Foto

Samsung ar jaunāko viedtālruni met kārtējo izaicinājumu Apple

Jānis Rancāns, 07.05.2012

Jaunākais izdevums

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung metusi kārtējo izaicinājumu ASV kompānijai Apple, nākot klajā ar viedtālruni Samsung Galaxy S3.

Viedtālrunis tika prezentēts aizvadītās nedēļas nogalē. Tas aprīkots ar jaunāko Android operētājsistēmas versiju, divām kamerām – astoņu megapikseļu kameru ierīces aizmugurē un 1,9 megapikseļu kameru priekšā – 4,8 collu ekrānu, 1,4 Ghz četrkodolu procesoru un 1 GB operatīvo atmiņu. Tirdzniecībā jaunākais viedtālrunis nokļūs maija beigās.

Paredzēts, ka jaunākais Samsung veikums kļūs par Londonas Olimpisko spēļu oficiālo viedtālruni, kas, kā uzskata analītiķi, kompānijai atvieglos ierīces reklamēšanu.

Db.lv jau vēstīja, ka Samsung kļuvis par pasaules lielāko mobilo telefonu ražotāju. Šā gada pirmajā ceturksnī Samsung izdevies piegādāt 93,5 miljonus tālruņu, kas ir par 36 procentiem vairāk nekā tādā pašā laika posmā pirms gada. Savukārt iepriekšējam līderim - Somijas kompānijai Nokia izdevies piegādāt 82,7 miljonus tālruņu, liecina Strategy Analytics dati.

Vēstīts arī, ka ASV tehnoloģiju kompānija Apple ar viedtālruņu sērijas iPhone jaunāko ierīci varētu iepazīstināt jau šā gada oktobrī, uzskata ASV investīciju bankas Piper Jaffray analītiķis Džīns Munsters. Jaunākajam Apple viedtālrunim paredzētas dizaina izmaiņas, kā arī tas spēs izmantot ātrākus bezvadu tīklus (LTE), ziņojumā investoriem norāda tehnoloģiju speciālists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Milzis Samsung saņem sāpīgu sitienu; no tiesas lēmuma iegūt var arī Nokia

Jānis Rancāns, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satraukumu par iespēju, ka ASV varētu tikt aizliegtas Dienvidkorejas tehnoloģiju milža Samsung ražotās ierīces, tās akcijas vērtība piedzīvojusi lielāko kritumu pēdējo četru gadu laikā, kas par vairākiem miljardiem samazinājis kompānijas tirgus vērtību. Samsung zaudējums tiesā, licis vairot Somijas kompānijas Nokia cerības.

Piektdien ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu ASV dolāru apmērā. Lai gan Samsung jau pavēstījusi, ka spriedumu pārsūdzēs, analītiķi norāda, ka investori uztraucas, ka spriedums varētu ietekmēt to ieņēmumus, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu aizliegumu

Jānis Rancāns, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzis Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu tirdzniecības aizliegumu ASV. Apdraudēts varētu būt arī jaunākais Samsun Galaxy S III viedtālrunis.

Apple vēlas panāt Samsung Galaxy S 4G, S2, AT&T, S2 Skyrocket, S2 T-Mobile, S2 Epic 4G, S Showcase, the Droid Charge un Prevail modeļus. Ja Apple izdosies panākt minēto ierīču tirdzniecības aizliegumu, kompānija varētu mēģināt panākt arī Samsung jaunākā Galaxy S III viedtālruņa tirdzniecības aizliegumu, citējot analītiķus, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Volstrītas eksperti norāda, ka pašlaik Apple ir visizdevīgākais brīdis, lai «dotu» galīgo triecienu Samsung. «Pierādījumi šajā lietā runā par labu Apple. Mēs paredzam lielu iespēju, ka varētu notikt vēršanās pret Samsung produktiem,» skaidroja analītiķu kompānijas Jefferies & Co pārstāvis Peters Miseks (Peter Misek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iznākums tehnoloģiju kompāniju Apple un Samsung tiesas prāvā par patentu pārkāpšanu var ietekmēt ne tikai minētos tehnoloģiju milžus, bet arī atstāt iespaidu uz visu nozari, prognozē analītiķi.

Gadījumā, ja tiesvedību uzvarēs Apple, Samsung un citām kompānijām savas ierīces nāksies padarīt daudz atšķirīgākas, uzskata eksperti. Tas planšetdatoru tirgū var ienest jaunus dizaina risinājumus un inovatīvākas ierīču funkcijas, vēsta The New York Times.

«Ja Apple uzvarēs, es domāju, ka mēs tirgū pieredzēsim dizainu dažādošanos,» sacīja juridiskā biroja McAndrews, Held & Malloy pārstāvis Kristofers Karani (Christopher Carani).

Savukārt, ja tiesa izlems par labu Dienvidkorejas kompānijai Samsung, tas izraisīs pretēju efektu – tirgū, iespējams, parādīšoties milzīgs daudzums Apple ierīcēm līdzīgu viedtālruņu un planšetdatoru, prognozē pētījumu kompānijas Gartner eksperti. Tāpat tiesvadības iznākums var ietekmēt arī citas kompānijas, kas ražo ierīces, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple un Microsoft noslēgušas slepenu vienošanās netiesāties par viedtālruņu patentu pārkāpumiem, pavēstījis Apple Patentu licencēšanas un stratēģijas nodaļas vadītājs Boriss Tekslers.

Kalifornijā notiekošajā tiesas prāvā starp kompānijām Samsung un Apple, kuras viena otru apsūdz patentu pārkāpumos, B. Tekslers pastāstīja, ka Apple un Microsoft noslēgušas savstarpēju patentu licencēšanas līgumu, kurā iekļauts noteikums, ka Microsoft ierīces nedrīkst izskatīties līdzīgas iPhone, vēsta Reuters.

Līdzīgu darījumu Apple piedāvājusi arī Samsung. Db.lv jau vēstīja, ka ASV tehnoloģiju kompānijas Apple dibinātājs un vadītājs Stīvs Džobss 2010. gadā ticies ar Samsung izpilddirektoriem, lai pārrunātu Galaxy viedtālruņa līdzību iPhone un aicinātu dienvidkorejiešus noslēgt licencēšanas līgumu, iepriekš sacīja B. Tekslers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāvošanās starp abiem sāncenšiem iet vaļā vairākos kontinentos, tomēr tieši principiālā saķeršanās uz Kalifornijas tiesas skatuves starp amerikāņu un dienvidkorejiešu kompānijām rādīs, vai Apple argumenti ir spēcīgāki par Samsung loģiku un noteiks globālā cīniņa turpmāko gaitu un stratēģiju.

Ja Apple pierādīs savu, korejiešiem draud 2,5 miljardu dolāru sods un to Galaxy viedtālruņu un planšetdatoru izmešana no ASV tirgus. Prāva Sanhosē apgabaltiesā sākas šonedēļ. Tā paredzamais ilgums ir četras nedēļas.

Abi strīdnieki apelē pie augstām sfērām, kas iezīmē arī sava veida Rietumu un Austrumu atšķirības. Tā Apple piesauc Rietumos valdošo privātīpašuma svētumu, bet Samsung biedē, ka tai nelabvēlīgs lēmums reizē būs arī spriedums augsto tehnoloģiju inovācijām vispār, proti, primārais ir izaugsme.

Abu pušu tiesai iesniegtos argumentus The New York Times summē sekojoši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple liecinieks: pērkot Samsung ierīces, cilvēki domājuši ka tās ir Apple ražotas

Jānis Rancāns, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pircēji atgriezuši nopirktus Samsung planšetdatorus, bijusi to līdzība ar Apple ierīcēm, ASV Kalifornijas štatā notiekošajā tiesas prāvā starp abiem tehnoloģiju gigantiem pavēstījis ievērojams tehnoloģiju nozares dizaineris Pīters Bresslers (Peter Bressler).

P. Bresslers, kurš tiesas prāvā ir arī viens no galvenajiem Apple lieciniekiem, norādījis uz kādu ziņojumu, kurā pausts, ka visbiežāk ASV tehnoloģiju veikalu ķēdes Best Buy pircēji atgriezuši savus Samsung Galaxy Tab 10.1, jo pirms tam bijuši pārliecināti, ka iegādājas Apple iPad2. Tāpat viņš norādīja, ka vairākas Samsung ierīces pārkāpjot Apple patentētus dizaina risinājumus, vēsta Bloomberg.

«Es uzskatu, ka vairāki Samsung viedtālruņi un divi palnšetdatori, būtībā izmanto Apple patentus,» sacīja P. Bresslers, kurš ir arī 70 nozares patentu izgudrotājs. «Industriālie dizaineri tiek speciāli apmācīti, lai pievērstu uzmanību mazām detaļām, kas veido ierīces koptēlu, kuru savukārt redz lietotājs,» klāstīja eksperts. Viņš norādīja, ka lietotāji ierīci uztver kā veselu, neiedziļinoties detaļās, un tāpēc tiem ir viegli tās sajaukt, pat neskatoties uz zināmām atšķirībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Samsung varētu nākties maksāt 2,5 miljardus ASV dolāru kompensācijās Apple, ja ASV kompānija tiesā spēs pierādīt, ka dienvidkorejieši pārkāpuši ar iPhone un iPad saistītus patentus.

Pirmdien Kalifornijā paredzētā tiesas sēde jau nosaukta par «gadsimta patentu prāvu», kurā kulminēs visas līdzšinējās Samsung un Apple cīņas daudzās pasules valstīs. Tāpat tiesai vajadzēs arī lemt par Samsung pretargumentiem, ka Apple savās ierīcēs izmantojusi dienvidkorejiešu bezvadu tehnoloģiju patentus.

Samsung ir kļuvis par nopietnāko Apple konkurentu viedtālruņu un planšetdatoru jomās. Gadījumā, ja tiesa izlems par labu Apple – tas var dot pamatīgu triecienu Samsung finansēm, reputācijai un slēgt vienu no svarīgākajiem tirgiem – ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung «nozog» Nokia slavas mirkli

Jānis Rancāns, 30.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung iepazīstinājusi ar Windows Phone 8 viedtālruni, tādējādi nākot klajā ar jaunākās Microsoft operētājsistēmas ierīci dažas dienas pirms ilgi gaidītas Somijas kompānijas Nokia prezentācijas, vēsta Reuters.

Samsung ar savu ierīci iepazīstināja trešdien Berlīnes elektronikas izstādē. Dienvidkorejas kompānijas lēmums izskanējis kā apstiprinājums analītiķu prognozēm par to, ka pēc ASV tiesas lēmuma Samsung un Apple strīdā tālruņu ražotāji sāks lielāku uzmanību pievērst Microsoft programmatūrai.

Dažādu grūtību nomāktā Nokia, kas kādreiz bija pasaulē lielākā tālruņu ražotāja, 5. septembrī plāno nākt klajā ar jaunāko Windows Phone 8 viedtālruni. Tomēr Samsung ierīce ATIV S, kas aprīkota ar 4,8 collu skārienjūtīgu ekrānu, astoņu megapikseļu kameru un 1,5 GHz divkodolu procesoru, Somijas kompānijai var izrādīties kārtējais cietais rieksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple dibinātājs un vadītājs Stīvs Džobss jau 2010. gadā ticies ar Samsung izpilddirektoriem, lai pārrunātu Galaxy viedtālruņa līdzību iPhone un aicinātu dienvidkorejiešus noslēgt licencēšanas līgumu, vēsta Bloomberg Businessweek.

«Mēs bijām diezgan šokēti. Viņi bija uzticams mūsu partneris un nespējām ticēt, ka uzticams partneris izveidojis tādu ierīci,» Kalifornijā notiekošajā tiesas prāvā starp abiem tehnoloģiju milžiem, sacīja Apple Patentu licencēšanas un stratēģijas nodaļas vadītājs Boriss Tekslers.

Viņš norādīja, ka Apple pārstāvji tad arī brīdinājuši Samsung, ka uzsāks pret Dienvidkorejas kompāniju tiesvedību. Apple arī piedāvājusi Samsung noslēgt licencēšanas līgumu, kura ietvaros Dienvidkorejas kompānijai būtu jāmaksā 30 ASV dolāri par katru viedtālruni, bet 40 dolāri – par katru planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung ceturkšņa peļņas rekordu uzaudzējuši viedtālruņi

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojusi par ievērojamu – 79% - peļņas kāpumu, un to kompānijai nodrošinājusi viedtālruņu pārdošanas apjomu palielināšnās un televizoru biznesa pozitīva attīstība, vēsta BBC.

Kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī sasniegusi rekordu – 5,9 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir 79% pieaugums.

Jau vēstīts, ka Galaxy viedtālruņu sērijas ražotājs Samsung šogad pārspēja Somijas kompāniju Nokia un kļuva par pasaules lielāko tālruņu ražotāju.

Tomēr maz ticams, ka Samsung peļņa tāpat turpinās pieaugt arī nākotnē, prognozē analītiķi, kas norāda, ka peļņas augstākais punkts tiks sasniegts šā gada trešajā ceturksnī.

«Patlaban 60% no Samsung peļņas veido viedtālruņu un ar tiem saistīto komponenšu pārdošana, un augošā tālruņu pārdošanas peļņa izlīdzinās zaudējumus, ko rada televizoru un tradicionālās elektronikas segmenta zaudējumi,» norāda Kims Jangs-Čans (Kim Young Chan) no Shinhan Investment Corp.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kalifornijas tiesa likusi samazināt aizvadītajā gadā Samsung piespriesto soda naudu par Apple intelektuālā īpašuma pārkāpumiem no 1,05 miljardiem dolāru līdz 405 miljoniem.

Tāpat tiesa likusi Apple apsūdzības izskatīt no jauna, lai novērtētu kompānijai nodarītos zaudējumus. Sākotnējais lēmums tika pavēstīts aizvadītā gada augustā. Tiesas piesēdētāji bija secinājuši, ka 14 Samsung produktos, izmantotas Apple patentētas tehnoloģijas, kas saistītas ar viedtālruņu skārienjūtīgajiem ekrāniem un dizainu.

Tiesa atzinusi, ka, sākotnēji aprēķinot Apple nodarīto kaitējumu, tikušas pieļautas kļūdas. Jaunākajā tiesas procesā tiesai būs jāaprēķina precīza summa, ko Samsung ir parādā Apple par intelektuālā īpašuma pārkāpumiem. ASV tiesa norāda, ka gadījumos, kad tiek atklāta piesēdētāju kļūda, ir divi veidi, kā to labot – sarīkot jaunu lietas izskatīšanu vai samazināt soda sankciju summu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Starptautiskā Tirdzniecības komisija noteikusi tirdzniecības un importa liegumu atsevišķām Dienvidkorejas kompānijas Samsung ražotajām mobilajām ierīcēm saistībā ar Apple patentu pārkāpumiem.

Kompānija Samsung jau pavēstījusi, ka tās ražoto ierīču pieejamību ASV komisijas spriedums neietekmēs, jo esot veiktas nepieciešamās izmaiņas, lai nepārkāptu Apple patentus.

Tikmēr Wall Street Journal aptaujātie analītiķi norāda, ka komisijas spriedums varētu samazināt Samsung tirgus daļu ASV. Samsung zaudējot pievilcību investoru acīs, kuri nobažījušies par Galaxy S4 salīdzinoši zemajiem pārdošanas rādītājiem, norāda eksperti. «Nav skaidrs, vai Samsung spēs izmainīt savas ierīces, lai nepārkāptu Apple patentus, vienlaikus saglabājot to pievilcību,» Florian Mueller Consulting analītiķa Floriana Milera sacīto citē Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Augstā pieprasījuma dēļ, Samsung grūtības izpildīt Galaxy S4 pasūtījumus

Jānis Rancāns, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung uzsākusi sava jaunākā viedtālruņa Galaxy S4 tirdzniecību Dienvidkorejā. Pieprasījums pēc ierīces bijis tik liels, ka kompānijai esot grūtības izpildīt visus pasūtījumus.

Galaxy S4 ir aprīkots ar dažādām inovācijām, tostarp spēj atpazīt žestus un reaģēt uz lietotāja skatienu. Ierīce ir Samsung jaunākais trumpis cīņā ar spēcīgo konkurentu Apple, ar kuras palīdzību Dienvidkorejas kompānija cer vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas viedtālruņu tirgū.

Gada pirmajos trijos mēnešos Samsung par 56% līdz 69,4 miljoniem vienību izdevies audzēt piegāžu apjomus, liecina tirgus analītiķu kompānijas Strategy Analytics apkopotie dati. Tikmēr Apple iPhone piegāžu apjomi auguši par 6,6% un visā pasaulē sasnieguši 37,4 miljonus vienību.

Analītiķi prognozē, ka liels pieprasījums saglabāsies arī pēc jaunā – Galaxy S4 -viedtālruņa nonākšanas tirdzniecībā visā pasaulē. «Pēc Galaxy S4, visticamāk, būs liels pieprasījums. Ja vien netiks piedzīvoti piegāžu traucējumi, Samsung turpinās uzrādīt augstus pārdošanas apjomus,» sacīja Strategy Analytics izpilddirektors Neils Mavstons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple neizdodas sabojāt Samsung Ziemassvētkus

Jānis Rancāns, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV federālā tiesa atteikusies atbalstīt Apple lūgumu aizliegt 26 Dienvidkorejas kompānijas Samsung ierīču tirdzniecību. Apple uzskata, ka šīs ierīces pārkāpj tās intelektuālā īpašuma tiesības.

Tiesa arī noraidījusi Samsung vēlmi pēc atkārtotas lietas skatīšanas. Augustā ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu dolāru apmērā. Apple mēģināja arī panākt Samsung ierīču, tostarp, populāro viedtālruņu tirdzniecības aizliegumu.

Tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh) savu lēmumu pamatoja ar to, ka Samsung ierīču tirdzniecības aizliegšana, negodīgā veidā atņems patērētājiem iespēju izvēlēties.

«Zināmā mērā Samsung ir «iegrauzies» Apple iespējamo klientu lokā, tomēr nekas neliecina, ka Samsung atņems tos visus un izspiedīs Apple ārā no viedtālruņu tirgus,» sacīja tiesnese, atbildot uz Apple apgalvojumu, ka Samsung, pārkāpjot intelektuālā īpašuma tiesības, nodarbojas ar negodīgu konkurenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - iPhone 5 dzen Apple jaunās virsotnēs; tehnoloģiju pasaule sajūsmā

Jānis Rancāns, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akciju cena pārsniegusi 700 ASV dolāru robežu pēc tam, kad kļuva zināms, ka jaunākā viedtālruņa iPhone 5 rezervāciju skaits pirmajā dienā pārsniedzis divus miljonus.

[Papildināta no 5. līdz 9. rindkopai]

Jaunā viedtālruņa rezervāciju skaits nedēļas nogalē bijis tik milzīgs, ka Apple bija spiesta pat noteikt vēlāku piegādes laiku. «iPhone 5 rezervāciju skaits ievērojami pārsniedza iPhone 4S rekordu. Klientu reakcija bija fenomenāla,» sacīja Apple viceprezidents Filips Šillers (Philip Schiller).

Savukārt tirgus analītiķu kompānija Baird Equity Research prognozē, ka Apple, visticamāk, pirmajās trijās dienās būs izdevies pārdot vairāk nekā piecus miljonus iPhone 5.

Milzīgā iPhone 5 popularitāte likusi Apple akciju vērtībai sasniegt galvu reibinošus augstumus. Trešdienas pēcpusdienā Apple akciju vērtība pārsniedza 701 ASV dolārus, uzkāpjot līdz 701,91 ASV dolāram.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple kārtējā prāvā nepaveicas ar skeptisku tiesnesi

Jānis Rancāns, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Apple sarežģījies uzvaras gājiens pa pasaules tiesas zālēm, kurās tā aizstāv savas tiesības uz patentiem un preču zīmēm. Jaunākajā strīdā Apple sanācis «uzrauties» uz skeptiskas tiesneses.

Kopš aizvadītā gada Apple cenšas pierādīt, ka tās tiešsaistes veikala App Store nosaukums ir ar autortiesībām aizsargājama frāze un citām kompānijām jāpārtrauc izmantot līdzīgi nosaukumi. Aizvadītā gada martā Apple tiesā iesūdzēja kompāniju Amazon, kura neilgi pirms tam bija atvērusi Android operētājsistēmas tiešsaistes veikalu Amazon Appstore.

Kalifornijas tiesā Apple sanācis saskarties ar visai skeptisku tiesnesi Filisu Hamiltoni (Phyllis Hamilton), kura paudusi šaubas, ka Apple vispār izdosies pierādīt, ka Amazon ar savu tiešsaistes veikalu var maldināt patērētājus, raksta Ars Technica. Tiesnesi neesot pārliecinājuši Apple izvēlētie argumenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedpulksteņi rada draudus tradicionālajai pulksteņu industrijai

Dažkārt, izvērtējot kādu tendenču ietekmi, vieglāk ir noteikt zaudētājus nekā uzvarētājus. Līdzīgi, runājot par investīcijām tehnoloģiju kompānijās, teicis arī pasaulslavenais investors Vorens Bafets. Proti, leģendārais investors, uzstājoties ar retu lekciju kādā ASV universitātē, norādīja, ka pagājušā gadsimta pirmajā pusē bija faktiski neiespējami pateikt, kura ASV autoražotāja akcijās ieguldījumi varētu būt perspektīvākie. Spēkratu ražotāju un dažādu zīmolu bija pārāk daudz, un bija zināms, ka izdzīvot visi nespēs. Pasakot šo, V. Bafets izmeta asprātīgu padomu, ka tajā brīdī bija skaidrs, ka zaudētāji būs zirgi, un tādēļ investoram vajadzēja «šortot zirgus» (šortošana ir īso pozīciju atvēršana jeb spēlēšana uz vērtspapīru cenu kritumu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 piedāvā jauno iPad; LMT konkurentu nodēvē par zema līmeņa e-veikalu

Sanita Igaune, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pirms pāris dienām bija informācija, ka jaunākais Apple planšetdators iPad Latvijā būs pieejams sākot no 27.aprīļa, mobilo sakaru operators Tele2 šo modeli saviem klientiem Latvijā piedāvā iegādāties no aprīļa sākuma, DB apliecina Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Tas skaidrojams ar to, ka Tele2 iegādājas jauno iPad valstīs, kur tas ir jau pieejams.

Lai arī planšetdators vairāk tiek uztverts kā ierīce personīgai lietošanai, kuras pamatfunkcija ir izklaide, Latvijā par jaunāko iPad vislielāko interesi izrāda tieši uzņēmumi, secinājis Tele2, tomēr precīzus pārdošanas apmērus operators nesniedz.

«Mūsuprāt tieši planšetdatoru segmentam ir lielākais tirgus potenciāls gan pasaulē kopumā, gan Latvijā. Lai arī pašlaik Latvijā tos lieto mazāk kā 1% iedzīvotāju, redzam, ka interese pakāpeniski pieaug gan no uzņēmumu, gan iedzīvotāju puses. Pieaugošais pieprasījums pēc planšetdatoriem ir skaidrojams gan ar mobilā interneta lietotāju skaita pieaugumu, gan pieejamākām cenām. Kopumā planšetdatoru lietošanā pieredzēsim līdzīgas izmaiņas kā mobilo telefonu jomā, kurā viedtelefons no ekskluzīva produkta ir kļuvis par plaša patēriņa preci,» DB skaidro Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung turpina sasniegt jaunas virsotnes

Jānis Rancāns, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung aizvadītā gada pēdējā ceturksnī nopelnījusi 8,3 miljardus ASV dolāru, liecina sākotnējās Dienvidkorejas kompānijas prognozes. Ievērojamo peļņu Samsung izdevies nodrošināt pateicoties augstajiem viedtālruņu pārošanas apjomiem.

Analītiķi norāda, ka vismaz 70% no Samsung peļņas nodrošinājusi kompānijas mobilo ierīču struktūrvienība, kas izgatavo un pārdod viedtālruņus un planšetdatorus. Saskaņā ar analītiķu aplēsēm Samsung aizvadītajā ceturksnī izdevies pārdot 63 miljonus viedtālruņu.

Tāpat kā vienu no galvenajiem peļņas audzētājiem Samsung min augsto pieprasījumu pēc platekrāna displejiem, kuri tiek izmantoti daudzās mūsdienu ierīcēs. Samsung tos pārdot arī citām kompānijām, tostarp savam konkurentam Apple.

Gada griezumā Samsung peļņa aizvadītajā ceturksnī augusi par 89%. Tāpat kompānija prognozē, ka aizvadīto ceturksni tai būs izdevies noslēgt ar ienākumiem 52,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Gada griezumā ienākumi auguši par 18%. Paredzēts, ka galīgos aizvadītā ceturkšņa rezultātus Samsung atklās janvāra otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru