Citas ziņas

Segliņš nenožēlo, ka nepiedalījies valdības ārkārtas šovā

Katrīna Iļjinska, Valdis Vikmanis, Db, 22.09.2009

Jaunākais izdevums

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš nenožēlo, ka nepiedalījās valdības ārkārtas sēdē, kas notika pagājušonedēļ, tā intervijā raidījumam Labrīt Latvija! norādīja tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

«Tas bijis šovs, māžošanās. Nemaz nenožēloju, ka šajā šovā nepiedalījos,» piepilda M. Segliņš. Viņš tajā laikā bijis atvaļinājumā.

Mareks Segliņš. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Runājot par politiskām attiecībām, M. Segliņš teica: «Ir jāatzīst, ka attiecības ar Jauno laiku ir sarežģītas, taču šobrīd strīdēties par niekiem nav vajadzīgs, tas kaitē sabiedrībai.»

M. Segliņš norādīja, ka krimināllietu izskatīšanu gan vienkāršot nedrīkst. «Kriminālprocesos parasti tiek izskatītas fundamentālas lietas, un nedrīkst, piemēram, vienkāršotā kārtībā cilvēku likt cietumā tikai tāpēc, ka jātaupa nauda,» tā viņš, piebilstot, ka šajos gadījumos jābūt ļoti uzmanīgiem.

M. Segliņš teica, ka redz tieslietu sistēmā funkcijas, kuras taupības nolūkā varētu nepildīt vispār, taču tās neprecizēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atklātās valdības sēdes ir liekuļošana. Tās noved pie tā, ka patiesās sarunas notiek pie pusdienu galda.»

Tā, atbildot uz Latvijas Radio raidījuma Krustpunktā klausītāja jautājumu, kādēļ valdība par nākamā gada budžetu lemj slēgtās sēdēs, sacīja Tautas partijas (TP) līderis Mareks Segliņš.

Jāatgādina, ka vēl šonedēļ viņš uzsvēra, ka nenožēlo, ka nepiedalījies valdības ārkārtas šovā. «Tas bijis šovs, māžošanās. Nemaz nenožēloju, ka šajā šovā nepiedalījos,» piepilda M. Segliņš. Viņš tajā laikā bijis atvaļinājumā.

(Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB) Viņš tāpat norādīja, ka būtiskākie jautājumi tiek pārrunāti tieši slēgtajās sēdēs vai, piemēram, pie pusdienu galda, vēsta apollo.lv. «Mēs liekuļojam ar tām atklātajām valdības sēdēm, liekuļojam» viņš piebilda. Tieslietu ministrs kā iemeslu minēja to, ka atklātā sēdē valdības ministri nereti baidās paust patiesu viedokli, lai pēc kāda laika plašsaziņas līdzekļos netiktu atspoguļots, ka, piemēram, kāds ministrs iestājies par kādas iestādes slēgšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vēlas Latvijai dot vairāk par izrādi debesīs

Jānis Goldbergs, 02.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviošovi visā pasaulē ir gan aviācijas profesionāļu, gan aviācijas biznesa aprindu tikšanās vieta, un tā tas var būt arī Latvijā

Tā intervijā Dienas Biznesam sacīja aviošova Wings Over Baltics Airshow (WOBA) 2019 organizators Artūrs Šlosbergs. Jūlija izskaņā Tukuma lidostā aizvadītais šovs pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus skatītāju, tādēļ pamatoti nosaucams par lielāko aviošovu Baltijas valstīs.

Kāds ir šodienas stāsts par aviošovu, kuru organizējat?

Šogad uz aviošovu Tukuma lidostā ieradās 20 tūkstoši cilvēku. Pārdevām 16 tūkstošus biļešu. Bērni līdz astoņu gadu vecumam tika bez maksas. Bijām izsūtījuši daudz ielūgumu, tostarp ministriem un vēstniecībām. Cilvēku bija vairāk nekā festivālā Positivus, bet mazāk nekā uz Prāta vētras koncertu Liepājā, kas, starp citu, notika tajā pašā laikā, kad mūsu aviošovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministre Baiba Rozentāle ir neērta Valdim Dombrovskim, bet viņai nevar pārmest nepietiekamu aktivitāti, uzskata Tautas partijas vadītājs Mareks Segliņš.

«Premjeram Baiba Rozentāle ir ļoti neērts cilvēks, jo tik aktīvu ministri... Lai Dievs dod, ka mums būtu vairāk šādu ministru,» M.Segliņš izteicās telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes.

Viņš arī norādīja, ka protesta akcija Bauskā bija nesankcionēta, tāpēc B.Rozentāle uz to nedevās, bet šonedēļ viņa dosies uz Bausku un tiksies ar pašvaldības vadību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kādas darbības veicamas, lai izmaksātu ārkārtas dividendes?

Andra Rubene, partnere, zvērināta advokāte, komerctiesību advokātu birojs Tark Grunte Sutkiene; Madara Melkerte, juriste, komerctiesību advokātu birojs Tark Grunte Sutkiene., 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada 1. jūlijā apritēs gads, kopš Komerclikums vairs nenosaka dividenžu aprēķināšanas biežumu, tāpēc kapitālsabiedrību dalībnieki un akcionāri (1) var noteikt un aprēķināt dividendes pēc saviem ieskatiem ne tikai ikgadējā kopsapulcē, kurā apstiprina gada pārskatu un lemj par peļņas sadali. Ja sabiedrībai ir iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa, sabiedrības dalībnieki var lūgt valdi sasaukt dalībnieku sapulci, lai pieņemtu lēmumu par peļņas izlietošanu. Jāatzīmē, ka līdz 2013. gada 1. jūlijam Komerclikuma noteikumi paredzēja, ka dividendes nosakāmas un aprēķināmas tikai reizi viena kalendārā gada ietvaros.

Līdz ar 2014. gada 16. janvāra grozījumiem Komerclikumā likumdevējs ir ieviesis arī jaunas tiesību institūcijas - ārkārtas dividenžu, izmaksas tiesisko regulējumu, lai vēl vairāk atvieglotu sabiedrību īpašnieku ikdienu. Tas dod iespēju sabiedrībai paredzēt, ka dividendes var noteikt un aprēķināt arī no peļņas, kas gūta periodā pēc iepriekšējā pārskata gada beigām, proti, reizi ceturksnī. Tādējādi ir ļauts sadalīt dividendēs arī sabiedrības tekošā gada peļņu.

Ņemot vērā, ka jaunie noteikumi par ārkārtas dividendēm stāsies spēkā jau pavisam drīz – 2014. gada 1. jūlijā, šajā rakstā skaidrosim, kādas darbības veicamas sabiedrībām, kas vēlēsies tās izmaksāt jau šā gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Jakāna atstādināšana nedrīkst kļūt par iemeslu valdības krišanai

, 23.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzintara Jakāna atstādināšanai no VID ģenerāldirektora amata nebūtu jākļūst par iemeslu valdības koalīcijas izjukšanai, laikā, kad valdība spriež par budžetu.

Šādu cerību intervijā Latvijas Radio paudis Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš. Viņš arī aicina saprast, kas īsti ir noticis un kādi bijuši Dz. Jakāna atstādināšanas iemesli, pirms valdībā lemj par jauna VID ģenerāldirektora amata vietas izpildītājas apstiprināšanu. M. Segliņš atzina, ka pagaidām viņam trūkst informācijas par notikušo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ivara Godmaņa valdība nebaudīja Saeimas vairākuma atbalstu un nebija spējīga pieņemt 2009. gada valsts budžeta grozījumus, tādēļ Tautas partija (TP) uzņēmās nepateicīgo pienākumu to gāzt.

To šodien TP kongresā paziņoja TP līdzšinējais priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

Savā ziņojumā viņš sūrojās par to, ka tauta slīgstot nabadzībā un bezcerībā, un par to atbildība esot jāuzņemas arī TP. Sabiedrība nezinot cik bieži TP Valda Dombrovska (Jaunais laiks) valdību veidojošo partiju koalīcijas sēdēs nākot klajā ar priekšlikumiem, kuri atduroties pret koalīcijas partneru neizlēmību, augstprātību un neuzticēšanos, sacīja M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespēja pateikt, piemēram, Latvijas Bankas prezidentam Rimšēviča kungam to, ka arī viņam sakarā ar situāciju valstī arī būs jāsamazina alga, ir rezultējusies vienotā atalgojuma sistēmā.

To LTV raidījumā Labrīt Latvija teica Tautas partijas priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš.«Mums valsts sektorā attiecībā uz algām bija dažas kļūmes, ko es pats arī nespēju izskaidrot un pamatot saviem tuvākajiem. Tie ir 20-30 cilvēki, kas saņēma 8, 9 vai 10 tūkst. Ls lielas algas. Nespēja pateikt šiem cilvēkiem, piemēram, Latvijas Bankas prezidentam Rimšēviča kungam to, ka jums, mīļie, sakarā ar situāciju valstī arī būs jāsamazina algas, ir rezultējusies vienotā atalgojuma sistēmā,» skaidroja M. Segliņš.

M. Segliņš pauda pārliecību, ka rītdien, 21. novembrī par Tautas partijas priekšsēdētāju atkal tiks ievēlēts tās dibinātājs Andris Šķēle. «Šķēle spēj organizēt cilvēkus ar savu iekšējo autoritāti, nevis tukši pļāpāt,» sacīja M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pastaiga ar dinozauriem Meksikas šova laikā nozagts viens no dinozauriem

, 09.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Pastaiga ar dinozauriem šova Meksikā nozagts aptuveni 100 tūkstošus Austrālijas dolāru (42 tūkstoši latu) vērts dinozaura robots, vēsta BBC.

To, ka 1.5 metrus garais dinozaurs trūkst, darbinieki ievērojuši pēc šova noslēguma tā atklāšanas dienā.

Šovs ir balstīts uz BBC seriālu un tiek rādīts daudzviet pasaulē, tai skaitā decembra sākumā tas bija vērojams arī Latvijā.

«Kā tas notika, mēs nezinām,» sacījusi šova pārstāve Karla Arojo (Karla Arroyo), informējot, ka šī ir pirmā reize, kad kaut kas no šova ir nozagts.

Zādzība gan nav ietekmējusi šova turpmāku izrādīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Ieskaties Cirque du Soleil šova aizkulisēs Arēnā Rīga

Zane Atlāce - Bistere, 16.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 21 kravas automašīnu, līdzi vedot tērpus, dekorācijas un aprīkojumu, Rīgā, "Arēnā Rīga" ieradies un līdz 19.janvārim viesojas pasaulslavenais cirks "Cirque du Soleil" ar izrādi "Crystal", kas zīmīga ar to, ka pirmo reizi visa darbība notiek uz ledus.

Šova trupā kopā ir aptuveni 100 cilvēki no 25 pasaules valstīm, tajā skaitā 43 mākslinieki, trīs mūziķi, viens klauns un dažādi tehniskie darbinieki. Db.lv bija iespēja paviesoties šova aizkulisēs un palūkoties, kā notiek gatavošanās vērienīgajai izrādei.

Papildus sarežģītajiem akrobātiskajiem trikiem, visiem aktieriem bija jāapgūst slidošanas prasmes. Interesanti, ka viens no slidošanas treneriem māksliniekiem bijis ASV dzīvojošais latvietis Ainis Lejiņš.

Lai mākslinieki būtu labā formā, viņi trenējas katru dienu. Šovā ir ļoti dažādi elementi, tāpēc katram māksliniekam pēc grafika notiek atbilstoši treniņi. Piemēram, ekstrēmie slidotāji trenējas uz hokeja slidām un ceļo ar savu personīgo trenažieru zāli. Savukārt žonglierim bija jāiemācās žonglēt arī uz slidām. Īpaši svarīgi ir arī regulāri trenēties sarežģītākiem trikiem, piemēram, kad galveno varoni Kristālu gaisā paceļ trapeces mākslinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Ieskats pasaules žilbinošākajā un dārgākajā apakšveļas šovā

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Amerikas Savienotajās Valstīs uz brīdi bija nolaidušies slavenie Victoria`s Secret eņģeļi, žilbinošā šovā Ņujorkā demonstrējot jaunāko apakšveļas kolekciju.

Iepriekš šovs norisinājās Londonā, Parīzē un citviet. Šī gada modes skates centrālais objekts – dārgakmeņu krūšturis - bija aptuveni miljonu ASV dolāru vērtais krūšturis, kas veidots no 2100 Swarovski dimantiem. Krūštura tapšana ilga 930 stundas. Unikālo darinājumu prezentēja Viktorijas eņģelis Elza Hoska.

Victoria`s Secret modes skatē piedalījās pasaules slavenākās modeles, tostarp, māsas - Bella un Džidži Hadidas, Adriana Lima, Kendala Dženere, Teilore Hila, Vinnija Hārlova un citas. Tiesa brazīliešu izcelsmes modelei Adrianai Limai šī skate bija pēdējā – nespējot valdīt asaras, viņa šova laikā paziņoja par aiziešanu no tā. A.Lima bija Viktorijas eņģelis gandrīz 20 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais Baltijā veidotais pokera TV šovs – Royal Poker Club ēterā parādīsies 18. janvārī. To varēs vērot katru darbadienas vakaru Ren-TV Baltija kanālā.

Šova Royal Poker Club ietvaros uz Baltijā vienīgā specializētā pokera TV galda tiks izspēlēti kopumā četri pokera turnīri jeb šovi, un katrā no tiem spēkiem mērosies seši dalībnieki. Unikālajā TV šovā piedalīsies ne tikai pokera profesionāļi, bet arī dalībnieki, kas savas pokera stratēģa spējas pierādīja speciālajos bezmaksas atlases turnīros.

Šovā piedalīsies arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personības: Olimpiskais vicečempions vingrošanā Jevgēņijs Saproņenko, hokejisti Edgars Masaļskis un Lauris Dārziņš, Latvijas tenisa leģenda Andris Fiļimonovs, viens no labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, kā arī TV dīva Jana Duļevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien iepazīstinājusi ar jauno Vienotā tirgus ārkārtas instrumentu (VTĀI), kura mērķis ir turpmāku ārkārtas situāciju gadījumā ES saglabāt preču un pakalpojumu brīvu apriti, personu brīvu pārvietošanos un svarīgu preču un pakalpojumu pieejamību, informēja EK pārstāvniecībā Latvijā.

Lai gan vienotais tirgus ir apliecinājis sevi kā mūsu labākais aktīvs krīzes pārvarēšanā, Covid-19 pandēmija ir izgaismojusi strukturālus trūkumus, kas kavē ES spēju efektīvi un saskaņoti reaģēt uz ārkārtas situācijām. Vienpusēji pasākumi ir izraisījuši sadrumstalotību, vēl vairāk saasinājuši krīzi un īpaši smagi skāruši mazos un vidējos uzņēmumus.

Iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons norādījis, ka pēdējos gados piedzīvotajās krīzēs smagi strādāts, lai saglabātu netraucētu vienotā tirgus darbību, turētu robežas un piegādes ķēdes atvērtas un nodrošinātu to produktu un pakalpojumu pieejamību, kas mūsu iedzīvotājiem bija vajadzīgi.

"Mums jābūt labāk sagatavotiem, prognozējot nākamo krīzi un reaģējot uz to. Vienotā tirgus ārkārtas instruments nevis paļausies uz tūlītējām, improvizētām darbībām, bet būs strukturāls risinājums, kas nebaltās dienās palīdzēs saglabāt preču un pakalpojumu brīvu apriti un cilvēku brīvu pārvietošanos. VTĀI nodrošinās labāku koordināciju ar dalībvalstīm, palīdzēs novērst un ierobežot potenciālās krīzes ietekmi uz rūpniecību un ekonomiku un nodrošinās Eiropai mehānismus, kas ir mūsu globālajiem partneriem, bet nav mums," uzsvēris Bretons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Olainfarm nosoda Olmafarm rīcību un organizēto pulcēšanos pie caurlaides vērtē kā ālēšanos

Žanete Hāka, 01.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Olainfarm» nosoda «SIA «Olmafarm» rīcību, izplatot dezinformāciju un musinot uzņēmuma akcionārus ar savu aicinājumu šodien, 1.aprīlī, pulcēties pie AS «Olainfarm» caurlaides.

«Tā kā iepriekš izsludinātā ārkārtas akcionāru sapulce tika atcelta ar uzņēmuma valdes š.g. 27.marta lēmumu, un par to tika paziņots visiem akcionāriem likumā noteiktā kārtībā, šī rīta notikumus nevar saukt citādi kā par 1 aprīļa ālēšanos, ko organizējis viens akcionārs, un tiem nav nekāda juridiska spēka. Vienlaikus mums patiesi žēl, ka atsevišķi akcionāri tomēr tika maldināti ar SIA «Olmafarm» uzsaukumiem, un šodien pulcējās pie uzņēmuma caurlaides,» pauž AS «Olainfarm» padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

P. Rebenoks norāda, ka SIA «Olmafarm» aicinājumi uz akcionāru sapulci, kas tika paziņoti tikai ar mediju starpniecību, ir vēl jo vairāk dīvaini un nesaprotami, jo iepriekš plānoto ārkārtas akcionāru sapulci 1.aprīlī ierosināja Signe Baldere-Sildedze (pārstāvot Annu Emīliju Maliginu) un Nika Saveļjeva, nevis SIA «Olmafarm».

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas valdības parāda attīstība un riski

Latvijas Bankas ekonomists Kārlis Vilerts, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tāpat kā uzņēmumiem un mājsaimniecībām - arī valdībām pārmērīgi augsts parāda līmenis var krietni apgrūtināt ikdienu.

Augstākas parāda apsaimniekošanas izmaksas un mazāk pieejamo līdzekļu publisko investīciju veikšanai ir tikai daži no faktoriem, kas galu galā var negatīvi ietekmēt ekonomisko izaugsmi. Lai gan zinātniskajā literatūrā valdības parāds un ap to saistītās tēmas ir visai plaši analizētas, nepastāv viennozīmīgs skaidrojums, kad īsti valdības parādu var uzskatīt par augstu.

Latvijas valdības parāds 2017. gadā bija aptuveni 9.7 miljardi EUR jeb 39% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas būtiski neatšķiras no 2016. gada rādītāja. Naudas izteiksmē parāds šķiet liels - ar šo summu pietiktu, lai veselu gadu segtu visus valdības izdevumus. Tai skaitā, naudas pietiktu gan veselības aprūpei, pensijām, gan drošībai utt. Neskatoties uz to, uz pārējo Eiropas Savienības (ES) valstu fona Latvijas valdības parāds ir diezgan zems. Turklāt Latvija ir viena no tām 12 Eiropas Savienības (ES) valstīm (un viena no 6 eiro zonas valstīm), kurām parāds ir zem ES mērķa rādītāja – 60% no IKP.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš premjeru aicina vēl nesūtīt aizdevējiem dokumentus valdības vārdā

, 28.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kurā aicina premjeru nesūtīt dokumentus Latvijas valdības vārdā starptautiskajiem aizdevējiem līdz rūpīgai Satversmes tiesas (ST) sprieduma analīzei lietā par pensiju samazināšanu, raksta Diena.lv.

Vēstulē norādīts, ka V. Dombrovska kā premjera vairākkārtīgi paustā nostāja un faktiskā rīcība par Latvijas valsts vārdā uzņemtām saistībām bez nepārprotama Saeimas mandāta, ņemot vērā ST spriedumu, vērtējama kā nepamatota. Vēstulē M. Segliņš aicinājis V. Dombrovski turpmāk nesūtīt jebkādus dokumentus valdības vārdā starptautiskajiem aizdevējiem līdz rūpīgai ST sprieduma analīzei un atbilstoša tiesiska rīcības plāna izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ņemot vērā Ministru prezidenta V. Dombrovska izšķirošo lomu sarunās ar starptautiskiem aizdevējiem un pamatojoties uz Satversmes tiesas secinājumiem, tieslietu ministrs M. Segliņš norāda, ka iecerētā nodomu vēstule Starptautiskajam Valūtas Fondam (SVF), papildus Saprašanās memorands ar Eiropas Kopienu pamatnosacījumiem vai jebkādas citas vienošanās par būtiskiem nosacījumiem, kas skar starptautiskos aizdevumus un par kurām nebūs lēmusi Saeima, būs pretrunā ar Satversmē paredzēto, ka visiem starptautiskajiem līgumiem, kuri nokārto likumdošanas veidā izšķiramus jautājumus, nepieciešama Saeimas apstiprināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma izveidošana prasa ne mazums nervu un ikdienas formalitāšu kārtošana atņem laiku galvenajam – jaunu dizainu radīšanai, tomēr tekstilmāksliniecei Agnese Vaļiniece savu soli, kļūt par uzņēmēju nenožēlo, sakot, ka gandarījums par paveikto ir milzīgs.

A. Vaļinieces pirms astoņiem gadiem izveidoja savu pirmo uzņēmumu SIA Agneses Vaļinieces radošā darbnīca, lai gan līdz tam gana veiksmīgi darbojās kā individuālā darba veicēja. Pirms gada radās nepieciešamība reģistrēt vēl vienu uzņēmumu SIA Burleska salondarbnīca. «Pirms astoņiem gribēju mainīt darbnīcas telpas uz lielākām un šķita tikai loģiski, ka tad vajadzētu izveidot arī uzņēmumu. Man nebija pieredzes un sākotnējā motivācija bija darīt to, kas man patīk, nedomājot par to, ka uzņēmumam vajadzētu arī būt peļņu nesošam,» atminas A. Vaļiniece, kura zināšanas papildinājusi mācoties dažādos kursos un apmācību programmās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Dombrovskis nespēj nodrošināt disciplīnu koalīcijā

Madara Fridrihsone, Db, 03.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijas priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš uzskata, ka šīs dienas neveiksmīgais balsojums par Antas Rugātes ievēlēšanu Saeimas prezidijā apliecina, ka premjers Valdis Dombrovskis (Jaunais laiks) nespēj nodrošināt sadarbības partneru vienotību un disciplīnu valdības koalīcijā.

Tādēļ jau nākamajā koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē M. Segliņš aicināšot V. Dombrovski atbildēt uz jautājumu: kurš ir atbildīgs par to, lai tiktu ievērots koalīcijas līgums un izrādīta cieņa sadarbības partneriem.

«Esmu nepatīkami pārsteigts par šo balsojumu. Tomēr mani tik daudz nesatrauc tas, vai Tautas partija iegūs sev pienākošos vietu prezidijā, bet vēlos saņemt skaidras atbildes, vai šis balsojums ir vērsts pret TP. Ja nē, tad kas ir tie argumenti vai apstākļi, kas traucē balsot par TP kandidātu. Nav mūsu pašmērķis atrašanās šajā valdībā, bet kamēr tur esam, sadarbības līguma ievērošana ir principiāls jautājums,» tā M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: ar aizlienētajiem miljoniem jāsilda ekonomika nevis banku sektors

, 28.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrībai ir jāzina, kur un kā tiks tērēti aizlienētie miljoni. Nesaprotu, kāpēc 600 miljoni būtu jātērē banku sektora stabilizēšanai nevis ekonomikas sildīšanā, raidījumam Labrīt Latvija! norāda tieslietu ministrs Mareks Segliņš, ziņo Apollo.

«Iepriekš naudu zviedru bankas cilvēkiem burtiski meta pakaļ. Un cilvēcīgi ļāvās kārdinājumam un aizņēmās, bet tagad mums jāaizņemas, lai stabilizētu banku darbību, kuras pat nav mūsu bankas,» norāda M. Segliņš., ziņo Apollo.Mareks Segliņš. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais solis, lai Rīgā organizētu ārkārtas vēlēšanas, ir sperts, jo valdībā ir iesniegts likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu. Savukārt par Saeimas ārkārtas vēlēšanām pašlaik nav juridiska pamata runāt

Šādi secinājumi rodas Dienas Biznesam, intervējot Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretāru Ritvaru Eglāju.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards pērn decembrī valdībā ir iesniedzis likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Likuma normas paredz, ka nākamais solis jāsper Ministru kabinetam, likumprojektu virzot uz Saeimu vai to noraidot.

Savukārt signāliem par nepieciešamību rīkot Saeimas ārkārtas vēlēšanas šobrīd nav juridiska pamata.

Fragments no intervijas, kas publicēta 9. janvāra laikrakstā Dienas Bizness:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā tiek veidots televīzijas šovs Royal Poker Club, kurā spēkiem mērosies gan profesionāli pokera spēlētāji, gan arī sabiedrībā pazīstamas personības un citi pokera entuziasti.

Lai gan Royal Poker Club televīzijas ekrānos būs vērojams no nākamā gada janvāra, jau tagad uzsākta tā dalībnieku atlase. Piedaloties bezmaksas atlases turnīros, par šova dalībnieku līdzās profesionāliem pokera spēlētājiem un sabiedrībā populārām personībām var kļūt ikviens Latvijas un Lietuvas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu.

Šova ietvaros tiks izspēlēti kopumā četri pokera turnīri. Tajos spēkiem mērosies seši dalībnieki: divi profesionāļi, viens sabiedrībā pazīstams pokera entuziasts, viens Expekt Pro komandas spēlētājs un divi dalībnieki, kas savas spējas būs pierādījuši bezmaksas atlases turnīros, kas no pirmdienas, 16. novembra, norisināsies interneta vietnes Expekt.com pokera istabā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lielākais lidmašīnu ražotājs Airbus Dubaijas Gaisa šovā saņēmis lidmašīnu pasūtījumus par kopējo vērtību, kas ir vairāk nekā piecas reizes lielāka par ASV konkurenta Boeing pasūtījumu vērtību, ziņo BBC.

Airbus kopumā šova laikā saņēmis pasūtījumus 5.3 miljardu ASV dolāru vērtībā, kamēr Boeing saņēmis pasūtījumus 800 miljonu dolāru vērtībā.

Db.lv jau vēstīja, ka Air Austral, pārvadātājs no Indijas okeāna Reinjonas salas, Dubaijas Gaisa šovā apstiprinājis arī iepriekš veikto divu Airbus A380 lidmašīnu pasūtījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Par spīti potītes traumai Porziņģis paviesojies slavenajā Džimija Falona šovā

LETA, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti trešdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā gūtajai potītes traumai latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien paviesojās slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight».

Potītes savainojumu, kas no malas šķita nopietna, Ņujorkas «Knicks» basketbolists Porziņģis guva trešdien uzvarā pret Maiami «Heat», kad spēli bija spiests atstāt jau trešajā minūtē. Tomēr uzreiz pēc tam un arī ceturtdien veiktajās rentgena pārbaudēs lūzumi netika atklāti. Latvietis «Knicks» rindās varētu atgriezties jau nākamajā mačā, svētdien Ņujorkā pret Orlando «Magic», taču pagaidām par to lielas skaidrības nav.

Tiesa, šādu traumu ārstēšanai parasti nepieciešams viena vai divas nedēļas.

Par spīti nelielām veselības likstām 22 gadus vecais Porziņģis ceturtdien kļuva par pirmo latvieti, kurš viesojies Džimija Falona šovā, turklāt viņš, ienākot studijā, saņēma lielas ovācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz krīzi, kas satricināja auto ražotāju nozari, Detroitas Motoršovs vēl aizvien ir svarīgākā auto izstāde ASV, kuras laikā tika prezentēti 60 jauni modeļi, ziņo BBC. Tiesa pēc ASV autoražotāju General Motors un Chrysler bankrota šova atvēršana šogad ir aizkavējusies.

Galveno vietu šajā izstādē ieņem elektriskās automašīnas, kas no jauna Detroitu mēģina padarīt par jauno automobiļu tehnoloģiju bāzi.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, gan dominēja lielās automašīnas, šogad populāras kļuvušas automašīnas ar maziem benzīna motoriem.

Uzsvara maiņa par labu degvielas patēriņa ziņā ekonomiskām automašīnā, ir saistīta ar degvielas izmaksām.

Sabiedrība aizvien vairāk pievērš uzmanību tam, cik svarīgi ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas no automobiļiem, lai ierobežotu globālo sasilšanu.

Chrysler, kas tagad pārvalda Fiat, liek cerības uz Itālijas autoražotāju uzlabotās versijas automašīnām, savukārt GM prezentēs savu Chevrolet Spark pilsētas auto. Tikmēr Ford piedāvās savu jauno Focus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO, VIDEO: Wings Over Baltics Airshow Tukuma lidlaukā

Laura Mazbērziņa, 06.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukuma lidostā Jurmala Airport nedēļas nogalē bija iespēja vērot vietējo un ārvalstu dalībnieku priekšnesumus lielākajā Baltijas aviācijas šovā Wings Over Baltics Airshow.

Aviācijas šova ietvaros airBaltic pārstāvji prezentēja jaunizveidoto airBaltic Training Pilotu akadēmiju, kā arī izrādīja pilotu apmācību lidmašīnu – Diamond Aircraft. Viens šāds lidaparāts izmaksā aptuveni 400 tūkstošus eiro. Uz aviošovu piloti atlidoja no Liepājas, kur ir airBaltic treniņbāze.

«Aviācijas bizness ir ļoti liels un nežēlīgs, bieži notiek pārbaudes - gan lidošanas, gan veselības. Neizturot veselības pārbaudi, var pārvilkt pāri strīpu karjerai. Ir nepieciešams liels finansiālais un laika ieguldījums studiju procesā. Pilotam ir jābūt motivētam, mērķtiecīgam, elastīgam, jāprot pielāgoties videi, stresa noturīgam, labā fiziskā formā, atbildīgam, jāprot plānot laiku,» biznesa portālam db.lv stāstīja Ivars Puļķis, airBalticTraining Pilotu akadēmijas students.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Jūrmalā norisinājies konkurss Jaunais Vilnis 243 lidsabiedrības airBaltic pasažieriem nācies saskarties ar būtiskām neērtībām, proti, divas airBaltic lidmašīnas Jaunā viļņa atklāšanas šova dēļ neesot varējušas nolaisties Rīgas lidostā un tikušas novirzītas uz Tallinas un Viļņas lidostām, ziņo Diena.

Par to, kāpēc tikusi paralizēta lidmašīnu pacelšanās un nosēšanās lidostā Rīgā, sākta dienesta izmeklēšana. Noskaidrots, ka otrdienas pēcpusdienā gaisa telpa virs Jūrmalas esot bijusi norobežota, jo Jaunā viļņa atklāšanas šova ietvaros notikuši akrobātiskie lidojumi.

Jaunā viļņa atklāšanas šova laikā virs Jūrmalas tika izpildīti lidmašīnu akrobātiskie triki, kuriem sekoja konkursa dalībnieku gaisā palaisti milzīgi hēlija baloni ar piestiprinātiem valstu karogiem. Slēgtās gaisa telpas dēļ airBaltic lidmašīnas, kas atgriezās no Minhenes un Kijevas, bija spiestas mainīt nolaišanās vietu, kas aviokompānijai radījis zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru