Jaunākais izdevums

Celtniecības veidņu iznomātāja un tirgotāja SIA «Peri» valdes loceklis Raivo Vesiaids atbrīvots no amata un viņa vietā par valdes locekli iecelts Egīls Misāns, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Peri» valdē turpina darboties Stenlijs Endrjū Vojciešuks.

Uzņēmums arī samazinājis pamatkapitālu par 493 eiro, un tagad tas ir 447 000 eiro. Attiecīgas izmaiņas veiktas arī statūtos.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 25.janvārī.

SIA «Peri» dibināts 2003.gadā, un tā vienīgais īpašnieks ir Vācijā reģistrētā kompānija «PERI GmbH».

2016.gadā SIA «Peri» apgrozījums bija 4,085 miljoni eiro, bet tā peļņa pēc nodokļiem bija 509 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 28 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 1,132 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstītājs izbūvējis komunikācijas, gaida klientus ar izstrādātiem ēku projektiem, bet gatavs būvēt tās arī konkrētu pasūtītāju vajadzībām

Sakrita visi apstākļi, tostarp bija liels gala patērētājs (zemes pircējs), tā par industriālā parka Ādažos attīstību sarunā ar Dienas Biznesu norāda Sabre Invest (SI) valdes loceklis Uldis Ālītis. Vaicāts par objekta vietas izvēli, viņš atzīmē, ka atšķirībā no citām vietām, piemēram, pie Ķekavas, ziemeļu virzienā no Rīgas līdzīgu projektu nav bijis. Izrāvienu industriālā parka attīstībai pie Via Baltica, kur uzņēmumam piederēja 38 ha zemes, devis saldumu ražotāja Orkla lēmums veidot tur Laimas ražotni: «Esam lepni, ka mūsu industriālajā parkā Orkla veiks lielākās investīcijas pārtikas ražošanā Baltijā kopš neatkarības atjaunošanas.»

Industriālā parka attīstība pati par sevi paredzējusi visu komunikāciju izbūvi, kas arī tika ietverts Orkla darījumā par zemes iegādi. Līgums par ceļu pievadu, ūdens, gāzes, elektrības, kanalizācijas, meliorācijas un optiskā interneta izbūvi iegādātajam zemes gabalam noslēgts 2017. gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Lielbritānijas parlaments atbalsta grozījumus likumā par iekšējo tirgu

LETA--REUTERS, 23.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons spēris vēl vienu soli tuvāk, lai gūtu parlamenta piekrišanu papildu pilnvarām, kas ļautu viņam daļēji atteikties no pērn noslēgtās breksita vienošanās, jo likumdevēji otrdien atbalstījuši grozījumus pretrunīgi vērtētajā likumprojektā par iekšējo tirgu.

Likumprojekta mērķis ir nodrošināt pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) brīvu un netraucētu tirdzniecību starp visām četrām Apvienotās Karalistes sastāvdaļām.

Valdība norāda, ka gadījumā, ja netiks panākts izrāviens sarunās ar Briseli par turpmākajām abu pušu attiecībām, lai nepieļautu barjeru ieviešanu tirdzniecībā starp Ziemeļīriju un pārējo Lielbritāniju, var būt nepieciešama atteikšanās no breksita vienošanās.

Tas izsaucis Briseles sašutumu, kā arī parlamenta deputātu bažas, ka atteikšanās no starptautiska līguma ievērošanas var kaitēt Londonas reputācijai.

Taču potenciālo dumpi paša Džonsona vadīto toriju rindās ir apslāpējusi valdības piekrišana piešķirt deputātiem faktiskas veto tiesības šāda lēmuma pieņemšanas gadījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pirmajā 3D betona drukas konkursā triumfē ideja par multifunkcionālu soliņu

Db.lv, 08.04.2022

«4 AM» vides dizaina objekta ideja – ar koka dēlīšiem segtu multifunkcionālu 3D betona soliņš atpūtai Torņakalnā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā pirmajā 3D betona drukas konkursā žūrija par uzvarētāju atzīst Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu komandas «4 AM» piedāvātu vides dizaina objekta ideju – ar koka dēlīšiem segtu multifunkcionālu 3D betona soliņu atpūtai Torņakalnā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā.

Žūrija izvēlējās trīs labākos darbus. Otro vietu iegūst RTU un LMA studentu komandas «onlyonly» iecere par lapeni – atpūtas paviljonu, kur atpūtu no citu acīm slēpj dažāda augstuma liektas formas betona sienas. Par trešo labāko atzīta RTU un biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA studentu komandas «FRA» ideja – atpūtas un rekreācijas vieta ar soliņu, velosipēdu novietni un nojumi, kuru caurvij 3D betona konstrukcijas.

Labāko vides objektu ideju iecerēts īstenot, izvērtējot iespējas to integrēt LU Rakstu mājas projektā.

LU Rakstu mājas projektu plānots pabeigt līdz 2023. gada beigām.

Labāko darbu autori saņem arī naudas balvas 3000, 2000 un 1000 eiro vērtībā. Finālā piedalījās astoņas studentu un jauno profesionāļu komandas.

Komentāri

Pievienot komentāru