Tehnoloģijas

Samsung peļņa neattaisno cerības

Gunta Kursiša, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Pasaulē lielākais mobilo telefonu un televizoru ražotājs Samsung Electronics paziņojis, ka otrajā gada ceturksnī tā peļņa prognozēta aptuveni 8,3 miljardu ASV dolāru (9,5 triljoni Dienvidkorejas vonu) apmērā, kas ir mazāk nekā iepriekš prognozēja tirgus eksperti – 10,1 triljons Dienvidkorejas vonu, vēsta BBC.

Pēc paziņojuma par Samsung prognozēto peļņu laika posmā no aprīļa līdz jūnijam, Samsung akcijas cena sarukusi par 3,8%. Kopumā kopš šā gada jūnija sākuma kompānijas akcijas cena kritusies par 15%, kam par iemeslu bija fakts, ka starptautiskās reitingu aģentūras samazinājušas uzņēmuma obligāciju kredītreitingu līmeni.

Samsung nesenās izaugsmes pamatā ir uzņēmuma viedtālruņu sektora veiksme. Db.lv jau rakstīja, ka gandrīz puse visu viedtālruņu, kas pēdējā laikā pārdoti Eiropas tirgū, bijuši Dienvidkorejas kompānijas Samsung ražoti. Ieskrieties Eiropā uzsākusi Microsoft, kuras tirgus segments gada laikā palielinājies gandrīz uz pusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics gada otro ceturksni noslēgusi ar rekordaugstu peļņu, kuras kāpumu veicinājusi sekmīga viedtālruņu tirdzniecība.

Laika posmā no šā gada aprīļa līdz jūnijam kompānija Samsung strādājusi ar 7,8 triljonu vonu (septiņu miljardu ASV dolāru) lielu tīro peļņu, kas salīdzinājumā ar attiecīgu periodu pirms gada bijis pieaugums 50% apmērā. Tomēr rekordaugstā Samsung peļņa sarūgtinājusi analītiķus, kas Samsung peļņu bija prognozējuši astoņu triljonu vonu apmērā, tādējādi nedaudz samazinājusies kompānijas akciju vērtība.

Peļņas kāpumu Samsung skaidro ar veiksmīgu viedtālruņu tirdzniecību, vienlaikus brīdinot, ka izaugsmes tempi šajā sektorā varētu kļūt lēnāki, vēsta BBC. «Sākoties IT jomas tradicionāli spēcīgai sezonai, mēs paredzam, ka ienākumi turpinās palielināties. Tomēr mēs nevaram nepievērst uzmanību ekonomiskās atveseļošanās lēnajiem tempiem Eiropā un pieaugošiem konkurences izaicinājumiem viedtālruņu un citu produktu jomās,» atzinis Samsung investoru attiecību vadītājs Robers Ji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Brazīlija plāno no Samsung piedzīt 108 miljonus par sliktiem darba apstākļiem

Jānis Rancāns, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brazīlija plāno piespriest Dienvidkorejas tehnoloģiju milzim Samsung 108 miljonu ASV dolāru lielu sodu saistībā ar «nopietniem» darba likumdošanas pārkāpumiem kompānijas ražotnē Manaus pilsētā.

Samsung ražotnē bijušas 15 stundas ilgas darba dienas, no kurām lielāko daļu darbinieki pavadījuši kājās, pārāk īsi pārtraukumi un nereti strādniekiem neesot bijis brīvdienu, atklājusi Brazīlijas Darba ministrija.

Savukārt 2012. gadā vairāk nekā divi tūkstoši darbinieku darbā guvuši dažādas veselības problēmas. Minētajā Samsung ražotnē, kas ir viena no kompānijas lielākajām, strādā aptuveni seši tūkstoši cilvēku un ar tur tapušo produkciju tiek apgādātas Latīņamerikas valstis.

Kompānija Samsung norādījusi, ka pilnībā sadarbosies ar Brazīlijas varasiestādēm. «Tiklīdz mēs iepazīsimies ar sūdzībām, mēs uzsāksim visaptverošas pārbaudes un pilnībā sadarbosimies ar Brazīlijas varasiestādēm,» Samsung paziņojumu citē laikraksts The Guardian. Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants norādījis arī, ka darba apstākļiem pievērš lielu uzmanību, lai tie atbilstu augstākajiem veselības, drošības un labklājības standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tehnoloģiju uzņēmuma Samsung akcijas cena Seulas biržā saruka par aptuveni 8% pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka aptur Galaxy Note 7 apmaiņu, raksta Bloomberg.

Tādējādi uzņēmuma vērtība samazinājās par vairākiem miljardiem dolāru un piedzīvoja straujāko kritumu kopš 2008.gada.

Jāatzīmē, ka jau septembrī Samsung vērtība saruka par 13,5 miljardiem dolāru.

Kompānijas akcijas cenas kritums uz leju velk arī citus tehnoloģiju sektora uzņēmumus. Tā, otrdien MSCI Asia Pacifix Index tehnoloģiju sektora akcijas piedzīvoja straujāko kritumu, salīdzinot ar citiem sektoriem.

Taivanas biržā par 6,3% saruka Samsung piegādātāja Radiant Opto-Electronics Corp akcijas cena, bet HannsTouch Solution akcijas cena samazinājās par 9,8%.

Db.lv jau rakstīja, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung Electronic Co atsauks savu jauno Samsung Galaxy Note 7 viedtālruni, raksta MarketWatch.

Uzņēmums ierīces atsauks nedēļas laikā, reaģējot uz ziņām, ka daži viedtālruņi lādējot uzsprāguši.

Tālrunis tirgū debitēja augustā, taču Samsung paziņojis, ka tas apturēs piegādes, jo jaunās ierīces patlaban iziet papildus kvalitātes testus.

Samsung Electronics, atsaucoties uz saņemtajām ziņām par Galaxy Note7, veikusi pārbaudi un atklājusi baterijas šūnas problēmu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz 1.septembrim pasaulē ir bijuši 35 baterijas bojājumu gadījumi, par kuriem uzņēmums saņēmis informāciju. Kopā ar piegādātājiem uzņēmums veic pārbaudi, lai identificētu tirgū pieejamās iespējami bojātās baterijas. Līdz ar to Samsung uz laiku atlicis Galaxy Note7 pārdošanu. Baltijā par šādiem gadījumiem nav ziņots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Eiropā līdz šim nav reģistrēti starpgadījumi ar Note7 ierīcēm, Samsung aicina visus Galaxy Note7 lietotājus Baltijas valstīs ierīces izslēgt un tiklīdz iespējams nodot atpakaļ iegādes vietā, kamēr tiek gaidīti jaunie Note7 pašreizējo nomaiņai.

Samsung ir veicis plašus piesardzības pasākumus, tai skaitā apturot Galaxy Note7 pārdošanu. Tāpat izveidota īpaša Note7 nomaiņas programma http://www.samsung.com/lv/note7exchange/ ar mērķi apmainīt visas pie patērētājiem esošās ierīces caur partneru veikaliem un Samsung servisa centriem.

«Iesakām klientiem neuzņemties nevajadzīgu risku. Lūdzam lietotājus izslēgt savas Galaxy Note7 ierīces un apmainīt tās, cik drīz vien iespējams,» aicina Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. «Mēs operatīvi veicam rezerves ierīču piegādi, lai ar nomaiņas programmu tās sasniegtu klientus iespējami ērtākajā veidā,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņi nodrošina Samsung 26% peļņas kāpumu

Gunta Kursiša, 25.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics peļņa finanšu gada trešajā ceturksnī pieaugusi līdz 7,6 miljardiem ASV dolāru, kas ir par 26% vairāk nekā tādā pašā laika posmā 2012. gadā. To uzņēmumam nodrošināja spēcīgie viedtālruņu pārdošanas rezultāti, kā arī atmiņas mikroshēmu biznesa atkopšanās, raksta BBC.

Samsung paredz, ka viedtālruņu pārdošanas apjomi pieaugs arī turpmākajos mēnešos. Kompānijai ir labi rezultāti gan dārgāko viedtālruņu pārdošanā, gan lētāko telefonu pārdošanā, tikmēr Samsung sāncensis Apple ražo telefonus, kas tiek pārdoti par augstāku cenu.

Tikmēr analītiķi bažījas par to, vai Samsung vēl ir iespējama lielāka izaugsme. «Līdzīgi kā Nokia, arī Samsung varētu sasniegt tirgus daļas limitu. Tāpat arī konkurents Apple cīnās par savu tirgus daļu,» pauda LS Asset management pārstāvis Kims Sangs-sū (Kim Sung-soo). Ja Samsung vēlas saglabāt savu izaugsmi, tad kompānijai ir jānāk klajā ar inovatīviem produktiem, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Konkurējot ar Apple, Samsung reklāmas tēriņi pieauguši lavīnveidīgi

Jānis Rancāns, 14.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung aizvadītajā gadā reklāmai ASV tirgū tērējusi 401 miljonu dolāru, tādējādi pārspējot Apple, kas pērn tādiem pašiem nolūkiem iztērējusi 333 miljonus dolāru.

Gadu iepriekš dienvidkorejiešu kompānija reklāmās tērēja tikai 78 miljonus ASV dolāru. Eksperti ievērojamo lēcienu gada laikā skaidro ar Samsung cīņu pret Apple, lai iegūtu dominējošas pozīcijas viedtālruņu tirgū. Gadu iepriekš reklāmas tēriņu ziņā dominēja Apple. Samsung aizvadītajā gadā situāciju nolēma mainīt un uzsāka agresīvas kampaņas televīzijā, vides reklāmas jomā, internetā un drukātajos medijos.

Kompānijas apņēmība saglabājusies arī šajā gadā, vēsta Wall Street Journal. Par to liecina ASV Superkausa laikā pārraidītās reklāmas, kā arī Barselonas Pasaules Mobilais kongress, kur Samsung bija izveidojis iespaidīgu izmēru stendu. Samsung nesamierinās tikai ar tiešu reklamēšanos, bet arī veic pamatīgas investīcijas savos stratēģiskajos partneros – apmāca to darbiniekus, palīdz iekārtot veikalus u. c., norāda Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung peļņu turpina vairot viedtālruņi

Jānis Rancāns, 28.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada ceturto ceturksni Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics noslēgusi ar ieņēmumiem 52,45 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir par 7% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Savukārt Samsung konsolidētā pamatražošanas peļņa sasniegusi 8,27 miljardus ASV dolārus, kas ir par 10% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Kompānijas konsolidētā tīrā peļņa gada pēdējā ceturksnī sasniegusi 7,04 miljardus ASV dolāru. Aizvadītā gada kopējie Samsung Electronics ieņēmumi sasniedz 188,23 miljardus ASV dolāru, no kuriem pamatražošanas peļņa ir 27,19 miljardi ASV dolāru.

Finanšu rādītāju kāpumā galveno lomu spēlējusi Mobilās komunikācijas biznesa nodaļa, norāda Dienvidkorejas kompānija. Tās ieņēmumi aizvadītā gada pēdējā ceturksnī bija 25,49 miljardi ASV dolāru, kas ir par 4% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Šo kāpumu galvenokārt nodrošinājuši stabilie Samsung Galaxy S III un Galaxy Note II viedtālruņu pārdošanas rādītāji, skaidro Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants Samsung uz visiem laikiem pārtraucis Galaxy Note 7 viedtālruņu ražošanu, ziņo BBC.

Tālruņu īpašnieki varēs atdot nopirktos tālruņus ražotājam, lai atgūtu naudu, vai apmainīt tos pret citiem Samsung modeļiem.

Samsung Electronics nedienas ar Galaxy Note 7 modeli kompānijai varētu izmaksāt pat 17 miljardus ASV dolāru, iepriekš ziņoja Reuters.

Samsung drošības apsvērumu dēļ apturēja Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kā arī ražošanu, tādējādi premium segmenta modelim, uz kuru tika liktas lielas cerības, pienāca nenovēršams gals.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pērn pirmo reizi vēsturē apsteidzis Dienvidkorejas elektronikas kompāniju "Samsung Electronics Co." un kļuvis par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

"Apple" pagājušajā gadā piegādājis 234,6 miljonus viedtelefonu, salīdzinot ar "Samsung" piegādātajiem 226,6 miljoniem viedtālruņu.

Tādējādi "Apple" viedtelefonu tirgus daļa veidojusi 20,1%, bet "Samsung" - 19.4%.

IDC norāda, ka "Samsung" šī saraksta augšgalā pēdējoreiz nebija pirms 13 gadiem - 2010.gadā, kad "Apple" pat neatradās starp pieciem lielākajiem viedtelefonu ražotājiem pasaulē. Tolaik pirmo vietu ieņēma "Nokia", "Samsung" atradās otrajā vietā, bet "LG Electronics" trešajā.

Lai gan IDC vēstī, ka tās apkopotie dati par pagājušo gadu ir sākotnēji un varētu tikt koriģēti, tirgus izpētes uzņēmums "Canalys" arī atzinis "Apple" par pasaulē lielāko viedtelefonu ražotāju priekšā "Samsung".

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung drošības apsvērumu dēļ aptur Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu

LETA--AFP, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Šis ir pirmais oficiālais atzinums, ka joprojām pastāv bažas par uzņēmuma ražoto telefonu drošību

Patērētāju drošības dēļ Samsung «lūgs visiem piegādātājiem un vairumtirdzniecības partneriem visā pasaulē pārtraukt Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kamēr notiek izmeklēšana», paziņoja kompānija.

Pirmdien aģentūra Yonhap vēstīja, ka Samsung pārtrauc Galaxy Note 7 ražošanu.

Galaxy Note 7 sagādājis nedienas Samsung un izraisījis uzņēmuma akcijas cenas krišanos, jo vairāki šī modeļa telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pirmās atsauksmes par jauno Samsung Galaxy S5 samērā vēsas

Nozare.lv, 25.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen prezentēto Korejas elektronikas giganta Samsung viedtālruni flagmani Galaxy S5 vairāki ārzemju eksperti vērtē diezgan rezervēti.

Vakar mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress 2014 (MWC 2014) Samsung Electronics nāca klajā ar jaunāko Galaxy sērijas viedtālruni S5. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli Galaxy S5 ieguvis jaudīgākus procesorus, dažādus sensorus, lielāku 1920x1080 pikseļu izšķirtspējas ekrānu un IP67 sertifikāciju, kas nozīmē to, ka telefons būs izturīgāks pret mitrumu un putekļiem.

Par spīti dažādiem jauninājumiem, eksperti uzskata, ka telefons drīzāk ir neliels uzlabojums salīdzinājumā ar S4. Pēc formas Galaxy S5 īpaši neatšķiras no vairuma moderno viedtālruņu, un izmēra ziņā tas atkal ir kļuvis nedaudz lielāks. Atšķirībā no uzņēmuma Apple ražotā viedtālruņa iPhone 5S vairums Android platformas flagmaņu ir samērā neērti darbam ar vienu roku, jo korpuss ir pārāk plats, lai ar rokas īkšķi aizsniegtu tā kreiso malu un augšējos stūrus. Spriežot pēc ražotāja norādītajiem telefona izmēriem, līdzīga problēma varētu būt arī Galaxy S5.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pārdošanas apjomi audzē Samsung peļņu

Dienas Bizness, 05.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Palielinot zemāka cenu līmeņa viedtālruņu pārdošanas apjomus attīstības valstīs, Samsung Electronics izdevies audzēt peļņu šā gada pirmajā ceturksnī, neskatoties uz to, ka attīstītajos tirgos joprojām vērojama spraiga cenu konkurence un pārdošanas apjomu pieauguma mazināšanās. Kompānija apgalvo, ka peļņa būs lielāka, nekā sākotnēji plānots.

Samsung prognozē, ka kompānijas operacionālā peļņa šogad pirmajā ceturksnī būs 7,7 miljardi ASV dolāru, kas ir par 53% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Samsung pārdošanas apjomi šajā laikā auguši par aptuveni 15%.

Oficiāls Samsung finanšu aprēķins par gada pirmajiem trim mēnešiem gaidāms vēlāk šomēnes.

Jau ziņots, ka jaunākais produkts, pie kura strādā Dienvidkorejas kompānija, ir rokas pulkstenim līdzīga ierīce, kas pildītu viedtālruņa funkcijas. Tādējādi Samsung signalizē par vēlmi konkurēt ar Apple arī šajā jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā veidos Samsung pētniecības un attīstības centru

Zane Atlāce - Bistere, 14.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un uzņēmuma Samsung vadības tikšanās laikā Seulā puses vienojās par Samsung pētniecības un attīstības centra pakāpenisku izveidošanu Rīgā, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents, tikšanās laikā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Samsung darbību Latvijā, attīstot Latvijas jauniešu digitālās prasmes.

«Latvijas valdība, IKT nozare un zinātnieki ir vienojušies un kopīgi strādā, lai panāktu izrāvienu Latvijas ekonomikā, digitalizācijas ceļā nodrošinot plašu valsts rīcībā esošo datu pieejamību un sekmējot to izmantošanu komerciālos nolūkos. Panāktā vienošanās ar Samsung par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā gan veicinās Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību IKT jomā, gan arī sniegs atbalstu Latvijas virzībai uz šo izvirzīto mērķi,» atzina Raimonds Vējonis.

Tikšanās piedalījās Samsung Globālo attiecību prezidents Kims Vonkjons un vecākais viceprezidents Kims Vodžuns, kā arī Samsung Electronics pārstāvniecības Baltijas valstīs prezidents Bjunhi Čoiss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums "Samsung Electronics" aptur savas produkcijas piegādes Krievijai tās uzbrukuma Ukrainai dēļ.

"Samsung" paziņoja izdevumam "Bloomberg", ka aktīvi seko līdz sarežģītajai situācijai, kas saistīta ar Krievijas karu pret Ukrainu.

"Samsung" aptur jebkādu eksportu uz Krieviju, sākot ar mikroshēmām un beidzot ar viedtālruņiem un sadzīves elektroniku, pavēstīja informēts ziņu avots.

"Mūsu domas ir ar visiem, kas cietuši, un mūsu prioritāre ir garantēt visu mūsu darbinieku un viņu ģimeņu drošību," teikts "Samsung" paziņojumā.

Uzņēmums ziedos 6 miljonus ASV dolāru, tai skaitā 1 miljonu dolāru par patēriņa elektroniku, humāniem pasākumiem reģionā, sevišķi palīdzot bēgļiem.

"Bloomberg" atzīmēja, ka "Samsung" ir vadošais viedtālruņu pārdevējs Krievijā ar tirgus daļu, kas nedaudz pārsniedz 30%. Viedtālruņu pārdošana Krievijā sastāda apmēram 4% no "Samsung" pasaules ienākumiem šajā segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tiesa attaisno LG Electronics amatpersonu lietā par Samsung veļas mašīnu sabojāšanu

LETA--AFP, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tiesa piektdien attaisnojusi elektronikas uzņēmuma LG Electronics amatpersonu, kuram bija izvirzītas apsūdzības par konkurenta Samsung veļas mašīnu sabojāšanu tehnoloģiju izstādē.

Seulas Centrālā apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību pret LG Electronics mājas elektropreču nodaļas prezidentu Čo Sončinu, šādu lēmumu skaidrojot ar pierādījumu trūkumu.

Dienvidkorejiešu kompānijas LG Electronics un Samsung daudzus gadus ir sīvas konkurentes, un veļas mašīnu skandāls saspīlējis to attiecības.

Drošības kameru fiksētā videomateriālā pērn septembrī notikušajā izstādē Vācijā redzams, kā vairāki vīrieši, kuri vēlāk tika identificēti kā LG Electronics vadības pārstāvji, sabojā durvju eņģes izstādītajām konkurējošā uzņēmuma veļas mašīnām.

Samsung iesūdzēja LG Electronics par īpašuma bojāšanu un uzņēmējdarbības traucēšanu, kā arī apmelošanu, jo LG esot sacījis, ka veļas mašīnas ir ar defektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savāds strīds izcēlies starp Dienvidkorejas gigantiem Samsung un LG - Samsung apsūdz konkurentu preču bojāšanā, ziņo BBC.

Samsung apgalvo, ka LG Electronics darbinieki redzēti, apzināti iznīcinot veļasmašīnas veikalos Vācijā. Saskaņā ar Samsung norādīto vandālisms noticis šā mēneša sākumā pirms elektronikas izstādes Berlīnē.

LG piekrīt, ka divas veļasmašīnas tika sabojātas, bet uzsver, ka tas noticis nejauši. LG informē, ka tā piedāvājusi samaksāt par četrām veļasmašīnām, kas atradušās vienā veikalā, lai gan sabojātas esot tikai divas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» un Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» ir izbeiguši savu strīdu par patentiem, kas bija ildzis vairāk nekā septiņus gadus, liecina trešdien ASV tiesā iesniegts dokuments.

Tiesa paziņoja, ka abas puses to ir informējušas par lietas nokārtošanu, un piebilda, ka «visas atlikušās prasības un pretprasības šajā lietā līdz ar šo tiek izbeigtas».

Strīda izbeigšanas nosacījumi netika izpausti. Strīdus ārpus ASV abi tehnoloģiju milži bija izbeiguši jau agrāk.

Strīds sākās 2011.gadā, kad «Apple» apsūdzēja «Samsung» par viedtālruņu «iPhone» un planšetdatoru «iPad» dizaina un tehnoloģijas kopēšanu. Ierosinātā prāva uzsāka patentu karu, kas izvērtās apmēram 50 lietās vairākās valstīs.

«Apple» guva priekšroku pirmajos tiesu spriedumos, sākot ar 2012.gada spriedumu, kurā zvērināto tiesa nolēma, ka «Samsung» jāsamaksā «Apple» vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas firma Samsung Electronics ceturtdien paziņoja, ka tās peļņa 3.ceturksnī sarukusi par 30% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un tas noticis viedtālruņu Galaxy Note 7 atsaukšanas krīzes dēļ, kas iedragājusi pasaulē lielākās viedtālruņu ražotājas reputāciju.

Par 3.ceturkšņa peļņu tika paziņots dažas stundas pirms ikgadējās akcionāru sapulces sākuma.

Samsung paziņoja, ka tās operatīvā peļņa no jūlija līdz septembrim bija 5,2 triljoni vonu (4,2 miljardi eiro) salīdzinājumā ar 7,3 triljoniem vonu (5,9 miljardiem eiro) pirms gada. Šis peļņas kritums atbilda pārskatītajam peļņas novērtējumam, kuru Samsung publicēja pirms divām nedēļām.

Samsung, kas 19.augustā sāka pārdot Galaxy Note 7, jau ir atsaukusi visus šos viedtālruņus pēc ziņām par to akumulatoru eksplozijas un aizdegšanās gadījumiem, kuru dēļ daudzi cilvēki guvuši ievainojumus. Kompānija 11.oktobrī paziņoja, ka ir pārtraukusi šo viedtālruņu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics personāla vadītāju Gvido Liepiņu šajā profesijā saista iespēja palauzīt galvu, meklējot labāko risinājumu

«Manī laikam ir liela cilvēkmīlestība. Man ļoti patīk komunikācija un dažādība, kas ir personālvadībā – katra diena nes kaut ko jaunu. Manuprāt, personālvadītājs par uzņēmumu un darbiniekiem zina visvairāk, dažreiz pat prezidents nezina tik daudz kā personāla cilvēki, jo pie mums informācijas plūsma nāk no visām pusēm. Tas darbam iedod uzreiz citu garšu,» viņš saka. G. Liepiņam patīk, ka šajā darbā nepieciešams sevi katru dienu izaicināt, tiekties uz ko jaunu. Sākot strādāt Samsung un ieraugot kompānijas moto Sasniedz neiespējamo (Do What You Can’t), viņš saprata, ka tas saskan ar viņa pārliecību un vēlmi darīt ko tādu, kas sākumā var šķist neiespējami. «Pirmajā brīdī nošausminos, tad racionāli uzlieku to visu uz papīra un saprotu, kā to izdarīt. Mani šajā profesijā piesaista tas, ka katru reizi ir jāpalauza galva, lai izdomātu, kā atrisināt konkrēto situāciju. Visu var atrisināt, tikai jāspēj izurbties līdz saknītēm. Līdzīgi kā saka, ka visu var apēst ar kečupu, tāpat dzīvē un darbā visu var atrisināt, atrodot pareizo kečupa pudelīti. Visu var atrisināt, jāatrod tikai pareizais leņķis,» ir pārliecināts G. Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Prezentē pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā

Lelde Petrāne, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics šodien prezentējis Galaxy Tab Active – pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā. Jaunajai ierīcei ir ūdens, putekļu un triecienizturīgs korpuss, un tā piemērota speciālistiem, kas strādā aktīvā un tehniskā darba vidē, informē ražotājs.

Lai radītu jauno planšetdatoru, Samsung sadarbībā ar Fortune 500 saraksta uzņēmumiem izveidoja vairākas darba grupas. Izpētē piedalījās mazumtirdzniecības, loģistikas, transportēšanas nozares uzņēmumi. Apvienojot šī pētījuma rezultātus ar Samsung veikto tirgus izpēti, radīts Galaxy Tab Active.

Planšetdatora korpuss ar aizsargapvalku spēj izturēt kritienu no 1,2 metru augstuma. 3,1 megapikseļa kamera ar autofokusu varēs nolasīt svītru kodus. C-Pen irbulis, kas ievietots Galaxy Tab Active aizsargapvalka augšpusē, būs viegli lietojams arī darbiniekiem, kas savā darba vietā lieto cimdus. Speciālistiem, kas praktiski visu savu darba laiku pavada ārpus biroja, tiek nodrošināta nepārtraukta ierīces darbība līdz 10 stundām. Ja baterija tomēr iztukšota, to var nomainīt pret uzlādētu bateriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārkārtējās situācijas laikā Baltijas valstīs pieprasījuma pieaugums planšetdatoriem sasniedza pat 300% izaugsmi, liecina "Samsung Electronics Baltics" apkopotie dati.

"Planšetdatori pāris gadus ir stabils, viegli stagnējošs tirgus ar samērā prognozējamu pieprasījumu, tomēr ārkārtējās situācijas izraisītās pārmaiņas gan uzņēmumos, gan mājsaimniecībās ieviesa nozīmīgas korekcijas šajā produktu kategorijā. Iedzīvotājiem bija nepieciešamas ierīces, kas ļauj ērti strādāt un mācīties no mājām, un pieauga pieprasījums arī no valsts institūciju un uzņēmumu puses," skaidro Māris Ķikāns, "Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs.

Martā "Samsung Electronics Baltics" pārstrukturēja savus plānus un mainīja biznesa fokusu uz e-komerciju – ērtāku iepirkšanos tiešsaistē, bezkontakta piegādi un telefoniskām speciālistu konsultācijām. Rezultātā aprīļa vidū tiešsaistē tika pārdots pat četras reizes vairāk "Samsung" mobilo ierīču, nekā vidēji pirms tam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Samsung pārdod akcijas četros tehnoloģiju uzņēmumos

LETA, 19.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics svētdien paziņoja, ka tas pārdevis sev piederošās akcijas četrās tehnoloģiju kompānijās, lai atbrīvotu finanšu līdzekļus un koncentrētos uz galveno biznesu.

Samsung akcijas pārdevis ASV mikroshēmu ražotājā Rambus, Japānas elektronikas kompānijā Sharp Corp., Nīderlandes pusvadītāju iekārtu ražošanas uzņēmumā ASLM un ASV cieto disku ražotājā Seagate.

Samsung gadiem ilgi iegādājies akcijas citās tehnoloģiju kompānijās pusvadītāju vai ekrānu paneļu ražošanas nozarēs.

Ziņas par šo akciju pārdošanu izskan laikā, kad kompāniju aptvēris vērienīgs viedtālruņu "Galaxy Note 7" atsaukšanas skandāls saistībā ar akumulatoru uzsprāgšanas riskiem.

Samsung pārdevusi daļu no sev piederošajiem 3% ASML akciju un visas sev piederošās akcijas pārējos trīs uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru