Pasaulē

Sestdien Klaipēdā startē pirmā Sony Baltijas atklātā regate 2008

, 05.06.2008

Jaunākais izdevums

Sestdien, 7.jūnijā, Klaipēdā startēs pirmā Sony Baltijas atklātā regate, kurā piedalīsies burātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un citām Baltijas jūras valstīm.

Pirmais regates maršruta posms Klaipēda – Palanga - Klaipēda notiks jau 7. jūnijā, pēc kura tiks apbalvoti pirmā posma uzvarētāji un svinīgi atklāta pirmā Baltijas mēroga regate. Jahtu rezultāti tiks vērtēti saskaņā ar saskaņā ar 2005. – 2008.gada ISAF starptautiskajiem burāšanas sacensību noteikumiem. Pēc svinīgajiem pasākumiem burātāji gatavosies nākošajam posmam Klaipēda – Pāvilosta, kas startēs 8. jūnijā.

Visas dalībnieku jahtas Klaipēdas ostā ierodas jau no 5. jūnija. Pašlaik sacensībām ir pieteikušās turpat vai 40 jahtas, kuras pārstāv visas trīs Baltijas valstis, kā arī Krieviju, Somiju un Poliju. Iespējams, regatē piedalīsies arī citu valstu burātāji.

No Klaipēdas burātāji dosies uz Pāvilostu un tālāk uz Ventspili, bet 12.jūnijā ieradīsies Roņu salā. Ar svinīgu Sony Baltic Open Regatta 08’ laureātu apbalvošanas ceremoniju, kurā balvas pasniegs Igaunijas vides ministrs Jaanus Tamkivi, 14.jūnijā Romasārē Sāremā salā, noslēgsies pirmās Sony Baltijas atklātās regates sacensības.

Sony Baltic Open Regatta 08 patrons ir Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī norisināsies pirmā Baltijas mediju regate 2008

Vēsma Lēvalde, Db, 10.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 11.jūnijā, Ventspilī norisināsies pirmā Baltijas mediju regate 2008, kurā dalībniekiem būs iespēja sacensties ar dažādu mediju pārstāvjiem no visām trim Baltijas valstīm.

Baltijas mediju regate 2008 notiks pirmās Baltijas atklātās regates Sony Baltic Open Regatta 2008, kas norisināsies no 7.līdz 14.jūnijam ar startu Klaipēdā un finišu Romasārē, ietvaros. Regates mērķis ir attīstīt un popularizēt burāšanu visās trīs Baltijas valstīs, kā arī veicināt sadarbību starp Baltijas valstu ostām. Sony Baltic Open Regatta 2008 organizē biedrība Latvijas LASER klases asociācija sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas burātājiem, kā arī Baltijas atklātās regates ģenerālsponsoru Sony. Regates patrons Latvijā ir Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sony Baltic Open Regatta 2008 dalībnieki Ventspils ostā ieradīsies 10.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīt Klaipēdā startē pirmā Sony Baltijas atklātā regate 2008

, 06.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt, 7.jūnijā, Klaipēdā startēs pirmā Sony Baltijas atklātā regate, kurā piedalīsies burātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un citām Baltijas jūras valstīm.

Pirmais regates maršruta posms Klaipēda – Palanga - Klaipēda notiks jau 7. jūnijā, pēc kura tiks apbalvoti pirmā posma uzvarētāji un svinīgi atklāta pirmā Baltijas mēroga regate. Jahtu rezultāti tiks vērtēti saskaņā ar saskaņā ar 2005. – 2008.gada ISAF starptautiskajiem burāšanas sacensību noteikumiem. Pēc svinīgajiem pasākumiem burātāji gatavosies nākošajam posmam Klaipēda – Pāvilosta, kas startēs 8. jūnijā, Db.lv SIA Communications Expert projektu koordinatore Arta Moroza.

Visas dalībnieku jahtas Klaipēdas ostā ierodas jau no 5. jūnija. Pašlaik sacensībām ir pieteikušās turpat vai 40 jahtas, kuras pārstāv visas trīs Baltijas valstis, kā arī Krieviju, Somiju un Poliju. Iespējams, regatē piedalīsies arī citu valstu burātāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmās Baltijas regates pasākumi Pāvilostā un Ventspilī

, 29.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā Pāvilostas un Ventspils ostās piestās Baltijas atklātās regates Sony Baltic Open Regatta 08’ dalībnieku jahtas.

8. jūnijā Pāvilostas jahtu ostā Pāvilosta Marina savu maršrutu Klaipēda - Pāvilosta noslēgs Baltijas regates dalībnieki, un jau 9. jūnijā Pāvilostā notiks dažādi kultūras pasākumi – svinīga Klaipēda – Pāvilosta starpposma laureātu apbalvošanas ceremonija, muzikāli priekšnesumi, būs iespēja izmēģināt vienkāršākos deju soļus līnijdejās un vērot dejotāju sagatavotos priekšnesumus, kā arī baudīt Užavas alu un zivis, kuras piedāvās zvejnieku saimniecība Kaija, Db.lv informē Sony Baltic Open Regatta 08’ organizatore Laine Zemīte.

10. jūnijā Ventspilī ierodas Baltijas atklātās regates dalībnieki, kā arī pilsētā sāksies sportiskā Olimpiskā nedēļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony ar Xperia XZ1 turpina tradīciju aizvien pilnveidot tālruni, gadiem ilgi būtiski nemainot tā izskatu

Japāņu sabiedrībā dziļi iesakņojusies tradīciju cienīšana un zināšanu nodošana no paaudzes paaudzē. Ne velti pieci pasaulē senākie joprojām eksistējošie uzņēmumi radušies tieši Japānā un no piecarpus tūkstošiem par 200 gadiem vecāko pasaules kompāniju vairāk nekā trīs tūkstoši dibināti uzlecošās saules zemē. Paļaušanās uz pārbaudītām vērtībām lielā mērā izskaidro, kādēļ Sony viedtelefoni gadu gaitā mainās pavisam minimāli.

Desmitgades pirmajā pusē Sony labākā sērija Xperia Z jau saņēma kritikas devu no tehnoloģiju apskatniekiem par faktiski nemainīgo dizainu. Šoruden prezentētais Xperia XZ 1 modina aizdomas, ka japāņi nolēmuši pa līdzīgu tradīciju godāšanas taku staigāt arī tagad, jo jaunais modelis faktiski ir pērnā gada XZ kopija ar dažiem tehniskiem uzlabojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī spietos jahtas

Vēsma Lēvalde, 02.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10. jūnijā Ventspilī piestās Baltijas atklātās regates Sony Baltic Open Regatta 08 dalībnieku jahtas. Šajā dienā noslēgsies regates starpposms Pāvilosta – Ventspils, informē Ventspils pašvaldība.

11. jūnijā pie Ventspils Livonijas ordeņa pils notiks Latvijas Jūras spēku kuģu un jahtu parāde, darbosies Kurzemes amatnieku tirdziņš, būs dažādas regates atbalstītāju aktivitātes.

Baltijas atklātās regates Sony Baltic Open Regatta 08 ietvaros Ventspils ostā norisināsies pirmā Baltijas mediju regate. Pēcpusdienā notiks svinīga regates starpposma Pāvilosta – Ventspils un mediju regates laureātu apbalvošanas ceremonija. Vakarā burātājus un viesus izklaidēs un par jautru noskaņojumu gādās populārā Latvijas mūzikas grupa Labvēlīgais Tips.

12. jūnijā burātāji uzsāks ceļu uz Roņu salu, bet Ventspils Zilā karoga pludmalē tiks iedegta Latvijas II olimpiādes Olimpiskā lāpa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pirmo reizi notiks Baltijas atklātā regate

, 24.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada jūnijā Lietuvā, Igaunijā un Latvijā notiks pirmā Baltijas atklātā regate, kurā piedalīsies burātāji no visām trīs Baltijas, kā arī no citām valstīm, Db.lv informēja Sony Baltic Open Regatta 08 organizatore Laine Zemīte.

Ik gadu katrā Baltijas valstī tiek organizētas valsts mēroga regates, kurās piedalās gan vietējie dalībnieki, gan arī burātāji no kaimiņvalstīm. Šogad visas trīs Baltijas valstis ir apvienojušās, lai kopīgi izveidotu vienotas burāšanas sacensības - Baltijas atklāto regati Sony Baltic Open Regatta 08. Sacensību laikā lietuviešu, igauņu, latviešu un citu valstu burātājiem būs iespēja gan sacensties savā starpā, gan arī prezentēt savas valsts burāšanas tradīcijas, savu profesionālitāti burāšanā un pirmo reizi doties jaunajā maršrutā Klaipēda – Palanga – Klaipēda – Pāvilosta – Ventspils – Ruhnu – Romasāre Sāremā salā.

7.jūnijā regate startēs Klaipēdā un 14. jūnijā finišēs Romasārē Sāremā salā ar grandiozu noslēguma cermoniju, bet sacensību laikā Ventspilī notiks pirmā Baltijas žurnālistu regate, kā arī katrā ostā tiks rīkoti dažādi kultūras pasākumi un konkursi, kas padarīs regati par katras ostas pilsētas svētkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony jau 2012. gada vidū plāno atteikties no Sony Ericsson zīmola izmantošanas. Tāpat kompānija plāno uzsākt mobilo ierīču ražošanu, izmantojot zīmolu Sony.

Db.lv jau vēstīja, ka oktobrī Sony iegādājās Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu giganta Ericsson daļu kopīgajā uzņēmumā Sony Ericsson. Darījuma sasniedza 1,05 miljardus eiro. Japāņu-zviedru grupa tika izveidota 2001. gadā. Tā ir kļuvusi par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Kompānija norāda, ka nākamajā gadā veltīs ievērojamus līdzekļus, lai popularizētu Sony arī kā mobilo ierīču zīmolu, vēsta Los Angeles Times.

«Mēs pēdējā laikā neeasam bijuši tik agresīvi, kā pirms dažiem gadiem. Tomēr mēs pastiprināsim un koncentrēsim savu darbību, kā arī investēsim atsevišķos tirgos, kā, piemēram, Indijā,» sacīja Sony Ericsson viceprezidents Kristiāns Tīrs (Kristian Tear).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony akcijas cena nokrīt līdz zemākajam līmenim pēdējā 31 gada laikā

Ritvars Bīders, 11.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad kompānija Sony paziņoja par rekordlielajiem 2011. gada zaudējumiem 5,7 miljardu ASV dolāru apmērā, Sony akcijas cena Tokijas biržā samazinājās par 6,7% līdz 1 132 jēnām (7,71 Ls), kas ir zemākais līmenis pēdējā 31 gada laikā.

Kā vēsta BBC, Sony ar zaudējumiem strādā jau pēdējos četrus gadus, taču šo gadu kompānija paredz pabeigt ar peļņu. Tomēr investori gan nedomā, kompānijai izdosies sasniegt plānoto.

«Sony ir daudz problēmu, un jaunais prezidents līdz šim nav spējis radīt skaidru plānu tam, kā optimizēt kompāniju,» norāda Fukoku Capital Management eksperts Juki Sukarai.

Sony televizoru bizness, kas iepriekš bija viens no lielākajiem kompānijas dzinējspēkiem, ir smagi cietis no pieaugošās konkurences un krītošajām cenām. Šī Sony divīzija strādā ar zaudējumiem jau astoņus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Sony Xperia 10 II" ir šaurāks nekā vairums konkurentu, taču piedāvā gana lielu ekrānu un iespēju to viegli sadalīt divās daļās.

Tālā pagātnē palikuši tie laiki, kad "Sony" ražoja vienus no iekārojamākajiem tālruņiem. Plāni, spīdīgi, vieni no pirmajiem ūdensdrošajiem. Pēc pamatīgā atkritiena, japāņi cenšas izkārpīties no bedres, un pavisam nesen izrādīja jaunākos lolojumus – "Xperia" sērijas modeļus "1 II" un "10 II". Pirmais "DB.lv" rīcībā nonāca vidējās klases pārstāvis "Xperia 10 II".

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Jaunā "Sony" ierīce patiks nelielo telefonu kārotājiem. Sen nebija nācies lietot tik slaidu telefonu, ar kuru ir tik parocīgi darboties vienā plaukstā. Pat neraugoties uz to, ka "Xperia 10 II" ir gana plašs 6 collu displejs. Ērtuma pamatā ir "Sony" pirms dažiem gadiem pieņemtais lēmums izmantot ekrānus ar 21:9 malu attiecību, kā rezultātā telefons ir šķietami nesamērīgi garš, toties šaurs. 6,9 centimetru platums ir nepilnu centimetru mazāk par vidusmēra viedtelefona "vidukļa apmēru", taču ikdienas lietošanā tas ir ļoti jūtams. Tāpat kā 151 grama svars, kura dēļ japāņu darinājums šķiet neparasti viegls un gaisīgs. Tas arī atbilst IP68 ūdens izturības standartam, kas ļauj ierīcei pusstundu peldēt pusotru metru dziļi saldūdens tilpnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony nāks klajā uzreiz ar diviem ieročiem, lai cīnītos ar elektronisko grāmatu lasītāja līdera Amazon e-grāmatu Kindle2, ziņo Business Week.

Kompānija Sony paziņoja, ka jau 25. augustā pārdošanā nonāks divas e-grāmatas - Sony Reader Pocket Edition, kura cena būs 199 USD un Sony Reader Touch Edition - 299 USD.

Sony Reader Touch Edition ir vienā cenā ar Amazon produktu Kindle2, bet tam būs pieskārienjūtīgs ekrāns, kas ļautu lapaspuses pāršķirt ar vieglu pirksta kustību.

Savukārt eksperti uzskata, ka tehnoloģiski vienkāršākais Sony Reader Pocket Edition, kas maksās 100 USD mazāk nekā Kindle2 šajos ekonomiskajos laikos varētu izrādīties lielāks konkurent Kindle2 nekā Sony Reader Touch Edition.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rojā dots starts Rīgas jūras līča regatei Gulf of Riga Regatta 2019 (GoRR), kas paralēli iezīmē arī Latvijas Atklāto jūras burāšanas čempionātu 2019 un jauniedibinātā Livonijas kausa izcīņu, informē pasākuma organizatori.

No trīs Baltijas valstīm savā starpā sacentīsies 33 komandas, kuras sadalītas trīs klasēs.

«Šī regate lokācijas un izplānotā maršruta dēļ ir ļoti pateicīga, lai gan Igaunijas, gan Lietuvas dalībnieki varētu piedalīties šajās sacensībās, jo tā atrodas tieši pa vidu. Prieks, ka šogad ir pieteikušies divas reizes vairāk dalībnieku nekā pērn,» komentē Madis Ausman, sacensību galvenais tiesnesis no Igaunijas.

Burātāju komandas ir sadalītas trīs klasēs – ORC, LYS1 un LYS2. Kur ORC un LYS ir apmērīšanas sistēmas, kas nodrošina iespēju salīdzināt rezultātus dažādām jahtām. Kopumā no Latvijas ir pieteikušās 22 komandas, no Igaunijas - 8, bet no Lietuvas - 3. Sadarbībā ar Intelligent Systems notiek dalībnieku jahtu globālā pozicionēšana, kas regates mājaslapā ļauj sekot sacensību norisei un redzēt jahtu atrašanās vietas reālā laikā. Kā skaidro sacensību organizatori, no katras Baltijas valsts ir ieradušies vērā ņemami dalībnieki, kas pacīnīsies par pirmo Livonijas kausa trofeju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīga sagaidījusi burukuģu un jahtu regates dalībniekus

Elīna Pankovska, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar dalībnieku ierašanos, Rīgā sākusies starptautisko mācību burukuģu un jahtu regate The Tall Ships Races 2013, kuras ietvaros Rīgā kopumā ieradīsies vairāk nekā simts burinieki un jahtas no 15 pasaules valstīm. Iepriekšējo reizi Rīgā regate notika pirms desmit gadiem.

Visvairāk burinieku un jahtu ieradušās no Lielbritānijas, Polijas, Krievijas, Vācijas, Norvēģijas un Nīderlandes. Pasākumu norises vieta ir teritorija pie Rīgas pasažieru termināla un Eksporta ielā. Transportlīdzekļu satiksme slēgta Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Eksporta ielas vietējā satiksmes joslā, kā arī Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, izņemot sabiedrisko transportu, un brauktuvē gar Pilsētas kanālu starp Eksporta un Citadeles ielu.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, Live Riga un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Latvija regatē pārstāv C klases jahta Spaniel. Tās kapteine Signe Andersone, kura burāja regates pirmajā posmā no Orhusas uz Helsinkiem, norāda, ka braucienā bijuši Baltijas jūrai neraksturīgi augsti viļņi, tādēļ 6.vieta šajā posmā ir labs rezultāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tehnoloģiju apskats: Sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR

Jānis Vēvers, 17.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglā sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR ļauj parādīt citiem, kā pasaule izskatās tieši no tava skatupunkta

Kompaktās un izturīgās sporta videokameras ne vien radījušas dzīvotspējīgu tirgus nišu, bet arī mainījušas veidu, kā cilvēki iemūžina un dalās ar saviem piedzīvojumiem – proti, nofilmējot visu pieredzēto no sava skatupunkta. YouTube kanāls mudž no ierakstiem, kuri dod iespēju izdzīvot traukšanos lejup no kalna ar slēpēm, lēkšanu ar izpletni vai pasaules apjūsmošanu no debesskrāpja smailes, pat nepieceļoties no mīkstā dīvāna, jo kāds to visu ir nofilmējis ar ķermenim piestiprinātu kameru, tādu kā Sony Action Cam FDR-X1000VR.

Šī kamera uz līdzinieču fona izceļas ar interesantu un ļoti noderīgu pievienoto vērtību – rokas apsēju ar iestrādātu ekrānu, kas ne vien ļauj attālināti vadīt kameru, bet arī skatīties, ko tā filmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony var saskarties ar tiesvedību visā pasaulē pēc tam, kad hakeri uzlauza PlayStation Network un nozaga tīkla lietotāju personīgo informāciju, vēsta Reuters.

Sony slēdza piekļuvi tīklam jau 19. aprīlī, bet par datu zādzību neziņoja līdz pat otrdienai. Hakeru rīcībā nokļuva informācija par 77 miljoniem tīkla lietotāju, ieskaitot to vārdus, adreses un, iespējams, pat kredītkaršu datus.

Pēc zādzības vairākās ASV pavalstīs ir uzsākta izmeklēšana. Datu zādzību izmeklēs pat ASV Federālā Tirdzniecības komisija un FIB kibernoziegumu nodaļa. Lielbritānijā incidentam savu uzmanību ir pievērsuši lietotāju privātuma aizsardzības uzraugi.

Lielbritānijas informācijas komisārs Kristofers Grahams (Christopher Graham) norādīja, ka komisija jau ir uzsākusi izmeklēšanu Sony sistēmas «uzlaušanas» sakarā. Komisijai ir tiesības piespriest ievērojamas soda naudas, pat līdz 500 tūkstošiem britu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī būs Latvijas Jūras burāšanas čempionāts

Vēsma Lēvalde, 17.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. – 27. jūlijā, Latvijā notiks Latvijas nozīmīgākā tradicionālā regate – Latvijas Jūras burāšanas atklātais čempionāts 2008. Plānots, ka regatē piedalīsies vairāk kā 20 jūras sacensību jahtas un kopumā aptuveni 200 burātāju.

"Regatē šogad paredzēti gan garie braucieni, kuru laikā tiks pārbaudītas burātāju navigācijas iemaņas, māka izvēlēties veiksmīgākās stratēģijas un izturība, gan īsie braucieni, kuros burātājiem būs jādemonstrē sava izveicība un burāšanas tehnikas pārvaldīšanas kvalitāte, kā arī jāapliecina savas burāšanas tuvcīņu prasmes," stāsta Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents un regates galvenais tiesnesis Armands Plāte.

Regate notiks četros etapos. Pirmais etaps ir ceļš no Rīgas līdz Engurei. Otrajā etapā jahtas no Engures dosies uz Roju. Īpašajā trešajā etapā pirmo reizi pēdējo vairāku desmitu gadu laikā regates ietvaros jahtas no Rojas, apbraucot Kolkas ragu, dosies uz Ventspili. Savukārt regates ceturtais – noslēdzošais etaps ir tā sauktie īsie braucieni Ventspilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony videokamera FDR-AX100E uzņem lieliskas kvalitātes 4K video, taču ir par lielu ikdienas līdzņemšanai

Kurš gan varēja iedomāties, ka paņemot rokās vēl pirms gadiem 10-15 daudzu ceļotāju iekāroto videokameru, pārņems sajūta, ka aplūko kādu vēsturisku relikviju. Tiešām dīvaini, cik ātri viedtālruņi ir atradinājuši no specializētu filmēšanas ierīču lietošanas. Un, ja tā labi padomā, pēdējos gados gan pie tūrisma objektiem aizvien retāk manīti cilvēki ar «hendikamiem», gan veikalu plauktos amatieru videokameru klāsts kļuvis pavisam trūcīgs. To vietu pārliecinoši ieņēmuši telefoni, sporta kameras, planšetes un pat droni.

Sony FDR-AX100E nav pirmā svaiguma produkts. Tomēr tā joprojām ir labākā Sony izgatavotā plaukstas videokamera plašam patērētāju lokam, un arī tās jaunākās māsas būtiskas pārmaiņas nav nesušas. Līdz ar to jautājums, vai vispār viedtelefonu ērā ir vērts iegādāties šādu kameru, joprojām ir aktuāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Ericsson plāno pārdot savas daļas uzņēmumā Sony Ericsson, ziņo lenta.ru, atsaucoties uz vācu izdevumu Manager-magazin.

Zviedrijas kompānijai Ericsson kopuzņēmumā Sony Ericsson pieder puse akciju. Otra puse pieder Japānas kompānijai Sony. Patlaban notiekot sarunas ar bankām par kredīta piesaisti Ericsson daļu izpirkšanai.

Iespējamā darījuma summa netiek izpausta, tāpat nav zināms arī tas, vai tirgū paliks zīmols Sony Ericsson, ja Ericsson pārdos savas daļas.

Šobrīd Sony Ericsson ir piektais lielākais mobilo telefonu ražotājs. 2008. gadā šī kompānija laida klajā 96.6 miljonus telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā jau devīto reizi 29.augustā notiks Vispārējie Latviešu piena, maizes un medus svētki un piena paku laivu regate, kur laivas atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību, piemēram, ar airiem, pleznām, irkļiem, plaukstām, pedāļiem.

Svētku ietvaros jau septīto gadu notiks RASA Piena Paku Laivu regate, kas piedāvā iespēju katram piena lietotājam uzsākt kapteiņa, matroža vai laivu būvētāja karjeru, demonstrējot savu prasmi.

Laivas izgatavot un piedalīties regatē var ikviens interesents - gan privātpersonas, gan uzņēmumi un organizācijas. Laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību (piemēram, ar airiem, pleznām, irkļiem, plaukstām, pedāļiem). Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta.

Laivu galvenais būvmateriāls ir tukšas piena pakas (tukša, aizlīmēta 1 litra piena paka uz ūdens notur ap 700 gramiem svara). Jau trešo gadu regates dalībniekiem laivu būvniecībā talkā nāk AS Rīgas piena kombināts, kas komandām nodrošina galveno izejmateriālu – piena pakas. Šogad kopumā laivu būvniecībā tiks izmantots ap 30 000 piena paku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony otrdien ir atzinusi, ka pret to ir bijis vērsts vēl viens hakeru uzbrukumus, kura laikā, iespējams, ir nozagti dati vēl par 25 miljoniem lietotāju. Sony paziņojums seko tikai dienu pēc tam, kad kompānija solīja, ka nepieļaus līdzīgus uzbrukumus, vēsta Reuters.

Sony atzina, ka 18. aprīlī ir uzlauzta Sony Online Entertainment datorspēļu sistēma, bet kompānija to atklājusi un slēgusi sistēmu tikai pirmdien. Šoreiz ir nozagti dati par 10,7 tūkstošiem Austijas, Nīderlandes un Spānijas lietotājiem, 12,7 tūkstošiem ASV lietotāju un citiem.

Savukārt, kā norāda investori, kompānijas izpilddirektors Hovards Stringers (Howard Stringer) ir centies klusēt par uzbrukumiem Sony. «Veids kā Sony ir centusies risināt hakeru problēmas skaidri norāda, ka tā nespēj pārvaldīt krīzes. Esošajam izpilddirektoram vajadzētu atkāpties,» uzskata eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sony Ericsson nākamgad plāno pāriet tikai uz viedtālruņu ražošanu

Jānis Rancāns, 14.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trešā ceturkšņa finanšu rādītājiem, Sony Ericsson paziņojis, ka no nākamā gada ražos tikai viedtālruņus, vēsta BBC.

Šī gada trešo ceturksni uzņēmums aizvadījis bez peļņas, kas bijis uzlabojumus salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kurā Sony Ericsson piedzīvoja 50 miljonu eiro lielus zaudējumus. Salīdzinājumam – aizvadītā gada trešajā ceturksnī Sony Ericsson bija nopelnījis 49 miljonus eiro, norāda britu medijs.

Tāpat trešajā ceturksnī samazinājušas Sony Ericsson tālruņu piegādes – uzņēmums minētajā periodā piegādājis 9,5 miljonus tālruņu, kas ir 9% kritums salīdzinot ar aizvadīto gadu.

Japānas un Zviedrijas kopuzņēmumus šos zaudējumus skaidro ar zemo pieprasījumu pēc tradicionālajiem mobilajiem tālruņiem. Piemēram, uzņēmuma ražotie Xperia viedtālruņi veido 80% no tās pārdoto ierīču apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony Corp uzsākusi sarunas, lai izpirktu Zviedrijas uzņēmumam Ericsson piederošās daļas mobilo telefonu ražošanas kopuzņēmumā Sony Ericsson, aģentūrai Reuters pavēstījuši anonīmi avoti.

Šāds darījums varētu ļaut Sony sekmīgāk konkurēt ar tādiem telekomunikāciju ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung. Kā Reuters paskaidroja nozari pārzinoši avoti – Sony un Ericsson jau vairākas nedēļas cenšas vienoties par kopuzņēmuma, kurā abām kompānijām pieder puse, nākotni.

Ja Sony vienotos par Ericsson daļu izpirkšanu, darījuma vērtība varētu sasniegt 1,3 miljardus ASV dolāru. Summa arī atkarīga no tā, kādas vienošanās tiktu noslēgtas par Ericsson telekomunikāciju patentu izmantošanu.

Tomēr The Wall Street Journal iepriekš vēstīja, ka šīs sarunas jebkurā brīdī var izgāzties. Abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ekrāns kā milzu skaļrunis

Jānis Vēvers, 01.09.2017

Samsung QLED Q8C

65 collu Ultra HD izšķirtspējas LCD ekrāns ar LED aizmugurgaismojumu veidots kvantu punktu tehnoloģijā, katram punktam pārvēršot gaismu teju jebkurā optiskā spektra krāsā. Pieslēgvietām atvēlēts One Connect bloks, bet vadībai – askētiska pults. Televizors sver 30,2 kilogramus un maksā ap 3800 eiro.

Meklē Lattelecom veikalos un www.lattelecomveikals.lv

https://www.lattelecomveikals.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais Sony izgatavotais OLED tehnoloģijas lielizmēra televizors priecē ar sulīgām krāsām un no ekrāna plūstošu skaņu

Japānas uzņēmums Sony jau gandrīz pirms desmit gadiem sāka ķircināt patērētājus ar ziņām par progresu organisko gaismu izstarojošo diožu jeb OLED tehnoloģijas attīstībā. Beidzot tam izdevies tikt līdz pietiekami lieliem paneļiem, kuru izgatavošanas izmaksas gan joprojām ir augstas, taču «pa zobam» jau lielākai saujiņai potenciālo lietotāju. Tā ceļu pie pircējiem šovasar sākusi Sony pirmā lielizmēra OLED televizoru sērija A1.

Kā jau inovatīvām ierīcēm pienākas, A1 cenšas atstāt neizdzēšamu iespaidu ar itin visu, ieskaitot izmēru. Mazākais sērijas modelis ir ar 55 collu ekrānu, bet lielākais, DB rīcībā pabijušais, – ar 65 collu jeb 165 centimetru paneli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony France bosu nolaupījuši kompānijas darbinieki, kuri ir saniknoti par kompensācijas apjomu, kas tiem piedāvāts, kad nolemts slēgt kādu rūpnīcu Francijas dienvidos un atlaist tās darbiniekus, ziņo news.com.

Serdžs Fušērs (Serge Foucher) bija ieradies uz vienu no Sony ražotnēm, kas atrodas Francijas dienvidos, lai paziņotu tās darbiniekiem, ka rūpnīca tiks slēgta un viņi visi ar 17. aprīlī paliks bez darba.

Strādnieki būdami ļoti neapmierināti ar šādu lēmumu nobloķēja ieeju rūpnīcā, Sony France bosam paliekot rūpnīcas teritorijā.

Uz jautājumu, kāpēc rūpnīcas darbinieki ķērušies pie šādām metodēm arodbiedrības CGT pārstāvis Patriks Hačagērs (Patrick Hatchager) atbildējis: "Viņš mūsos neklausās. Mēs nespējam atrast citu risinājumu."

S. Fušēru no rūpnīcas atbrīvoja 13. martā. Rūpnīcā viņš ieradās 12. martā.

Sony France rūpnīca, kuru plānots slēgt, pastāv kopš 1984. gada un ir specializējusies video kasešu ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad Sony piedzīvoja hakeru uzbrukumu, kura rezultātā tika nozagta informācija par aptuveni 100 miljonu lietotāju datiem, kompānija esot cīnījusies ar citu uzbrukumu, kuru veica «haktīvistu» grupējums Anonymous. Tas ir novērsis Sony uzmanību, atzinusi kompānija.

Vēstulē ASV kongresam tehnoloģiju kompānija norāda, ka tā esot apkarojusi Anonymous uzbrukumu un neesot pamanījusi, kā ļaundari esot ielauzušies tās sistēmās un nozaguši datus. Grupējums gan ir noliedzis, ka ir iesaistīts datu zādzībā.

Sony norāda, ka piedzīvojusi Anonymous uzbrukumu tāpēc, ka uzsākusi tiesvedību pret diviem grupējuma locekļiem, kuri bija modificējuši Sony spēļu konsoli. Kompānija norāda, ka datu zādzība notikusi atsevišķi no Anonymous uzbrukuma, un pagaidām nevar apgalvot, ka abu uzbrukumu rīkotāji savstarpēji ir sadarbojušies.

Kompānija svētdien vienā no tās serveriem atradusi ievietotu datni, kurā bija rakstīts «Mēs esam leģions» (We are legion) – šo frāzi bieži vien izmanto «haktīvisti».

Komentāri

Pievienot komentāru