Baltijas birža

Sākta procedūra Baltic Telekom akciju iekļaušanai First North

Lelde Petrāne, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Pamatojoties uz 22.jūlijā AS Baltic Telekom iesniegtajiem dokumentiem, NASDAQ OMX Riga ir uzsākusi procedūru 1 650 700 akciju iekļaušanai NASDAQ OMX Baltijas Alternatīvajā tirgū First North.

NASDAQ OMX Riga valdes lēmums par akciju iekļaušanu NASDAQ OMX Baltijas Alternatīvajā tirgū First North tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom audzējis līdzdalību uzņēmumā Triatel

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Baltic Telekom iegādājusies papildus 1393 akcijas telekomunikāciju uzņēmumā Triatel (AS Telekom Baltija), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Akciju pārdevējs ir pati AS Telekom Baltija.

Pēc darījuma noslēgšanas kopējais AS Baltic Telekom piederošais AS Telekom Baltija akciju skaits veido 65 tūkstošus akciju, kas ir 19,9% no AS Telekom Baltija akciju kapitāla.

AS Telekom Baltija ar zīmolu Triatel Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 14 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltic Telekom saņems Šveices finansējumu investīcijām jaunuzņēmumos

Žanete Hāka, 24.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Baltic Telekom" tuvākajā laikā saņems Šveices ieguldījumu pārvaldes uzņēmuma finansējumu investēšanai Baltijas reģiona jaunuzņēmumos, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Sākot ar 2020.gada 1.maiju Ženēvā bāzētais ieguldījumu pārvaldes un investīciju konsultāciju uzņēmums "Maximus Capital" SA izveidos stratēģiskas partnerattiecības ar AS "Baltic Telekom", kuram uzsākts firmas nosaukuma maiņas process uz AS "Baltic Technology Ventures", lai nodrošinātu finansējumu iespējamajām investīcijām Baltijas reģiona tehnoloģiju jaunuzņēmumos/uzņēmumos, kas darbojas mediju, tehnoloģiju, digitālās drošības un citās jomās.

Maximus Capital SA nodrošinās AS "Baltic Telekom" sākotnējo kredītlīniju līdz 500 000 eiro apmērā, savukārt AS "Baltic Telekom" mērķis būs iegūt mazākuma daļas/akcijas iepriekšminētajos uzņēmumos.

Visi ieguldījumi tiks veikti pēc veiksmīgas padziļinātās izpētes un investīciju komitejas lēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom pievienosies First North

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.augustā NASDAQ OMX organizētajā Baltijas Alternatīvajā tirgū First North tiks iekļauts jauns uzņēmums - AS Baltic Telekom, liecina paziņojums biržā.

AS Baltic Telekom ir dibināta šā gada 21. februārī un darbojas kā holdinga kompānija. Tās galvenā darbība ir ieguldījuma AS Telekom Baltija pamatkapitālā pārvalde. Uzņēmumam pieder 19,5% no AS Telekom Baltija akciju kapitāla. AS Telekom Baltija ar zīmolu Triatel Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 13 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

«Ienākot biržā saskatām iespējas iegūt lielāku atpazīstamību gan klientu, gan potenciālo investoru lokā, savukārt ieguldītājiem ir radīta iespēja netiešā veidā piekļūt un ieguldīt Latvijas telekomunikāciju sektorā,» skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikusi AS «Baltic Telekom» pirmā padomes sēde, kurā par padomes priekšsēdētāju ir ievēlēts Guntis Lauskis, savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieci Arta Snipe, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Guntis Lauskis ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē un arī MBA grādu Rīgas Tehniskajā Universitātē. Viņš ir zvērināts advokāts, šobrīd praktizē juridiskajā birojā «Law Office Spridzans», iepriekš praktizējis ZAB «Rektiņa un Mieze». AS «Baltic Telekom» akcijas viņam nepieder.

Arta Snipe ir ir ieguvusi LLM grādu tiesību zinātnēs Rīgas Juridiskajā augstskolā un šobrīd studē doktorantūrā biznesa augstskolā «Turība». Kopš 2016.gada A.Snipe ir zvērinātu advokātu biroja «Amicus Curiae» vadītāja, iepriekš bijusi zvērināta advokāte zvērinātu advokātu biroja »iLAW« partnere. AS »Baltic Telekom« akcijas viņam nepieder.

Andra Rektiņa ir ieguvusi M.LL.P. grādu Humbolta Universitāte Berlīnē un kopš 2010.gada ir zvērināta advokāte ZAB »Rektiņa un Mieze«. AS »Baltic Telekom« akcijas viņam nepieder.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par Triatel galveno akcionāru kļuvis Venta Global Limited

Žanete Hāka, 20.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Venta Global Limited iegādājies 265,7 tūkstošu AS Telekom Baltija (Triatel) akciju, kas ir 80.1% no kopējā akciju skaita, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Līdz šim lielākais akcionārs bija AS Baltic Telekom.

Venta Global Limited pārstāv Nikolajs Storoževs, kurš ir arī vadošā telekomunikāciju uzņēmuma Lanck Telecom pārstāvis Baltijas valstīs.

Pārējās uzņēmuma akcijas vēljoprojām pieder AS Baltic Telekom.

Abi uzņēmumi plāno cieši sadarboties, lai paaugstinātu uzņēmuma vērtību, kā arī sniegtu vēl labāku servisu un pakalpojumus saviem klientiem, norāda AS Baltic Telekom valdes loceklis Jevgenijs Zolotarevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom plāno iegādāties līdz 75% telekomunikāciju un mediju kompāniju akciju

Lelde Petrāne, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Telekom (BT), holdings, kas ir iekļāvis savas akcijas NASDAQ OMX Baltijas First North alternatīvajā tirgū, ir ieinteresēts iegādāties līdz 75% Baltijas telekomunikāciju un mediju kompāniju akciju, tā paziņojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jevgēnijs Zolotarevs (Gene Zolotarev).

Par ideālām tiekot uzskatītas mazās nišu kompānijas ar vismaz 3 miljonu EUR apgrozījumu. «Kompānija pirmajā gadā plāno tērēt līdz 5 miljoniem EUR akciju iegādei,» skaidro Zolotarevs, piebilstot, ka BT varētu darboties kā finanšu investors. Pagājušajā mēnesī BT paziņoja, ka nozīmējuši Deloitte par savu investīciju konsultantu mērķa kompāniju noteikšanai. «Darījumi varētu tikt finansēti skaidrā naudā, akcijās vai kā parādsaistības,» skaidro Zolotarevs.

Pēc nozares avota datiem, telekomunikāciju sektorā darījuma vērtība parasti veidojot 7x līdz 8x EBITDA. Vietējie baņķieri kā atbilstošus iesakot Lietuvas telekomunikāciju uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada ceturksnī ātrākais internets pasaulē bija Dienvidkorejā (vidējais interneta ātrums 14 Mbit/s) un Japānā (10,8 Mbit/s), kam sekoja Honkonga (9,3 Mbit/s) un Latvija (8,9 Mbit/s), liecina Akamai dati.

Piektajā vietā bija Šveice (vidējais ātrums 8,7 Mbit/s), kam sekoja Nīderlande (8,6 Mbit/s), Čehija (8,1 Mbit/s), ASV (7,4 Mbit/s), Zviedrija (7,3 Mbit/s) Somija (7,1 Mbit/s). Kopumā vidējais interneta ātrums pasaulē bija 2,9 Mbit/s.

Savukārt, pēc vidējā maksimālā ātruma datiem, pirmajā vietā pasaulē bija Honkonga (57,5 Mbit/s), kam sekoja Dienvidkoreja (49,3 Mbit/s), Japāna (44,8 Mbit/s), Rumānija (42,6 Mbit/s), bet Latvija (39,4 Mbit/s) ieņēma piekto vietu.

Sestajā vietā bija Singapūra (34,5 Mbit/s), Šveice (34,2 Mbit/s), Bulgārija (33,6 Mbit/s), Beļģija (33,4 Mbit/s), Izraēla (32,2 Mbit/s). ASV attiecīgais rādītājs ir 31,5 Mbit/s un ASV ieņem 13.vietu. Kopumā vidējais ātrākais ātrums pasaulē šajā laika posmā bija 16,6 Mbit/s.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltijas TOP 100: Apgrozījuma līderi – lietuvieši

Aleksejs Sentuhovskis, PwC Finanšu vadības un darījumu konsultāciju nodaļas menedžeris, 16.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielāko uzņēmumu sarakstā izteikti ir jūtams lietuviešu īpatsvars. Visa Baltijas TOP 100 līderis ir naftas sektora uzņēmums Orlen Lietuva ar 4,565 miljardu eiro lielu apgrozījumu.

Šim uzņēmumam arī pieder vienīgā naftas pārstrādes rūpnīca Baltijā. Tā apgrozījums ir trīs reizes lielāks nekā 2. vietas ieguvējam Lietuvas uzņēmumam Maxima LT, kura apgrozījums 2014. gadā bija 1,494 miljardi eiro. Trijnieku noslēdz Igaunijas telekomunikāciju uzņēmumus Ericsson Eesti ar 1,362 miljardu eiro lielu apgrozījumu. Savukārt Latvijas lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma ir Uralchem Trading, kas ierindojas topa 4. vietā ar 1,135 miljardu eiro lielu apgrozījumu 2014. gadā, kas ir četras reizes mazāks nekā topa līderim Orlen Lietuva. Uralchem Trading trešo gadu pēc kārtas ir Latvijas lielākais uzņēmums un vienīgais Latvijas uzņēmums, kura apgrozījums pārsniedz miljardu eiro. Uzņēmums ir Krievijas Uralhim grupas sastāvdaļā un nodrošina grupā ražotā slāpekļa, fosfāta un komplekso minerālmēslu tirdzniecību ārpus Krievijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kapitāla tirgus Latvijā – trešajā desmitgadē, bet joprojām vājš. Vai ir alternatīvas?

Latvijas Bankas ekonomists Egils Kaužēns, 29.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no svarīgām finanšu tirgus sastāvdaļām ir likvīds un efektīvs kapitāla tirgus. Ieguldījumi akcijās un obligācijās ir ilgtermiņa ieguldījumi.

Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējās un ārvalstu investīcijas, uzkrājumu efektīvāku izmantošanu, dodot iespēju krājējiem vairāk nopelnīt, kas īpaši aktuāli zemo procentu likmju apstākļos. Savukārt uzņēmējiem tas dažādo aizņemšanās iespējas uzņēmuma attīstības finansēšanai.

Turklāt lēmumi par investīcijām vai, tieši pretēji, lēmumi par neinvestēšanu ietekmē ne vien pašreizējo tautsaimniecības stāvokli, bet arī summējas tautsaimniecības turpmākās attīstības perspektīvā.

Kāpēc kapitāla tirgus ir tik nozīmīgs:

  1. Uzņēmumi, emitējot vērtspapīrus kapitāla tirgū, piesaista ilgtermiņa finansējumu – gan vietējo, gan ārvalstu, kas dod iespēju uzņēmumiem attīstīties un pilnveidot ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, diversificējot investoru loku;
  2. Mājsaimniecības un uzņēmumi var novirzīt savus uzkrājumus kapitāla tirgus vērtspapīros, kas parasti piedāvā augstāku ienesīgumu nekā noguldījumi bankās;
  3. Kapitāla tirgus dod iespēju sekot dažādu vērtspapīru procentu likmēm, kas ļauj spriest par piedāvājuma un pieprasījuma attiecību finanšu tirgū, par tirgus dalībnieku gaidām par riskiem un ekonomikas attīstību, finansēšanas nosacījumiem;
  4. Ekonomikas izaugsmes modeļos izaugsme ilgtermiņā ir atkarīga no kapitāla lieluma, un kapitāla tirgum ir būtiska loma šī kapitāla piesaistē un izvietojumā tautsaimniecībā;
  5. Labi funkcionējošs kapitāla tirgus palīdz sadalīt kapitālu pa dažādām nozarēm, uzņēmumiem tā, lai tiktu iegūts maksimāls labums tautsaimniecībā, – tiek meklēts optimums no paredzamā vērtspapīru ienākuma un riska.

Komentāri

Pievienot komentāru