Jaunākais izdevums

Samsung Electronics prezentējis jaunāko Samsung Galaxy produktu līnijas papildinājumu – Galaxy Alpha.

Galaxy Alpha ir metāla korpuss ar noapaļotiem stūriem. Ar mazāk nekā 7 milimetrus biezu korpusu Galaxy Alpha ir viena no plānākajām Galaxy sērijas ierīcēm.

Šim viedtālrunim ir 4,7 collu HD Super AMOLED ekrāns, kā arī kamera ar reālā laika HDR attēlu uzņemšanas režīmu. Galaxy Alpha piedāvā arī tādas funkcijas kā, piemēram, Ultra-Power Saving Mode enerģijas taupīšanas režīmu, S Health aplikāciju, pirkstu nospiedumu lasītāju, Private Mode režīmu, kā arī savienojamību ar jaunākajiem Samsung Gear Fit un Gear 2 viedpulksteņiem.

Tirdzniecībā Galaxy Alpha nonāks šā gada septembra vidū, tā mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 600 eiro. Sākotnēji tālrunis tirdzniecībā būs pieejams ogļu melnā, baltā, zeltainā un arī zilā krāsu tonī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tehnoloģiju uzņēmuma Samsung akcijas cena Seulas biržā saruka par aptuveni 8% pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka aptur Galaxy Note 7 apmaiņu, raksta Bloomberg.

Tādējādi uzņēmuma vērtība samazinājās par vairākiem miljardiem dolāru un piedzīvoja straujāko kritumu kopš 2008.gada.

Jāatzīmē, ka jau septembrī Samsung vērtība saruka par 13,5 miljardiem dolāru.

Kompānijas akcijas cenas kritums uz leju velk arī citus tehnoloģiju sektora uzņēmumus. Tā, otrdien MSCI Asia Pacifix Index tehnoloģiju sektora akcijas piedzīvoja straujāko kritumu, salīdzinot ar citiem sektoriem.

Taivanas biržā par 6,3% saruka Samsung piegādātāja Radiant Opto-Electronics Corp akcijas cena, bet HannsTouch Solution akcijas cena samazinājās par 9,8%.

Db.lv jau rakstīja, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung drošības apsvērumu dēļ aptur Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu

LETA--AFP, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Šis ir pirmais oficiālais atzinums, ka joprojām pastāv bažas par uzņēmuma ražoto telefonu drošību

Patērētāju drošības dēļ Samsung «lūgs visiem piegādātājiem un vairumtirdzniecības partneriem visā pasaulē pārtraukt Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kamēr notiek izmeklēšana», paziņoja kompānija.

Pirmdien aģentūra Yonhap vēstīja, ka Samsung pārtrauc Galaxy Note 7 ražošanu.

Galaxy Note 7 sagādājis nedienas Samsung un izraisījis uzņēmuma akcijas cenas krišanos, jo vairāki šī modeļa telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung Electronic Co atsauks savu jauno Samsung Galaxy Note 7 viedtālruni, raksta MarketWatch.

Uzņēmums ierīces atsauks nedēļas laikā, reaģējot uz ziņām, ka daži viedtālruņi lādējot uzsprāguši.

Tālrunis tirgū debitēja augustā, taču Samsung paziņojis, ka tas apturēs piegādes, jo jaunās ierīces patlaban iziet papildus kvalitātes testus.

Samsung Electronics, atsaucoties uz saņemtajām ziņām par Galaxy Note7, veikusi pārbaudi un atklājusi baterijas šūnas problēmu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz 1.septembrim pasaulē ir bijuši 35 baterijas bojājumu gadījumi, par kuriem uzņēmums saņēmis informāciju. Kopā ar piegādātājiem uzņēmums veic pārbaudi, lai identificētu tirgū pieejamās iespējami bojātās baterijas. Līdz ar to Samsung uz laiku atlicis Galaxy Note7 pārdošanu. Baltijā par šādiem gadījumiem nav ziņots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Eiropā līdz šim nav reģistrēti starpgadījumi ar Note7 ierīcēm, Samsung aicina visus Galaxy Note7 lietotājus Baltijas valstīs ierīces izslēgt un tiklīdz iespējams nodot atpakaļ iegādes vietā, kamēr tiek gaidīti jaunie Note7 pašreizējo nomaiņai.

Samsung ir veicis plašus piesardzības pasākumus, tai skaitā apturot Galaxy Note7 pārdošanu. Tāpat izveidota īpaša Note7 nomaiņas programma http://www.samsung.com/lv/note7exchange/ ar mērķi apmainīt visas pie patērētājiem esošās ierīces caur partneru veikaliem un Samsung servisa centriem.

«Iesakām klientiem neuzņemties nevajadzīgu risku. Lūdzam lietotājus izslēgt savas Galaxy Note7 ierīces un apmainīt tās, cik drīz vien iespējams,» aicina Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. «Mēs operatīvi veicam rezerves ierīču piegādi, lai ar nomaiņas programmu tās sasniegtu klientus iespējami ērtākajā veidā,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pirmās atsauksmes par jauno Samsung Galaxy S5 samērā vēsas

Nozare.lv, 25.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen prezentēto Korejas elektronikas giganta Samsung viedtālruni flagmani Galaxy S5 vairāki ārzemju eksperti vērtē diezgan rezervēti.

Vakar mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress 2014 (MWC 2014) Samsung Electronics nāca klajā ar jaunāko Galaxy sērijas viedtālruni S5. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli Galaxy S5 ieguvis jaudīgākus procesorus, dažādus sensorus, lielāku 1920x1080 pikseļu izšķirtspējas ekrānu un IP67 sertifikāciju, kas nozīmē to, ka telefons būs izturīgāks pret mitrumu un putekļiem.

Par spīti dažādiem jauninājumiem, eksperti uzskata, ka telefons drīzāk ir neliels uzlabojums salīdzinājumā ar S4. Pēc formas Galaxy S5 īpaši neatšķiras no vairuma moderno viedtālruņu, un izmēra ziņā tas atkal ir kļuvis nedaudz lielāks. Atšķirībā no uzņēmuma Apple ražotā viedtālruņa iPhone 5S vairums Android platformas flagmaņu ir samērā neērti darbam ar vienu roku, jo korpuss ir pārāk plats, lai ar rokas īkšķi aizsniegtu tā kreiso malu un augšējos stūrus. Spriežot pēc ražotāja norādītajiem telefona izmēriem, līdzīga problēma varētu būt arī Galaxy S5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants Samsung uz visiem laikiem pārtraucis Galaxy Note 7 viedtālruņu ražošanu, ziņo BBC.

Tālruņu īpašnieki varēs atdot nopirktos tālruņus ražotājam, lai atgūtu naudu, vai apmainīt tos pret citiem Samsung modeļiem.

Samsung Electronics nedienas ar Galaxy Note 7 modeli kompānijai varētu izmaksāt pat 17 miljardus ASV dolāru, iepriekš ziņoja Reuters.

Samsung drošības apsvērumu dēļ apturēja Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kā arī ražošanu, tādējādi premium segmenta modelim, uz kuru tika liktas lielas cerības, pienāca nenovēršams gals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Prezentē pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā

Lelde Petrāne, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics šodien prezentējis Galaxy Tab Active – pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā. Jaunajai ierīcei ir ūdens, putekļu un triecienizturīgs korpuss, un tā piemērota speciālistiem, kas strādā aktīvā un tehniskā darba vidē, informē ražotājs.

Lai radītu jauno planšetdatoru, Samsung sadarbībā ar Fortune 500 saraksta uzņēmumiem izveidoja vairākas darba grupas. Izpētē piedalījās mazumtirdzniecības, loģistikas, transportēšanas nozares uzņēmumi. Apvienojot šī pētījuma rezultātus ar Samsung veikto tirgus izpēti, radīts Galaxy Tab Active.

Planšetdatora korpuss ar aizsargapvalku spēj izturēt kritienu no 1,2 metru augstuma. 3,1 megapikseļa kamera ar autofokusu varēs nolasīt svītru kodus. C-Pen irbulis, kas ievietots Galaxy Tab Active aizsargapvalka augšpusē, būs viegli lietojams arī darbiniekiem, kas savā darba vietā lieto cimdus. Speciālistiem, kas praktiski visu savu darba laiku pavada ārpus biroja, tiek nodrošināta nepārtraukta ierīces darbība līdz 10 stundām. Ja baterija tomēr iztukšota, to var nomainīt pret uzlādētu bateriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunotais Samsung Galaxy A7 vilina ar trīs aizmugures kamerām, tomēr cenas noturēšana zem trīs simtu eiro robežas prasījusi upurus

Līdz ar Samsung šā gada flagmaņiem Galaxy S10 un S10+ uz skatuves februāra beigās uznāca to «vieglā» versija S10e, apliecinot, ka korejieši joprojām nopietni attiecas arī pret tiem klientiem, kuri nevēlas vai nevar par tālruni maksāt tūkstoš eiro. Dažus mēnešus pirms tam taupīgo lietotāju vērtēšanai tika nodots vēl pieejamākais Galaxy A7 2018. Abiem ir šis tas kopīgs, un tiem jāpārbauda, cik daudz trūkumu patērētāji ir gatavi pieciest, lai nebūtu jāpērk dārgie flagmaņi.

Dizains

Galaxy A sērija 2014. gadā ienesa prestižāku metāla korpusu budžeta un vidējā klasē, kur tolaik dominēja bēdīga paskata plastmasa. Kopš tā laika daudz mainījies, tomēr Samsung joprojām tur godā ierīču ārējo izskatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Jaunais Samsung vidusslāņa viedtelefons Galaxy A5

Jānis Vēvers, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Samsung vidusslāņa viedtelefons Galaxy A5 pārņēmis vairākas izdaudzinātās S sērijas iezīmes, kļūstot līdzīgāks flagmanim

Pirms vairāk nekā trīs gadiem Samsung piedāvājumā dominējošo plastmasas korpusa viedtelefonu klāstu «atšķaidījusī» Galaxy Alpha sērija ar pamatīgu metāla rāmi tika uztverta kā patīkama pārmaiņa. Un, lai arī pavisam drīz korejieši metālā sāka ietērpt savu labāko sēriju Galaxy S, par Galaxy A pārdēvētie augšējā vidusslāņa sērijas telefoni veiksmīgi turpina dzīvi, šogad pārdzimstot jau trešajā paaudzē.

Galaxy A sērija pamatoti tiek uzskatīta par pieejamāku versiju tiem lietotājiem, kuriem patīk Samsung telefoni, bet kuri negrib maksāt vairāk nekā pustūkstoti eiro. Korejieši ar gudru ziņu piedāvā trīs dažādu izmēru lētākos telefonus – A3 ar 4,7, A5 ar 5,2 un A7 ar 5,7 collu ekrānu, lai katrs pircējs varētu piemeklēt sev atbilstošāko. Palūkosim, ko varam sagaidīt no vidējā varianta – Galaxy A5 2017. gada modeļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas firma Samsung Electronics ceturtdien paziņoja, ka tās peļņa 3.ceturksnī sarukusi par 30% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un tas noticis viedtālruņu Galaxy Note 7 atsaukšanas krīzes dēļ, kas iedragājusi pasaulē lielākās viedtālruņu ražotājas reputāciju.

Par 3.ceturkšņa peļņu tika paziņots dažas stundas pirms ikgadējās akcionāru sapulces sākuma.

Samsung paziņoja, ka tās operatīvā peļņa no jūlija līdz septembrim bija 5,2 triljoni vonu (4,2 miljardi eiro) salīdzinājumā ar 7,3 triljoniem vonu (5,9 miljardiem eiro) pirms gada. Šis peļņas kritums atbilda pārskatītajam peļņas novērtējumam, kuru Samsung publicēja pirms divām nedēļām.

Samsung, kas 19.augustā sāka pārdot Galaxy Note 7, jau ir atsaukusi visus šos viedtālruņus pēc ziņām par to akumulatoru eksplozijas un aizdegšanās gadījumiem, kuru dēļ daudzi cilvēki guvuši ievainojumus. Kompānija 11.oktobrī paziņoja, ka ir pārtraukusi šo viedtālruņu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" oficiāli atklājis "Galaxy Z Flip" viedtālruni, kas izceļas ar uzņēmuma pirmo salokāmo īpaši plāna stikla 6,7 collu ekrānu.

Latvijā jaunā ierīce būs pieejama februāra beigās.

"Galaxy Z Flip" ir salokāms aptuveni maka izmērā, un to var viegli ielikt kabatā vai somā. Atlocītā veidā tā ekrāna izmērs dubultojas, sasniedzot 6,7 collas.

Jaunajai ierīcei ir "Infinity Flex" displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)), padarot viedtālruni plānāku.

Šis ir pirmais "Samsung" viedtālrunis ar ekrāna attiecību 21,9:9 – tas sniedz iespēju filmas, šovus un citu saturu vērot kino līdzvērtīgā formātā, apgalvo ražotājs.

"Galaxy Z Flip" apslēptais savienojums ir izveidots inženieru rūpīga darba rezultātā. Tas ir papildināts ar Dual CAM mehānismu, lai nodrošinātu, ka katra salocīšanas reize ir viegla un dabīga. "Galaxy Z Flip" var palikt atvērts dažādos leņķos, piemēram, kā portatīvais dators. Turklāt apslēptajam savienojumam ir iestrādāta jauna tehnoloģija, kas ar neilona šķiedrām novērš putekļu un netīrumu iekļūšanu locījuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung atzīst, ka Galaxy Note 7 aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori

LETA--AFP, 23.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics pirmdien paziņoja, ka viedtelefonu Galaxy Note 7 aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori.

Iekšējā un arī neatkarīgā izmeklēšanā «secināts, ka akumulatori ir Note 7 incidentu cēlonis», atzina kompānija.

«Mēs uzņemamies atbildību par mūsu nespēju identificēt un pārbaudīt problēmas, kas radās no akumulatoru konstrukcijas un ražošanas,» norādīts Samsung paziņojumā.

«Mēs esam veikuši vairākas koriģējošas darbības, lai gādātu, ka tas vairs neatkārtojas,» uzsvēra kompānija.

Samsung pērn oktobrī paziņoja, ka pilnībā pārtrauc Galaxy Note 7 ražošanu pēc haotiskas šo ierīču atsaukšanas, kurā tika konstatēts, ka arī apmainītajiem viedtelefoniem pastāv akumulatoru uzsprāgšanas riski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien ASV Luisvilas lidostā Kentuki štatā evakuēta aviokompānijas Southwest Airlines pasažieru lidmašīna, kad dūmot sācis viena pasažiera Samsung viedtālrunis.

Lidmašīna tika evakuēta uz skrejceļa pirms pacelšanās, kad aizdedzies viedtālrunis Galaxy Note 7.

Samsung Electronics septembra sākumā pavēstīja, ka aptur Galaxy Note 7 tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē pēc saņemtām ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem. Desmitiem klientu telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

ASV tika atsaukts apmēram viens miljons Galaxy Note 7 un aptuveni 60% patērētāju līdz pagājušā mēneša beigām bija nomainījuši savus Samsung viedtālruņus pret uzlabotu Galaxy Note 7 modeli.

Pasažieris Braiens Grīns, kura telefons sāka kūpēt lidmašīnā, ABC News pastāstīja, ka problēmas notikušas ar jau nomainīto telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung viedtelefonu pārdošanas apjomi sarūk

Gunta Kursiša, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics paziņojusi par viedtelefonu pārdošanas kritumu 4% apmērā.

Ieņēmumi šajā sektorā 2014. gada pirmajā ceturksnī ir kritušies līdz 32,3 miljardiem ASV dolāru, taču uzņēmums pauž, ka peļņa, ko nesusi mobilo telefonu nodaļa, augusi par 18%, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni (2013. gada oktobris – decembris). Kompānija skaidro, ka to nodrošinājusi kompānijas izdevumu optimizācija.

Samsung nav zaudējis pasaulē lielākā mobilo ražotāja statusu.

Kopumā gada pirmajā ceturksnī Samsung neto peļņa veidoja 7,5 miljardus ASV dolāru iepretim septiņiem miljardiem ASV dolāru, ko Dienvidkorejas tehnoloģiju milzis nopelnīja iepriekšējā ceturksnī.

Pēdējos gados viens no galvenajiem Samsung izaugsmes dzinējspēkiem ir Galaxy viedtelefoni. Galaxy palīdzēja 2012. gadā atņemt pasaules lielākā telefonu ražotāja godu Somijas Nokia, taču konkurence viedtālruņu sektorā pieaug. Sīvās sāncesības dēļ ražotāji ir gatavi samazināt cenas, kas negatīvi atspoguļojas peļņas rādītājos. Tajā pašā laikā pieprasījums pēc viedtelefoniem strauji aug attīstības tirgos – tie arī ir galvenie sektora kopējās izaugsmes nodrošinātāji. Tiesa gan, pēdējā laikā arī pieprasījums šajos tirgos pierimis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy S10+

Jānis Vēvers, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy S sērijas 10. gadadienā izgatavotajā S10+ apvienotas šā brīža iespaidīgākās inovācijas

8. martā pārdošanā nonākušie Samsung Galaxy S viedtelefoni sērijas jubileju svin īpatnējā noskaņojumā, kas spilgti raksturo simboliskās krustceles, kurās nonākusi visa viedierīču industrija. No vienas puses, jaunie flagmaņi ir neapšaubāmi labākais un inovatīvākais korejiešu veikums visu sērijas desmit gadu ilgajā vēsturē. Noslīpēti līdz pēdējam sīkumam un piepildīti ar papildiespējām, par kādām, teiksim, Galaxy S5 prezentēšanas brīdī retais uzdrošinājās sapņot. Taču gan nupat notikušajā Mobilās pasaules kongresā (MWC), gan masu medijos cilvēki ar lielāku interesi lutināja pagaidām vien izredzētajiem aptaustāmo Fold ar atlokāmu ekrānu.

Tas apstiprina jau gadiem ilgos novērojumus, ka lietotāji ir izslāpuši pēc kaut kā radikāli jauna. Kamēr nākotne tikai tuvojas, iepazīsim šā brīža iespaidīgāko viedtelefonu Samsung arsenālā – Galaxy S10+.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics prezentējis Galaxy K zoom - jaunu viedtālruni, kas apvieno uzlabotas digitālās kameras tehnoloģijas ar Samsung Galaxy viedtālruni.

«Sekojot līdzi aktuālajām «selfie» un «wefie» tendencēm, jaunajai ierīcei ir «selfie alarm» funkcija, kas padara pašbilžu uzņemšanu parocīgāku, kā arī objektu izsekošanas jeb «object tracking» funkcija detalizētam un fokusētam kustīga objekta attēlam,» stāsta Samsung Electronics Baltics Digitālās fototehnikas produktu grupas vadītājs Oskars Vanags.

Galaxy K zoom esot tehniski spēcīgas kameras un viedtālruņa apvienojums, kas nodrošina profesionālai fotokamerai līdzvērtīgu iestatījumu kontroli un funkcionalitāti un ir aprīkots ar izbīdāmo objektīvu.

Ierīcē esošajai kamerai ir 20,7 megapikseļu izšķirtspējas sensors. Tā labi strādājot zemas gaismas apstākļos, optiskā attēla stabilizācija (OIS) samazina attēla izplūšanu, esot kustībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy Watch dara visu, ko varētu sagaidīt no viedpulksteņa, un arī ļauj piezvanīt

Augustā prezentējuši viedpulksteņu sērijas Gear turpinājumu, kas gan pārsaukts konservatīviem pircējiem saprotamākā vārdā Galaxy Watch, Samsung saņēma pozitīvas atsauksmes no globālajiem medijiem. To vidū ir pat tik cildinoši apzīmējumi kā šā brīža labākais viedpulkstenis vai labākais no Android viedtelefoniem. Ar ko gan tas izpelnījies šādu novērtējumu?

Jaunajā Galaxy Watch vizuāli Samsung turpinājis attīstīt divus gadus senā priekšgājēja Gear S3 koncepciju, liekot uzsvaru uz klasiska rokaspulksteņa izskatu. Galaxy Watch vēl vairāk pietuvojies prestižu zīmolu pulksteņiem un pieejams divos izmēros – 42 un 46 mm. DB rīcībā bija lielākais, maskulīnākais modelis. Tam ir pamatīgs, 1,3 cm biezs un 63 gramus smags nerūsējoša tērauda korpuss, kas iztur ieniršanu 50 metru dziļi zem ūdens. Uz rokas pulkstenis izskatās paliels, taču zem uzvalka krekla piedurknes «palien» viegli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pērn pirmo reizi vēsturē apsteidzis Dienvidkorejas elektronikas kompāniju "Samsung Electronics Co." un kļuvis par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

"Apple" pagājušajā gadā piegādājis 234,6 miljonus viedtelefonu, salīdzinot ar "Samsung" piegādātajiem 226,6 miljoniem viedtālruņu.

Tādējādi "Apple" viedtelefonu tirgus daļa veidojusi 20,1%, bet "Samsung" - 19.4%.

IDC norāda, ka "Samsung" šī saraksta augšgalā pēdējoreiz nebija pirms 13 gadiem - 2010.gadā, kad "Apple" pat neatradās starp pieciem lielākajiem viedtelefonu ražotājiem pasaulē. Tolaik pirmo vietu ieņēma "Nokia", "Samsung" atradās otrajā vietā, bet "LG Electronics" trešajā.

Lai gan IDC vēstī, ka tās apkopotie dati par pagājušo gadu ir sākotnēji un varētu tikt koriģēti, tirgus izpētes uzņēmums "Canalys" arī atzinis "Apple" par pasaulē lielāko viedtelefonu ražotāju priekšā "Samsung".

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tiesa attaisno LG Electronics amatpersonu lietā par Samsung veļas mašīnu sabojāšanu

LETA--AFP, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tiesa piektdien attaisnojusi elektronikas uzņēmuma LG Electronics amatpersonu, kuram bija izvirzītas apsūdzības par konkurenta Samsung veļas mašīnu sabojāšanu tehnoloģiju izstādē.

Seulas Centrālā apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību pret LG Electronics mājas elektropreču nodaļas prezidentu Čo Sončinu, šādu lēmumu skaidrojot ar pierādījumu trūkumu.

Dienvidkorejiešu kompānijas LG Electronics un Samsung daudzus gadus ir sīvas konkurentes, un veļas mašīnu skandāls saspīlējis to attiecības.

Drošības kameru fiksētā videomateriālā pērn septembrī notikušajā izstādē Vācijā redzams, kā vairāki vīrieši, kuri vēlāk tika identificēti kā LG Electronics vadības pārstāvji, sabojā durvju eņģes izstādītajām konkurējošā uzņēmuma veļas mašīnām.

Samsung iesūdzēja LG Electronics par īpašuma bojāšanu un uzņēmējdarbības traucēšanu, kā arī apmelošanu, jo LG esot sacījis, ka veļas mašīnas ir ar defektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Samsung pārdod akcijas četros tehnoloģiju uzņēmumos

LETA, 19.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics svētdien paziņoja, ka tas pārdevis sev piederošās akcijas četrās tehnoloģiju kompānijās, lai atbrīvotu finanšu līdzekļus un koncentrētos uz galveno biznesu.

Samsung akcijas pārdevis ASV mikroshēmu ražotājā Rambus, Japānas elektronikas kompānijā Sharp Corp., Nīderlandes pusvadītāju iekārtu ražošanas uzņēmumā ASLM un ASV cieto disku ražotājā Seagate.

Samsung gadiem ilgi iegādājies akcijas citās tehnoloģiju kompānijās pusvadītāju vai ekrānu paneļu ražošanas nozarēs.

Ziņas par šo akciju pārdošanu izskan laikā, kad kompāniju aptvēris vērienīgs viedtālruņu "Galaxy Note 7" atsaukšanas skandāls saistībā ar akumulatoru uzsprāgšanas riskiem.

Samsung pārdevusi daļu no sev piederošajiem 3% ASML akciju un visas sev piederošās akcijas pārējos trīs uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejas flagmaņa jaunumam sprāgst baterijas, bet Apple liek vilties konservatīvākiem klientiem

Pēc triju duču jauno viedtālruņu Galaxy Note 7 pārkaršanas un uzsprāgšanas Samsung ir izšķīrusies par ierīces atsaukšanu.

Pēc ASV gaisa satiksmes regulatora izsludinātā noteikuma, ka Note 7 nedrīkst lietot tā jurisdikcijas reisos, kā arī pārvadāt bagāžā, un pēc līdzīga ASV patērētāju drošības uzrauga brīdinājuma, ka šo nesen tirgū palaisto Samsung viedierīču baterijas ir pārkarsušas un aizdegušās jau vairākiem desmitiem klientu, kompānija ir paziņojusi par visu tirgotājiem nosūtīto 2,5 miljonu Note 7 ierīču atsaukšanu un nomaiņu. Šis pasākums korejiešu IT flagmanim varētu izmaksāt apaļu miljardu USD, lēš Financial Times, un tā ir vien daļa no kaitējuma. Arī Korejā kotētās Samsung akcijas ir piedzīvojušas strauju kritienu pēc tam, kad to vērtība sasniedza apogeju ap jaunās ierīces prezentācijas laiku. Investoru vērtējums parāva Samsung Electronics tirgus kapitalizāciju lejup par 14 miljardiem USD (ap 16 triljoniem KRW) vienā dienā. Procentuāli jaunās nedēļas sākumu korejiešu viedtālruņu flagmanis Seulā sagaidīja ar 7,2% kritumu. Neveiksme ir krietni apjomīgāka par sākumā lēstajiem zaudējumiem, kas tika rēķināti viena līdz pusotra triljona Korejas vonu apmērā, un komentētāji norāda, ka ierīču atsaukšanas juceklis nenāk par labu Samsung tās sacīkstēs par tirgus daļu ar Apple, kas arī nupat ir prezentējusi savu jauno viedtālruni iPhone 7.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung laidis klajā viedtālruņus Samsung Galaxy S9 un S9+, kas atšķiras ar krietni uzlabotu kameru un dažādiem jauniem tehniskajiem risinājumiem, informē uzņēmumā.

Jauno viedtālruņu kamerām ir jaudīgs Super Speed Dual Pixel sensors, kas ātri spēs apvienot līdz pat 12 kadriem vienā uzņēmumā. Uzņemot 960 kadrus sekundē, ar šo režīmu dinamiskos ikdienas brīžus var iemūžināt lēnas kustības video.

«Attīstoties komunikācijas un sevis izpaušanas iespējām, ir mainījies arī viedtālruņu izmantošanas veids,» stāsta Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. «Galaxy S9 un S9+ ir ieguvuši pilnīgi jaunas kameras, kas ļauj uzņemt vislabākos personalizētos fotoattēlus un video jebkurā vietā.»

Duālais kameras diafragmas atvērums automātiski ielaiž vairāk gaismas, kad ir tumšs, un mazāk gaismas, kad apgaismojums ir pārāk spilgts, ļaujot iegūt labākas fotogrāfijas dažādos apgaismojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru