Ekonomika

Sertifikācijas un testēšanas centra daļas iegādājusies Lietuvas sabiedrība

Žanete Hāka, 15.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Privatizācijas aģentūra» (PA) ir pabeigusi sabiedrības ar ierobežotu atbildību «Sertifikācijas un testēšanas centrs» valsts kapitāla daļu pārdošanu. Pagājušā gadā izsolē Lietuvas sabiedrība UAB «Universal Trade» iegādājās 80% uzņēmuma valsts kapitāla daļas.

Šogad iegādājoties SIA «Sertifikācijas un testēšanas centrs» 20% valsts kapitāla daļas, sabiedrība UAB «Universal Trade» ir kļuvusi par vienīgo uzņēmuma īpašnieku. Kopējā valsts kapitāla daļu pārdošanas cena ir 991 387,42 euro.

Pagājušā gada beigās PA izsolē pārdeva SIA «Sertifikācijas un testēšanas centrs» valsts kapitāla daļu paketi, ko veidoja 268 638 kapitāla daļas jeb 80% no sabiedrības pamatkapitāla. Piedaloties trīs pretendentiem, izsolē par cenu 793 111,12 euro valsts kapitāla daļu paketi iegādājās sabiedrība UAB «Universal Trade». Izsolē pārdodamās kapitāla daļu paketes sākumcena bija noteikta 333 111,12 euro.

Papildus šogad sabiedrība UAB «Universal Trade» iegādājās SIA «Sertifikācijas un testēšanas centrs» darbiniekiem un izpildinstitūcijas locekļiem rezervētās 67 159 kapitāla daļas jeb 20% no sabiedrības pamatkapitāla par izsolē noteikto valsts kapitāla daļu cenu.

Atbilstoši Ministru kabineta 2013.gada 4.decembra rīkojuma Nr.596 nosacījumiem kapitāla daļu paketes pircējam būs jānodrošina, ka piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas tiek saglabāts sabiedrības darbības profils – traktoru un to sastāvdaļu, traktoru piekabju, maināmo velkamo mašīnu un lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu sertifikācija, testēšana un inspicēšana, autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru sertifikācija, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumu sertifikācija.

SIA «Sertifikācijas un testēšanas centrs» galvenais darbības veids ir tehniskās pārbaudes un analīze. Sabiedrība darbojas tādās valsts reglamentētajās sfērās kā atbilstības novērtēšana (t.sk. dažāda veida tehnikai, darba aprīkojumam darba vietās un bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem), testēšana (t.sk. mašīnām, darba aprīkojumam, darba vides parametriem, motoru izmešiem) un inspicēšana (aukstā un karstā ūdens patēriņa skaitītāju atkārtota verificēšana). Uzņēmumam ir profesionālu un kompetentu ekspertu komanda, kas bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas pakalpojumus sniedz kopš 2004.gada. SIA «Sertifikācijas un testēšanas centrs» ir izveidots un akreditēts mācību centrs, kas nodrošina profesionālas ievirzes tālākizglītības programmu īstenošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru