Transports un loģistika

Sanktpēterburgas metro ir vienīgais,kas Krievijā strādā ar peļņu

Signe Knipše [email protected], 13.05.2002

Jaunākais izdevums

No sešām Krievijas apakšzemes vilcienu sistēmām, tikai Sanktpēterburgas metro strādā ar peļnu, laikrakstam Delovoi Peterburg sacīja pelnošās metro izpilddirektors Vladimirs Garjugins. Saskaņā ar viņa teikto, metro sistēmas Krievijā ir sliktā stāvoklī, jo daudziem pasažieriem ļauts braukt ar atlaidēm vai vispār bez maksas. Viņš sacīja, ka valsts varētu risināt šo problēmu, maksājot atbilstošas subsīdijas, raksta Delovoi Peterburg. 2001. gadā Sanktpēterburgas metro 8 % ieņēmumu ieguva no tirdzniecības vietu īres. Salīdzinājumā ar pasaules metro, tas ir maz, tajos šādi ienākumi dod 15 %. 28 % Sanktpēterburgas metro pasažieru pērk parastās biļetes par 6 rubļiem, trešdaļa — saņem dažādas atlaides. Apmēram 9 % pērk metro kartes, kuru īpašniekiem brauciens maksā 3,5 un 5 rubļus, bet 35 % brauc bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas metro ir teju astoņdesmit gadus sena vēsture, un šobrīd tas ik dienas pārvadā vairāk cilvēku nekā Londonas un Ņujorkas metro kopumā, vēsta Reuters.

Maskavas metro tika atklāts 1935. gada 15. maijā, un vairākas metro stacijas tikušas izbūvētas laika gaitā, piemēram, Novoslobodskajas metro stacija tika atklāta 1952. gadā. Maskavas metro atspoguļojas daļa Krievijas vēstures un Krievijas galvaspilsētas metro izceļas ar īpatnējām dekorācijām. Tā, piemēram, metro pieturvietā Bibļioteka Imeņi Ļeņina redzams bijušā padomju līdera Vladimira Ļeņina portrets. Savukārt Revolūcijas Laukuma (Plošed Revoluciji) stacijā atrodams «laimīgais suns» - suņa deguna paberzēšana varot atnest veiksmi.

Maskavas metro vidēji dienā pārvadā aptuveni septiņus miljonus pasažieru, taču darba dienās tiek pārvadāti vidēji deviņi miljoni cilvēku. Vidējais brauciena garums Maskavas metro ir 13 kilometri, teikts Maskavas metro mājas lapā mosmetro.ru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargāšanas un veselības aprūpes iestādēm, ziņo mediji.

Iepriekš Sanktpēterburgas gubernatora pārstāvis ziņoja, ka sprādzienā gājuši bojā desmit cilvēki, bet vēl 50 guvuši ievainojumus. Vēlāk Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova pavēstīja, ka cietuši 47 cilvēki, no kuriem seši atrodas smagā stāvoklī.

Sprādziena vietā saskaņā ar svaigākajām ziņām gājuši bojā deviņi cilvēki, bet vēl divi vēlāk miruši slimnīcā.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bezmaksas avīze Metro pārdod savu biznesu Somijā

Juris Kaža [email protected], 14.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas Metro International pārdevis savu bezmaksas Metro avīzi Somijā somu konkurentam Sanoma, ziņo zviedru biznesa avīze Dagens industri (DI). Darījums noticis pēc tam, kad gan Metro, gan Sanoma cietuši zaudējumus, viens otru burtiski kopējot. Izdevniecība Sanoma neilgi pēc Metro parādīšanās sākusi izdot bezmaksas Uutislehti100, kas konceptuāli kopējis Metro. Pēc pārpirkšanas Sanoma izdos Metro un franšizes pamata un, visticamāk, slēgs savu bezmaksas avīzi. Metro International ir aptuveni 70 bezmaksas avīzes pasaulē, taču tās ne visur ir veiksmīgas. Metro bija spiests slēgt projektus Šveicē, Arģentīnā un Ņukastles (Newcastle) pilsētā Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parakstīts RTU, Sanktpēterburgas Valsts telekomunikāciju universitātes un LIAA sadarbības līgums

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga, 2007. gada 11. septembris - šodien, 11. septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Ivars Knēts parakstīja trīspusēju sadarbības līgumu ar Sanktpēterburgas M. Bonča-Brujeviča vārdā nosauktās Valsts telekomunikāciju universitātes rektoru Aleksandru Gogoli un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktoru Andri Ozolu. Līguma slēgšanas ceremonijā piedalījās Krievijas vēstniecības Latvijā vadošās amatpersonas. Līgums tika slēgts ar mērķi palielināt inovatīvo informatīvo komunikāciju tehnoloģiju lomu Latvijas un Krievijas izglītības un ražošanas attīstībā.

Līgums paredz, ka minētās Latvijas un Krievijas universitātes veiks zinātniski tehniskās informācijas apmaiņu, realizēs kopīgus pētniecības projektus un studiju programmas, kā arī realizēs studentu un akadēmiskā personāla apmaiņu studiju, prakses, stažēšanās un kvalifikācijas paaugstināšanas nolūkā. LIAA sniegs atbalstu universitāšu sadarbībai.

Sadarbības līguma slēgšanas iniciators Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis pastāstīja, ka pirms 17 gadiem RTU (Rīgas Politehniskajam institūtam) jau bija izveidojusies stabila sadarbība ar Sanktpēterburgas M. Bonča-Brujeviča vārdā nosaukto Valsts telekomunikāciju universitāti. Ik gadu no Rīgas uz Sanktpēterburgu devās apmaiņas studentu un mācībspēku grupas. Neskatoties uz to, ka Rīga no Sanktpēterburgas atrodas tikai 560 kilometru attālumā, līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu universitāšu sadarbība izjuka, taču nu ir pienācis brīdis to atjaunot. "Viens no lielākajiem ieguvumiem RTU telekomunikāciju studentiem un telekomunikāciju uzņēmumu darbiniekiem būs ražošanas prakses un kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas Krievijā," teica J. Lelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Krievijas uzņēmējs, kurš pārcēlies uz dzīvi Latvijā: Rīgā dzīve ir mierīga, ērta un neviens netraucē būt laimīgam

Natālija Poriete, 13.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājis gads, kopš dzīvoju Rīgā. Kad es rakstīju savu pirmo ierakstu LiveJournal, daudzi teica, ka man ir rozā brilles. Šķiet, ka tās man aizvien ir, sociālajā tīklā Facebook raksta pīpju izgatavošanas uzņēmuma Bondarev Pipes īpašnieks Aleksandrs Bondarevs. Pirms gada viņš repatriācijas programmas ietvaros saņēma pastāvīgās uzturēšanās atļauju Rīgā un pārcēlās no Sanktpēterburgas uz Rīgu. Aleksandrs mācās latviešu valodu, nodarbojas ar savu biznesu un viņam ļoti patīk Latvija.

«Tātad, visu pēc kārtas. Sāksim ar pārcelšanās iemeslu. Es nebraucu dēļ lēta garšīga siera un arī ne dēļ daudz augstākas algas, arī ne dēļ skaista mauriņa pie mājas. Es braucu to garīgo vērtību dēļ, bez kurām es nespētu būt laimīgs – dēļ tiesībām un brīvības, dēļ vienlīdzības likuma priekšā, dēļ pārliecības, ka valdība ir manā pusē un visas valsts institūcijas strādā, lai mani aizsargātu.»

Un es to saņēmu. Man vēl nav pilsoņa tiesības, tāpēc nevaru novērtēt tās, taču es redzu īstu politisku cīņu, redzu reālus un virtuālus draugus, kuri iestājas partijās un aģitē par tām, redzu pārliecību cilvēku vidū par to, ka no viņiem kaut kas ir atkarīgs, redzu cerību par iespēju aizstāvēt savas intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti Latvijas reklāmas filmas veidotāji

Aivars Mackevics [email protected], 10.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētais konkurss par Latvijas reklāmas filmas izveidi, kuras mērķis ir veicināt Latvijas kā tūrisma galamērķa atpazīstamību. Kā uzvarētājs šajā konkursā atzīts reklāmas kompānijas Metro Leo Burnett un Cuba Studio kopprojekts. TAVA organizētajā reklāmas konkursā par scenāriju Latvijas reklāmas filmas izveidei pieteicās astoņi pretendenti, no kuriem pirmajā vērtēšanas kārtā turpmāk tika izvirzītas četru reklāmas kompānijas– Style Master Studio projekts, Metro Leo Burnett & Cuba Studio projekts, Adell Saatchi & Saatchi projekts un Studijas Vilks projekts. Otrajā vērtēšanas kārtā uzvarēja reklāmas kompānijas Metro Leo Burnett & Cuba Studio kopprojekts, ar kuru tiks slēgts līgums par šī reklāmas klipa uzņemšanu. Metro Leo Burnett ir starptautiskā reklāmas aģentūru tīkla Leo Burnett birojs Rīgā. Jau kopš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu pirmās puses Metro Leo Burnett sniedz mārketinga komunikāciju pakalpojumus gan vietējiem uzņēmumiem, gan multinacionālām kompānijām. Metro Leo Burnett ir sadarbojies ar klientiem gan Latvijā, gan Baltijas valstīs. Metro Leo Burnett šobrīd ir viena no lielākajām (pēc kapitalizētā apgrozījuma) reklāmas aģentūrām Latvijā. TAVA 2005.gadā plāno uzsākt reklāmas kampaņu ārvalstīs, kā galveno mērķi izvirzot reklāmu kādā no starptautiskajiem televīzijas kanāliem, kas aptvertu nozīmīgākās valstu grupas Eiropā un ārpus tās. Papildus tam reklāmas klipu paredzēts pārraidīt arī valsts televīziju kanālos visā pasaulē, kā arī tūrisma izstādēs – gadatirgos dažādās Eiropas valstīs. Konkursa komisijā pieteikumus izvērtēja pārstāvji no Tūrisma attīstības valsts aģentūras, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Institūta, airBaltic un citi tūrisma nozares pārstāvji. Galvenie vērtēšanas kritēriji bija klipa atbilstība izvirzītajiem uzdevumiem, aktualitāte un oriģinalitāte. Ar konkursa uzvarētāju tiks noslēgts sadarbības līgums, bet trīs pirmo vietu ieguvējiem tiks piešķirtas naudas prēmijas. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Latvijas Tūrisma forumā, kurš notiks š.g. 20.decembrī. Avots: TAVA

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atklās Sanktpēterburgas Informācijas un darījumu centru

, 27.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28. jūnijā plkst. 13.00 Rīgas domes sēžu zālē sāksies Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas valdības Informācijas un darījumu centra Rīgā atklāšanas pasākums.

Centrs izveidots saskaņā ar Rīgas domes un Sanktpēterburgas valdības noslēgto vienošanos par sadarbību tirdzniecības, ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā un kultūras jomā. Vienošanās mērķis ir veicināt abu pilsētu lietišķos un kultūras sakarus. Sanktpēterburgas valdība ir nolēmusi šā centra funkcijas uzticēt Krievijas informācijas aģentūras "Rosbalt" pārstāvniecībai Latvijā.

Sanktpēterburgas Informācijas un darījumu centra Rīgā atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes un Sanktpēterburgas valdības amatpersonas, pārstāvji no informācijas aģentūras "Rosbalt", ārvalstu vēstniecībām, Latvijas un Sanktpēterburgas darījumu aprindām, Krievijas un Latvijas plašsaziņas līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londona gatavojas metro darbinieku 24 stundu streikam

LETA, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas galvaspilsētas iedzīvotājus trešdien sagaida ceļošanas haoss, ņemot vērā Londonas metro darbinieku plānoto 24 stundu streiku, kas varētu kļūt pat vērienīgāko pēdējo vairāku gadu laikā.

Gandrīz 20 000 metro darbinieku, kuri pārstāv četras dažādas arodbiedrības, trešdien pārtrauks darbu, lai pieprasītu algu paaugstināšanu un protestētu pret plānu no septembra metro darbību nodrošināt arī nedēļas nogaļu naktīs.

Londonas transporta sistēmas operators Transport for London norāda, ka šis streiks varētu izraisīt ceļošanas haosu vairākiem miljoniem cilvēku un apturēs metro darbību no plkst.17.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika), bet ceturtdien metro darbība netiks nodrošināta pilnībā.

Tikmēr vienlaicīgi 48 stundu streiku rīkot paredzējuši Lielbritānijas dzelzceļa kompānijas First Great Western darbinieki, ietekmējot maršrutus starp Londonu un Velsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ideju par metro būvniecību Rīgā atdzīvinājis Saeimas deputāts Raimonds Pauls – viņš parlamenta Pieprasījumu komisijas sēdē izteicies, ka Rīgā satiksmes problēmu risināšanai tomēr vajadzētu izbūvēt metro, šodien, 29.septembrī, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Neatkarīgā gan norāda, ka "lai gan ik pa laikam uzvirmo ideja par metro izbūvi Rīgā, tam, šķiet, vairs nav ne mazākā pamata. Kā absolūti neracionālu šo ideju dēvē ne tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta (SD) pārstāvji, bet pat metro tēvs Alfrēds Rubiks".

Taču R. Pauls paudis viedokli, ka metro Rīgā, tāpat kā daudzās citās Eiropas pilsētās, daļēji atrisinātu sastrēgumu problēmu, kas pašlaik ir ļoti aktuāla.

"Gan metro izbūve, gan tā uzturēšana ir nesalīdzināmi dārgāka par virszemes satiksmes infrastruktūras objektiem, un šāda projekta īstenošana varētu praktiski apturēt visu citu, daudz ātrāk realizējamu, projektu īstenošanu," galvaspilsētas transporta sistēmas vadītāju viedokli Neatkarīgajai paudusi Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. "Ņemot vērā Rīgas finansiālos resursus un tehniskās realizācijas iespējas, šobrīd daudz efektīvāk būtu turpināt darbu pie dzelzceļa integrācijas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, tramvaja infrastruktūras pilnveidošanas un park & ride sistēmas ieviešanas," laikrakstam sacījusi I. Prauliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atklās Sanktpēterburgas Informācijas un darījumu centru

, 27.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas valdības Informācijas un darījumu centrs Rīgā izveidots saskaņā ar Rīgas domes un Sanktpēterburgas valdības noslēgto vienošanos par sadarbību tirdzniecības, ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā un kultūras jomā, Db.lv informēja Rīgas dome.

Vienošanās mērķis ir veicināt abu pilsētu lietišķos un kultūras sakarus. Sanktpēterburgas valdība ir nolēmusi šā centra funkcijas uzticēt Krievijas informācijas aģentūras Rosbalt pārstāvniecībai Latvijā.

Sanktpēterburgas Informācijas un darījumu centra Rīgā atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes un Sanktpēterburgas valdības amatpersonas, pārstāvji no informācijas aģentūras Rosbalt, ārvalstu vēstniecībām, Latvijas un Sanktpēterburgas darījumu aprindām, Krievijas un Latvijas plašsaziņas līdzekļiem.

Pasākuma noslēgumā paredzēts apaļais galds, kura laikā tiks apspriesti divu sadraudzības pilsētu lietišķās un kultūras sadarbības gaitā sasniegtie panākumi, kā arī šīs sadarbības attīstības perspektīvas un gatavošanās Rīgas dienām Sanktpēterburgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalnieki viesosies Sanktpēterburgā

Dace Preisa, 27.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26. martā, vizītē uz Sanktpēterburgas Admiralitātes administratīvo rajonu devās 76 cilvēku grupa no Jūrmalas. Delegācijas sastāvā ir Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Dainis Urbanovičs, izpilddirektors Zigurds Starks un citi pašvaldības pārstāvji, pilsētas uzņēmēji un radošie kolektīvi. Koncertus pēterburdziešiem sniegs tautas deju kolektīvs «Tapa», BG deju studija, Mežmalas vidusskolas teātris, bet draudzības sacensībās piedalīsies Jūrmalas mazie futbolisti. Vizītes laikā paredzēts parakstīt divpusējo sadarbības līgumu starp Jūrmalas pilsētas domi un Sanktpēterburgas Admiralitātes administratīvo rajonu. Laikā no 26. līdz 31. martam Jūrmalas delegācijai būs oficiālas tikšanās ar pārstāvjiem no Sanktpēterburgas Admiralitātes administratīvā rajona teritoriālās pārvaldes, no Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā, no Krievijas ziemeļu galvaspilsētas administrācijas tūrisma, ārējo sakaru, izglītības, sociālās aprūpes un jauniešu politikas komitejām, no sabiedriskās organizācijas «Latvieši Sanktpēterburgā», no viesnīcām, tūrisma un izklaides industrijas uzņēmumiem, no rehabilitācijas centriem. Pēc tam tiks rīkota preses konference. Jūrmalas oficiālā delegācija apmeklēs arī Admiralitātes administratīvā rajona uzņēmumus, skolas un medicīnas iestādes. Jūrmalas radošie kolektīvi - tautas deju kolektīvs «Tapa» , BG deju studija un Mežmalas vidusskolas teātris- sniegs koncertus Amiralitātes administratīvā rajona kultūras namā, kā arī skolās. Vizītes laikā notiks futbola sacensības starp Mežmalas vidusskolas jaunajiem futbolistiem un Sanktpēterburgas skolu futbola komandām. Radošo kolektīvu pārstāvji noskatīsies izrādi Akimova komēdijas teātrī, apmeklēs Ermitāžu un iepazīsies ar citām ievērojamām Sanktpēterburgas vietām. Pagājušā gada nogalē līdzīga rakstura delegāciju no Sanktpēterburgas Admiralitātes administratīvā rajona jūrmalnieki uzņēma pie sevis Jūrmalā. Tad arī tika nolemts sagatavot sadarbības līgumu un turpmāk nostiprināt kultūras, ekonomiskās un citas sadraudzības saites starp Jūrmalu un Admiralitātes rajonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nākamgad notiks Sanktpēterburgas dienas Rīgā

Atis Rozentāls, Db, 10.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10. un 11. jūnijā Rīgu apmeklē Sanktpēterburgas administrācijas delegācija, kuru vada Sanktpēterburgas administrācijas NVS un Baltijas valstu nodaļas priekšnieks Sergejs Naumenko.

Sanktpēterburgas administrācijas pārstāvji vēlas apspriest gatavošanos Sanktpēterburgas dienām Rīgā, kuras plānots rīkot 2009. gadā. Delegācijas locekļi tiksies ar Rīgas domes Ārlietu pārvaldes speciālistiem, pašvaldības aģentūru Rīgas dārzi un parki un Rīgas pieminekļu aģentūra pārstāvjiem, kā arī citiem Rīgas pašvaldības speciālistiem. Pirmo reizi Sanktpēterburgas dienas Rīgā notika 2005. gadā, savukārt 2007. gada septembrī Sanktpēterburgā norisinājās Rīgas dienas, informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa. Šā gada augustā Sanktpēterburgas dienas notiks Jūrmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni

Lelde Petrāne, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni, jo atdevis 426 tūkstošus latu pārim, kas nejauši šādu naudas summu atstājis viņa automašīnā, vēsta metro.co.uk.

70 gadus vecais Sia Ka Tians neesot spējis noticēt savām acīm, atrodot milzīgo naudas apjomu. Tā piederējusi pārim, kas atpūtās Singapūrā.

Pēc pāra izlaišanas pie iepirkšanās centra, taksometra vadītājs devies uz stāvlaukumu, kur konstatējis, ka uz aizmugurējā sēdekļa melnā papīra maisiņā atrodas nauda. Vēlāk, pirms vēl pāris ziņojis par naudas pazušanu, viņš to nodevis uzņēmuma pazaudēto lietu nodaļai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien darbību atsākusi teroraktā cietusī Mālbēkas metro stacija Briselē.

No pirmdienas stacija darbojas visās līnijās, metro operators STIB paziņoja savā interneta vietnē.

Par drošību metro stacijā gādā policisti un karavīri.

Lielākā daļa Briseles transporta tīkla darbību atsāka pāris dienas pēc 22.martā notikušajiem teroraktiem, bet Mālbēkas stacija palika slēgta, lai izmeklētāji varētu iegūt pierādījumus, kā arī remontdarbu dēļ.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas iedzīvotājiem kārtējo reizi būs jāsaskaras ar ievērojamiem traucējumiem pilsētas metro tīklā, jo tā darbinieki uzsākuši jau otro 24 stundu streiku, protestējot pret darbavietu apcirpšanas turpināšanos, vēsta BBC.

Metro pakalpojumi līnijās «Circle», «Central», «Waterloo» un «City» ir apturēti pilnībā, savukārt pārējās metro līnijās pakalpojumi ir traucēti.

Arodbiedrību RMT un TSSA locekļi uzsākuši streiku, izrādot savu neapmierinātību pret plānu atlaist 800 biļešu kasu darbiniekus.

Iepriekš metro darbinieku streiks notika šogad septembrī.

Londonas varasiestādes norāda, ka pilsētā darbojas aptuveni 75% metro staciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igauņi pērk 14 hektārus Rīgas

, 12.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kompānija Metro Baltic Horizon Daugavas krastā, netālu no Vecrīgas plāno iegādāties 14 hektārus zemes, un ieguldīt tajā 140 miljonu eiro, raksta Bizness & Baltija.

Kompānija Metro Baltic Horizon, kura Latvijā darbojas caur uzņēmumu Metro Capital Management, par zemes gabalu maksās 7 miljonus latu jeb 50 latus par kvadrātmetru.

Bizness & Baltija raksta, ka visticamāk zemesgabals, kuru gatavojas iegādāties Metro Baltic Horizon atrodas Pārdaugavā pie Dienvidu tilta nobrauktuves.

Metro Baltic Horizon paredzējusi tur attīstīt dzīvojamo ēku un biroju telpu kompleksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas galvaspilsētā Briselē noticis vēl viens sprādziens, ziņo euronews. Tas nograndis Schuman metro stacijā netālu no Eiropas Savienības ēkām.

Sprādziens noticis neilgi pēc diviem sprādzieniem Briseles lidostā. Sprādziens bijis arī Maelbeek metro stacijā.

Patlaban zināms, ka uzbrukumos Briselē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Stokholmā ierobežos «mobilā» lietošanu sabiedriskā transportā

Juris Kaža [email protected], 31.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stokholmas metro un autobusu tīklā no 21. augusta tiks iezīmētas zonas, kur būs aizliegts lietot mobilos telefonus, raksta avīze Dagens Nyheter. Lai gan metro stacijās un tuneļos gandrīz visur ir «tīkls» galvenajiem operatoriem, Stokholmas «domes» kreisā koalīcija nolēmusi ierīkot «no mobilajiem brīvās zonas» aptuveni 15 līdz 30 % no metro vagonu un autobusu vietās. Noteikumu projektu ierosinājusi koalīcijas partnere Zaļā partija, atsaucoties uz dažu sabiedriskā transporta lietotāju t.s. «elektrības alerģiju» un pasažieru nepatiku, ka citi viņiem blakus «bļaustās» telefonā. Savukārt pilsoniskā opozīcija visu pasākumu nosaukusi par muļķībām un budžeta izniekošanu. Paredzēts tērēt vairāk nekā 500 000 SEK (37 000 LVL) attiecīgu uzlīmju izvietošanai metro un piepilsētas vilcienos un autobusos. Turklāt par noteikumu pārkāpšanu nav paredzēts sods, tiem pakļauties esot tikai «goda lieta». Opozīcijas pārstāvji arī norāda, ka nelielais skaits zviedru ar kāpinātu jūtīgumu pret elektrību vispār nerādīsies metro vilciena tuvumā, jo tam ir elektriskiem dzinēji, apgaismojumus un viss brauciens notiek virs vairāku tūkstošu voltu strāvas nesošas sliedes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No 23. līdz 26. martam Rīgā notiks Sanktpēterburgas dienas

Lāsma Amoliņa, 16.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. – 26. martā Sanktpēterburgas valdība sadarbībā ar Rīgas domi pirmo reizi Latvijā rīko Sanktpēterburgas dienas Rīgā. Šā pasākuma galvenais mērķis ir radīt nosacījumus tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības paplašināšanai starp Sanktpēterburgas un Rīgas uzņēmumiem, kā arī tūrisma attīstības veicināšana. Sanktpēterburgas dienu laikā paredzēts parakstīt vienošanos par sadarbību starp Sanktpēterburgu un Rīgu, kā arī starp Sanktpēterburgas un Rīgas Tirdzniecības un rūpniecības palātām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galds, divi krēsli un sols. Mēs ar fotogrāfu nelielajā Centrālcietuma ieslodzīto tikšanās kabinetā gaidām Latvijas pazīstamāko nacionālboļševiku Vladimiru Lindermanu, kurš pirms nepilna mēneša deportēts no Krievijas. Tur viņš uzturējās kopš 2002. gada novembra, kad ar mērķi iesaistīties Krievijas politiskajos procesos pameta Latviju.

Tagad Lindermans atvests uz tikšanās kabinetu un, mazliet samulsis, paraksta cietuma administrācijas prasīto rakstisko apliecinājumu, ka tiešām ir ar mieru sniegt interviju Db. Mūsu saruna notiek krievu valodā, taču tas nebūt nenozīmē, ka Lindermans neprastu latviski. Viņš vienkārši vēlas izteikties iespējami precīzāk.

Kā jūs deportēja uz Latviju?

Čekisti mani aizturēja uz ielas. Maskavā. Pēc tam notiek procedūra, ir tiesa, kas lemj par deportāciju. Sākumā atrados izvietošanas izolatorā, mani nolaupīja no turienes, bija iesaistīti trīs, četri specdienesti, tostarp federālā milicija, kopā trīsdesmit cilvēku. Ielika mašīnā, aizveda. Nolaupīja no izolatora. Es zināju, ka mani deportēs, gribēju, lai Latvijas vēstniecība pakontrolē šo procesu, jo tie puiši, kas noņēmās ar manu deportāciju, varēja mani nogādāt ne tikai uz Latviju, bet arī uz mežu varēja aizvest un norakt. Tad mani izveda uz Pleskavas apgabalu, tad uz pierobežas pilsētu Balviem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Krievijas ražojumi caur iepirkumiem varētu būt vairākās valsts un pašvaldību iestādēs

LETA, 25.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā ražotās pārtikas preces caur publiskajiem iepirkumiem varētu būt nonākušas vairākās valsts un pašvaldību iestādēs, līdzīgi kā tas noticis "Latvijas Televīzijas" (LTV) gadījumā, kas iepriekš ziņoja par Krievijā ražotā zīmola "Greenfield" tējas piegādi.

LTV iepirkumā tēja tika piegādāta no SIA "Lanekss", kuras pārstāvji norādīja, ka tā tiek iepirkta no cita Latvijā reģistrēta uzņēmuma - SIA "Tabakas nams grupa". Pārskatot preču sortimentu, "Lanekss" konstatējis, ka tās piedāvājumā ir arī majonēzes un mērces, kuru izcelsmes valsts ir Krievija, kā arī Baltkrievijā ražotas konfektes un vafeļu tortes.

"Lanekss" valdes locekle Ņina Siliņa norādīja, ka mērces un majonēzes uzņēmums ir iepircis no SIA "Avi Trade", savukārt saldumus no Baltkrievijas piegādājis SIA "Sapnis-L".

Taujāta par to, vai Krievijā ražotās preces piegādātas ne tikai LTV, bet arī citām valsts un pašvaldības iestādēm, Siliņa pauda, ka patlaban nevar sniegt konkrētu atbildi, jo nepieciešams laiks, lai pārskatītu pārtikas piegādes sortimentu saistībā ar iepirkumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nopērk biroju ēku Tallinā

Ingrīda Drazdovska, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas investīciju pārvaldītājs Lords LB Asset Management ir iegādājies atlikušās Igaunijas uzņēmuma Focus Kinnisvara OSA 50% daļas, kam pieder 20 miljonus vērtā biroju ēka Metro Plaza Tallinā, ziņo PropertyEU.info.

Darījuma apjoms netiek atklāts. Pārdevējs ir Metro Baltic Horizons filiāle Pedragon Investments.

Metro Plaza ēka ir uzbūvēta 2009. gadā. Tā atrodas Tallinas centrā, netālu no vecpilsētas un darījumu zonas. Biroju ēka atbilst A klasei. Tās iznomājamā platība ir 7500 m2. Starp nomniekiem tiek minētas kompānijas Trigon Capital, Regus, Mandatum Life Insurance Baltic SE un HansaWorld Estonia AS.

Pirmais darījums ar Metro Plaza 50% noticis pagājušā gada oktobrī. Lords LB Asset Management šobrīd ir divi fondi – Lords LB Baltic Fund I, kas iegulda biroju ēkās un hipermārketos Baltijas valstu galvaspilsētās, un Lords LB Opportunity Fund I, kas fokusējas uz mājokļu attīstīšanas projektiem Viļņā, informē PropertyEU.info.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgā, Liepājas ielas 8 radošajā kvartālā atvērta koprades telpa «METRO CoworkingKuldīga», kas paredzēta dažādu nozaru mazajiem uzņēmējiem, iesācējuzņēmumiem, pašnodarbinātajām personām, kā arī tūristiem un pilsētas viesiem.

«METRO CoworkingKuldīga» atrodas vecpilsētas sirdī, vēsturiskajā, 1913. gadā uzņēmēja Roberta Hercberga celtajā namā. Telpas aprīkotas ar visu biroju telpām nepieciešamo, sākot no tikšanās un sapulču telpām, printera, skenera un ātrgaitas bezvadu interneta, beidzot ar slēdzamiem dokumentu skapjiem, bufetes - kafejnīcas 10 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, biznesa portālam db.lv stāsta koprades telpas vadītāja Inga Ziņģe-Pupiņa.

«Lai esošās telpas mēs varētu izmantot savam mērķim, tajās bija jāveic kapitālais remonts, jāpārvelk elektrības, apkures, santehnikas sistēma, kas arī ir projekta lielākais ieguldījums, tad, protams, pamatlīdzekļi un visa nepieciešamā biroja tehnika. Esam gatavi apkalpot pastāvīgi līdz 35 darba galdiem. Plus esam iekārtojuši lekcijas telpu, kurās varam uzņemt līdz 50 cilvēkiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas milicija naktī no pirmdienas uz otrdienu Kijevā novākusi barikādies, kuras protestētāji bija uzslējuši pie valdības ēkas, parlamenta un prezidenta administrācijas, vēsta BBC.

Amatperosnas paziņojušas, ka līdz otrdienai protestētājiem ir jāpamet savas pozīcijas. Līdz šim sadursmes starp protestētājiem un miliciju nav bijušas, ziņo BBC. Savukārt ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienības Svoboda parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks pauda, ka naktī uz otrdienu demonstrantu un milicijas sadursmēs cietuši vismaz desmit cilvēki.

Opozīcijas līderi aizināja protestētājus nepamest Neatkarības laukumu, kas ir galvenā protestu norises vieta. BBC no Kijevas ziņo, ka pašlaik Kijevas centrā ir daudz lielāks skaits miliču nekā svētdien, kad ielās izgāja simtiem tūkstošu cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru