Jaunākais izdevums

Uzņēmējs Edvīns Samulis vairs neatbalstīs Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju, tapis zināms Latvijas Avīzei.

Intervijā laikrakstam E.Samulis norāda, ka G.Poļiščukas teātris ir jaunās telpās, ar nopietnu aktieru sastāvu un režisori. Uzņēmējs uzskata, ka teātrim parādu nav un tagad kolektīvs varot pastāvīgi darboties arī bez viņa materiālā atbalsta.

«Esmu nodrošinājis ne vien līdzšinējo teātra darbību, bet arī iedevis līdzekļus, lai tas varētu sākt patstāvīgu darbību ar jauno pirmizrādi. Tam ir reāls ekonomiskais pamatojums,» norāda E.Samulis.

Zālē Kongresu namā esot pastāvīgas 160 sēdvietas, ko var papildināt līdz 200. Teātrim pēc līguma ar Rīgas namiem jānospēlē 150 izrādes sezonā un jārada pieci jauniestudējumi. Nodrošinot zāles piepildījumu vismaz 75% apmērā, teātris par izrādi varot ieņemt tūkstoti latu. Būtībā šīs sezonas nobeigumam līdzekļiem būtu jāpietiek, ja vien Teātra observatorija spēs piesaistīt skatītāju. Viss būšot atkarīgs no G.Poļiščukas un cilvēka, kurš turpmāk ieņems direktora amatu, skaidro uzņēmējs.

E.Samulis kopumā teātrim ziedojis 70 tūkst. Ls, taču turpmāk uzņēmējs teātri ar naudu vairs neatbalstīšot un būšot tikai skatītājs. Viņš laikrakstam skaidro, ka ir devis starta kapitālu, līdzekļus sarežģītā brīža pārvarēšanai, un tagad teātrim jāsāk pelnīt pašam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Poļiščukas teātra piedzen 5 547 latus un izliek no Kongresu nama

Elīna Pankovska, 14.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šķīrējtiesa ir pasludinājusi spriedumu strīdā starp SIA Rīgas nami un SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatoriju. Proti, SIA Rīgas nami prasība ir pilnībā apmierināta, un tas nozīmē, ka no Teātra Observatorijas tiks piedzīti 5,55 tūkst. Ls. Savukārt sadarbības līgums atzīts par izbeigtu, sākot no pagājušā gada 15. augusta.

Spriedums arī paredz, ka SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija tiks izlikta no nomas telpām, kā arī teātrim ir jāsamaksā tiesāšanās izdevumi.

Ņemot vērā pasludināto tiesas spriedumu, kā arī SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija vadības iepriekš pausto, ka tā rīkosies, ievērojot tiesas spriedumu, SIA Rīgas nami paļaujas uz turpmāku godprātīgu rīcību, cerot, ka ar šo tiks pielikts punkts telpu turpmākas izmantošanas aizkavēšanai un tās tuvākajā laikā labprātīgi tiks atbrīvotas.

Pagājušā gada jūlijā DB jau rakstīja, ka SIA Rīgas nami valde pieņēma lēmumu izbeigt sadarbības līgumu ar Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju. Teātrim bija jāatstāj īrētās telpas mēneša laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Teātra Observatoriju izliks piespiedu kārtā

Elīna Pankovska, 17.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviens no SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija pārstāvjiem līdz 16.oktobrim tā arī nebija ieradies, lai SIA Rīgas nami nodotu telpas Kongresu namā, tāpēc līdz ar 23.oktobri notiks vēl viena izlikšana, bet jau piespiedu kārtā, kur piedalīsies arī policija un telpas pārņems SIA Rīgas nami, DB informēja Terēza Luksa-Sigate.

Teātrim telpas jāatstāj, jo šā gada vasarā šķīrējtiesa pasludinājusi spriedumu, ar kuru SIA Rīgas nami prasība tika pilnībā apmierināta un no Teātra Observatorijas tiks piedzīti 5,55 tūkst. Ls, bet sadarbības līgums atzīts par izbeigtu. Spriedums arī paredzēja, ka SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija tiks izlikta no nomas telpām, kā arī teātrim ir jāsamaksā tiesāšanās izdevumi.

Pagājušā gada jūlijā DB jau rakstīja, ka SIA Rīgas nami valde pieņēma lēmumu izbeigt sadarbības līgumu ar Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju. Teātrim bija jāatstāj īrētās telpas mēneša laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas nogalē pašvaldības SIA Rīgas nami valde pieņēmusi lēmumu izbeigt esošo sadarbības līgumu ar Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju. Teātrim jāatstāj īrētās telpas mēneša laikā, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Teātra observatorijas pārstāve Brigita Siliņa šo lēmumu dēvējusi par «viennozīmīgu nāves spriedumu» teātrim. Sazināties ar režisori Gaļinu Poļiščuku laikrakstam nav izdevies, jo Teātra observatorijas dibinātāja pašlaik uzturas Pēterburgā.

Skaidrojot līguma laušanas iemeslus, Rīgas namu (RN) pārstāve Terēza Luksa uzsvērusi, ka, beidzoties 2010./2011. gada teātra sezonai, RN valde secinājusi, ka SIA Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija no savas puses nav izpildījusi sadarbības līguma nosacījumus. T. Luksa norādījusi, ka nav īstenots paredzētais teātra jauniestudējumu skaits, plānoto piecu vietā uzvedot divus, tāpat nav īstenota līgumā plānotā skatītāju piesaiste – no plānotajiem 25 tūkstošiem izrādes apmeklējuši vien pieci tūkstoši. Turklāt 2011. gadā Teātra observatorijas parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem, tostarp apkuri, pārsniedzis piecus tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc astoņu gadu darba Teātra observatorija pārtrauc savu darbu – tas ir palicis bez telpām, bez finansējuma, bet tikai pats ar saviem ienākumiem tas izdzīvot nevar.

Ttā intevijā biznesa žurnālam LD norāda šā teātra dibinātāja, režisore Gaļina Poliščuka. Observatorijas parāds Kongresu namam, kur tas rīko savas izrādes, gan nav liels – 5000 Ls. Tomēr teātra darbību nākas pārtraukt – lai gan esot sponsori, kuri ir gatavi šo parādu segt, viņi to ir gatavi darīt tikai tad, ja Rīgas dome dod garantijas, ka šis uzņēmums varēs turpināt strādāt, bet to pašvaldība nav gatava darīt.

Savukārt attiecībā uz savu kādreizējo sadarbību ar politiķiem no Tautas partijas un apvienības LPP/LC, G. Poliščuka saka: «Protams, es saprotu, ka Rīgā viss ir TIK politizēts, ka «norakt» var visu, ko vien vēlas, un tāpēc nolēmu, ka nevajag ticēt visam, ko par cilvēkiem raksta avīzēs – raksta taču visu ko. Par labu Latviju ideoloģija man šķita pieņemama un pareiza, turklāt izskatījās, ka šie cilvēki reāli grib palīdzēt teātrim. Piemēram, Andris Ameriks nāca pie mums, stāstīja, ka mums ir pats labākais teātris, ka mums vajag palīdzēt. Tagad es saprotu, ka mani vienkārši izmantoja kā seju reklāmai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis biznesā bijis izaicinājumiem bagātākais gads, sešu gadu jubilejas un jaunās kolekcijas prezentācijas priekšvakarā atzīst Soulstones zīmola radītāja Agnese Zeltiņa

Taču viņa nesūdzas, tā vietā meklējot aizvien jaunus risinājumus. Nākamo gadu plānots veltīt, lai uzlabotu savu darbu digitālajā platformā, kā arī piedāvātu jaunus produktus, neaprobežojoties tikai ar rotām.

Fragments no intervijas, kas publicēta 31. oktobra laikrakstā Dienas Bizness:

Kā populāra aktrise nonāca līdz idejai par savu rotu kolekciju?

Gluži tāpat, kā populāra aktrise 2011. gadā nonāca līdz lēmumam aizbraukt no Latvijas mācīties itāļu valodu. Ja runājam par visu pēc kārtas, jāsāk ar to, ka jau 2008., 2009. gadā kritiski izpaudās valsts krīzes laiks. Proti, iepriekš noslēgtie līgumi tika atcelti, jauni netika parakstīti. Darba kļuva arvien mazāk. Tikko biju atgriezusies no ASV pēc pasaules prezentācijas filmai Es gribu tavu meiču!.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgas Kongresu nama Lielās zāles pārveidē ieguldīs trīs līdz četrus miljonus latu

LETA, 30.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas nami Rīgas Kongresu nama Lielās zāles pārveidošanā par mūsdienīgu koncertzāli ieguldīs trīs līdz četrus miljonus latu, šodien žurnālistiem atklāja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Pašlaik Lielajā zālē ir 1200 skatītāju vietas, bet pēc pārbūves darbiem zālē skatītāju sēdvietu skaitu paredzēts palielināt līdz 1600 vietām.

«Tuvākajā laikā varētu tikt izsludināts konkurss arhitektiem, bet labākajā gadījumā, ja nekas netraucēs, tad nākamā gada beigās Rīgas Kongresu nama daļa, kurā atrodas Lielā zāle, varētu tikt slēgta uz pusotru gadu, kuru laikā noritētu visi pārbūves darbi. Ceru, ka visi darbi varētu tikt pabeigti pat ātrāk nekā pusotra gada laikā,» sacīja Šlesers.

Viņš atklāja, ka laikā, kamēr Lielā zāle tiks slēgta, aktīva kultūras dzīve Rīgas Kongresu namā neapstāsies, jo Jaunajā zālē turpinās darboties Teātra observatorija, kā arī darbosies kafejnīca, kuru paredzēts pārveidot par omulīgu klubiņu, kur aktieri tiekas ar skatītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru