Citas ziņas

Sampo Life kļūst par vienīgo Sampo zīmola pārstāvi Latvijā

, 01.07.2008

Jaunākais izdevums

Apdrošināšanas sabiedrības SE Sampo LifeInsuranceBaltic Latvijas filiāle ir kļuvusi par vienīgo Sampo zīmola nesēju Latvijas finanšu tirgū, Db.lv informēja SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles mārketinga un PR vadītāja Ilze Broka.

Līdz šim Sampo zīmolu Latvijā lietoja gan apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life, gan arī Sampo Banka. Šobrīd A/S Sampo Banka ir kļuvusi par A/S Danske Bank filiāli Latvijā un savu darbību turpina ar zīmolu Danske Banka.

Šī darījuma rezultātā, Sampo zīmola lietošanas tiesības Latvijā ir tikai SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiālei.

''Tāpat kā līdz šim, apdrošināšanas sabiedrība Sampo Life turpinās savu darbību ar esošo nosaukumu, attīstot Sampo Life kā profesionālu un atpazīstamu investīciju un ilgtermiņa uzkrājumu ekspertu, kas saviem klientiem piedāvā augstvērtīgus investīciju risinājumus. Izmaiņas A/S Sampo Banka juridiskajā statusā un nosaukumā nekādā veidā neietekmē turpmāko Sampo Life darbību'', komentē Sampo Life Latvijas filiāles vadītājs Uldis Mucinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Citadele apkalpos likvidējamās LKB Life klientus

Jānis Rancāns, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele un Citadele Life noslēgusi līgumu ar Latvijas Krājbankas meitas sabiedrību LKB Life, kas šobrīd atrodas likvidācijas procesā, par pakalpojumu sniegšanu līdzšinējiem LKB Life klientiem, informē banka.

Daļu likvidējamās LKB Life ar klientiem noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu ir pārņēmusi Citadele Life, savukārt tiem klientiem, ar kuriem LKB Life dzīvības apdrošināšanas līgumus izbeigs, atbilstoši sniegtajām LKB Life norādēm banka Citadele no šī gada 3. septembra veiks uzkrājumu summu izmaksu.

Kā skaidroja Citadele Life valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne, Citadele Life ir pārņēmusi visus LKB Life noslēgtos līgumus Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu 100+. Līdz ar to līdzšinējie LKB klienti, ar kuriem ir noslēgti šādi līgumi, kļuvuši par Citadele Life klientiem. J. Jērāne uzsvēra, ka Citadele Life pārņemtos līgumus turpina pildīt ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus paredzēja LKB Life, tajā skaitā saglabājas garantētā procentu likme un uz Citadele Life šiem klientiem ir pārgājusi tāda uzkrājuma summa, kādu aprēķinājis LKB Life.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Sampo Life Baltijas valstīs bizness pieaudzis par 38 %

Ieva Mārtiņa, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju Baltijā, 2009.gadā Sampo Life Insurance Baltic klientu iemaksāto prēmiju apjoms Baltijas valstīs sasniedza 42,48 miljonus eiro (29,86 milj. Ls), kas ir par 38 % vairāk nekā 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Intervija: Ieviešot Luminor zīmolu, diezgan bieži dzirdējām, ka neizskatāmies pēc bankas

Dienas Bizness, 04.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola maiņa nav ne vienkāršs, ne īss process, tas reizē ir arī emocionāls process, jo izjauc lietu ierasto kārtību, intervijā db.lv stāsta Luminor grupas mārketinga un komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Kad sākās Luminor zīmola maiņa?

Domāju, ka pirmais vērienīgais atskaites punkts zīmola maiņai bija jau pagājušā gada martā, kad paziņojām par plānoto apvienotās bankas nosaukumu un vizuālo identitāti - krietni pirms tika saņemts apstiprinājums atļaujai apvienot bankas. Apzināti izvēlējāmies komunicēt Luminor stāstu, skaidrot jaunās bankas nosaukumu, vērtības un identitāti vairāku iemeslu dēļ. Uz rebrendingu jeb zīmola maiņu nevar skatīties kā uz vienu atsevišķu aktivitāti, kas īstenota ārpus pārējā procesa. Tas notiek cieši roku rokā ar pilnīgi jaunas iekšējās kultūras veidošanu, ar visu kopējo procesu pārmaiņām. Zīmola maiņa nebeidzas ar ēku izkārtnēm un jaunām vizītkartēm. Mums bija svarīgi, ka vēl pirms banku apvienošanas gan mūsu klienti, gan darbinieki saprot, kas būs Luminor un ar ko mēs atšķirsimies no citiem. Pavisam praktisku iemeslu dēļ arī vēlējāmies būt pirmie, kas paziņo šīs izmaiņas, jo tika uzsākts preču zīmju reģistrācijas process. Būtiski arī tas, ka visi lēmumi attiecībā uz zīmolu balstījās biznesa lēmumos – nekas netika darīts atsevišķi no kopējā plāna. Tādējādi arī fizisko zīmola elementu nomaiņa – jaunas izkārtnes, bankomātu un maksājumu karšu un digitālo platformu dizains – bija pakāpenisks process, kas sekoja biznesa lēmumiem. Pasaules prakse un pozitīvie zīmola maiņas piemēri runā par «zīmola maiņu nakts laikā». Luminor gadījumā velējāmies būt pragmatiski un darīt to soli pa solim. Brīdī, kad tiek veikta sešu banku apvienošana ar mērķi izveidot vienu, spēcīgu Baltijas finanšu uzņēmumu, arī zīmola maiņas procesa plānošanai ir «savi griesti». No 1. aprīļa mūsu klienti mūs redz kā vienu Luminor visās Baltijas valstīs un viens svarīgs posms savā ziņā ir noslēdzies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai Jums ir kādreiz ienācis prātā, ka brīvos naudas līdzekļus norēķinu kontā glabāt ir ērti, taču ne īpaši prātīgi, jo Jūs neko nenopelnāt? Jau daudzus gadus banku izmaksātie noguldījuma procenti ir tik niecīgi, ka kontā esošā summa paliek nemainīga. Pat vēl ļaunāk – Jūsu iekrājumu apjoms mazinās, jo inflācija daļu no naudas vērtības vienkārši “apēd”.

Kā gudrāk rīkoties ar brīvajiem naudas līdzekļiem, lai pelnītu, neuzņemoties nepamatotu risku? Atbilde ir vienkārša: vaicājiet padomu profesionāļiem un ieguldiet!

Cik ir iespējams nopelnīt?

Šeit ir vienkāršs piemērs: ja pirms trīs gadiem kredītiestādes norēķinu kontā Jūs ieskaitījāt 5000 eiro, tad, visticamāk, šī summa nav mainījusies līdz pat šim brīdim. Savukārt, ja pirms trīs gadiem Jūs būtu izmantojuši Mandatum Life Portfeļa pārvaldes pakalpojumu un šos pašus 5000 eiro būtu uzticējuši minētajam uzņēmumam, šodien Jums būtu papildus uzkrāti līdz pat 500 eiro, atkarībā no izvēlētās stratēģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iecienīta zīmola vārda maiņa ne vienmēr tiek uztverta ar sajūsmu, tādēļ uzņēmuma vadības un darbinieku uzdevums ir likt patērētājiem iemīlēt jaunpienācēju

Šī gada «skaļākais» zīmola maiņas piemērs Latvijā ir Statoil pārtapšana par Circle K. Tuvākajos mēnešos sagaidāma divu banku DNB un Nordea apvienošanās, kļūstot par Luminor.

Nordea komunikācijas departamenta vadītāja Baltijas valstīs Signe Lonerte norāda: darbs pie banku apvienošanas turpinās, tostarp sagatavošanās zīmola maiņai, bet šobrīd līdz regulatoru atļauju saņemšanai plašāki komentāri netiek sniegti.

«Zīmola maiņu uzņēmumi apsver gadījumos, ja esošais zīmols vai tā elementi ir novecojuši, vairs neatbilst auditorijas prasībām vai arī uzņēmuma vērtības ir mainījušās, kā rezultātā ir loģiski mainīt arī pašu vizuālo identitāti,» skaidro stratēģijas aģentūras White Label partnere Tatjana Baranovska. Izmaiņas zīmolā var būt divējādas – gan tādas, kad tiek aizstāts vecais vārds ar jaunu, gan tādas, kad jau ierastais produkta vai uzņēmuma nosaukums iegūst jaunus vaibstus jeb uzlabojumus vizuālajā identitātē. Nereti līdz ar jauna zīmola nosaukuma izveidi tiek mainīts arī uzņēmuma juridiskais nosaukums. «Zīmola maiņa paredz lielas pārmaiņas organizācijā, un bieži tas ir saistīts ar kardinālu iekšējo procesu maiņu, jaunu vērtību vai pozicionējuma ieviešanu, orientāciju uz citām vai papildu biznesa nišām. Kopumā zīmola maiņas funkcija ir spēcīgi signalizēt ārējai un iekšējai publikai par pārmaiņām organizācijā. Logotipa maiņa vai pilnveidošana var būt viena no pēdējām, bet patērētājiem redzamākajām pārmaiņām,» skaidro Dr.sc.comm., komunikācijas aģentūras A.W.Olsen & Partners partnere, Latvijas Universitātes lektore Olga Kazaka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošinātāji pērn novērojuši vairākas pozitīvas tendences, tostarp – darba devēji atgriezušies dzīvības apdrošināšanas pircēju rindās, iemaksas kļuvušas regulārākas, kā arī to, ka pieaug vidējā ikmēneša iemaksu summa, kas kompānijām ir 25 – 35 latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ("Compensa Life") Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons pēc 22 šajā amatā nostrādātiem gadiem dodas pelnītā atpūtā. No 2023. gada 1. jūlija par filiāles vadītāju kļūs līdzšinējais uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Ervins Vēveris.

"Darbs uzņēmuma vadībā visus šos gadus ir bijis ļoti interesants, aizraujošs laiks. Saku vislielāko paldies “Compensa Life” komandai, ar kuru kopā izdevies sasniegt tiešām būtiskus biznesa mērķus. Esam kļuvuši par vienu no vadošajām dzīvības apdrošināšana sabiedrībām Latvijas tirgū ar stabilu, izaugsmē vērstu attīstību, plašu filiāļu tīklu, zinošiem darbiniekiem un mūsdienīgiem, dinamiskiem dzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem. Jaudīga izaugsme panākta uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, aug Mūža pensijas apdrošināšanas popularitāte, veiksmīgi ieviests jaunums Latvijas tirgū - onkoloģisko slimību apdrošināšana Oncodrop u.c. Esmu pārliecināts, ka Ervins Vēveris kopā ar “Compensa Life” vadības komandu turpinās efektīvi attīstīt un vadīt uzņēmumu, sasniedzot jaunus apvāršņus," stāsta Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāli vadīs Ilona Stare

Žanete Hāka, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šī gada 1.decembri Mandatum Life Latvijas filiāli vadīs uzņēmuma valdes locekle Ilona Stare, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savu karjeru uzņēmumā I. Stare sāka kā Juridiskās nodaļas vadītāja un šobrīd pilda Mandatum Life Baltijas Administrācijas un IT nodaļas vadītājas pienākumus. I. Starei ir maģistra grāds jurisprudencē, kā arī sabiedrības vadībā, ko papildina Zviedru Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics - Hanken&SSE un SSE Riga) apgūtās programmas - Servisa un stratēģijas ieviešana un Līderības attīstība.

U. Mucinieks, kurš līdz šim ir darbojies uzņēmuma valdē un vadījis Latvijas filiāli pēdējos piecus gadus, ir nolēmis atstāt Mandatum Life, lai pieņemtu jaunus profesionālus izaicinājumus. U. Mucinieks uzņēmumā nostrādāja vairāk nekā 11 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pieejami 3,4 miljardi eiro vides un klimata kvalitātes uzlabošanai

Dienas Bizness, 29.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interesentus aicina pieteikties Eiropas komisijas līdzfinansējumam vides un klimata pārmaiņu realizēšanai. Kopējais pieejamais finansējums programmas LIFE ietvaros ir 3,4 miljardi eiro. Papildus Eiropas finansējumam pieejams arī nacionālais līdzfinansējums 13,9 mijonu eiro apmērā.

Uz šo finansējumu, iesniedzot projektu pieteikumus, var pretendēt jebkura juridiskā persona – uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas – kas plāno veikt inovatīvus un ilgtspējīgus uzlabojumus.

«LIFE programmas atbalsts ir ļoti plašs. Un lai gan vēsturiski Latvijā to vairāk izmanto nevalstiskās organizācijas dabas projektu realizācijai, šī gada uzsaukuma jauninājums – «tirgum gatavie» produkti vides un klimata tehnoloģijās - ir ērts un pieejams veids kā arī privātie uzņēmēji var veikt jaunu produktu vai tehnoloģiju ieviešanu LIFE programmas ietvaros,» skaidro Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) LIFE atbalsta vienības vadītājs Jānis Vēbers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Opel Zafira pārtop par mikroautobusu

Aldis Zelmenis, 16.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Opel Zafira jeb, precīzāk, Opel Zafira Life nosaukums tiks izmantots ērta mikroautobusa vajadzībām, savukārt kravas versija izmantos Opel Vivaro vārdu

Kompakto minivenu ēras noriets liek ražotājiem pārgrupēties un piedāvāt tirgū pieprasītus produktus, tādējādi Opel Zafira vārds, kas iepriekš tika izmantots populārā minivena vajadzībām, tagad piešķirts minibusam, kas tiks piedāvāts trīs dažādos izmēros un būs paredzēts līdz pat deviņu pasažieru vizināšanai. Jaunā Opel Zafira Life pamatā ir pārbaudīta tehnika jeb tas, ko jau pazīstam citos franču PSA uzņēmuma veiksmīgajos modeļos – Peugeot Traveller, Citroen Space Tourer un ārlaulības bērnam Toyota Proace Verso.

Kopumā Opel Zafira Life būs vairāki jaunākās paaudzes 1,5 un divu litru dīzeļdzinēji, kuru jauda ir no 102 līdz 177 zirgspēkiem. Būtiski piebilst, ka visi dīzeļi atbildīs jaunākajiem un bargākajiem Euro 6d-TEMP standartiem. Pārsvarā gadījumu dīzeļi tiks saprecināti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tikai prestižākais un dārgākais 177 ZS jaudīgais divu litru dīzelis sešpakāpju rokas kārbas vietā būs tiesīgs saņemt modernu astoņpakāpju automātu. Pēdējā versija būs ikvienas ģimenes sapņu auto. Tam ir viss, ko dakters izrakstījis: jauda, dinamika un komfortabla braukšana, kas nenogurdinās arī pilotu. 1,5 litru dīzeļiem ar 102 un 120 ZS lielu jaudu būs tikai sešpakāpju rokas kārba, tāpat arī divu litru 150 ZS versijai. Opel Zafira Life salonu varēs iekārtot, sākot no 5 līdz 9 vietām, tam ir trīs dažādi virsbūves garuma modeļi, proti, 4,60 metru jeb S modelis, tālāk seko 4,95 metru garais M modelis un maksimālajā izpildījumā jeb L modelis būs 5.30 metrus garš. Neatkarīgi no garuma visi Zafira Life modeļi būs 1,90 metru augsti. Šī informācija lieti noderēs un iepriecinās tos, kas bieži brauc uz lielveikaliem un atstāj savus auto daudzstāvu autostāvvietās, kam pašiem pie mājas auto glabājas daudzstāvu stāvvietā vai kuri arī bieži dodas ceļojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LKB Life apdrošināšanas licences tomēr anulēs

Žanete Hāka, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu no 20. aprīļa anulēt visas AAS LKB Life izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai.

FKTK padome marta sākumā nolēma visas LKB Life izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai nevis anulēt, bet to darbību uz laiku apturēt, jo tādējādi tiek saglabāta iespēja Latvijas Krājbankas, kas ir LKB Life lielākais akcionārs, administratoram atbilstoši kreditoru interesēm lemt par LKB Life akciju pārdošanu.

Licenču darbība tika apturēta līdz 19.aprīlim, tomēr šodien nolemts licences anulēt.

Šāds lēmums pieņemts, jo kopš AAS LKB Life licenču apturēšanas 1. martā nav izdevies atrisināt radušās problēmas, kas saistītas ar AAS LKB Life daļas sava pamatkapitāla zaudēšanu AS Latvijas Krājbanka, līdz ar to apdrošināšanas licenču darbība nevar tikt atjaunota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmēru audzē par 22%

Žanete Hāka, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusē sasniedzis 3,7 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo laika periodu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopējā Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgū vērojams pieeaugums par 10%.

Uzņēmuma statistikas dati liecina, ka jauno prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā pirmajos sešos mēnešos palielinājies par 86%. Tāpat jaunajās prēmijās no janvāra līdz jūnijam parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanas polisēm pieaudzis par 108%.

Kopējie Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgus dati parāda, ka jau parakstītas prēmijas 51 miljonu eiro apmērā. Statistika rāda, ka kopumā parakstīto prēmiju apjoms tirgum piesaistītām polisēm dzīvības apdrošināšanā pieaudzis par 67%. Vislielākais kāpums vērojams mūža pensijas apdrošināšanā valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem, kur parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 230%, sasniedzot 1,3 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms 2014.gadā sasniedzis 12,6 miljonus eiro, kas ir par 1,4 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2013.gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Jauno parakstīto prēmiju apjoms veidojis vairāk nekā pusi jeb 57% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Uzņēmuma apkopotie dati par 2014.gadu atklāj, ka parakstīto prēmiju apjoma kāpumu veicinājusi veselības apdrošināšanas un dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu izaugsme par 12%. Veselības apdrošināšanā pērn parakstītas prēmijas par 5,9 miljoniem eiro, bet dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu – 6,5 miljoni eiro.

«Aizvadītajā gadā pēc parakstīto prēmiju apjoma populārākie produkti bijuši ilgtermiņa uzkrājumi (tajā skaitā privātajām pensijām), kuri bija 52% no visām parakstītajām prēmijām, un veselības apdrošināšana – 47%. Jāatzīmē, ka pērn cilvēki turpinājuši aktīvi izvēlēties tirgum piesaistītās polises, jo ieguldījumi ar fiksētu peļņas procentu pašlaik sniedz zemu ienesīgumu. Šīs tendences rezultātā 2014.gadā prēmiju apjoms aktīvajā uzkrājumā audzis par 151%,» atklāj Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā dzīvības apdrošinātāji bruto prēmijās kopumā parakstījuši 59,048 miljonus eiro, kas ir par 44,1% vairāk nekā 2019.gadā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas dati (FKTK).

Vienlaikus bruto atlīdzībās mūža pensijas apdrošināšanā 2020.gadā dzīvības apdrošināšanas kompānijas izmaksājušas 15,365 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 56,7% salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Tostarp, pēc FKTK datiem, "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās pērn parakstījusi 22,879 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 4,185 miljonus eiro, savukārt "CBL Life" mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 18,146 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 3,261 miljonu eiro.

Tajā pašā laikā "SEB Life and Pension Baltic SE" mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā prēmijās parakstījusi 12,596 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 6,899 miljonus eiro, kamēr "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 5,427 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 1,02 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu uz laiku līdz 2012. gada 19. aprīlim apturēt visu Latvijas Krājbankas meitas uzņēmuma ASS LKB Life izsniegto ličenču apdrošināšanas veikšanai darbību.

Komisija norāda, ka līdz noteiktajam termiņam LKB Life nebūs atļauts slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus un piesaistīt jaunus klientus. FKTK uzsver, ka līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību un LKB Life nodrošinās saistību izpildi pret apdrošinātājiem, jo apdrošinātāja rīcībā šobrīd ir pietiekoši daudz līdzekļu, lai segtu gan fizisku, gan juridisku personu prasījumus.

FKTK norāda, ka lēmums apturēt licences apdrošināšanas veikšanai pieņemts, jo LKB Life šobrīd neizpilda Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasības, t.i., nenodrošina maksātspējas prasības izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša: ja Jums ir brīvi naudas līdzekļi, kas patreiz vienkārši glabājas norēķinu kontā un nepelna procentus, tad ar investīcijām vari sākt nodarboties tagad un tūlīt.

Kādēļ tieši tagad un tūlīt? Palūkosimies uz to nedaudz plašākā kontekstā: investīciju ideja ir likt saviem brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt jeb citiem vārdiem – naudai jāvairo nauda. Jo agrāk sāksiet, jo ilgāk Jūsu nauda varēs augt. Tātad laiks darbojas investoram par labu.

Par ko Jūs sapņojat?

Pirms sākt investēt, Jums būtu jāatbild uz vēl vienu būtisku jautājumu: kāds ir mērķis, kādēļ Jūs gribat investēt? Citiem vārdiem – par ko Jūs sapņojat? Vai tā ir iemaksa jaunam mājoklim? Lauku mājai? Eksotiskam ceļojumam? Universitātei bērniem? Finansiāla drošība neparedzētām situācijām? Finansiāla brīvība, proti, vēlaties dzīvot no investīcijās gūtās peļņas, nevis darba algas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzīvību apdrošina un uzkrāj par 20 % mazāk

Ieva Mārtiņa, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas ar un bez uzkrājumu veidošanas, kā arī tirgum piesaistītās apdrošināšanas tirgus samazinājies par piektdaļu, tostarp ievērojami bizness sarucis Sampo Life un arī SEB Dzīvības apdrošināšanai.

Par to liecina Db rīcībā esošie Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati par 9 dzīvības apdrošināšanas kompāniju rādītājiem 2008. gada 11 mēnešos.

Kopumā dzīvības apdrošināšanas kompānijas pērn 11 mēnešos bruto prēmijās parakstījušas 40.5 miljonus latu, kas ir par 21 % mazāk nekā pirms gada attiecīgajā laika periodā. Tostarp joprojām līderpozīcijas tirgū saglabā SEB Dzīvības apdrošināšana ar 11 mēnešos parakstītām prēmijām 12.8 miljonu latu apjomā, bet kas tomēr ir par 33 % mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Vēl lielāku prēmiju kritumu piedzīvojusi savulaik lielākā dzīvības apdrošināšanas kompānija Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms nogāzies par 57 %, līdz 4.9 miljoniem latu un noslīdējis uz trešo vietu. Vēl pērn kompānija prēmijās bija parakstījusi 11.4 miljonus latu. Tādējādi par otru lielāko dzīvības apdrošinātāju kļuvusi Hansa Dzīvība. Tā 11 mēnešos prakstītjusi bruto prēmijās 5.9 miljonus latu, kas ir par 60 % vairāk nekā pirms gada. Par 13 %, līdz 3.6 miljoniem latu pieaugušas ERGO Latvija dzīvība parakstītās prēmijas, par 36 %, līdz 3.37 miljoniem latu kāpušas Seesam Life Insurance SE Latvijas filiāles parakstītās bruto prēmijas, par 96 %, līdz 601.3 tūkstošiem latu pieaugušas Vital Life parakstītās prēmijas. LKB Life (iepriekš Baltikums dzīvība) parakstīto prēmiju apjoms nedaudz – par 6 % - samazinājies, 11 mēnešos sasniedzot 233.7 tūkstošus latu, bet AIG Life Latvija parakstīto prēmiju apjoms audzis par 9 %, līdz 228.7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Sampo Life turpmāks sauks par Mandatum Life

Žanete Hāka, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 1.jūliju SE Sampo Life Insurance Baltic oficiālais uzņēmuma nosaukums būs Mandatum Life Insurance Baltic SE, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma vārda maiņas pamatojums galvenokārt saistīts ar mātes kompānijas biznesa stratēģijas pārņemšanu, ieviešot privāto ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus. Arī Baltijas valstīs uzņēmums jau piedāvā individuālus investīciju risinājumus ar dzīvības apdrošināšanas starpniecību un, sākot ar 1.jūliju, iesāktais tiks turpināts ar vienu nosaukumu visā grupā - Mandatum Life.

Nosaukuma maiņa neietekmēs ar klientiem noslēgtos līgumus; tie paliks spēkā ar tādiem pašiem noteikumiem kā iepriekš. Uzņēmumu tāpat kā iepriekš Latvijā pārstāvēs Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Binance ir viena no populārākajām kriptovalūtu biržām, kurai ir miljoniem klientu visā pasaulē. Viena no šīs biržas labākajām īpašībām ir milzīgais kriptovalūtu klāsts, ko tā atbalsta. Biržā ir uzskaitīti vairāk nekā 600 digitālo žetonu, un tā pakāpeniski atsvaidzina savu sarakstu ar jaunām daudzsološām kriptovalūtām.

Tomēr jāpiebilst, ka Binance ir ļoti selektīva attiecībā uz to, kurus projektus tā apstiprina. Binance katru mēnesi pievieno tikai vienu vai divas monētas, kas parāda, cik stingrs ir apstiprināšanas process, kā arī liecina, ka Binance dod priekšroku kvalitātei, nevis kvantitātei.

Kriptovalūtas pievienošana Binance sarakstos ir nozīmīgs izaugsmes solis, kas ir ienesīga iespēja kriptovalūtu investoriem. Tādēļ mēs apkopojām tās perspektīvās kriptovalūtas, kuras potenciāli drīzumā varētu būt iekļautas Binance sarakstos Latvijā.

Top kriptovalūtas, kuras drīzumā varētu būt iekļautas Binance biržā Latvijā

Šajā sarakstā ir kriptovalūtas, kas vēl ir iepriekšpārdošanas posmā, tādēļ tās pagaidām iespējams iegādāties par īpaši zemu cenu. Pēc kotēšanās Binance to cena būtiski pieaugs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi par 121 miljona eiro investīcijām vides un klimata pasākumu programmas "Life" integrētajos projektos, kuriem būtu jāveicina "zaļo atveseļošanos".

EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā informē, ka finansējums, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis par 20%, palīdzēs Beļģijai, Vācijai, Īrijai, Francijai, Ungārijai, Itālijai, Latvijai, Nīderlandei, Polijai, Portugālei un Slovākijai sasniegt savus zaļos mērķrādītājus.

EK paredz, ka šie integrētie projekti piesaistīs papildu līdzekļus, dalībvalstīm palīdzot izmantot citus Eiropas Savienas (ES) finansējuma avotus, to vidū lauksaimniecības fondus, struktūrfondus, reģionālos un pētniecības fondus, kā arī valsts līdzekļus un privātā sektora investīcijas.

EK atzīmēja, ka integrētie projekti uzlabo iedzīvotāju dzīves kvalitāti, dalībvalstīm palīdzot panākt atbilstību ES tiesību aktiem sešās jomās: daba, ūdens, gaiss, atkritumi, klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās klimata pārmaiņām. Tie atbalsta plānus, kas vajadzīgi, lai vides un klimata tiesību aktus īstenotu koordinēti un plašā teritoriālā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot praksē biznesa ilgtspēju un atbildīgu vides politiku, dzīvības apdrošināšanas kompānija "Compensa Life" uz biroja ēkas jumta Rīgā, Vienības gatvē, uzstādījusi saules paneļus.

Paredzams, ka 108 saules paneļi ar kopējo jaudu 51 KWh gada laikā saražos ap 39 MWh, nosedzot ievērojamu daļu no uzņēmuma ikdienā patērētās elektroenerģijas.

“No “Compensa Life” uzņēmumu saimes Baltijā esam pirmie, kas sava biroja jumtu atvēlējuši videi draudzīgas enerģijas ražošanai,” saka projekta idejas autors un īstenotājs Viktors Gustsons, “Compensa Life” Latvijas filiāles vadītāja padomnieks.

Projekts īstenots nepilna gada laikā. Paredzams, ka ieguldījums varētu atpelnīties 5-6 gados.

Nākotnē “Compensa Life” biroju ēkai pieguļošajā teritorijā plānots uzstādīt elektrisko auto uzlādes stacijas, tādējādi veicinot videi draudzīgāku elektrisko auto izmantošanu pārvietošanās vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir uzsākts Igaunijas uzņēmuma Mandatum Life Baltic SE un Somijas mātes uzņēmuma Mandatum Life Insurance Company Ltd pārrobežu apvienošanās process, ko plānots noslēgt 2017.gada nogalē, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumu pārstrukturēšana ļaus paaugstināt Mandatum Life veikto darījumu rentabilitāti Baltijas valstīs, kā arī uzlabos sadarbību un palielinās uzņēmumu darbību efektivitāti Mandatum Life grupas ietvaros. Tāpat pievienošanās mātes kompānijai veicinās biznesa attīstību visās Baltijas valstīs.

Apvienošanās process neietekmēs iepriekš noslēgtos un spēkā esošos apdrošināšanas līgumus, un tie būs spēkā saskaņā ar tiem pašiem noteikumiem kā līdz šim.

Mandatum Life Latvija un Mandatum Life Lietuva jau darbojās kā Igaunijas filiāles. Apvienošanās rezultātā Mandatum Life mātes kompānijai Somijā būs trīs filiāles – pa vienai katrā no Baltijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu krīzes dēļ vairumam Latvijas dzīvības apdrošinātāju ievērojami sarukuši biznesa apjomi, tomēr tas ļāvis dažiem apdrošinātājiem vēl vairāk palielināt savu ietekmi tirgū.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka pagājušā gada laikā kopumā dzīvības apdrošināšanas tirgū (neskaitot nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšanu) parakstītās prēmijas pieaugušas par nepilnu procentu, sasniedzot 36.36 miljonus latu. Tostarp no 9 dzīvības apdrošināšanas kompānijām piecas, samazinoties parakstīto prēmiju apjomam, piedzīvojušas arī ietekmes zaudēšanu kopējā tirgū. Tomēr pārējās kompānijas spējušas uzrādīt gan strauju kāpumu, gan lielu pieaugumu, vēl vairāk nostiprinot pozīcijas tieši dzīvības apdrošināšanas (ar un bez uzkrājumu veidošanas) tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO: Circle K klienti interesējas, kā pareizi izrunāt jauno nosaukumu

Dienas Bizness, 01.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas uzpildes staciju (DUS) Circle K darbiniekiem saistībā ar pāreju no Statoil zīmola uz Circle K visbiežāk klienti vaicā, kāpēc tiek veikta zīmola maiņa, un interesējas, kā pareizi izrunāt jauno nosaukumu, portālam db.lv atklāja Circle K Latvia Mazumtirdzniecības vadītājs Viesturs Astičs.

«Visbiežāk cilvēki vēlas uzzināt, kāpēc veicam zīmola maiņu. Mūsu darbinieki stāsta, ka mūsu īpašnieks – Kanādas uzņēmums Alimentation Couche Tard Inc. - pirms pieciem gadiem, iegādājoties Statoil Fuel & Retail uzņēmumu, Statoil zīmola lietošanas licenci ieguva tikai uz noteiktu laiku, jo ar Statoil zīmolu turpina darboties Norvēģijas naftas ieguves uzņēmums,» stāsta V. Astičs.

Viņš atzīmē, ka līdz šim kanādiešu grupas uzņēmums visā pasaulē strādāja ar pieciem lieliem zīmoliem un pienācis laiks izšķirties – turpināt darbu ar vairākiem vai ieviest vienu. Lai klienti visā pasaulē atpazītu uzņēmuma apkalpošanas standartus un piedāvājumus, nolemts saglabāt zīmolu, kuram ir vislielākais tirdzniecības vietu skaits, tāpēc turpmāk tiks lietots viens globāls zīmols – Circle K, kuram būs vairāk nekā 15 tūkstoši tirdzniecības vietu visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīta Sampo grupas vadība

, 15.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 8.aprīļa Sampo Grupu vadīts Karis Stadigs, informēja SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Broka.

K. Stadigs šim amatam tika izvirzīts pēc Bjorna Walrosa ieteikuma, kurš šodien ikgadējā pilnsapulcē ievēlēts par Sampo grupas Direktoru padomes priekšsēdētāju.

«Kā Sampo grupas vadītājs, es turpināšu darboties saskaņā ar kompānijas iepriekš izveidoto un uzsākto politiku,» uzsvēra K. Stadigs.

K. Stadigs Sampo grupā strādā no 1998. gada un 2001. gadā iecelts par Sampo grupas vadītāja vietnieku. Viņš ir pildījis valdes priekšsēdētāja pienākumus Mandatum Life un Kaleva Mutual Insurance Company kopš 2001. gada un valdes priekšsēdētāja pienākumus IF P&C Insurance kopš 2002. gada.

K. Stadigs ir Alma Media Corporation valdes priekšsēdētājs, kā arī Somijas Finanšu pakalpojumu federācijas un Marma Mutual Pension Insurance Company valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru