Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LVRTC uzstāj, lai visiem ID karšu saņēmējiem tiktu aktivizēts e-paraksts, bet karšu izsniedzējs PMLP ceļ iebildumus.

Šobrīd izveidojusies nedaudz amizanta situācija par e-paraksta aktivizēšanu elektroniskās identifikācijas kartēs (eID). Proti, Satiksmes ministrija (SM) pirms divām nedēļām preses paziņojumā masu medijiem informēja, ka turpmāk visiem cilvēkiem, kuri būs pieteikušies saņemt eID karti, izsniegšanas procesā tiks aktivizēts arī e-paraksts.

To paredz 10. janvārī Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludinātais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts. Tas tiek darīts, lai mainītu esošo kārtību, kad personai tiek uzdots jautājums, vai vienlaikus, saņemot eID karti, aktivizēt e-parakstu.

Pirms pāris dienām DB saņēma zvanu no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), ka neesot korekti atspoguļot, ka e-paraksts tiks aktivizēts visiem eID karšu saņēmējiem un šobrīd cilvēks vēl aizvien var izvēlēties, vai, saņemot karti, tiek aktivizēta e-paraksta iespēja.

PMLP uzskata, ka automātiska e-iespēju aktivizēšana bez klienta piekrišanas nav pareiza, un lietotāju skaits jāvairo, veicot izglītojošo un skaidrojošo darbu, kā arī rūpējoties par reāli nepieciešamu e-pakalpojumu pieejamību ne tikai publiskajā, bet arī privātajā sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru