Ražošana

SIA Vaiņodes bekons pārdevusi visas tai piederošās SIA IZ SPV kapitāla daļas

Žanete Hāka, 31.01.2017

Jaunākais izdevums

HoldingkompānijasAS AmberStone Group meitas sabiedrība SIA Vaiņodes bekons ir pārdevusi visas (100%) tai piederošās SIA IZ SPV kapitāla daļas, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Attiecīgi, ABLV Bank ir izbeigusies netieša būtiska līdzdalība SIA IZ SPV, kas tai iepriekš bija izveidojusies caur AmberStone Group, AS.

AmberStone Group, AS ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, kurai pieder 24,28% holdingkompānijas akciju.

SIA Vaiņodes bekons juridiskā adrese ir Vaiņodes pagasta Smaidas, bet darbības veids – cūkkopība, liecina Lursoft dati. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,99 miljoni eiro, bet peļņa – 378 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 34 darbinieki.

Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Agris Grīnbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) vienojusies ar SIA "Vaiņodes bekons" par 1,2 miljonu eiro apgrozāmo līdzekļu kredīta izsniegšanu.

Tas vienam no Latvijas lielākajiem cūku audzētājiem ļaus finansēt sezonai nepieciešamo izejvielu iegādi.

"Mēs aktīvi meklējam sadarbību ar veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem, kuru mērķis ir izaugsme. "Vaiņodes bekons" ir ne tikai starp lielākajiem Latvijas cūku audzēšanas uzņēmumiem, bet arī viens no lielākajiem darba devējiem novadā," saka Armands Kokainis, RIB Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

""Vaiņodes bekons" plāno izmantot iegūto finansējumu lopbarības graudu iepirkumam uzņēmuma lopbarības ražotnei. Graudu iegāde pārsvarā tiek veikta no vietējiem graudu audzētājiem, nodrošinot līdzekļu ieplūdi novada ekonomikā," stāsta Māris Kannenieks, SIA "Vaiņode Agro Holding" valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AmberStone Group restartējas un saņem valsts atbalstu

Anita Kantāne, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ABLV Bank likvidācija uz laiku apturēja AS AmberStone Group naudas darījumus, jo daļai no grupas uzņēmumiem bija vienīgā konta apkalpotāja un joprojām ir viena no holdingkompānijas akcionārēm.

Finanšu rādītāji liecina, ka AS AmberStone Group grūtākais šā gada posms ir aiz muguras. 2018. gada deviņos mēnešos akciju sabiedrības konsolidētais apgrozījums ir bijis 15 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā visa 2017. gada laikā, kad AmberStone Group konsolidētais grupas apgrozījums sasniedza 14,5 miljonus eiro. Grupas restartu turpinās arī Ministru kabineta sēdē pieņemtais lēmums par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides piešķiršanu kokrūpniecības uzņēmumam AmberBirch. Lēmums paredz, ka pēc investīciju projekta pabeigšanas SIA AmberBirch saņems UIN atlaidi 25% apmērā no kopējās ieguldījumu summas. «Mēs šim projektam ļoti ticam, jo redzam, ka ir pieprasījums, un spēsim saražot produktu ar lielāku pievienoto vērtību,» intervijā Dienas Biznesam norāda AS AmberStone Group valdes loceklis Kārlis Kavass.

Komentāri

Pievienot komentāru