Kopā varam visu mērķis ir ne tikai informēt cilvēkus, bet arī iedrošināt viņus izmantot iegūto informāciju un uzdrīkstēties, rādot tiem priekšzīmi un sniedzot iespēju piedalīties.

Kā informē raidījuma Kopā vadītājs Māris Dzelzskalns, pirmais kustības uzdevums ir iedibināt jaunu tradīciju - aktīvās atpūtas pārgājienu. Šogad aktīvās atpūtas tūrē gar Gauju līdz jūrai piedalīsies 6 cilvēki ar dažādām invaliditātēm, kuri, viens otru atbalstot un viens otram palīdzot, kopā pārvarēs šķēršļus, izaicinās apstākļus un realizēs savus sapņus par pilnvērtīgu atpūtu.

Dalībniekiem šī pārgājiena dažādās aktivitātes dos iespēju gan realizēt senus sapņus, gan pārvarēt sevi un pierādīt sev un citiem, ka tas, kas grib, var.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uz septiņām valsts galvenajām šosejām notiek ceļu remontdarbi

Zane Atlāce-Bistere, 05.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinās remontdarbi pie Rīgas HES, kur rīta un vakara stundās var būt īpaši palēnināta satiksme, tāpat turpinās ceļu remontdarbi Ulbrokā un posmā no Tīnūžiem līdz Ogrei, kā arī Siguldā uz tilta pār Gauju, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Visvairāk remontdarbu posmu ir uz Ventspils šosejas (A10), vairākos posmos tie notiek arī uz Liepājas šosejas (A9). Vairāk nekā stundu papildu laiks ceļā jāierēķina posmā no Daugavpils līdz Medumiem (A13), kur satiksme tiek regulēta ar deviņiem luksoforu pāriem.

Satiksmes ierobežojumi būvdarbu laikā uz galvenajiem autoceļiem:

Uz Vidzemes šosejas (A2): turpinās Vidzemes šosejas (A2) un Zinātnes ielas krustojuma rekonstrukcijas darbi Siguldā; rīta un vakara stundās iespējama palēnināta satiksme; Siguldā luksofori uz tilta pār Gauju; uz šī paša ceļa (P8) tilta pār Mazo Juglu remontdarbi pie Suntažiem; ceļa pārvada pārbūves darbi Augšlīgatnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vidzemes šosejas Sēnītes posma pārbūvei atvēlēs 42 miljonus eiro; izsludināts iepirkums

Monta Glumane, 21.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludināts VAS «Latvijas Valsts ceļi» publiskais iepirkums par valsts galvenā autoceļa A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene) posma no Garkalnes līdz Sēnītei un valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) posma no Sēnītes līdz tiltam pār Gauju pārbūvei, informē VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Šī Vidzemes šosejas (A2) posma kopējais garums ir 13,90 km un vēl 1,65 km uz Valmieras šosejas (A3). Vidzemes šosejas posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā un deviņi satiksmes pārvadi Sēnītes mezglā un viens pie Vangažiem. Projekta ietvaros plānots veikt seguma pārbūvi visā posma garumā, kā arī visu satiksmes pārvadu pārbūvi. Asfaltbetona segums paredzēts trīs kārtās.

Projekta realizācijas ietvaros paredzēta Straujupītes caurtekas pārbūve, kā arī mazāku caurteku pārbūve un tīrīšana, gājēju tuneļa Sēnītes satiksmes mezglā atjaunošana, 14 autobusu pieturvietu atjaunošana un 6 paviljonu izbūve. Tiks nomainītas un izbūvētas transporta un gājēju drošības barjeras, uzstādīti drošības žogi brauktuvju sadalošajā joslā, atjaunots gājēju luksofors un ceļa apgaismojums Vangažos. Tiltam pār Gauju (A3) tiks mainīts asfaltbetona segums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valsts autoceļu tīklā remontdarbu dēļ lielākie satiksmes ierobežojumi patlaban ir Valmieras šosejas posmā no tilta pār Gauju līdz pagriezienam uz Lielstraupi un Vidzemes šosejas posmā no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Minēto remontdarbu posmu izbraukšanai LVC aicina rēķināties aptuveni ar stundu.

Lielākais skaits remontdarbu valsts ceļu tīklā šobrīd notiek uz valsts vietējiem autoceļiem - kopumā 22 posmos. Darbi norit arī 14 reģionālo autoceļu un astoņos galveno ceļu posmos, kā arī uz 13 tiltiem uz pārvadiem.

Lielākie ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem:

  • uz Vidzemes šosejas (A2) no Sēnītes līdz Siguldai satiksmei atvērtas abas brauktuves abas brauktuves katrā virzienā. Ātruma ierobežojums 70 un lokāli 50 km/h. Paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks 20 minūtes;
  • uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei septiņi luksoforu posmi un apbraucamais ceļš posmā Drabeši–Vaive. Slēgta nobrauktuve uz Cēsīm (P20). Satiksme notiek pa esošo pārvadu. Ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, paredzamais laiks remontposma šķērsošanas – stunda;
  • uz Valmieras šosejas (A3) no tilta pār Gauju līdz pagriezienam uz Lielstraupi (V280) četri luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 55 minūtes;
  • uz Daugavpils šosejas (A6) Lielvārdē trijos posmos luksofori, ātruma ierobežojums 50 km/h, platuma ierobežojums 3 m, posma šķērsošanai nepieciešama pusstunda;
  • uz Daugavpils šosejas (A6) Pļaviņu apvedceļa posmā divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks pusstunda;
  • uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Kārsavai ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, četri luksoforu posmi. Remontdarbu posma šķērsošanai nepieciešamas 50 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Carnikavā uzbūvēts garākais gājēju un velosipēdistu tilts Latvijā

Dienas Bizness, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 18. novembrī, Carnikavā tiks atklāts garākais gājēju un velosipēdistu tilts Latvijā, kas savieno Carnikavu un Siguļus, informē Carnikavas novada domes preses sekretāre Sandra Baltruka.

«Es domāju, ka jaunais tilts būs spēcīgs dzinulis uzņēmējdarbības attīstībai novadā un veicinās arī Gaujas labā krasta ekonomisko izaugsmi,» norāda Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Tilts pār Gauju ir 220 metrus garš un 4 metrus plats, tilta balsti ir būvēti no dzelzsbetona, bet laiduma konstrukcijas – no tērauda. Tilts kopā ar pievadceļiem, kur pārvietoties velobraucējiem un gājējiem, stiepjas vairāk nekā 1 km garumā un savieno Zvejnieku ielu Carnikavā un Priedīšu ielu Gaujā.

D. Jurēvica norāda, ka, lai tiktu pāri upei, daudzi iedzīvotāji bija spiesti šķērsot bīstamo dzelzceļa tiltu, kas nav paredzēts gājējiem, un pēc jaunā tilta atklāšanas droši varēs pārvietoties pa jauno tiltu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldība ir izsludinājusi konkursu par tilta pār Gauju Cēsu ielā, Valmierā, rekonstrukciju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Paredzamā līgumcena ir 2 miljoni latu.

Pretendentiem pieteikumi iesniedzami līdz šā gada 19.aprīlim. Konkursa piedāvājumu vērtēšanas kritērijs – zemākā cena, informē pašvaldība. Gaujas tilta rekonstrukcija ir viens no sarežģītākajiem projektiem, kāds tiks īstenots pilsētā, jo tas atrodas pašā centrā un ir galvenā maģistrāle, kas savieno abas tās daļas.

Pašlaik pašvaldība atturīgi prognozē tilta pār Gauju rekonstrukcijas sākšanas un noslēguma termiņus, jo tie atkarīgi no procesa virzības – iepirkuma procedūras un citiem pasākumiem –, kā arī konkursa rezultātā piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem, pagaidu tilta ekspluatēšanas iespējām ziemas mēnešos un citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie Strenčiem uz tilta pār Gauju turpinās būvdarbi (reģionālais autoceļš Smiltene-Strenči (P25) (28,34. km) - jūlijā izbūvēti divi jauni dzelzsbetona laidumi agrāko tērauda siju laidumu vietā, līdz ar to tagad visas tilta konstrukcijas ir no monolīta dzelzsbetona un 100 m garais tilts ir jau ieguvis vienotu arhitektonisko veidolu.

Būvdarbu laikā satiksme ir nodrošināta pa saliekamo metāla konstrukciju tiltu, informē VSIA Latvijas Valsts ceļi.

Kopš būvdarbu sākuma pērn rudenī tilta četriem betona laidumiem ir iebetonēta brauktuves daļa un jaunās ietvju konsoles, izbūvēta hidroizolācija un brauktuves daļā ieklāts tilta vēsturiskā bruģakmens segums, kas pēc pārbūves klās tilta brauktuvi visā garumā. Strenču pusē ir izbūvēts monolīts dzelzsbetona balsts uz pāļiem, kā arī veikti nepieciešami tilta balstu betonēšanas darbi.

Maija beigās, pēc divu mēnešu tehnoloģiskā pārtraukuma, kad ūdens līmenis Gaujā bija pietiekami nokrities, tika uzsākti jauno laidumu betonēšanas sagatavošanas darbi - uzstādīja turas, veidņus un tērauda stiegrojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru