Viedierīces

Samsung Electronics plāno nākamgad laist klajā salokāmu viedtālruni

LETA, 12.09.2017

Jaunākais izdevums

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics plāno nākamgad sērijā Galaxy Note laist klajā salokāmu viedtālruni, otrdien paziņojis kompānijas pārstāvis.

Uzņēmums plāno laist klajā viedtālruni ar salokāmu displeju, taču šī mērķa sasniegšanai vēl jāpārvar vairāki šķēršļi.

Par kādiem tieši šķēršļiem ir runa, uzņēmuma pārstāvis neatklāja.

Pircēji gaida salokāmo viedtālruni jau kopš 2013.gada, kad Samsung pirmo reizi prezentēja elastīga displeja prototipu ar nosaukumu "Youm".

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pērn pirmo reizi vēsturē apsteidzis Dienvidkorejas elektronikas kompāniju "Samsung Electronics Co." un kļuvis par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

"Apple" pagājušajā gadā piegādājis 234,6 miljonus viedtelefonu, salīdzinot ar "Samsung" piegādātajiem 226,6 miljoniem viedtālruņu.

Tādējādi "Apple" viedtelefonu tirgus daļa veidojusi 20,1%, bet "Samsung" - 19.4%.

IDC norāda, ka "Samsung" šī saraksta augšgalā pēdējoreiz nebija pirms 13 gadiem - 2010.gadā, kad "Apple" pat neatradās starp pieciem lielākajiem viedtelefonu ražotājiem pasaulē. Tolaik pirmo vietu ieņēma "Nokia", "Samsung" atradās otrajā vietā, bet "LG Electronics" trešajā.

Lai gan IDC vēstī, ka tās apkopotie dati par pagājušo gadu ir sākotnēji un varētu tikt koriģēti, tirgus izpētes uzņēmums "Canalys" arī atzinis "Apple" par pasaulē lielāko viedtelefonu ražotāju priekšā "Samsung".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums "Samsung Electronics" aptur savas produkcijas piegādes Krievijai tās uzbrukuma Ukrainai dēļ.

"Samsung" paziņoja izdevumam "Bloomberg", ka aktīvi seko līdz sarežģītajai situācijai, kas saistīta ar Krievijas karu pret Ukrainu.

"Samsung" aptur jebkādu eksportu uz Krieviju, sākot ar mikroshēmām un beidzot ar viedtālruņiem un sadzīves elektroniku, pavēstīja informēts ziņu avots.

"Mūsu domas ir ar visiem, kas cietuši, un mūsu prioritāre ir garantēt visu mūsu darbinieku un viņu ģimeņu drošību," teikts "Samsung" paziņojumā.

Uzņēmums ziedos 6 miljonus ASV dolāru, tai skaitā 1 miljonu dolāru par patēriņa elektroniku, humāniem pasākumiem reģionā, sevišķi palīdzot bēgļiem.

"Bloomberg" atzīmēja, ka "Samsung" ir vadošais viedtālruņu pārdevējs Krievijā ar tirgus daļu, kas nedaudz pārsniedz 30%. Viedtālruņu pārdošana Krievijā sastāda apmēram 4% no "Samsung" pasaules ienākumiem šajā segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā veidos Samsung pētniecības un attīstības centru

Zane Atlāce - Bistere, 14.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un uzņēmuma Samsung vadības tikšanās laikā Seulā puses vienojās par Samsung pētniecības un attīstības centra pakāpenisku izveidošanu Rīgā, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents, tikšanās laikā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Samsung darbību Latvijā, attīstot Latvijas jauniešu digitālās prasmes.

«Latvijas valdība, IKT nozare un zinātnieki ir vienojušies un kopīgi strādā, lai panāktu izrāvienu Latvijas ekonomikā, digitalizācijas ceļā nodrošinot plašu valsts rīcībā esošo datu pieejamību un sekmējot to izmantošanu komerciālos nolūkos. Panāktā vienošanās ar Samsung par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā gan veicinās Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību IKT jomā, gan arī sniegs atbalstu Latvijas virzībai uz šo izvirzīto mērķi,» atzina Raimonds Vējonis.

Tikšanās piedalījās Samsung Globālo attiecību prezidents Kims Vonkjons un vecākais viceprezidents Kims Vodžuns, kā arī Samsung Electronics pārstāvniecības Baltijas valstīs prezidents Bjunhi Čoiss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārkārtējās situācijas laikā Baltijas valstīs pieprasījuma pieaugums planšetdatoriem sasniedza pat 300% izaugsmi, liecina "Samsung Electronics Baltics" apkopotie dati.

"Planšetdatori pāris gadus ir stabils, viegli stagnējošs tirgus ar samērā prognozējamu pieprasījumu, tomēr ārkārtējās situācijas izraisītās pārmaiņas gan uzņēmumos, gan mājsaimniecībās ieviesa nozīmīgas korekcijas šajā produktu kategorijā. Iedzīvotājiem bija nepieciešamas ierīces, kas ļauj ērti strādāt un mācīties no mājām, un pieauga pieprasījums arī no valsts institūciju un uzņēmumu puses," skaidro Māris Ķikāns, "Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs.

Martā "Samsung Electronics Baltics" pārstrukturēja savus plānus un mainīja biznesa fokusu uz e-komerciju – ērtāku iepirkšanos tiešsaistē, bezkontakta piegādi un telefoniskām speciālistu konsultācijām. Rezultātā aprīļa vidū tiešsaistē tika pārdots pat četras reizes vairāk "Samsung" mobilo ierīču, nekā vidēji pirms tam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics personāla vadītāju Gvido Liepiņu šajā profesijā saista iespēja palauzīt galvu, meklējot labāko risinājumu

«Manī laikam ir liela cilvēkmīlestība. Man ļoti patīk komunikācija un dažādība, kas ir personālvadībā – katra diena nes kaut ko jaunu. Manuprāt, personālvadītājs par uzņēmumu un darbiniekiem zina visvairāk, dažreiz pat prezidents nezina tik daudz kā personāla cilvēki, jo pie mums informācijas plūsma nāk no visām pusēm. Tas darbam iedod uzreiz citu garšu,» viņš saka. G. Liepiņam patīk, ka šajā darbā nepieciešams sevi katru dienu izaicināt, tiekties uz ko jaunu. Sākot strādāt Samsung un ieraugot kompānijas moto Sasniedz neiespējamo (Do What You Can’t), viņš saprata, ka tas saskan ar viņa pārliecību un vēlmi darīt ko tādu, kas sākumā var šķist neiespējami. «Pirmajā brīdī nošausminos, tad racionāli uzlieku to visu uz papīra un saprotu, kā to izdarīt. Mani šajā profesijā piesaista tas, ka katru reizi ir jāpalauza galva, lai izdomātu, kā atrisināt konkrēto situāciju. Visu var atrisināt, tikai jāspēj izurbties līdz saknītēm. Līdzīgi kā saka, ka visu var apēst ar kečupu, tāpat dzīvē un darbā visu var atrisināt, atrodot pareizo kečupa pudelīti. Visu var atrisināt, jāatrod tikai pareizais leņķis,» ir pārliecināts G. Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» un Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» ir izbeiguši savu strīdu par patentiem, kas bija ildzis vairāk nekā septiņus gadus, liecina trešdien ASV tiesā iesniegts dokuments.

Tiesa paziņoja, ka abas puses to ir informējušas par lietas nokārtošanu, un piebilda, ka «visas atlikušās prasības un pretprasības šajā lietā līdz ar šo tiek izbeigtas».

Strīda izbeigšanas nosacījumi netika izpausti. Strīdus ārpus ASV abi tehnoloģiju milži bija izbeiguši jau agrāk.

Strīds sākās 2011.gadā, kad «Apple» apsūdzēja «Samsung» par viedtālruņu «iPhone» un planšetdatoru «iPad» dizaina un tehnoloģijas kopēšanu. Ierosinātā prāva uzsāka patentu karu, kas izvērtās apmēram 50 lietās vairākās valstīs.

«Apple» guva priekšroku pirmajos tiesu spriedumos, sākot ar 2012.gada spriedumu, kurā zvērināto tiesa nolēma, ka «Samsung» jāsamaksā «Apple» vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aizejošais Samsung Electronics vadītājs: Kompāniju gaida vēl nepieredzēta krīze

LETA--AFP, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma «Samsung Electronics Co.» vadītājs Kvons Ojuns piektdien atkāpās no amata, paziņojot, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.

Par savu atkāpšanos Kvons paziņojis laikā, kad rūpniecības konglomerāts «Samsung» cenšas pārvarēt kukuļdošanas skandālu, kura dēļ ticis apcietināts uzņēmuma mantinieks Ļi Džējons.

Vienlaikus gan «Samsung Electronics» prognozē, ka tā pamatdarbības peļņa šā gada trešajā ceturksnī sasniegs 14,5 triljonus vonu (10,8 miljardus eiro), kas būs rekordaugsts līmenis šim ceturksnim.

Tiek prognozēts, ka uzņēmuma tirdzniecības apjoms ceturksnī pieaudzis par 29,65% - līdz 62 triljoniem vonu.

Taču, neskatoties uz iespaidīgajiem finanšu rezultātiem, Kvons, paziņojot par savu atkāpšanos no amata, norāda, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.

«Par laimi, uzņēmums šobrīd uzrāda visu laiku labākos rezultātus, taču tas ir tikai pagātnē pieņemto lēmumu un veikto investīciju nopelns,» uzsver Kvons. «Tā kā mūs piemeklējusi vēl nepieredzēta krīze, es uzskatu, ka ir pienācis laiks uzņēmumam sākt no jauna ar jaunu garu un vadību, lai labāk reaģētu uz izaicinājumiem, ko rada strauji mainīgā informācijas tehnoloģiju nozare.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung laidis klajā viedtālruņus Samsung Galaxy S9 un S9+, kas atšķiras ar krietni uzlabotu kameru un dažādiem jauniem tehniskajiem risinājumiem, informē uzņēmumā.

Jauno viedtālruņu kamerām ir jaudīgs Super Speed Dual Pixel sensors, kas ātri spēs apvienot līdz pat 12 kadriem vienā uzņēmumā. Uzņemot 960 kadrus sekundē, ar šo režīmu dinamiskos ikdienas brīžus var iemūžināt lēnas kustības video.

«Attīstoties komunikācijas un sevis izpaušanas iespējām, ir mainījies arī viedtālruņu izmantošanas veids,» stāsta Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. «Galaxy S9 un S9+ ir ieguvuši pilnīgi jaunas kameras, kas ļauj uzņemt vislabākos personalizētos fotoattēlus un video jebkurā vietā.»

Duālais kameras diafragmas atvērums automātiski ielaiž vairāk gaismas, kad ir tumšs, un mazāk gaismas, kad apgaismojums ir pārāk spilgts, ļaujot iegūt labākas fotogrāfijas dažādos apgaismojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung prezentē televizoru, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem

Lelde Petrāne, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroierīču ražotājs "Samsung" šogad Lasvegasā notiekošajā izstādē "Consumer Electronics Show" (CES) prezentējis jaunu televizora konceptu, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem, ziņo "CNN".

"Samsung" iepazīstinājis ar savu jauno "Sero" televizoru, kas aprīkots ar displeju, kas spēj pagriezties gan horizontāli, gan vertikāli.

"Samsung" cer, ka produkts patiks milleniāļiem, kuri lielākoties skatās un uzņem vertikālus video, izmantojot tālruņus, un kuri varētu vēlēties skatīties šos videoklipus uz daudz lielāka ekrāna. "Sero" korejiešu valodā nozīmē vertikāli.

43 collu 4K televizors izskatās kā parasts horizontāls modelis, bet, nospiežot pogu, displeja novietojums mainās, līdzīgi kā tas notiek mobilajās ierīcēs.

"CNN" raksta, ka tas atgādina utopiskās nākotnes ainas no 1993. gada filmas "Cilvēks iznīcinātājs", kurā filmējās Silvestrs Stallone un Sandra Buloka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Telekomunikācijas

Apple un Samsung soda par viedtālruņu darbības apzinātu palēnināšanu

LETA--AFP, 24.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences padome trešdien paziņoja, ka ASV informācijas tehnoloģiju gigantam «Apple» un Dienvidkorejas elektronikas lieluzņēmumam «Samsung Electronics» piemērojusi naudassodus attiecīgi desmit un piecu miljonu eiro apmērā par to ražoto viedtālruņu darbības apzinātu palēnināšanu.

Šāds lēmums pieņemts pēc patērētāju sūdzībām, ka «Apple» un «Samsung» aicina vecākiem telefoniem atjaunināt to operētājsistēmas, kas palēnina to darbību, tādējādi mudinot iegādāties jaunus tālruņus.

Tā piemēram, «Samsung Note 4» darbība palēninājusies, instalējot jaunu operētājsistēmas «Android» versiju, kas domāta «Note 7». Tāpat «Apple iPhone 6» darbība kļuvusi lēnāka, instalējot «iPhone7» domātu operētājseistēmas versiju.

Itālijas Konkurences padomes veiktā izmeklēšanā konstatēts, ka «Apple» un «Samsung» īstenojuši negodīgas komercprakses.

«Operētājsistēmu atjaunināšanas izraisa nopietnus darbības traucējumus un būtiski pasliktina veiktspēju, tādējādi paātrinot jaunu viedtelefonu iegādes,» skaidro padome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics trešdien prezentēja jaunu viedtālruni ar lokāmu ekrānu, raksta Bloomberg.

Jaunākajā kompānijas programmatūras attīstītāju konferencē Sanfrancisko kompānija demonstrēja Infinity Flex Display un paziņoja par jaunu programmatūru. Attīstītāji varēs radīt aplikācijas ierīcei, kura, kā visi pārējie Samsung tālruņi, darbosies ar Android operētājsistēmu.

Uzņēmums gan neinformēja, kad jaunā ierīce tiks laista pārdošanā, cik tā maksās un kāds būs tās nosaukums. Prezentācijas laikā Samsung arī radīja vilšanos skatītājos, aizklājot pārējo tālruņa dizainu, izņemot ekrānu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Latvijā tirdzniecībā pieejami jaunākie un jaudīgākie Samsung viedtālruņi – Galaxy Note10 un Note10+.

Galaxy viedtālruņu sērija izceļas ar funkcionālo S Pen irbuli, īpaši ietilpīgu akumulatoru, iespēju viedtālrunī profesionāli apstrādāt videomateriālus un izturīgu ekrānu.

«Redzam, ka cilvēki izvēlas lielāka izmēra viedtālruņus – 92 % no pasūtītajiem modeļiem Baltijā ir Galaxy Note10+. Jūtami palielinājies pieprasījums arī pēc viedtālruņu modeļiem ar lielāku atmiņas apjomu – 24 % pircēju ir izvēlējušies viedtālruni ar 512 GB atmiņu. Interesanti, ka mainījušies krāsu izvēles paradumi – ja iepriekš pārliecinoši lielākā daļa pircēju deva priekšroku melnas krāsas viedtālruņiem, tad Galaxy Note10 gadījumā populārākā krāsa ir «Mirdzošā blāzma» – to izvēlējušies 60 %,» stāsta Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co. piektdien prognozēja, ka tā pamatdarbības peļņa šā gada otrajā ceturksnī palielināsies par 72% un sasniegs rekordaugstu līmeni, pateicoties mikroshēmu cenu kāpumam un pieprasījuma pieaugumam pēc viedtālruņiem.

Samsung prognozē, ka pamatdarbības peļņa otrajā ceturksnī veidos 14 triljonus vonu (10,6 miljardus eiro), salīdzinot ar 8,14 triljoniem vonu (6,2 miljardiem eiro) attiecīgajā laika periodā pērn.

Tādējādi pamatdarbības peļņa pārsniegs 2013.gada trešajā ceturksnī reģistrēto rekordaugsto līmeni 10,1 triljona vonu apmērā.

Tāpat prognozes liecina, ka Samsung tirdzniecības apjoms otrajā ceturksnī pieaugs par 17,8% - līdz 60 triljoniem vonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung no atsauktajiem Note 7 izņems vērtīgos metālus un atsevišķas detaļas

LETA--AP, 18.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics paziņojusi, ka no atsauktajiem viedtālruņiem Galaxy Note 7 izņems zeltu un citus metālus, kā arī atsevišķas detaļas.

Kompānija otrdien informēja, ka no atsauktajiem vairākiem miljoniem viedierīču, kas no tirgus tika izņemtas aizdegšanās draudu dēļ, kopumā varētu tiks atgūtas 157 tonnas zelta, sudraba, kobalta, vara un citu metālu. Samsung gan neprecizēja, ko darīs ar atgūto metālu.

No atsauktajiem viedtālruņiem tiks izņemti ekrāna moduļi, atmiņas kartes, kameras moduļi un citas detaļas. Detaļas tiks pārdotas atsevišķi vai otrreiz pārstrādātas.

Tāpat, cenšoties samazināt atkritumu daudzumu, Samsung Dienvidkorejā sākusi 400 tūkstošu viedtālruņu Galaxy Note FE tirdzniecību. Šis modelis izgatavots no neizmantotām Note 7 detaļām.

Pērn kompānija piedzīvoja reputācijas un finanšu triecienu, kad tās jaunais viedtālruņu modelis Note 7 bija jāatsauc no tirgus, jo vairākos gadījumos pēc pārkaršanas aizdegās tā akumulators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot mobilā satura patēriņam, tehnoloģiju uzņēmums "Samsung" radījis jaunus TV modeļus, kas izceļas ne tikai ar dizainu, bet arī iespējām savienoties ar telefonu un sociālajiem tīkliem – "Serif" un "Sero".

"Viedtālruņu lietotāji ir pieraduši, ka ar mobilo ierīci var ērti mainīt ekrāna novietojumu no vertikāla uz horizontālu un otrādi, piemēram, pārslēdzoties no "TikTok" video uz seriālu "Netflix". Droši vien nav diskusiju par to, ka filmas un seriālus ir ērtāk skatīties uz lielāka ekrāna, bet dažkārt ir arī kāds "TikTok" video, kas jāredz visiem ģimenes locekļiem," stāsta "Samsung Electronics Baltics" sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko.

"Sero" televizora modelis izceļas ar to, ka tā ekrānu ir iespējams vienkārši pagriezt vertikāli – tas ļauj ērti skatīt jebkuru fotogrāfiju vai video no sava viedtālruņa tieši uz TV ekrāna, turklāt televizors pats saprot satura orientāciju un tai pielāgojas. "Sero" nosaukums nav radies netīšām – korejiešu valodā tas nozīmē "vertikāli", atsaucoties uz jaunā modeļa izteiksmīgāko iezīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung nomainīs plastmasas iepakojumus pret videi draudzīgākiem materiāliem

Db.lv, 28.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojis, ka aizvietos plastmasas iepakojumu ar videi daudz draudzīgākiem materiāliem, raksta MarketWatch.

Jaunie materiāli būs papīrs un pārstrādāta bioplastmasa, ko kompānija ieviesīs šā gada pirmajā pusgadā.

Mobilajiem tālruņiem, planšetēm un viedpulksteņiem plastmasas iepakojumu aizvietos papīra iepakojumi, bet lielākām ierīcēm, piemēram, TV, veļasmašīnām un virtuves ierīcēm aizsargiepakojums būs no pārstrādātas plastmasas vai bioplastmasas.

Līdz 2030.gadam Samsung plāno izmantot 500 tūkstošus tonnu pārstrādātas plastmasas un savākt 7,5 miljonus tonnu nolietotas produkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics» prezentējis viedtelefonu ar salokāmu ekrānu, kompānijaicenšoties ieviest inovācijas piesātinātajā viedtālruņu tirgū.

«Galaxy Fold», kas tirgū nonāks 26.aprīlī, tiks piedāvāts par 1980 ASV dolāriem (1746 eiro).

Šo telefonu iespējams atvērt kā maku, un tas darbosies kā tradicionāls viedtālrunis ar 4,6 collu ekrānu vai tas spēs pārvērsties par nelielu planšedatoru ar 7,3 collu ekrānu.

Pilnībā atlocīts, tālrunis spēs vienlaicīgi uz ekrāna darbināt trīs dažādas aplikācijas, un «Galaxy Fold» būs aprīkots ar sešām kamerām – trīs atradīsies aizmugurē, divas iekšpusē un viena priekšā.

«Samsung» šīs tehnoloģijas izstrādei veltījis piecus gadus.

Uzņēmums trešdien arī prezentēja jaunus «Galaxy S10» tālruņus ar modernām kamerām, lieliem ekrāniem, kas pārklāj visu ierīču priekšu, un vismaz 128 gigabaitu lielu atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mobilie sakari

Par spīti ASV noteiktām sankcijām, Huawei saglabā pasaulē otra lielākā viedtelefonu tirgotāja statusu

LETA/AFP, 01.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas telekomunikāciju gigants «Huawei» šā gada otrajā ceturksnī saglabājis pasaulē otra lielākā viedtelefonu tirgotāja statusu, neskatoties uz ASV uzņēmumam noteiktajām sankcijām, liecina tirgus izpētes kompānijas «Strategy Analytics» apkopotā informācija.

Jaunākie dati liecina, ka «Huawei» spējis palielināt tirdzniecības apjomu, lai arī tirgū kopumā novērojama lejupslīdi, minot uz papēžiem tirgus līderim «Samsung» un apsteidzot «Apple».

Pasaulē šā gada otrajā ceturksnī kopumā piegādāts 341 miljons viedtelefonu, kas ir par 2,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» palielinājis savu tirgus daļu līdz 22%, pateicoties viedtelefonu pārdošanas apjoma kāpumam par 7%. «Huawei» tirgus daļa pagājušajā ceturksnī veidojusi 17%, bet ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple Inc.» tirgus daļa bijusi 11%.

«»Huawei» visus pārsteidzis un palielinājis viedtelefonu pārdošanas apjomu pasaulē par 8%. «Huawei» ceturksnī uzrādījis izaugsmi Ķīnā, uzņēmumam cenšoties kompensēt regulatoru izraisītas neskaidrības citos lielos reģionos, tostarp Ziemeļamerikā un Rietumeiropā,» skaidro «Strategy Analytics».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumiem, kuri līdz 2020. gadam nekļūs atvērti konkurentiem, inovatoriem un jaunajai neatkarīgo līgumdarbinieku paaudzei, būs grūti veiksmīgi attīstīties atvērtās ekonomikas laikmetā, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tā secināts tehnoloģiju kompānijas Samsung rīkotajā konferencē The Open Economy Londonā. Laikā, kad notiek pāreja uz atvērto ekonomiku, uzņēmumi visā Eiropā aizvien biežāk atsakās no darbības lielu struktūru formātā, bet izmanto ārštata darbiniekus un ārpakalpojumus. Šīs tendences rezultātā mainās darba devēja un darbinieka attiecības, kā arī biroju iekārtošanas koncepcija.

Jaunā paaudze ir izaugusi digitālajā laikmetā, tā jūtas daudz brīvāka, ko dod attiecīgas zināšanas, kas turklāt ļauj mainīt darba vietas, strādājot ārštatā. Šīs paaudzes ļaudis zina to, ko dara, un mīl savu nodarbi, uzskata Samsung Electronics platformas Knox stratēģiskais direktors Niks Dousons (Nick Dawson).

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Papildināts - EM valsts sekretāra amatā plāno iecelt bijušo Microsoft Latvia vadītāju Eglīti

LETA, 27.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā plāno iecelt bijušo «Microsoft Latvia» vadītāju Ēriku Eglīti, aģentūrai LETA apliecināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Patlaban Eglītis strādā Būvniecības valsts kontroles birojā, kur pilda būvniecības informācijas sistēmas (BIS) projekta vadītāja pienākumus.

Ašeradens norādīja, ka, meklējot līdzšinējā EM valsts sekretāra Jura Stinkas aizvietotāju, ministrs meklējis kandidātus EM resorā, kā arī konsultējies ar ekspertiem, kuri ieteikuši, kādas prasmes būtu jāpārvalda nākamajam EM valsts sekretāram. Kā viena no svarīgākajām prasmēm tika minēta korporatīvās zināšanas un prasmes.

«Es vērtēju pieejamos kandidātus, vērtēju EM vadības cilvēkus, bet manu uzmanību pievērsa cilvēks, kurš kritiskā brīdī iesaistījās BIS projektā un panāca lielu progresu,» stāstīja Ašeradens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IDC: Viedtelefonu tirdzniecība pasaulē pirmajā ceturksnī pieaugusi par 4,3%

LETA, 28.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē šā gada pirmajā ceturksnī piegādāti 347 miljoni viedtelefonu, kas ir par 4,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina tirgus izpētes kompānijas International Data Corp. (IDC) apkopotā informācija.

Pirmā ceturkšņa viedtelefonu tirdzniecības rezultāti pierāda, ka viedtālruņu nozare nav mirusi un izaugsme joprojām saglabājas, norāda IDC.

IDC uzskata, ka tirgus šogad izjutīs ietekmi, ko radīs jaunais Samsung Galaxy S8 tālrunis un tik ļoti gaidāmais ASV informācijas tehnoloģijas kompānijas Apple paziņojums attiecībā uz jauno iPhone tālruni.

Jaunākie dati liecina, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co. pirmajā ceturksnī bijis pasaulē lielākais viedtelefona ražotājs ar 22,8% globālā tirgus daļu.

Otrajā vietā ar 14,9% tirgus daļu ierindojies konkurents Apple, bet trešo vietu ieņem Ķīnas uzņēmums Huawei, kura tirgus daļa veido 9,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co. otrdien paziņoja, ka mikroshēmu ražošanas biznesā investēs 20,4 triljonus vonu (15,6 miljardus eiro), tādējādi cenšoties palielināt savas līderpozīcijas globālajos mikroshēmu un viedtelefonu tirgos.

Kompānija norāda, ka šīs investīcijas tiks realizētas līdz 2021.gadam, lai paplašinātu un modernizētu mikroshēmu ražotnes Dienvidkorejā.

Rūpnīca, kas atrodas 70 kilometrus uz dienvidiem no Seulas, ir pasaulē lielākā un nesen sākusi ražošanu pēc tam, kad Samsung pēdējos divos gados iztērēja 15,6 triljonus vonu tās būvniecībai.

Tāpat uzņēmums plāno paplašināt NAND mikroshēmu ražotni Ķīnas pilsētā Siaņā, lai apmierinātu aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc mikroshēmām, kas tiek izmantotas augsta līmeņa datu uzglabāšanas produktos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Huawei atņem Apple pasaulē otra lielākā viedtelefonu ražotāja titulu

LETA--AFP, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas uzņēmums «Huawei» šā gada otrajā ceturksnī apsteidzis ASV informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple Inc.» un kļuvis par otru lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, liecina tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) apkopotā informācija.

Līderpozīcijas pagājušajā ceturksnī saglabājis Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.», piegādājot 71,5 miljonus viedtelefonu, bet ar 54,2 miljoniem piegādāto tālruņu otrajā vietā nonācis «Huawei».

Tikmēr «Apple» ceturksnī piegādājis 41,3 miljonus telefonu, tā tirgus daļai veidojot 12,1%. «Samsung» tirgus daļa otrajā ceturksnī veidoja 20,9%, bet «Huawei» - 15,8%.

IDC norāda, ka šī ir pirmā reize kopš 2010.gada sākuma, kad «Apple» globālajā viedtelefonu tirgū neatrodas vienā no pirmajā divām pozīcijām.

«Nepārtrauktā «Huawei» izaugsme ir iespaidīga, lai neteiktu vairāk, jo uzņēmums ir spējis iekļūt tirgos, kur vēl pavisam nesen šis zīmols bija visai maz pazīstams,» skaidro IDC.

Komentāri

Pievienot komentāru