Ražošana

SIA Baņķis vēlas iegādāties zivju ķidojamo līniju

Žanete Hāka, 09.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Baņķis izsludinājis iepirkumu par zivju ķidojamās līnijas iegādi, liecina kompānijas paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paredzamā līguma izpildes vieta ir Salacgrīva, Pērnavas iela 55. Iekārtas jāpiegādā līdz šā gada 31.decembrim.

Iepirkuma paredzamā līgumcena noteikta 130 tūkstoši eiro.

Iekārtai jāpiemīt sekojošām funkcijām: automātiska zivju padeve, zivju galvas (reņģe, brētliņa) nogriešana, automātiskā atkritumu atdalīšana, ūdens recirkulācija.

Iekārtas tiks pirktas ar Lauku atbalsta dienesta finansējumu EJZF pasākumā Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Krievijas inspektori beiguši pārbaudes Latvijas uzņēmumos

Dienas Bizness, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 1.jūlijā noslēdzas Krievijas Federācijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta inspektoru vizīte Latvijā. Tās ietvaros Latvijas zvejas produktu apstrādes un dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus pārbaudīja divas inspektoru grupas, informē Pārtikas un veterinārais dienests.

Viena inspektoru grupa apmeklēja piecus Latvijas zvejas apstrādes uzņēmumus – SIA Karavela, SIA Baņķis, SIA Unda, SIA Sabiedrība IMS un SIA Gamma A, lai pārliecinātos par to atbilstību Eiroāzijas ekonomiskās savienības valstu, tostarp Krievijas, prasībām.

Uzņēmumos pārbaudīta paškontroles sistēma un tās ietvaros veiktie laboratoriskie izmeklējumi, novērtēta uzņēmumu atbilstība higiēnas prasībām, pārbaudīta izsekojamība un iespējamie piesārņojumu riski, kā arī citi aspekti.

Otra inspektoru grupa apmeklēja divus dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus - SIA Riagro un SIA Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca, lai pārliecinātos, kā tiek veikta augu izcelsmes barības valsts uzraudzība un laboratoriskie izmeklējumi, kādas ir laboratorisko izmeklējumu iespējas zinātniskajā institūtā BIOR un augu karantīnas laboratorijā, kā arī pārbaudīja barības sertifikāciju saistībā ar ĢMO riskiem un augu karantīnas prasību ievērošanu izsniedzot fitosanitāro sertifikātu.

Komentāri

Pievienot komentāru