Transports un loģistika

Samita laikā sabiedriskajam transportam papildus reisi

, 24.11.2006

Jaunākais izdevums

Tā kā samita laikā būs ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp ierobežota būs vieglo taksometru satiksme, tad, lai cilvēki varētu nokļūt no lidostas Rīga uz pilsētas centru, 22. maršruta autobusi 28. un 29.novembrī kursēs no lidostas līdz starptautiskajai autoostai un tiem būs papildus reisi, Db.lv informēja Rīgas dome.

NATO samita laikā papildus nakts reisi būs arī vairākiem tramvaju, trolejbusu un autobusu maršrutiem.

Naktī no 27. uz 28.novembri papildus nakts reisi būs 2., 4., 7., 6. un 11.maršruta tramvajiem; 15., 17., 18., 19., 21. un 22.maršruta trolejbusiem un 1., 2., 3., 18a, 37., 41., un 53.maršruta autobusiem. Savukārt naktī no 28. uz 29.novembri papildus nakts reisi būs 2. un 7.maršruta tramvajiem, 15., 17., 18., 19.un 22.maršruta trolejbusiem un 1., 2., 3., 18a, 37., 41. un 53. maršruta autobusiem. Vairākos no šiem maršrutiem sabiedriskais transports šajā naktī kursēs līdz pat rītam.

28. un 29.novembrī būs izmaiņas 22. maršruta autobusa pieturvietās. Tās būs:

1) virzienā no Rīgas starptautiskās autoostas uz lidostu Rīga:

- Rīgas starptautiskā autoosta

- Valguma iela

-Robežu iela

- Liepājas iela

- Upesgrīvas iela

- Skola, Mārupes pagastā (uz pieprasījumu)

- Lamberti Mārupes pagastā (uz pieprasījumu)

- Starptautiskā lidosta Rīga

2) virzienā no lidostas Rīga uz Rīgas centru:

- Lidosta Rīga

- Lamberti Mārupes pagastā (uz pieprasījumu)

- Skola, Mārupes pagastā (uz pieprasījumu)

- Upesgrīvas iela

- Liepājas iela

- Robežu iela

- Akmens tilts

- Rīgas starptautiskā autoosta

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies NATO samita brīvprātīgo apmācība

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NATO samita organizācijas birojs ir apzinājis lielāko daļu no 600 brīvprātīgajiem, kas palīdzēs NATO samita organizatoriem pēdējās nedēļās pirms samita un tā laikā, lai nodrošinātu veiksmīgu nozīmīgā pasākuma norisi.

NATO samita organizēšanas birojs izsaka lielu pateicību Latvijas iedzīvotājiem par lielo atsaucību un vēlmi palīdzēt NATO samita rīkošanā. Gandarījumu sniedza brīvprātīgo kandidātu labās angļu valodas zināšanas un komunikācijas prasmes, kā arī spēja ātri un reizēm pat oriģināli rast izeju no dažādām situācijām, kas varētu atgadīties NATO samita laikā. Kaut lielākā daļa pretendentu bija ļoti zinoši un darboties griboši, lielā interesentu skaita dēļ visiem šoreiz neizdosies darboties samita ietvaros. Tāpēc samita organizatori aicina visus arī turpmāk izrādīt iniciatīvu un izmantot līdzīgas iespējas.

Jau šonedēļ brīvprātīgajiem sāksies pirmās apmācības, lai viņi varētu iepazīties ar NATO samita norisi un saviem darba uzdevumiem, un būtu gatavi pilnvērtīgi pildīt savus darba pienākumus un pārstāvēt Latviju. Apmācības pārsvarā notiks atbilstoši katrai no piecām darba jomām: preses centrā, nevalstisko organizāciju pasākumu jomā, kultūras pasākumu jomā, transporta un loģistikas jomā, informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī organizatoriski tehnisko jautājumu sfērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Statistika par NATO samitu

, 06.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši NATO samita preses centra sniegtajai informācijai, NATO samita norises nodrošināšanā iesaistījušies apmēram 13 800 cilvēku

1. NATO valstu un valdību sanāksmes organizācijas birojs - 77 cilvēki

2. NATO samita norises vietas - Olimpiskā sporta centra - sagatavošana (projekta izstrāde, būvniecība, iekārtošana, dizaina noformējums, u.c.) - apmēram 1400 cilvēku

3. Drošības pasākumu koordinācija (policija, bruņotie spēji, ugunsdzēsības dienests, robežsardze, u.c. ) - apmēram 8000 cilvēku

4. Medicīniskais nodrošinājums Latvijā samita dienās - vairāk kā 400 cilvēku

5. Mediju akreditācijas centra un preses centra darbības nodrošināšana (akreditācijas centrs, preses centrs, TV un radio tehniskais nodrošinājums, tulkošana, mediju 'pūlu' eskortēšana, u.c. ) - apmēram 200 cilvēku

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Valsts prezidents apšauba Kariņa lidojumu ar privātajām lidmašīnām samērīgumu

LETA, 27.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ieskatā bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumi ar privātajām lidmašīnām varētu nebūt samērīgi un ekonomiski izdevīgi.

Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" piekrita, ka Covid-19 laikā un dažādu neplānotu vizīšu dēļ politiķiem būtu jābūt iespējai izmantot speciālos reisus. Taču viņš ir bažīgs par to, vai tas nav kļuvis par tādu praksi, kur vairs netiek vērtēts samērīgums un lētākās iespējas.

"Šeit jāsaka, ka informācija, ar ko iepazīstamies, rāda, ka, visticamāk, tā nav bijis un varēja lidot arī ar komercreisiem," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī uzskata, ka Kariņa komunikācija par šo situāciju nav bijusi ļoti veiksmīga, uzsverot, ka sabiedrībai minētais ir jāskaidro. Arī Valsts kancelejas skaidrojumi neesot pietiekami. Rinkēviča ieskatā Valsts kontroles iesaiste procesa izvērtēšanā varētu būt veiksmīga, saprotot, vai procesā ievērots samērīgums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Stingros epidemioloģiskās drošības apstākļos Kornvolā sākas G7 samits

LETA--AFP, 11.06.2021

ASV prezidents Džo Baidens (no kreisās) un Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā piektdien sākas G7 samits, kas būs industriāli attīstīto valstu septītnieka (G7) pirmā tikšanās klātienē divu gadu laikā un norisināsies, ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Pagājušajā gadā ASV paredzētais G7 samits tika atcelts jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ, un līderu tikšanās notika attālināti.

Šogad Kanādas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Japānas, Lielbritānijas un ASV līderi tiksies Kornvolā no piektdienas līdz svētdienai, un galvenās sarunu tēmas būs ekonomiku atjaunošana pēc pandēmijas, Covid-19 vakcīnu taisnīga sadale un klimata pārmaiņas.

G7 līderiem samitā pievienosies kolēģi no Eiropas Savienības (ES) un ANO. Uz samitu uzaicināti arī Austrālijas, Dienvidāfrikas, Dienvidkorejas un Indijas līderi. Vairums no viņiem apmeklēs pasākumu klātienē, bet Indijas premjerministrs Narendra Modi piedalīsies attālināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

G7 samits ASV ekonomiskā nacionālisma ēnā

Rūta Kesnere, DB komentāru nodaļas redaktore, 28.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas svētdienā noslēdzās viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem notikumiem – G7 samits, kurā piedalās ASV, Vācija, Francija, Itālija, Lielbritānija, Kanāda, Japāna.

Šoreiz samits noslēdzās bez tradicionālā komunikē, lai izvairītos no pērnā gada situācijas, kad ASV prezidents Donalds Tramps atteicās to parakstīt. Līdz ar to, kā norāda starptautiskie politiskie komentētāji, katra valsts pēc samita brīvi runā to, kas atbilst tās interesēm, un šoreiz runāt par kādām kopējām panāktām vienošanām nav iespējams. Samita sausais atlikums ir secinājums, ka starp ES līderiem un ASV pastāv nepārvaramas domstarpības.

Ārzemju prese un portāli, rakstot par samitu, ir pilni ar tādiem virsrakstiem kā, piemēram, «Trampa negaiss iesper Makrona samitam». Ja samita namatēvs, Francijas prezidents Emanuels Makrons, masu medijos tiek dēvēts par multilaterālisma čempionu, tad Tramps – par ekonomisko nacionālistu. Portāls politico.com raksta, ka G7 lielvalstis izteikti pārstāvēja katra savas intereses, nevis kādas kolektīvas. Samita dienaskārtībā bija jautājumi par tirdzniecības kariem, Irānas kodolprogrammu, Krieviju, Sīriju, klimata pārmaiņām un Amazones mežu ugunsgrēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās aviosabiedrības Air Baltic Corporation (airBaltic) valdes rīcību, nepaziņojot lidojumu atcelšanas iemeslus, iespējams kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā grauj uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību, par šādu Satiksmes ministrijas (SM) nostāju ziņu aģentūru LETA informēja SM pārstāvis Aivis Freidenfelds.

SM aicina airBaltic valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem šodienas reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai rītdienas plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka airBaltic valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem, informēja Freidenfelds. Avikompānijas pezidents Bertolts Fliks tikmēr paziņojis, ka iesniegs sūdzību Ģenerālprokuratūrā par viņam netīkamajām interpretācijām, kas izskanējušas šodien pēc tam, kad nāca klajā fakti par mēģinājumu palielināt airBaltic apmaksāto pamatkapitālu, tādejādi, iespējams, palielinot Baltijas Aviācijas Sistēmas ietetkmi airBaltic, valsti atstājot mazākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar pasūtīto reisu neizpildi Autotransporta direkcija piemēros līgumsodu pasažieru pārvadātājam AS "Nordeka", informē Autotransporta direkcijā.

Direkcijā informēja, ka saistībā ar vairāku autobusu vadītāju trūkumu otrdien netiek izpildīti atsevišķi "Nordeka" apkalpotie reisi Pierīgā.

Autotransporta direkcijā skaidroja, ka situācija, kad netiek izpildīti valsts pasūtītie reisi, nav pieņemama, tādēļ pārvadātājam tiks piemērots līgumsods.

Nordeka aizņemas 7,2 miljonus eiro elektrisko mikroautobusu iegādei 

Banka "BlueOrange" aizdevusi pasažieru pārvadātājam AS "Nordeka" 7,2 miljonus eiro septiņu elektrisko...

Vienlaikus direkcijā uzsvēra, ka "Nordeka" aktīvi strādā pie tā, lai iespējami ātri situāciju atrisinātu un jau tuvākajās dienās tiktu nodrošināti visi reisi.

Pēc direkcijā vēstītā, otrdien maršrutā "Salaspils skola-Daugavas" muzejs netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.6.15 un 9.45, kā arī no Daugavas muzeja plkst.6.30 un 10.

Maršrutā "Salaspils skola-Salaspils-DS Rūķīši-Granīta iela" otrdien netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.6.45, kā arī plkst.7.20 no Granīta ielas.

Vienlaikus maršrutā "Salaspils skola-Saurieši-Granīta iela" otrdien netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.8.30 un no Granīta ielas 9.05, savukārt maršrutā "Salaspils-Sauriešu ciems-Upeslejas-Rīga" netiek izpildīts reiss plkst.5.40 no Salaspils.

Maršrutā "Rīga-Sauriešu ciems-Salaspils stacija-Fizikas institūts" netiek izpildīti reisi plkst.6.45 un 9.10 no Fizikas institūta, kā arī plkst.7.45.

Tikmēr maršrutā "Rīga-Zaķumuiža-Ropaži" netiek izpildīti reisi plkst.11 no Rīgas un plkst.12.20 no Ropažiem.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji, kuri dodas kādā no minētajiem maršrutiem, pirms brauciena aicināti sazināties ar "Nordeka", zvanot pa tālruni 80000115.

Kompānija "Nordeka" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,669 miljoni eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Savickis. "Nordeka" pagājušajā gadā strādāja ar 12,657 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija guva peļņu 91 770 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Rīgā liks pamatus Eiropas līderībai mākslīgā intelekta jomā

Zane Atlāce - Bistere, 21.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas valodu tehnoloģiju uzņēmums Tilde 26. - 28. jūnijā Rīgā uzņems vērienīgāko Eiropas pasākumu lielo datu un mākslīgā intelekta (AI) jomā – Lielo datu privātās un publiskās partnerības samitu BDV PPP Summit.

Tajā piedalīsies ap 200 lielo datu un mākslīgā intelekta ekspertu un Eiropas Savienības (ES) politikas veidotāju. Samita mērķis ir apzināt AI jomas, kurās Eiropa var kļūt par globālu līderi, un veidot publisko un privāto partnerību šīs līderības nodrošināšanai.

«Kā samita līdzorganizētāji esam pagodināti pirmo reizi Rīgā uzņemt Eiropas izcilākos prātus lielo datu un mākslīgā intelekta jomā. Tā ir vienreizēja iespēja mums kopā ar pārējiem samita dalībniekiem apzināt, kā izmantot lielos datus kopā ar mākslīgo intelektu, lai risinātu Eiropas ekonomiskās un sociālās problēmas. Mums īpaši rūp, lai mākslīgais intelekts respektētu Eiropas pamatvērtības un lai tas vienlīdz labi saprastu gan lielās, gan mazās valodas. Latvijas inovācijas publiskajā un privātajā sektorā var kalpot par piemēru citām Eiropas valstīm, kā attīstīt daudzvalodīgu mākslīgo intelektu,» norāda Tilde valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Jaunākā informācija par satiksmi NATO samita dienās

, 10.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar NATO samita preses centra sniegto informāciju:

Piekļūšana Vecrīgai NATO samita dienās

Vecrīga iedzīvotājiem netiks slēgta, bet ir gaidāmi īslaicīgi ierobežojumi ap atsevišķiem objektiem. Gājējiem būs pieejama lielākā daļa Vecrīgas. Strādās arī Līvu laukuma suvenīru tirdzniecības vietas.

Gājēji Vecrīgā netraucēti varēs piekļūt no 13.janvāra ielas, 11.novembra krastmalas un Valdemāra ielas.

Iedzīvotājiem, kas šajās dienās izsauks taksometru Vecrīgas teritorijā, jāņem vērā, ka tie savus pasažierus varēs uzņemt 13.janvāra ielā vai 11.novembra krastmalas un Mārstaļu ielas krustojumā.

Papildus informācija par nokļūšanu līdz lidostai 28. novembrī

Pasažieriem, kuriem izlidošana plānota ar agrajiem rīta reisiem 28.novembrī būs iespēja ar privāto transportu un taksometru piebraukt pie starptautiskās lidostas Rīga terminālam. Šo iespēju varēs izmantot līdz pl.7:30. Pēc 7:30 visiem transporta līdzekļiem būs jāpamet lidostas teritorija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien nolēma no 1.septembra mainīt satiksmes organizāciju Aleksandra Čaka ielā, saglabājot tikai vienu velojoslu.

Velojosla tiks saglabāta virzienā uz centru. Sabiedriskais transports šajā virzienā brauks pa kopīgu joslu ar pārējiem mehanizētajiem transportlīdzekļiem.

Savukārt virzienā no centra velojoslas nebūs, bet tiks izveidotas divas joslas - viena sabiedriskajam transportam, bet otra - pārējam autotransportam.

Tajā pat laikā Satiksmes departamentam uzdots līdz nākamā gada 1.aprīlim izstrādāt risinājumus, lai Barona ielu pārveidotu par gājēju un velosipēdistu ielu, vienlaikus tramvajam piešķirot kustības prioritāti.

Komitejas sēdē izvērtās ļoti asas diskusijas, kas galvenokārt skāra darba organizēšanu Rīgas domē. Gan opozīcijas deputāti, gan nevalstisko organizāciju pārstāvji pārmeta domniekiem, ka minētais satiksmes organizācijas risinājums līdz šim nekur nav apspriests. Tāds neesot bijis ne starp Satiksmes departamenta izstrādātajiem variantiem, ne arī ticis izskatīts kopīgās sanāksmēs ar nevalstiskajām organizācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos pasažieru skaits samazinājies par 33%

Lelde Petrāne, 16.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos kopumā pārvadāti 15,84 miljoni pasažieru, kas ir par nepilniem 33% mazāk, salīdzinot ar analogu periodu pērn, informē valsts SIA "Autotransporta direkcija".

Sarucis ir arī autobusu maršrutu tīkla apjoms, jo, beidzoties ārkārtējai situācijai, visi reisi netika automātiski atjaunoti. Šobrīd katra reisa atjaunošana tiek vērtēta atsevišķi.

Savukārt dzelzceļa pārvadājumos maršrutu tīkla apjoms ir tāds pats, kāds bija pirms ārkārtējās situācijas.

Līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai pasažieru skaits bija līdzīgs pērnā gada datiem, savukārt ārkārtējās situācijas laikā tas būtiski samazinājās. Lielākais kritums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu pērn, vērojams starppilsētu maršrutos un vietējās nozīmes maršrutos Vidzemes reģionā, kur pasažieru skaits samazinājās par 35%. Rīgas reģionā pasažieru skaits samazinājās par 34%, Zemgales – par 33%, Latgales – par 31%, bet Kurzemes reģionā – par nepilniem 18%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniegputeņa dēļ šodien turpina atcelt reisus uz starptautisko lidostu Rīga, liecina lidostas mājaslapā publiskotā informācija.

Rīta agrumā ar nelielu kavēšanos izlidoja lidmašīna uz Londonu, ar stundas kavēšanos pacēlās lidmašīnas uz Dortmundi un Frankfurti, arī pārējie izlidojošie reisi stipri kavējās. Tāpat vairāk ielidojuši reisi tika novirzīti uz citām lidostām.

Vēlāk vairāki izlidojušie un ielidojušie reisi atcelti, kā arī turpinājās reisu kavēšanās. Piemēram, tika atcelti izlidojušie reisi uz Stokholmu, Kopenhāgenu, Viļņu, Oslo un Tallinu, kā arī atcelti šo maršrutu atpakaļreisi.

Lidostas Rīga pārstāve Laura Karnīta aģentūrai LETA pauda, ka lidostas darbība ir apgrūtināta ne tikai puteņa, bet arī spēcīgā sānvēja dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu gadu pārskata periodā no valsts budžeta 2005. un 2006. gadā NATO Rīgas samita norisē, ar samitu saistītajiem pasākumiem un pilsētas infrastruktūrā kopā ieguldīti divdesmit miljoni seši simti četrdesmit pieci tūkstoši latu, kas piešķirti balstoties uz Ministru Kabineta rīkojumiem. Papildus tam četrpadsmit ar pusi miljonus ir ieguldījusi Aizsardzības ministrija no tās rīcībā esošajiem līdzekļiem, Db.lv informēja NATO samita preses centrs.

No ieguldītā finansējuma tieši NATO samita sagatavošanai tika iztērēti apmēram divdesmit divi miljoni latu, bet ar oficiālo samita programmu nesaistītie izdevumi sastāda apmēram trīspadsmit miljonus latu (piemēram, Dailes teātra rekonstrukcija, Kalnciema ielas sakārtošana, Mārupes pagasta ceļu remonts, u.c.).

Gandrīz trešā daļa no visiem līdzekļiem tika ieguldīta infrastruktūras projektos un Latvijas tiesībsargājošo iestāžu ikdienas darba materiāli tehniskajā nodrošinājumā. No infrastruktūras investīcijām nozīmīgākās ir: Dailes teātra rekonstrukcija, Kalnciema ielas sakārtošana, kā arī investīcijas Latvijas Nacionālās operas materiāli tehniskajā bāzē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Saeimas komisija bažījas par ES fondu līdzekļu pieejamību ceļiem

LETA, 27.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē deputāti un ceļu būvnieki šodien izteica bažas par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu pieejamību autoceļiem nākamajā finanšu periodā līdz pat 2020.gadam.

Īpašas bažas esot par 2019. un 2020.gadu, kad ES nauda būšot iztērēta un katliņš ceļu būvniecībai - tukšs.

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji šodien Saeimas komisijas sēdē iepazīstināja ar informatīvo ziņojumu par valsts budžetu 2016.gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaru, kurā nebija iezīmējuši detalizētu ES finansējuma sadali ministrijas budžetā nākamajam un tālākiem gadiem. SM parlamentārā sekretāre Karina Korna skaidroja, ka šis ir Finanšu ministrijas (FM) kompetences jautājums, cik ātri ES fondu iedalītā nauda tiek pārdalīta ministrijām. Patlaban iespējams iezīmēt līdzekļus 2016.gada pirmajam ceturksnim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostas darbs no 27. – 29. novembrim:

27. novembrī reisu izlidošana un ielidošana lidostā Rīga notiks parastajā kārtībā. Arī tie pasažieri, kas izlido ar nakts reisiem (naktī no 27. uz 28. novembri līdz plkst. 1.30) varēs izlidot un ielidot parastajā kārtībā, db.lv informēja NATO samita preses centrs.

28. un 29. novembrī komerclidojumus nav plānots atcelt, taču ir iespējamas izmaiņas izlidošanas un ielidošanas laikos, par kuriem precīzāka informācija būs vēlāk. Čarterreisi sanāksmes dienās nenotiks.

28. un 29. novembrī visiem lidostas pasažieriem būs jāierodas lidostā 3 stundas pirms lidmašīnas reisa izlidošanas laika. Pasažieriem jābūt līdzi pasei un aviobiļetei vai lidojuma rezervācijas izdrukai, ja biļetes iegādei izmantots internets.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Noslēgusies NATO samita norises vietas būvniecība

, 15.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. novembrī Valsts pieņemšanas komisija pieņēma tālākā ekspluatācijā Olimpisko sporta centru, kas astoņu mēnešu laikā ir pielāgots 26 NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes veiksmīgai norisei, Db.lv informēja NATO samita preses centra vadītāja Elīna Lazdāne.

Pēc Valsts pieņemšanas komisijas sēdes tās priekšsēdētājs, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs atzīmēja, ka „būvniecības darbi ir pabeigti īsajā NATO samita telpu sagatavošanai paredzētajā laika posmā, ievērojot īpašās drošības prasības un pasākumus. Pašlaik atliek iekārtot Olimpisko sporta centru. Pateicamies arhitektiem un būvniekiem par viņu ieguldīto darbu.”

Rekonstrukcijas laikā Olimpiskajam sporta centram ir izbūvētas divas piebūves, kopā apmēram 6000 kvadrātmetri. NATO samita laikā vienā no piebūvēm tiks izvietotas sanāksmju telpas un otrā preses centrs. Pēc NATO samita viena piebūve tiks izmantota kā biroju telpas, bet otrā, lai uzlabotu sportošanas iespējas valstī, tiks izbūvēts peldbaseins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauni partneri, līgumi un sadarbības iespējas Vācijā, ar šādiem rezultātiem šonedēļ noslēdzies pirmais Vācijas-Baltijas Digitālais samits Dīseldorfā, informē tā rīkotāja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK).

Pasākums, kurā galvenie akcenti tika likti uz aktualitātēm e-pārvaldes, kiberdrošības un tā dēvēto Viedo Pilsētu jomā, pulcēja vairāk nekā 250 dalībniekus, no kuriem ievērojams vairākums bija Vācijas uzņēmumu, iestāžu un institūciju pārstāvji.

Baltijas valstu panākumus digitālajā jomā atzina arī Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs Andreass Pinkvarts, kurš kopā ar AHK prezidentu Tomasu Šēlkopfu atklāja samitu.

«Baltijas valstis uzņēmējdarbībā un pārvaldē veiksmīgi soļo uz digitālo nākotni. Par to es pārliecinājos pagājušajā gadā vizītes laikā Igaunijā, kur ieguvu daudz noderīga mūsu projektiem Ziemeļreinā-Vestfālenē. Esmu gandarīts, ka Ziemeļreinā-Vestfālenē uzņēmumiem un iestādēm tagad ir arī iespēja Vācijas-Baltijas Digitālajā samitā tieši iepazīties ar šo progresīvo paraugreģionu pārstāvjiem un gūt impulsus digitālajam attīstībai,» atzina Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kalvītis ticies ar senatoru Lugaru un NATO pārstāvi

, 27.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27.novembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis ticies ar ASV senatoru Ričardu Lugaru (Richard Lugar), Db.lv informēja Valsts kanceleja.

R. Lugars paudis prieku par iespēju apmeklēt Latviju un tikties ar valdības vadītāju. Senators augstu novērtējis Latvijas sasniegumus pēdējo 15 gadu laikā demokrātijas izveidē, ekonomikas izaugsmē, bezdarba samazināšanā, Eiropas Savienības valstu un ASV investīciju piesaistē un stabilas daudzu partiju valdības izveidē pēc nesenajām vēlēšanām Latvijā.

R. Lugars apliecinājis ciešo Latvijas un ASV draudzību un izteicis vēlmi to tālāk attīstīt un stiprināt.

A. Kalvītis informējis senatoru par Latvijas ekonomikas veiksmīgo attīstību, kas ir straujāk augošā ekonomika ES un šogad plāno sasniegt 11% IKP pieaugumu. Valdības vadītājs pateicies par ASV atbalstu Latvijai. Līdzās sasniegtajiem stratēģiskajiem mērķiem - dalībai ES un NATO - Ministru prezidents atzīmējis daudzos darbus, kas ir jāveic valdībai, lai celtu iedzīvotāju dzīves līmeni, uzlabotu transporta infrastruktūru, stiprinātu drošību un veidotu jaunus energoapgādes tīklus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E. Rinkēvičs iepazīstina NATO vēstniekus ar samita organizēšanas gaitu

, 08.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 8.novembrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs NATO galvenajā mītnē Briselē piedalījās Ziemeļatlantijas padomes sēdē, kuras laikā informēja NATO dalībvalstu vēstniekus par NATO Rīgas samita sagatavošanas gaitu.

Vēstniekiem tika sniegta informācija par to, ka samita sanāksmes vietā notiek iekārtošanas darbi, ir veikti visi nepieciešamie organizatoriskie un drošības pasākumi. Tāpat ir atrisināti nepieciešamie transporta un loģistikas jautājumi, lai visu dalībvalstu delegāciju ierašanās Rīgā notiktu veiksmīgi.

E. Rinkēvičs pastāstīja arī par galvenajiem publiskās diplomātijas pasākumiem - Starptautisko akadēmisko konferenci, Jauno līderu forumu un NATO transformācijas izstādi, kas tiek gatavoti ciešā sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām un NATO.

NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers uzslavēja NATO samita organizācijas biroja entuziasmu un paveikto, kā arī novēlēja izturību atlikušajās darba nedēļās līdz samitam un veiksmīgu pasākuma norisi. Īpašu interesi NATO dalībvalstu vēstnieki izrādīja par samita publiskās diplomātijas jautājumiem un neformālajiem samita pasākumiem Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kalvītis pateicas NATO samita atbalstītājiem

Voldemārs Oliņš [email protected], 03.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien ticies ar lielākajiem NATO Rīgas samita atbalstītājiem un ziedotājiem un tikšanās laikā pateicies privāto uzņēmumu pārstāvjiem par ziedotajiem līdzekļiem un atbalstu NATO galotņu sanāksmes organizēšanai Rīgā, Db.lv informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Jana Vektere. Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Rīgas NATO samita atbalstītājiem: Aivi Roni, Rīgas galotņu sanāksmes fonda (Fonds) valdes priekšsēdētāju, Valēriju Karginu, Parex bankas prezidentu, Guntaru Grīnbergu, Parex bankas padomes priekšsēdētāju, Baibu Rubesu, „Latvija Statoil” izpilddirektori, Daci Lodziņu, „Latvija Statoil” mārketinga departamenta vadītāju, Valēriju Terentjevu, „Liepājas metalurga” valdes priekšsēdētāju un Ilju Segalu, „Liepājas metalurga” valdes locekli. Ministru prezidents pauda prieku un uzsvēra, ka Rīgas NATO samitam atvēlētie līdzekļi ir lielākais privātā sektora ziedojums Latvijas vēsturē. Aivis Ronis pateicās par atzinību un efektīvo sadarbību ar valdības izveidoto NATO samita organizācijas darba grupu. Fonda valdes priekšsēdētājs uzņēmēju vārdā pauda atbalstu NATO samitam kā drošības, miera un stabilitātes veicināšanas pasākumam Latvijā un pasaulē. Ronis atzīmēja, ka sabiedrības interese par NATO un NATO samitu ir liela. Par to liecina apmeklētāju atsaucība fonda atbalstītajos sabiedrību informējošos un izglītojošos pasākumos. „Parex bankas” padomes priekšsēdētājs Guntars Grīnbergs atzīmēja: „Šis bija viens no lēmumiem, kuru pieņemt bija viegli, jo NATO samits ir Latvijai un Eiropai ļoti nozīmīgs notikums. Sekojot līdzi samita sagatavošanas procesam, mums nav ne mazāko šaubu, ka samita sagatavošanas process noris gludi. Esam lepni par iespēju piedalīties tajā ar savu atbalstu.” Sarunas gaitā Latvija Statoil izpilddirektore Baiba Rubesa uzsvēra, ka, ja pasaulē būs miers, tad būs stabilas naftas cenas. Savukārt, Liepājas metalurga valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs atzīmēja, ka NATO samits veicina sakārtotu uzņēmējdarbības vidi un ekonomisko stabilitāti. Ar privāto ziedojumu atbalstu paredzēts rīkot konferenci par drošības jautājumiem, tai skaitā par enerģijas jautājumiem, „Atvērto māju”, kur Latvijas iedzīvotāji varēs uzzināt par NATO politiku un NATO Rīgas samita norisi, kā arī dažādus izglītojošus pasākumus studentiem un skolēniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eksperti: Samitā pieņemti svarīgi lēmumi

Jānis Šķupelis, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pretēji gaidītajam, eirozonas līderu samitā 28.-29. jūnijā tomēr izdevās pieņemt dažus svarīgus lēmumus. Viens no šiem lēmumiem attiecas uz banku sektoru - tagad eirozonas perifērijas valstu bankas varēs saņemt atbalstu no Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) tiešā veidā, uzskata Hipo Fondi valdes loceklis Aleksejs Marčenko.

«Tas atvieglos ekonomisko situāciju valstī, kuras bankas pieteiksies pēc palīdzības. Tagad līdzekļi, kas tiks ieguldīti banku rekapitalizācijā, nepalielinās attiecīgas valsts budžeta deficītu. Līdz ar to perifērijas valstīm būs vieglāk plānot budžeta deficīta samazināšanu, jo teorētiski nebūs iespējama situācija, ka banku sektora glābšanas izdevumu dēļ pēkšņi pieaugošie valsts izdevumu pārsvītros visus centienus samazināt budžeta deficītu. Tas arī ļaus perifērijas valstīm (pirmkārt, Spānijai un Itālijai) nodrošināt savu valsts obligāciju zemākus ienesīgumus, jo situācijā, kad budžeta tēriņu līmenis būs stabils, investoriem būs vairāk uzticības attiecīgās valsts kredītspējai. Agrāk bija iespējama situācija, ka, sniedzot valstij finanšu palīdzību ar nosacījumu, ka oficiāliem kreditoriem valsts parāda restrukturizācijas gadījumā būtu priekšrocība salīdzinājumā ar privātiem kreditoriem, glābjamā valsts uzreiz zaudēja pieeju parāda tirgiem. Jo restrukturizācijas gadījumā privāto kreditoru zaudējumi būtu jo lielāki, jo vairāk attiecīgā valsts pirms tam saņēma palīdzības no oficiāliem kreditoriem. Jaunā shēma ļaus izvairīties no tādas situācijas,» uzskata A. Marčenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Komunikē projekts: G20 sevi uzskata par sagatavotu Lielbritānijas aiziešanas no ES sekām

LETA, 05.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules 20 attīstīto un attīstības ekonomiku grupa G20 sevi uzskata par labi sagatavotu iespējamai negatīvai ietekmei no Lielbritānijas lēmuma atstāt Eiropas Savienību (ES) un no citām neskaidrībām pasaulē, liecina Vācijas ziņu aģentūras DPA pirmdien rīcībā nonākušais G20 samita komunikē projekts.

«G20 dalībvalstis ir labās pozīcijās, lai preventīvi risinātu potenciālās ekonomikas un finanšu sekas, ko radītu referendums [Lielbritānijā par izstāšanos no ES]. Mēs ceram, ka nākotnē Lielbritānija būs tuva ES partnere,» lasāms dokumenta projekta tekstā.

Pasaules līderi pirmdien pulcējas vēsturiskajā Handžou pilsētā Ķīnas austrumos uz G20 samita otro un pēdējo dienu.

Pēdējās samita dienas atklātajā sesijā tā dalībnieki centīsies vienoties par tālāku sadarbību un attīstību jautājumos, kas saistīti par pasaules un finanšu pārvaldību, starptautisko tirdzniecību un investīcijām, iekļaujošo attīstību. Tāpat gaidāms, ka viņi runās par veidiem, kā cīnīties pret terorismu un bēgļu krīzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Daugavas stadiona kanalizācijas izbūves laikā bojā gājis strādnieks

LETA, 03.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavas stadiona kanalizācijas izbūves laikā bojā gājis strādnieks, apstiprināja SIA «Rīgas ūdens» pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Viņš norādīja, ka bojā gājušais nav «Rīgas ūdens» darbinieks, tādēļ sīkāku informāciju par negadījuma apstākļiem sniegt nevarēja. Remontdarbus veica SIA «Mārupīte-RR.»

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša sacīja, ka mediķi tika izsaukti uz negadījuma vietu, bet, ierodoties notikuma vietā, cilvēks jau bija miris.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece apliecināja, ka vakar ap plkst.23 saņemts izsaukums uz Deglava ielu, kur pazemes komunikāciju šahtā bija iekritis cilvēks. Glābēji cietušo izcēla un nodeva mediķiem.

Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne apstiprināja, ka policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Kriminālprocess sākts par faktu un policija skaidro notikušā apstākļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VARAM un Rīgas dome meklēs risinājumus papildus finansējumam Rīgas sabiedriskajam transportam

Žanete Hāka, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, lai pārrunātu jautājumu par papildus finansējumu Rīgas sabiedriskajam transportam saistībā ar tā funkcijām kā galvaspilsētas sabiedriskajam transportam.

Pēc SIA Rīgas satiksme datiem patreizējā atlaides apjoma nodrošināšana «nerīdziniekiem» Rīgas budžetam izmaksā ap 15 miljoniem eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), izprotot situāciju ar sabiedriskā transporta cenu veidošanos Rīgā, jau iepriekš piekritusi deleģēt savus pārstāvjus kopīgā ar Rīgas Domi (RD) darba grupā, kuras uzdevums ir precizēt valsts noteikto funkciju realizēšanai galvaspilsētas sabiedriskajam transportam nepieciešamā finansējuma apjomu. Līdz ar to VARAM šobrīd nevar vērtēt vai komentēt RD nosauktos biļešu cenu tarifus un iespējamo atlaižu skaitļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Būs vieglāk atsavināt nekustamo īpašumu

, 17.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir izstrādāta koncepcija, kas atvieglos nekustamā īpašuma atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām, liecina Satiksmes ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nekustamā īpašuma atsavināšanas valsts vai sabiedriskajām vajadzībām procesa efektivizēšanas koncepcija ceturtdien, 17. aprīlī tika izsludināta Valsts sekretāru sanāksmē.

Koncepcija ir būtiska, lai varētu uzsākt ar būvniecību saistītu projektu realizāciju, tajā pašā laikā līdzšinējiem nekustamā īpašuma īpašniekiem nodrošinot vienlīdzīgas iespējas laikus saņemt taisnīgu atlīdzību pēc skaidriem principiem un kritērijiem. Koncepcijā ir ietverts arī esošās prakses vērtējums un ieteikumi iestāžu turpmākai darbībai, lai efektīvāk un likumpamatotāk veiktu ar īpašumu atsavināšanu saistītas darbības, informēja ministrija.

Koncepcijā ir ietverti divi risinājumi, kā atvieglot nekustamā īpašuma atsavināšanu, ja tas nepieciešams valsts vai sabiedriskajam labumam. Pirmais no tiem paredz izdarīt grozījumus likumā Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām un grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, skaidri definējot, ka publiskā persona privāttiesību jomā rīkojas kā privātpersona, kā arī nosakot brīvprātīgas nekustamā īpašuma atsavināšanas kārtību, kompensācijas apmērus un tās kārtību.

Komentāri

Pievienot komentāru