Sekojot idejai: Eklērnīcas Raunas dārzs īpašnieks gaida pokiju bumu 

Atvērtas vēl divas Raunas dārzs eklērnīcas un turpat astoņkāršots apgrozījums, ieviests jauns piedāvājums veselīgas ātrās ēdināšanas segmentā – pokiju bārs

Kristīne Stepiņa, 06.6.2018
1/10

Raunas dārzs saimnieki Andrievs Jansons un Egija Jansone

Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms pusotra gada Raunas dārza īpašnieks Andrievs Jansons DB prognozēja eklēru uznācienu, kas arī ir sagaidīts, – šos saldos našķus sāka cept un pārdot teju katra sevi cienoša konditoreja. Tagad viņš gaida havajiešu ēdiena pokija, kas no Amerikas straujiem soļiem ienāk Eiropā, uzvaras gājienu arī Latvijā. Šogad SIA Puravs AJ, kas veic trīs eklērnīcu saimniecisko darbību, plāno apgrozījumu vairāk nekā viena miljona eiro apjomā.

«Bijām pirmie, kuri fokusējās uz eklēriem, kas gatavoti nevis uz sviesta, bet vārītā krēma bāzes, tāpēc esam ieguvuši lielu tirgus daļu. Rīgā mums ir daudz pastāvīgo klientu, kas pēc mūsu ceptajiem eklēriem ir gatavi braukt lielus attālumus. Esam pieprasīti arī reģionos, pāris reižu braucām uz pasākumiem Valmierā, tur mūs aicināja atvērt eklērnīcu, taču šobrīd šādu iespēju neapsveram, jo vešanas laikā eklērs zaudē savas garšas īpašības, bet investēt ceptuvē ārpus Rīgas pašlaik neatmaksājas,» skaidro A. Jansons.

Pagājušā gada septembrī Mārupē tika atvērta otrā, bet decembrī Rīgā, Ulmaņa gatvē, – trešā eklērnīca Raunas dārzs. Ulmaņa gatvē ierīkota plaša telpa arī meistarklasei. A. Jansons ir iecerējis vadīt īpašas apmācības ēst gatavošanā tieši vīriešiem. «Daudzi vīrieši joprojām nezina, ka gatavot ēst nemaz nav tik grūti, vai arī viņi izvairās no šīs nodarbes, jo īsti neprot to darīt un baidās piedzīvot neveiksmi,» teic uzņēmējs.

«Šovasar plānots izveidot ekskluzīvo desertu līniju. Tie būs trīs, pieci eklēru veidi, kuru cena būs aptuveni seši eiro gabalā,» stāsta A. Jansons.

Raunas dārzā Mārupē ir atvērts pokiju bārs. «Pokijs ir «dzimis» Havajās, Amerikā ir ļoti daudz to bāru. Pati galvenā sastāvdaļa ir jēla, marinēta zivs. Tradicionālā pokija piekritēji ēd pamatā tikai zivi, pārējie pievieno nūdeles, rīsus, salātus, dārzeņus un dažādas mērces,» stāsta uzņēmējs.

Visu rakstu Gaidot pokiju bumu lasiet 6. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Tevi varētu interesēt

Desmit gados privātajā mūzikas skolā BJMK Rokskola mācījušies simtiem bērnu gan no...

Savulaik Dāvis Suneps ar konsultācijām par to, kā reģistrēt uzņēmumu, izpalīdzēja paziņām,...

Mūziķis Igo atradis savu izpausmes veidu ne vien caur mūziku, bet arī...

SIA Positive Foods ir apvienojušies divi līdz šim nesaistīti veselīgo saldumu zīmoli...

SIA TakTil vadītāja Ulla Krūmiņa izgatavo attīstošās bērnu rotaļlietas – grāmatiņas, sedziņas,...

Nepalaid garām

Nākamajā gadā uzņēmējiem gaidāms ne viens vien izaicinājums, taču tajā pašā laikā...

Par čeku loterijas devumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu palielināšanā varēs...

Ekonomikas izaugsmes bremzēšanās ir vērojama, taču vismaz tuvāko gadu laikā tik dziļa...

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt...

Novembra sākumā Rīgā, Ģertrūdes ielā atklāts salons BG Suits, kas piedāvā gan...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Šajā piektdienā biznesa portāls db.lv piedāvā ielūkoties SIA «Skrīveru pārtikas kombināts»...

Siernīcai SIA Soira maijā bijis jāpamet ražošanas telpas, kur uzņēmums paspējis nostrādāt...

Lielu rezonansi sabiedrībā guvusī ziemas kviešu interneta rīka izstrāde un projekta realizācija,...

Pārtikas un veterinārais dienests pieprasījis atsaukt no tirdzniecības Spānijas izcelsmes «Tasty...

Lielais pieprasījums un ierobežotais piedāvājums lašu cenu dzen debesīs, ceturtdien vēsta laikraksts...

Uzņēmums Ksenija D Kurzemes rajona tiesā (Saldū) iesniedzis maksātnespējas pieteikumu, liecina...

Līdzšinējais putnu gaļas ražotāja AS «Putnu fabrika Ķekava» padomes priekšsēdētājs atkārtoti...

Latvijā iecienītais našķis - Indijas rieksti - tiek eksportēts no tādām valstīm...

Sagatavoto un konservēto zivju eksports pēc embargo...

Šajā piektdienā biznesa portāls db.lv viesojas AS «Tukuma piens», vērojot zīmola «Baltais»...