Citas ziņas

SEB Enskilda stipendija - labākajam finansēs no REA studentiem

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Šā gada martā SEB Enskilda, kas ir SEB grupas investīciju banka Latvijā, un Rīgas Ekonomikas Augstskola (REA) parakstīja vienošanos, kas paredz, ka katru gadu viens REA students ar visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā saņems vienreizējo SEB Enskilda stipendiju 2 880 eiro apmērā - 240 EUR 12 mēnešu garumā. Pirmais stipendijas saņēmējs taps zināms jau tuvākajā laikā.

SEB Enskilda direktors Mārtiņš Krūtainis: "Ikvienam no mums ir sapņi un mērķi - gan personīgajā dzīvē, gan arī biznesā. Nepārtraukti jāseko līdzi tam, vai šos mērķus sasniedzam. Viens no SEB Enskilda un SEB grupas mērķiem ir ieguldījumu veikšana sabiedrības izglītošanā, piešķirot izcilākajiem studentiem stipendijas. Cenšamies pamanīt labākos un sniegt tiem atbalstu, lai darba tirgū ienāktu patiešām spēcīgi eksperti. Noslēgtais līgums ar REA par stipendiju piešķiršanu izcilākajam finanšu ekonomikas priekšmeta studentam būs labs atspēriens, lai studiju procesā iegūtu labas zināšanas un tās, iespējams, izmantot darbam korporatīvo finanšu jomā, ko pārstāv SEB Enskilda."

"Jau daudzu gadu garumā Rīgas Ekonomikas augstskolai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar SEB Unibankas grupu gan piedāvājot studentiem SEB stipendijas, gan arī dodot iespēju augstskolā iegūtās zināšanas pielietot praksē SEB struktūrās Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā. Mēs esam gandarīti par SEB Unibankas grupas un REA sadarbību labāko studentu atbalstīšanā, un īpaši pateicamies SEB Enskilda par iniciatīvu atbalstīt labākos studentus tieši finanšu ekonomikas jomā. Pamanīt talantu un to atbalstīt, manuprāt, nākotnē tas vairākkārt atmaksāsies," uzsver Rīgas Ekonomikas augstskolas prorektore Diāna Pauna.

SEB grupas stipendiju programma Latvijā paredz kopumā sešas stipendiju apakšprogrammas: "Profesora Induļa Zariņa stipendija" glezniecībā 1200 latu apmērā, ko SEB Unibanka piešķir jau kopš 1998. gada; Latvijas Universitātes fonda stipendija 1000 Ls apmērā, ko saņem 7 Latvijas Universitātes bakalaura programmu 1. kursa studenti; Vītola fonda stipendija 1000 Ls apmērā, kuru SEB Unibanka piešķir kopš 2004. gada. Šo stipendiju SEB Unibanka šogad pasniegs 12 talantīgākajiem studentiem inženierzinātņu, humanitārajām un mākslas vai mūzikas studijām, "Studenta Bankas IQ stipendiju" 100 Ls apmērā, ko saņem 10 biznesa augstskolas Turība studenti, Banku augstskolas stipendija 1000 Ls apmērā labākā pētnieciskā darba autoram, kas uzsāk studijas Banku augstskolā, kā arī SEB Enskilda stipendija vienam REA studentam ar visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Uz 2006. gada 31. decembri SEB aktīvu apjoms ir 213 miljardi eiro, savukārt kopējais SEB grupai uzticētais aktīvu apjoms pārvaldīšanā veido 139 miljardus eiro. Vairāk par SEB grupu:

Papildu informācijai:

Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja - 67779978, 29149306 [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investīciju banka SEB Enskilda uzsāk darbību Baltijas valstīs

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa ar gandarījumu paziņo, ka investīciju banka SEB Enskilda ir oficiāli uzsākusi darbību Baltijas valstīs.

SEB Enskilda ir vadošā investīciju banka Skandināvijā, kuras mērķis ir arī Baltijas valstīs ieviest savus labākos standartus un iegūt atbilstošas tirgus pozīcijas," uzsver Lauris Balga, SEB Enskilda direktors Latvijā.

Investīciju banka, kurā šobrīd strādā ap 500 darbinieku, paziņoja par gaidāmo ienākšanu Baltijas tirgū pagājušā gada septembrī, un, pēc dibināšanas formalitāšu nokārtošanas, savu darbību jaunā organizācija uzsāka 2007.gada sākumā.

SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām. SEB Enskilda korporatīvo finanšu nodaļā, kas galvenokārt nodarbojas ar vērtspapīru operācijām, kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumiem, Baltijas valstu birojos šobrīd nodarbināti 16 speciālisti (6 speciālisti Lietuvā, 5 Latvijā un 5 Igaunijā). Komandu veido pieredzējuši profesionāļi. SEB Enskilda korporatīvo finanšu komandas vadošie speciālisti Latvijā ir Lauris Balga, iepriekš SEB Vilfima Latvijas biroja vadītājs, un Mārtiņš Krūtainis, iepriekš AS IBS Suprema izpilddirektors Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2.novembra ir uzsākta biļešu tirdzniecība uz Chris Rea koncertu, kas notiks nākamā gada 22.februārī Arēnā Rīga, informēja Positivus Music.

Biļetes var nopirkt visās Biļešu Serviss kasēs, Statoil degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv. Biļešu cenas 15-40 Ls. Šodien, 2.novembrī, īpašā akcijā www.bezrindas.lv stāvvietu biļešu cena ir 15 lati.

Dzīves pieredzes bagātais roka romantiķis un blūza ģitāras meistars Chris Rea pēc nopietnas slimības, kas liedza viņam aktīvi uzstāties, šobrīd ir atgriezies uz skatuves, lai dotos savā pēdējā koncertturnejā ar jaunu albumu Fabulous Hofner Blue Notes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Enskilda ienāk Baltijas valstīs

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju banka SEB Enskilda ir oficiāli uzsākusi darbību Baltijas valstīs, biznesa portālu Db.lv informēja AS SEB Latvijas Unibanka pārstāve Agnese Gribuste. SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām.

Investīciju banka, kurā šobrīd strādā ap 500 darbinieku, paziņoja par gaidāmo ienākšanu Baltijas tirgū pagājušā gada septembrī, un, pēc dibināšanas formalitāšu nokārtošanas, savu darbību jaunā organizācija uzsāka 2007.gada sākumā.

SEB Enskilda darbība vērsta uz korporatīvajām finansēm un vērtspapīru operācijām. SEB Enskilda korporatīvo finanšu nodaļā, kas galvenokārt nodarbojas ar vērtspapīru operācijām, kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumiem, Baltijas valstu birojos šobrīd nodarbināti 16 speciālisti (6 speciālisti Lietuvā, 5 Latvijā un 5 Igaunijā).

SEB Enskilda korporatīvo finanšu komandas vadošie speciālisti Latvijā ir Lauris Balga, iepriekš SEB Vilfima Latvijas biroja vadītājs, un Mārtiņš Krūtainis, iepriekš AS IBS Suprema izpilddirektors Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas grupai trīs jaunas studiju stipendijas

, 10.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprinot sadarbību ar Latvijas augstskolām un novērtējot centīgākos studentus, SEB Unibankas grupa pirms jaunā studiju gada ir apstiprinājusi trīs jaunas studiju stipendijas, šobrīd Latvijas studentiem kopā nodrošinot 35 stipendijas, Db.lv informēja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Divas no jaunajām stipendijām būs pieejamas Banku augstskolas studentiem. Trešo stipendiju ir iedibinājis SEB Unibankas meitas uzņēmums SEB Unifondi sadarbībā ar Vītolu fondu, lai ik gadu finansiāli atbalstītu vienu studentu, kas apgūst bakalaura programmu ekonomikā vai finansēs kādā no Latvijas augstskolām.

Sadarbībā ar Banku augstskolu SEB Unibanka ir izstrādājusi stipendiju pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Banku darbība" 2. kursa studentam, kas izstrādās komisijas vērtējumā labāko kvalifikācijas darbu par vienu no SEB Unibankas piedāvātajām tēmām un turpinās studijas Banku augstskolā. SEB Unibankas stipendijas konkursam 2. kursa studenti var pieteikties Banku augstskolas Studiju informācijas daļā līdz 2008. gada 1. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

20 000 eiro vērts remonts Rīgas enerģētikas aģentūrā paveikts bez līguma un samaksas

LETA, 28.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības aģentūras «Rīgas enerģētikas aģentūra» (REA) telpās būvnieki aizvadītā gada nogalē veikuši remontdarbus 20 000 eiro vērtībā, lai gan pirms tam līgums par to veikšanu nav noslēgts un nauda par paveikto darbu nav samaksāta, noskaidroja domē.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja atkārtoti izskatījusi REA 2019.gada budžetu un tajā aģentūra lūdz piešķirt 20 000 eiro biroja telpu remontdarbiem Mazajā Jaunielā 5. Tomēr, atbildot uz deputātu jautājumiem, REA direktora vietnieks Igors Puntuss atklāja, ka remonts jau esot veikts pērnā gada decembrī.

«Remonts jau ir bijis un būvnieki šos darbus veica bez līguma. Mēs vienojāmies, ka samaksu veiksim pēc tam, kad būs apstiprināts pašvaldības budžets,» sacīja Puntuss. Šāds apgalvojums izraisīja lielu interesi komitejas deputātu vidū. «Vai saprotu pareizi, ka tagad jūs būtībā liekat mums legalizēt tāmi? Un, ja mēs jums naudu nedosim, ko tad jūs darīsiet?» taujāja deputāts Druvis Kleins (JKP).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unifondi pirmo gadu pasniegs savu studiju stipendiju

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupas jaunākās stipendijas finansētājs - ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība SEB Unifondi - šā gada 23. augustā Vītolu fonda rīkotā stipendiātu un mecenātu tikšanās laikā pirmo reizi piešķirs savu stipendiju, lai finansiāli atbalstītu vienu studentu, kurš apgūst bakalaura programmu ekonomikā vai finansēs kādā no Latvijas augstskolām. Pirmais šīs stipendijas saņēmējs ir Marats Patrins, Banku augstskolas Uzņēmējdarbības vadīšanas studiju programmas students.

Vītola fonda izpilddirektore Vita Diķe: "Piešķirot SEB Unifondu stipendiju Maratam Patrinam, mēs vadījāmies pēc ļoti cēla vadmotīva - dodot gūtais neatņemams. Marats savā dzīvē ir darīji maksimālo, lai atrastos tur, kur viņš šobrīd ir. Studijas banku augstskolā ir liels izaicinājums. Saņemtais finansiālais atbalsts studijām no SEB Unifondiem ir nenovērtējams atbalsts šim centīgajam jaunietim."

SEB Unifondu izpilddirektors Normunds Igolnieks: "Mūsu ikdienas darba galvenais uzdevums ir naudas līdzekļu droša un profesionāla pārvaldīšana. Bet bez šī fundamentālā uzdevuma mūsu mērķis ir dot ieguldījumu arī mūsu uzņēmējdarbības jomas attīstībā. Studējot ekonomiku un finanses, jaunieši liek būtisku pamatu savām tālākajām darba gaitām. Ja mēs varam centīgiem studentiem sniegt arī finansiālu atbalstu, uzskatām to par savu pienākumu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piešķir 3000 eiro stipendiju labākajam REA finanšu studentam

Žanete Hāka, DB, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA IBS SEB Enskilda pasniegusi vienreizēju stipendiju 3000 eiro apmērā Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) 2. kursa studentam Mindaugam Mažeikim, kurš ieguvis visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā.

Stipendiju labākajam studiju kursa Finanšu ekonomika studentam SEB Enskilda pasniedz jau otro gadu, un tās mērķis ir atbalstīt un turpināt SEB grupas sadarbību ar vienu no Baltijas reģionā spēcīgākajām augstskolām, kas gatavo speciālistus finanšu ekonomikas nozarē. Jānorāda, ka liela daļa SEB Enskilda darbinieku ir REA absolventi. Stipendijas nolūks ir atbalstīt un veicināt studentu sasniegumus un mudināt studentus tiekties uz vēl labākiem rezultātiem. Nosakot labāko studiju kursā Finanšu ekonomika tiek ņemti vērā gan eksāmenu, gan izpētes darbu rezultāti.

SEB Enskilda direktors Mārtiņš Krūtainis saka: «SEB grupas mērķis ir būt izciliem ne tiekai finanšu pakalpojumu sniegšanā, bet arī arī aktīvi iesaistīties un atbalstīt iniciatīvas izglītībā, kultūrā, sportā, mākslā. Ir gandarījums, ka jau otro gadu SEB Enskilda pasniedz savu stipendiju labākajam no labākajiem augstskolā, kurā zināšanas un profesionālu pieredzi esmu guvis arī es. Jāatzīst, ka Finanšu ekonomika ir viens no sarežģītākajiem studiju priekšmetiem un esmu pārliecināts, ka stipendija daudziem studentiem noteikti kalpo kā papildus motivācija uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Par Enerģētikas aģentūras direktori, ticamākais, kļūs Maija Rubīna

, 03.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas deputāti šodien akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par Maijas Rubīnas iecelšanu Rīgas Enerģētikas aģentūras (REA) direktores amatā. Viņas kandidatūra tika izraudzīta konkursa kārtībā.

M. Rubīna ir inženierzinātņu doktore ar ilgu darba pieredzi siltumenerģētikas jomā. Viņa ir strādājusi projektēšanas institūtā Rūpnīcprojekts, LR Enerģētikas ministrijā, Latvijas enerģētikas attīstības valsts uzņēmumā LEA, Latvijas Enerģētikas aģentūrā, lasa lekcijas Rīgas Tehniskās universitātes Siltumenerģētikas katedrā.

No 2002. gada M. Rubīna ir Rīgas pilsētas Energoapgādes ekspertu konsultatīvās padomes priekšsēdētāja. Viņa piedalās zinātnisko darbu izstrādēs Latvijas Zinātņu akadēmijās Fizikālās enerģijas institūtā. M.Rubīna ir vairāk nekā 160 publikāciju, monogrāfiju, rakstu un zinātnisku darbu autore, kā arī uzrakstījusi grāmatu Siltumapgāde. Problēmas un risinājumi pašvaldību administratīvajās teritorijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalstīs sociālās uzņēmējdarbības projektus

Lelde Petrāne, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) Mentoru klubs ar Sorosa fonda - Latvija atbalstu izsludina konkursu Sākums, kurā būs pieejams finansējums un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts jauniem sociālās uzņēmējdarbības projektiem.

Konkursā idejas uzņēmējdarbībai, kas risina noteiktas sociālās problēmsituācijas, varēs pieteikt līdz 9.jūlijam.

Lai gūtu priekšstatu par sociālo uzņēmējdarbību un aprunātos ar pieredzējušiem ekspertiem, jūnijā visi interesenti aicināti piedalīties bezmaksas izglītojošos semināros piecās Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē un Ventspilī.

Sociālās uzņēmējdarbības pamatprincips ir radīt uzņēmumus, lai risinātu konkrētas sociālās problēmas. Sociālie uzņēmumi strādā tādās jomās kā nabadzības izskaušana, nodarbinātības veicināšana, kopienu attīstība, labklājība, veselība, izglītība un profesionālā apmācība, vides aizsardzība, kultūra u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: SEB Unibanka ir labākā banka Latvijā

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēmusi prestižo balvu nominācijā Labākā banka Latvijā (The Best Bank in Latvia). Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā (Best Mergers&Acquisitions House in Latvia).

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Tās ir: investīciju pakalpojumi (Best Investor Services), finanšu pārvaldīšana (Best Cash Management), valūtu tirgi (Best Foreign Exchange) un akciju tirdzniecība (Best Equities House). Papildu augstajiem novērtējumiem Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Zviedrijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House), SEB banka Norvēģijā - par labāko akciju tirdzniecības kategorijā (Best Equities House), SEB banka Lietuvā ir atzīta par labāko akciju tirdzniecības nodrošināšanā (Best Equities House).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Septiņi LU pirmkursnieki saņems SEB bankas stipendiju

, 25.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka jau ceturto gadu sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) fondu īsteno stipendiju programmu universitātes pirmā kursa studentiem. Sestdien, 27. septembrī, studentiem ar augstākajiem sasniegumiem tiks pasniegta stipendija 1200 latu apmērā, kas tiks izmaksāta pirmā studiju gada laikā.

Stipendiju programma LU pirmā kursa studentiem tiek piešķirta, izvērtējot jauno studentu iestājeksāmenu rezultātus un panākumus olimpiādēs. 2008. gadā SEB bankas stipendiju saņem septiņi Latvijas Universitātes pirmkursnieki: Artūrs Bačkurs (datorzinātnes, Fizikas un matemātikas fakultāte), Gints Kalniņš (bioloģija, Bioloģijas fakultāte), Rihards Husko (angļu filoloģija, Moderno valodu fakultāte), Jānis Jermaks (ķīmija, Ķīmijas fakultāte), Kristīne Vībane (socioloģija, Sociālo zinātņu fakultāte), Jekaterina Čižova (vides zinātne, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte) un Inese Lipšāne (baltu filoloģija, Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultāte).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos SEB grupa Latvijā ir strādājusi ar 31.3 miljonus latu tīro peļņu, kas ir par 30.3 % mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, liecina SEB bankas pārskats.

Kopējais noguldījumu apjoms bankā sasniedzis 1.3 miljardus latu, kas ir tieši tikpat cik pērn septembra beigās.

Mājsaimniecībām izsniegto kredītu portfeļa apjoms šogad palielinājies par 6 %, sasniedzot 734.9 miljonus latu.

SEB grupas Latvijā kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās veidoja 10.6 .

Sekojot līdzi notikumiem ekonomikā un piesardzīgi izvērtējot iespējamos attīstības scenārijus Latvijā, trešajā ceturksnī banka ir pārņēmusi SEB grupā praktizētu metodoloģiju uzkrājumu veidošanai izsniegtajiem kredītiem un palielinājusi veidoto uzkrājumu apjomu, skaidro SEB grupas Latvijā prezidents Ainārs Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unifondi pasniegs savu studiju stipendiju

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupas jaunākās stipendijas finansētājs - ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība SEB Unifondi - šā gada 23. augustā Vītolu fonda rīkotā stipendiātu un mecenātu tikšanās laikā pirmo reizi piešķirs savu stipendiju, lai finansiāli atbalstītu vienu studentu, kurš apgūst bakalaura programmu ekonomikā vai finansēs kādā no Latvijas augstskolām.

Pirmais šīs stipendijas saņēmējs ir Marats Patrins, Banku augstskolas Uzņēmējdarbības vadīšanas studiju programmas students, liecina SEB Unibankas sniegtā informācija.

SEB Unibankas grupas stipendiju programma paredz septiņas stipendiju apakšprogrammas: "Profesora Induļa Zariņa stipendija glezniecībā 1200 latu apmērā, ko SEB Unibanka piešķir jau kopš 1998. gada; Latvijas Universitātes fonda stipendija 1000 Ls apmērā, ko saņem 7 Latvijas Universitātes bakalaura programmu 1. kursa studenti; Vītola fonda stipendija 1000 Ls apmērā, kuru SEB Unibanka piešķir kopš 2004. gada; 10 Studenta Bankas IQ stipendijas Biznesa augstskolas Turība pirmkursniekiem 100 latu vērtībā, SEB Enskildas stipendija 2880 eiro vērtībā, ko saņem Rīgas Ekonomikas Augstskolas students ar labākajām sekmēm studiju kursā Finanšu ekonomika; trīs Banku augstskolas stipendijas un SEB Unifondu stipendija, kas tiek iedibinātas tieši šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Saasinājusies cīņa par tiesībām virzīt Hipotēku bankas aktīvu pārdošanu

LETA, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties lēmuma pieņemšanas termiņam, ir saasinājusies cīņa ap tiesībām konsultēt VAS Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) komercdaļas pārdošanu, kuras apjoms tiek lēsts vairāk nekā 300 miljonu latu apmērā.

Neoficiāla informācijas, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka par šim tiesībām interesi izradījuši vairāki pretendenti, taču par reālāko tiek uzskatīts SEB grupas konsultāciju uzņēmums SEB Enskilda, kas jau iepriekš konsultēja Hipotēku bankas pārveides procesu. Konkursā pieaicināto pretendentu loks gan bijis samērā ierobežots - aicināti tikai tie pretendenti, kam līdz šim bijusi saistība ar Hipotēku banku.

Neoficiāli tiek paustas bažas par SEB Enskilda priekšrocībām šajā atlasē. Šis konsultants cieši saistīts ar SEB banku, kas tai radītu būtiskas priekšrocības gaidāmajā Hipotēku bankas komercaktīvu pārdošanā. Tiek arī atgādināts par finanšu ministra Andra Vilka (V) iepriekšējo ilggadējo darbu SEB bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 44,9 miljonus

, 26.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajos deviņos mēnešos ir strādājusi ar 44,9 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 86,4 miljoni latu.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: “Šā gada 9 mēneši ir bijuši salīdzinoši saspringts laiks visai Latvijas ekonomikai. Vēl joprojām vairāki procesi nav līdz galam sakārtoti, lai mēs varētu runāt par Latvijas sabalansētu attīstību turpmāk. Savus pienākumus ekonomikas stabilizēšanā ir veikusi arī SEB Unibanka. Jau no pagājušā gada SEB Unibanka ir atbalstījusi valdības centienus sabalansēt kreditēšanas apjomus, pastiprināti ievērojusi normatīvajos aktos iestrādātās prasības kredītņēmējiem, lai kredīta ņemšana būtu daudz atbildīgāks solis, nekā tas vairākos gadījumos ir bijis līdz šim. Tai pat laikā esam pārliecināti, ka kreditēšana kā līdzekļu piesaiste dzīves līmeņa uzlabošanai noteikti saglabāsies, kreditēšana kā finansējuma piešķiršana uzņēmējiem tiks attīstīta vēl vērienīgākos apmēros, uzsvaru liekot uz biznesa idejas un tās ietekmes uz tautsaimniecību, mūsu ekonomikas attīstības novērtēšanu. Kreditēšana Latvijā kopumā ieies citā attīstības fāzē. Jebkurā gadījumā - SEB Unibanka kreditēšanu ir uzskatījusi, uzskata un uzskatīs par vienu no būtiskākajiem sava biznesa virzieniem.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Noslēdzies Rīgas Ekonomikas augstskolas īpašnieku maiņas process

Elīna Pankovska, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar pēdējo kapitāla daļu nodošanu ir noslēdzies Rīgas Ekonomikas augstskolas –Stockholm School of Economics in Riga (REA-SSE Riga) īpašnieku maiņas process, un turpmāk augstskola piederēs nodibinājumam.

Minētā nodibinājuma izveidotāji ir Stokholmas Ekonomikas augstskola (SSE), Latvijas Universitāte (LU) un REA absolventu asociācija. Īpašnieku maiņa bija paredzēta jau 1993.gadā, kad augstskola tika izveidota.

Viens no būtiskākajiem jaunizveidotā nodibinājuma uzdevumiem būs organizēt finansējuma piesaistīšanu augstskolai nākotnē. «Jaunā struktūra nodrošinās ilgtspējīgu skolas attīstību. Mūs tagad sagaida izaicinājums piesaistīt papildu finansējumu no Baltijas, kā arī starptautiskajiem avotiem, lai nākotnē nebūtu jāceļ studiju maksa,» norāda REA-SSE Riga rektors Anders Palzovs.

Galvenie REA-SSE Riga finansējuma avoti būs ieņēmumi no bakalaura un maģistrantūras programmu studiju maksas, kā arī ieņēmumi no vadītāju tālākizglītības kursiem. Latvijas valsts REA-SSE Riga attīstībai ir piešķīrusi 501,95 tūkst. Ls turpmākajiem diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB banka studēt gribētājiem piedāvā jaunu Studiju kredītu

, 05.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot savu sadarbību ar Latvijas studējošo jaunatni un vēloties nodrošināt iespēju ikvienam iegūt sev vēlamo augstāko izglītību, ar 5. augustu SEB banka visu Latvijas augstskolu un koledžu studentiem piedāvā jaunu Studiju kredītu.

Iegūt finansējumu studiju maksas segšanai SEB banka studēt gribētājiem nodrošina jau piekto gadu un šajā gadā piedāvātais kredīts studentiem ir būtiski papildināts ar pievilcīgiem nosacījumiem.

Salīdzinot ar valsts galvoto studiju kredītu, SEB bankas Studiju kredītu jaunietis var saņemt 100% apmērā no studiju maksas, kas nozīmē, ka students droši var izvēlēties sev vēlamo studiju programmu, nesatraucoties par tās izmaksām, tāpat kredītam var pieteikties arī licencēto studiju programmu studenti, kam valsts galvotais Studiju kredīts nav pieejams. SEB bankas Studiju kredītu iespējams iegūt visu Latvijas augstskolu un koledžu studentiem jebkurā bankas filiālē. Kā būtisks priekšrocība – students dažu stundu laikā var uzzināt sev pieejamo studiju kredīta limitu un būt drošs, ka viņam būs līdzekļi gan pirmajai iemaksai par studijām, gan visas studiju maksas segšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Lūdz piešķirt 25 tūkst. latu «daudzstāveņu» energoauditiem Rīgā

Ingrīda Drazdovska, 22.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Enerģētikas aģentūras (REA) rosina pašvaldību finansiāli atbalstīt daudzdzīvokļu ēku energoauditus, kā arī izstrādāt 12 tipveida daudzdzīvokļu māju renovācijai nepieciešamo tehnisko paraugdokumentāciju.

Šos REA izstrādātos projektus nule atbalstījusi Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja, jo tie varētu motivēt daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus veikt ēku energoefektivitātes pasākumus. Proti, lai varētu sākt ēkas siltināšanu, ir nepieciešams veikt tās energoauditu, tehnisko apsekošanu un izstrādāt renovācijas tehnisko projektu. Lai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji varētu labāk izprast esošo situāciju, savas mājas lielo energoresursu patēriņu, un attiecīgi arī lielās izmaksas, kā arī izšķirties par pieteikuma sagatavošanu struktūrfondu piesaistei līdzfinansējumam mājas kompleksai renovācijai, nepieciešams ēkas energoaudits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Enerģētikas aģentūra izveidojusi elektronisko izdevumu REA vēstnesis

, 27.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Enerģētikas aģentūra (REA) ir izveidojusi savu pirmo elektronisko izdevumu REA vēstnesis Nr.1 (2008.gada 2. ceturksnis - jūnijs). Žurnāls iecerēts kā papildus informācijas avots par jaunām tehnoloģijām, izstrādājumiem un aktualitātēm energoapgādes un energoefektivitātes jomā.

Gadā plānots sagatavot un izdot četrus žurnāla numurus, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Elektroniskā žurnāla pirmajā numurā ievietota informācija par REA aktualitātēm, ir plašs materiāls par centralizētu aukstumapgādi kā modernas pilsētas neatņemamu infrastruktūras sastāvdaļu, sniegti padomi par apmūrētu ēku siltināšanu.

REA ir pašvaldības iestāde, kas nodrošina energoapgādes attīstības un energoefektivitātes paaugstināšanas vadību un koordināciju pašvaldībā, veido atbilstošas koncepcijas, programmas un projektus, īsteno to ieviešanas uzraudzību, kā arī veicina informācijas pieejamību iedzīvotājiem.

Plašāka informācija par REA darbību: www.rea.riga.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piešķirti 10000 lati, lai šogad veiktu energoauditu aptuveni 20 daudzdzīvokļu namiem.

, 10.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu lietu komiteja ceturtdien, 10. jūlijā atbalstīja Rīgas enerģētikas aģentūras (REA) projekta Mājokļu energoauditi – 2009 iekļaušanu domes Projektu ideju grāmatā.

Ēku energoauditus veiks, lai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekus pārliecinātu par energoefektivitātes pasākumu īstenošanas nepieciešamību. Tādējādi tiks stimulēta māju apsekošana (energoauditēšana) un iegūtos rezultātus varēs izmantot daudzdzīvokļu māju renovācijas projektu izstrādei un realizācijai, kas uzlabos māju kvalitatīvos rādītājus un samazinās izmaksas par siltumenerģiju, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

REA gatavo pieteikumu, lai Rīgas pilsētas budžetā 2009. gadā tiktu paredzēts finansējums Ls 20000 apmērā aptuveni 40 dzīvojamo ēku energoauditiem. Kopējās projekta izmaksas varētu būt 26 tūkstoši latu; plānots, ka kopējais līdzdalības maksājums no auditējamo māju dzīvokļu īpašniekiem būs 6000 latu. Patlaban REA ir uzsākusi projekta Mājokļu energoauditi – 2008 īstenošanu, kura ietvaros tiks auditēti aptuveni 20 dzīvojamie nami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 28 miljonus

, 19.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajā pusgadā ir strādājusi ar 28,0 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 55,2 miljoni latu, liecina SEB Unibankas grupas konsolidētie neauditētie bilances un peļņas - zaudējumu aprēķina dati.

Kopējā aktīvu vērtība uz šā gada 30. jūniju bija 3,2 miljardi latu, 2007. gada pirmajā pusgadā palielinoties par 15%. SEB Unibankas grupas kapitālu un rezerves šā gada 30. jūnijā veidoja 203,5 miljoni latu, Db.lv informēja AS SEB Latvijas Unibanka sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: "2007. gada pirmais pusgads SEB Unibankas grupas darbībā iezīmējies ar vēl ciešāku integrāciju SEB grupā, kas paver durvis vēl straujākai mūsu profesionālajai izaugsmei un ļauj mūsu klientiem piedāvāt dažādām finanšu situācijām piemērotus pakalpojumus tiem piemērotā laikā un vietā. Pirmā pusgada darbības rezultāti liecina, ka līdz šim paveikto mūsu klienti ir novērtējuši atzinīgi un uzskata mūsu pakalpojumus par būtisku viņu finanšu ikdienas sastāvdaļu. Vairāk kā 842 000 klienti - tas ir augstākā līmeņa novērtējums. Pagājušajā nedēļā nozīmīgu atzinību - Labākā banka Latvijā - saņēmām arī no starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney. SEB Unibankas komandai tā ir nozīmīga atzinība par paveikto. 2007. gada laikā turpināsim iesākto darbu arī pie zīmola maiņas, kas tika uzsākts jau 2005. gada pavasarī, pilnībā pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank ir plānojušas 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB grupā. Bez tam, šā gada jūnijā SEB grupa ieguva tiesības veikt galīgo SEB Unibankas akciju atpirkšanu. Šobrīd 100% SEB Unibankas akciju pieder SEB grupai. Paralēli šiem procesiem sekosim līdzi arī Latvijas ekonomikas tālākai attīstībai, kas ir svarīgs pamats mūsu valsts ilgtspējīgai labklājībai un stabilitātei. Kreditēšana tāpat kā līdz šim būs nozīmīgs atbalsts uzņēmumiem, kas ražo un eksportē. Kreditēšana arī turpmāk būs veids, kā Latvijas iedzīvotāji var iegādāties savu mājokli, ņemot vērā nosacījumu, ka šim procesam jābūt pārdomātam, neradot nevēlamas finansiālās svārstības mājsaimniecībām un uzņēmējiem, jo līdzšinējā pieredz rāda, ka izmaiņas finanšu tirgos var būtiski ietekmēt kā ģimenes budžetu, tā arī kompāniju finanšu plānus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka gatava zīmola maiņai

, 07.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka pēdējo 2 gadu laikā, īstenojot dubulta zīmola stratēģiju, ir veicinājusi SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) zīmola atpazīstamību Latvijā ar mērķi pilnībā integrēties SEB grupā. Ņemot vērā to, ka SEB Unibanka biznesa līmenī savu integrāciju SEB grupā realizēja iepriekšējo gadu laikā, līdz nākošā gada aprīlim ir plānots pabeigt arī iesākto zīmola maiņu, kad SEB Unibanka juridiski kļūs par SEB banku, Db.lv informēja bankas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

1998. gadā, kad SEB grupa iegādājās AS Latvijas Unibanka, bankas nosaukums tika papildināts ar atzīmi SEB grupas banka, lai norādītu savu piederību SEB grupai.

SEB Unibankai nostiprinoties kā nozīmīgai SEB grupas daļai, 2004. gada nogalē tika pieņemts lēmums, ka 2005. gada aprīlī Unibankas zīmolam tiks pievienots SEB, kas vēl vairāk apliecinās bankas esamību SEB grupā.

Vairāki līdz šim veiktie pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji šo divu gadu laikā ir iepazinuši SEB zīmolu, un tas ir labs pamats, lai SEB Unibanka tieši nākošā gada sākumā pabeigtu iesākto zīmola maiņu, no dubulta zīmola pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās SEB grupai piederošās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank plāno 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB grupas provizoriskā peļņa pērn Latvijā sasniegusi 80,4 miljonus eiro

Db.lv, 26.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa pagājušajā gadā Latvijā, pēc provizoriskiem datiem, guvusi peļņu 80,4 miljonu eiro apmērā, kas ir par apmēram 29% vairāk nekā 2021.gadā, informē bankā.

Bankā norāda, ka gada sākumā tika izveidota vienota apdrošināšanas un ilgtermiņa uzkrājumu grupa Baltijā, tādējādi "SEB Life and Pension Baltic" kļuva par vienīgo "SEB atklātā pensiju fonda" un ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "SEB Investment Management" kapitāldaļu turētāju, pārņemot kapitāldaļas no "SEB bankas".

Iekļaujot ietekmi no SEB grupas meitasuzņēmumu pārdošanas reorganizācijā, SEB grupas Latvijā kopējie ieņēmumi 2022.gadā veidoja 148,8 miljonus eiro, bet pamatdarbības peļņa pēc nodokļu nomaksas un uzkrājumiem - 94,4 miljonus eiro.

Bankā arī atzīmē, ka uzkrājumi paredzamiem kredītzaudējumiem pērn samazināti 3,2 miljonu eiro apmērā.

Tāpat bankā informē, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2022.gadā pirms ietekmes no meitasuzņēmumu pārdošanas veidoja 134,7 miljonus eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2021.gadā, kamēr grupas izmaksas pirms ietekmes no meitasuzņēmumu pārdošanas veidoja 55,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 9% salīdzinājumā ar 2021.gadu. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem pērn bija 79,3 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Absolventi saziedo vairāk nekā 56 tūkstošus, lai palīdzētu pirmkursniekiem

Lelde Petrāne, 16.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) absolventi ziedojuši 56 450 eiro, lai sniegtu iespēju 22 augstskolas pirmā kursa studentiem saņemt studiju maksas stipendiju vienam gadam, liecina augstskolas sniegtā informācija.

Stipendijas saņems deviņpadsmit REA bakalaura programmas pirmā kursa studenti no Latvijas, viens students no Lietuvas un divi studenti no Igaunijas. Vienas stipendijas apmērs ir 3500 eiro vai 1750 eiro, kas attiecīgi sedz viena gada studiju maksu 100% vai 50% apmērā.

Stipendijas tiek piešķirtas, pamatojoties uz studentu finansiālajām vajadzībām, akadēmisko potenciālu un motivāciju. Stipendijas ieguvējus noteikuši REA absolventi, jo visi kandidāti tikušies ar absolventiem individuālās intervijās.

Kā pastāstīja REA Absolventu asociācijas prezidents Raimonds Kulbergs, šis ir trešais gads, kad absolventi vāc līdzekļus stipendijām. Pirmajā gadā no absolventiem tika savākti 10 000 eiro, otrajā gadā - 44 400 eiro, bet šogad - jau 56 450 eiro (tai skaitā 47 700 eiro no Latvijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Zviedrijas SEB AB Rīgas filiāle piedāvā 30 jaunas darbavietas

Ieva Mārtiņa, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu pieaugošā darba apjoma kvalitatīvu izpildi, SEB AB Rīgas filiāle piedāvā 30 jaunas darbavietas, kuru uzdevums, sākot ar šā gada rudeni, būs nodrošināt vērtspapīru darījumus SEB klientiem Zviedrijā un Somijā.

SEB AB Rīgas filiāle tika izveidota 2006. gadā un tajā darbu uzsāka 100 profesionāļi, bet šobrīd komanda pieaugusi līdz 200 darbiniekiem, kuri apkalpo klientus deviņās dažādās pilsētās visā pasaulē - Stokholmā, Londonā, Varšavā, Ņujorkā, Helsinkos, Kopenhāgenā, Oslo, Frankfurtē un Singapūrā, Db.lv informēja SEB bankā. SEB AB filiāle nodrošina vairākus miljonus transakciju mēnesī.

Piecu gadu laikā SEB AB Rīgas filiāle saņēmusi vairākus apbalvojumus, no tiem pēdējie - TNS SIFO Prospera veiktajā pētījumā SEB tika atzīta par labāko valūtas un vērtspapīru darījumu veicēju Zviedrijā. Šos pakalpojumus SEB grupai nodrošina tieši SEB AB Rīgas filiāle.

Komentāri

Pievienot komentāru