Jaunākais izdevums

Saldus industriālajā parkā Sandes vairojas Norvēģijas kapitāla uzņēmumi, kuru mērķtirgus ir naftas un kuģubūves industrija.

Daļa industriālā parka uzņēmumu ir cieši saistīti – gan no kapitāla izcelsmes viedokļa, gan arī to ražošanā ieviesti klastera principi. Tāpat līdzīgi ir lielo ražotāju noieta tirgi – pārdošana notiek galvenokārt caur mātes uzņēmumiem Norvēģijā, apmierinot tur populāro industriju pieprasījumu. Ražošanas uzņēmumu kopējā iezīme – nemitīga modernizācija, parka paplašināšanās un augošas darbinieku kvalifikācijas prasības. Parkā telpas nomā arī Norvēģijas poligrāfijas uzņēmuma pārstāvis Latvijā SIA Karslberg.

Vairāki parka uzņēmumi darbojas gan īpašumu apsaimniekošanas, gan konsultāciju jomā, tostarp ir arī parka ražotņu un administratīvo ēku apsaimniekotājs SIA Akinor. Līdz gada beigām ražojošo uzņēmumu skaits parkā varētu vēl pieaugt, jo tiek veidots vēl viens Latvijas – Norvēģijas kopuzņēmums. Viens no parka veiksmes faktoriem ir laba sadarbība ar pašvaldību – piemēram, pēc pašvaldības pasūtījuma uz Sandēm izbūvēts asfaltēts ceļš, nodrošinātas inženierkomunikācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar egles iedegšanu Liepājas ostas 64. piestātnē par savas darbības uzsākšanu Liepājā paziņojis uzņēmums ar Norvēģijas kapitālu “Norplast Piemare” LSEZ AS.

Pašlaik uzņēmums piedāvā kravu uzglabāšanu pakalpojumus atklātā tipa kravu laukumos ostas piestātnēs Nr. 64., 65., 73., 74., 75. un 76. un slēgtās noliktavās gandrīz 3000 m2 platībā, bet 2022. gadā plāno uzsākt liela izmēra kompozītmateriālu izstrādājumu ražošanu zivjaudzētavām un naftas ieguves nozarei, lai tos eksportētu uz Norvēģiju.

Norvēģijas uzņēmums “Norpartners” specializējies stikla šķiedras elementu ražošanā un montāžā, kuram līdz šim bija piecas ražotnes Saldū. Norvēģijas kapitāla uzņēmuma NORPARTNERS meitas uzņēmums SIA “Norplast” 2021.gada vasarā iegādājās LSEZ AS "Piemare" kapitāldaļas un nomainīja nosaukumu uz “Norplast Piemare” LSEZ AS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Par ugunsgrēkā nopostītu ražotni apdrošinātājs atlīdzina teju pusmiljonu eiro

Zane Atlāce - Bistere, 10.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldus novada uzņēmumiem, kuru ražotnē pagājušā gada novembrī izcēlās ugunsgrēks, pilnībā nopostot vienu no ražotnes ēkām, If Apdrošināšana izmaksājusi 430 tūkstošus eiro, informē uzņēmuma pārstāve Daiga Bluķe.

Ugunsgrēks pērn 12. novembra agrā rītā izcēlās uzņēmumam Akinor piederošajā stikla šķiedras izstrādājumu ražošanas angārā, kad darba diena vēl nebija sākusies un cilvēki ēkā neatradās.

Saskaņā ar ugunsdzēsēju sniegto informāciju, Saldus novada industriālajā parkā Sandes esošā uzņēmuma metāla konstrukcijas angārs 860 kvadrātmetru platībā, ierodoties glābējiem dega ar atklātu liesmu visā tā platībā. Ugunsgrēka rezultātā ražotnes ēka tika pilnībā nopostīta, tāpat arī ēkā saimniekojošajam uzņēmumam Norplast piederošās stikla šķiedras izstrādājumu ražošanas iekārtas, aprīkojums, izejvielas un saražotā produkcija. Saskaņā ar ekspertu atzinumu ugunsnelaimi izraisīja elektroinstalāciju bojājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais jaunreģistrētais uzņēmums - Olaines Wess Logistics

Gunta Kursiša, 16.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēti 390 jauni uzņēmumi un biedrības. Vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais no tiem ir Olainē reģistrētā SIA Wess Logistics, kuras pamatkapitāls veido 188 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Olainē, Dalbes ielā 8-96, reģistrētās SIA Wess Logistics vienīgais valdes loceklis ir Latvijas valstspiederīgais Aleksejs Jablonskis. 188 tūkst. Ls ir jaunreģistrētās kompānijas reģistrētais pamatkapitāls, bet tās apmaksātais pamatkapitāls veido 94 tūkst. Ls. Pašlaik vēl nav pieejami dati par uzņēmuma darbības veidiem.

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais jaunais uzņēmums ir Babītes pagasta Mežārēs, Jasmīnu ielā 201 reģistrētā SIA Jasmine Investments. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 181 tūkst. Ls, tikpat liels ir arī reģistrētais pamatkapitāls. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Azerbaidžānas pilsone Ajanda Adilova (Ayanda Adilova).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saldū cenšas izprast uzņēmēju domu lidojumu

Dienas Bizness, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dievs saldeniekus esot žēlojis, jo pašvaldības vadība nekad nav traucējusi uzņēmējiem strādāt. «Lielajās pilsētās parādās pārvaldes institūciju regulācijas vai ietekmes. Pie mums nav nekādu ļaunu prasību un nekā tāda, kas varētu atbaidīt uzņēmējus,» laikrakstam Diena, kas turpina aplūkot uzņēmējdarbības vidi dažādās Latvijas pilsētās, sacījis Saldū ietekmīgais uzņēmējs Argods Lūsiņš.

Kā norāda laikraksts, Saldus ir ģeogrāfiski izdevīgā vietā - tranzīta ceļu krustojumā starp Liepāju, Ventspili un Rīgu, tā ir novērtēta kā investīcijām pateicīga pilsēta, kas ļāva iemantot arī Norvēģijas investoru uzticību. Stikla šķiedras izstrādājumu ražošanas uzņēmums Norplast ir viens no tiem, ar kuriem dome lepojas. Kaimiņu Brocēnu novadā ir viens no lielākajiem cementa ražotājiem un betona piegādātājiem pasaulē, kā teikts uzņēmuma CEMEX mājaslapā. Tas dod darba vietas arī saldeniekiem.

Pēc neatkarības atjaunošanas Kuldīga un Saldus esot bijušas līdzīgās starta pozīcijās. Tad daudz ko noteica pašvaldību attieksme, teicis Kuldīgas uzņēmējs, SIA Agrotehnika valdes priekšsēdis Artūrs Cimoška, kuram ir bizness arī Saldū. Viņš atminējies, ka 90. gados Saldū uzņēmēji tika laipni sagaidīti, viņiem piedāvāja telpas, tika gādāts par nepieciešamo infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Noslēgti pirmie ES fondu līgumi par ražošanas telpu un infrastruktūras izveidi vai rekonstrukciju

Žanete Hāka, 16.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ar pieciem uzņēmumiem ir noslēgusi līgumus par Eiropas Savienības (ES) fondu projektu īstenošanu programmā, kas paredz Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai. Plānoto investīciju amplitūda šo projektu ietvaros ir no 780 tūkstošiem eiro līdz 1,8 miljoniem eiro, informē CFLA.

Ar SIA M.P. Socks, kas ir Dānijas uzņēmuma AS MP Denmark meitas uzņēmums, noslēgtais līgums paredz ražošanas paplašināšanu un ražošanas jaudas palielināšanu visos ražošanas posmos. Projekta ietvaros plānots radīt vismaz 11 jaunas darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 963 634.38 eiro, tai skaitā ERAF ieguldījums - 433 635.47 eiro.

Metāla izstrādājumu un metāla konstrukciju ražotājs AS Mārupes Metālmeistars ar CFLA noslēgtā līguma ietvaros būvēs jaunu ražošanas ēku, lai ieviestu ražošanā jaunu produktu – lielgabarīta un lielsvara metāla konstrukcijas. Jaunbūves kopējā platība būs 5 584,6 m2. Tāpat projekta ietvaros tiks radītas vismaz 20 jaunas darba vietas. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 776 623.87 eiro, tai skaitā ERAF - 799 480.74 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru