Ražošana

Sanofi par 11,6 miljardiem dolāru iegādājas ASV biotehnoloģiju kompāniju Bioverativ

LETA, 22.01.2018

Jaunākais izdevums

Francijas farmācijas uzņēmums «Sanofi» pirmdien paziņoja, ka iegādāsies ASV biotehnoloģiju kompāniju «Bioverativ», kas specializējas hemofilijas un retu asins saslimšanu ārstēšanas medikamentu izstrādē.

Darījuma summa veido 11,6 miljardus dolāru (9,4 miljardus eiro).

«Bioverativ» izstrādājis jaunākās paaudzes hemofilijas ārstēšanas līdzekļus. Hemofilijas ārstēšanas medikamentu tirgus ir pasaulē lielākais reto slimību ārstēšanas tirgus, norāda «Sanofi».

«Bioverativ» iegāde ir lielākais «Sanofi» īstenotais darījums kopš 2011.gada aprīļa, kad par 20 miljardiem dolāru tika pārņemts ASV biotehnoloģiju uzņēmums «Genzyme».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ASV farmācijas gigants Eli Lilly par astoņiem miljardiem dolāru iegādājas pretvēža medikamentu firmu Loxo Oncology

LETA, 07.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV farmācijas gigants «Eli Lilly» iegādāsies pretvēža medikamentu firmu «Loxo Oncology», īstenojot darījumu aptuveni astoņu miljardu dolāru (septiņiem miljardu eiro) apmērā, teikts pirmdien publiskotajā abu uzņēmumu paziņojumā.

Šo darījumu paredzēts pabeigt līdz pirmā ceturkšņa beigām.

Šis ir jaunākais pārņemšanas darījums farmācijas nozarē. ASV farmācijas kompānija «Bristol-Myers Squibb» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka iegādāsies biotehnoloģiju uzņēmumu «Celgene», lai radītu specializētu biofarmācijas kompāniju.

Tikmēr Francijas farmācijas uzņēmums «Sanofi» par 11,6 miljardiem dolāru iegādājies ASV biotehnoloģiju kompāniju «Bioverativ», kas specializējas hemofilijas un retu asins saslimšanu ārstēšanas medikamentu izstrādē, bet Šveices «Novartis» par 8,7 miljardiem dolāru pārņēmis ASV gēnu terapijas uzņēmumu «AveXis».

Komentāri

Pievienot komentāru