Ražošana

SIA Vika Wood izmanto iespējas

Māris Ķirsons [email protected], 14.02.2006

Jaunākais izdevums

«2005. gads ir bijis veiksmīgs, gan raugoties no ražošanas, gan finansiālās darbības rādītājiem,» secina Latvijas lielākā kokzāģētāja SIA Vika Wood izpilddirektors Andris Krecers. Viņa optimisma pamatā ir saražoto zāģmateriālu apjoms 272 551 m3, kas salīdzinājumā ar 2004. gadā iespētajiem 234 656 m3 ir par 37 895 m3 jeb 16.1 % vairāk. «Vētra radīja baļķu pieplūdumu, bet septembra nogalē šie skujkoku baļķi sāka pazust,» atceras A. Krecers. Viņš norāda, ka minēto apsvērumu dēļ arī uzņēmums faktiski bez pārtraukumiem nostrādāja līdz pat septembra beigām. «Tie, kuri mācēja piemēroties šai situācijai tirgū, kad ir liels baļķu piedāvājums, būs vislielākie ieguvēji,» norāda A. Krecers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas juridiskās personas to īpašnieku vai vadītāju vajadzībām šogad iegādājušās fantastiski daudz jaunu ekskluzīvu un luksus auto.

Šim nolūkam iztērēti vismaz 20 miljoni eiro. Turklāt vienlīdz naski uz dārgo rotaļlietu iegādi ir bijuši kā Latvijas miljonāru sarakstā atrodami ļaudis, tā cilvēki, kuri šim nolūkam tērējuši vēl nemaz nenopelnītus līdzekļus, - rāda Baltic Screen apkopotie dati un veiktie aprēķini par 2006. gadā Latvijā juridisko personu iegādātajiem un pirmoreiz reģistrētajiem luksusauto.

Pieprasījums pieaug

2005. gadā līdz rudenim Latvijā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti trīs desmiti pilnīgi jaunu Porsche Cayenne auto, savukārt 2006. gadā līdz 1. decembrim bija jau 67 reģistrēti šādi 2006. gada izlaiduma luksusauto, kuru cena var sniegties līdz 80 000 un vairāk eiro. 2005. gadā šajā periodā netika reģistrēts neviens jauns Ferrari, 2006. gadā - 2; 2005. gadā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti 5 jauni Bentley markas auto, 2006. gadā - jau 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmuma SIA «Vika Wood» peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā pieauga līdz 5,346 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma apgrozījums samazinājās un bija 58,657 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Salīdzinot ar 2016.gadu, SIA «Vika Wood» apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās par 1,7%, savukārt uzņēmuma pārskata gada peļņa pieauga 1,8 reizes. Balstoties uz izmaiņām likumdošanā, uzņēmums pērn reversēja atliktā nodokļa saistības un pilnā apmērā tās norakstīja peļņas vai zaudējumu aprēķinā, kas pozitīvi ietekmēja tā peļņu par 1,2 miljoniem eiro.

SIA «Vika Wood» vadība gada pārskatā atzīmē, ka pērn pieauga cenas gan izejvielām - zāģbaļķiem, gan uzņēmuma saražotajai produkcijai - zāģmateriāliem. Lietainā vasara un rudens, kā arī vēlā ziemas iestāšanās ierobežoja ražošanai nepieciešamo zāģbaļķu pieejamību, palielinot to cenu. Savukārt zāģmateriālu cenas pieaugumu veicināja pieprasījuma kāpums visos zāģmateriālu tirgos. SIA «Vika Wood» pagājušajā gadā samazinājusi ražošanas apjomus par 5,5%, bet vienlaikus spēja pārdot visu pagājušajā gadā sažoto produkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Viens no lielākajiem Talsu novada uzņēmumiem: ekonomikā nav vērojamas būtiskas izmaiņas pozitīvā virzienā

Gunta Kursiša, 21.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmuma Vika Wood apgrozījums pērn samazinājies par 11,7% līdz 36,47 miljoniem latu, un līdz ar to kritusies arī uzņēmuma peļņa, liecina Lursoft dati.

Viens no lielākajiem Talsu novada uzņēmumiem 2012. gadā nopelnīja 1,85 miljonus latu iepretim 4,63 miljoniem latu, ko Vika Wood izdevās nopelnīt 2011. gadā.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka pērn ekonomikā nav novērojusi būtiskas izmaiņas pozitīvā virzienā un, SIA Vika Wood vadība uzskata, ka 2012. gadā turpinājusies stagnācija, tādēļ pieprasījums pēc zāģmateriāliem un celulozes šķeldas nav palielinājies, kas, savukārt, ietekmēja to cenas.

Pārskata gadā SIA Vika Wood samazinājusi savu ražošanas apjomu par 17%. Iemesls šādam samazinājumam bijis Latvijas Valsts Mežu samazinātais zāģbaļķu piegāžu apjoms par 28% jeb 70 tūkst. m3. Uzņēmuma vadība norāda, ka būtiskais apjoma samazinājums, kas radies no uzņēmuma neatkarīgu iemeslu dēļ, visvairāk negatīvi ietekmējis kopējos darbības rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēka darba dzīves ritms uzņem aizvien straujāku tempu un prasa daudz lielāku enerģijas patēriņu, nekā tas bija pirms 20 gadiem. Tādēļ pieaug nozīme tai dzīves telpai, kurā mēs pavadām laiku vienatnē vai kopā ar saviem tuvajiem, šajā harmoniskajā vidē uzkrājot spēkus nākamajām dzīves uzvarām. Katrs savu īpašo mājokli saredz savādāku, taču pamata vērtības ir līdzīgas - komforts, kvalitāte un ilgtspējīgs risinājums, kas ļauj māju sajūtu baudīt paaudzēs, tādējādi veidojot tieši savu īpašo identitāti. Tāpēc ir svarīgi izdarīt pārdomātu izvēli brīdī, kad tiek likti pamati šai videi – vai mēs vēlamies ātru un lētu, vai tomēr pārdomātu un ilgtermiņā vērstu mājokli.

Uzņēmums Glass & Wood, kurš Latvijas mājokļu projektēšanas un būvniecības tirgū darbojas jau 14 gadus, ir šī uzņēmuma dibinātāja un vadītāja Jāņa Garanča atbilde uz šo jautājumu pašam sev, kad viņš domāja, kādu vēlas izveidot savas ģimenes māju. „Mājoklim ir jābūt profesionāli izveidotam, kvalitatīvam un tādam, kas sniedz siltuma sajūtu. Šis ir iemesls, kādēļ tika radīts Glass & Wood, kura pamatvērtības un darbus raksturo trīs vārdi – kvalitāte, dabiskums un autentiskums,” pauž J. Garančs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Amber Wood Eiropas grīdu seguma tirgu cenšas iekarot, izmantojot invotīvus ražošanas un pārdošanas risinājumus.

Ozols jau kopš seniem laikiem tiek uzskatīts par ļoti vērtīgu koksni, no kura gatavoti izstrādājumi ir ne tikai ļoti izturīgi, bet arī prestiži. Pagājušajā gadsimtā ozolkoka mēbeles tika uzskatītas kā savdabīgs varas un ietekmes simbols. Ozolkoka karotes, mucas, arī kalšanai nepieciešamās kokogles un pat finiera ražošana – tā ir vēsture, taču pašlaik ozols lielākoties tiek izmantots kā grīdas materiāls – gan grīdas dēļu, gan parketa veidolā. To, ka Latvijā izaugušo ozolu koksni var sekmīgi pārstrādāt augstas pievienotās vērības produktā – grīdās – pierāda arī SIA Amber Wood.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Banka uzņēmumam piešķir 7 miljonu eiro aizdevumu

Žanete Hāka, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka un Latvijas lielākais kokzāģēšanas uzņēmums SIA Vika Wood parakstījis sadarbības līgumu par ilgtermiņa finansējuma piešķiršanu 7 miljonu eiro apmērā ražotnes paplašināšanai un modernizēšanai.

Kā informēja SEB bankas pārstāvji, finansējuma izlietojuma mērķis ir SIA Vika Wood ražotnes paplašināšana un modernizēšana atbilstoši tirgus prasībām. Projekta īstenošanai tiek piesaisti arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi, tāpēc papildu 7 miljonu eiro finansējumam SEB banka un SIA Vika Wood parakstīja 1,05 miljonu latu lielu galvojuma līgumu ES struktūrfondu avansa maksājuma saņemšanai no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras.

«Pateicoties ilgus gadus veidotai infrastruktūrai koksnes ražošanā Latvijā, uzņēmuma spējai pielāgoties mainīgajai biznesa videi, kā ar prasmei izmantot eksporta iespējas, SIA Vika Wood arī ekonomikas lejupslīdes gadu laikā spējusi nodrošināt stabilus ražošanas apjomus,» uzsver SEB bankas prezidents Ainārs Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kokapstrādes uzņēmuma Vika Wood apgrozījums pērn saruka par 6%

LETA, 06.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmums "Vika Wood" pagājušajā gadā strādāja ar 60,851 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,6 reizes - līdz 2,514 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā, samazinoties globālajai tautsaimniecības izaugsmei, zāģmateriālu tirgi piedzīvoja strauju cenu lejupslīdi. Nozīmīga ietekme uz cenu dinamiku bija papildus mežizstrādes apmēriem egles mizgraužu dēļ un zemu izmaksu izejmateriāla pieejamībai Centrāleiropas kokrūpniecībā.

Tajā pašā laikā Latvijā saglabājās salīdzinoši augstas izejmateriālu izmaksas. "Vika Wood" pērn palielināja ražošanas apmērus par 1%. Kompānijas vadība informē, ka pēc apmēra pērn visvairāk produkcijas realizēts Japānā - 25,4%, seko Latvija, kur realizācija veidoja 19,3%, Igaunija - 15,4%, Ķīna - 6,4%, Vācija - 5,1%, Lietuva - 5%, Koreja - 4,9%, Apvienotā Karaliste - 4,6% un Nīderlande - 4,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Par investīcijām ražotnes izveidē SIA Vika Wood saņems UIN atlaidi 2,6 miljonu eiro apmērā

Žanete Hāka, 10.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets šā gada 10. oktobra sēdē atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu kokrūpniecības SIA «Vika Wood» investīciju projekta «SIA Vika Wood ilgtermiņa ieguldījumi ražošanas efektivitātes uzlabošanai» īstenošanai.

SIA «Vika Wood» investīciju projekta ietvaros iegādāsies jaunas ražošanas iekārtas, kas ļaus paplašināt savu ražoto produktu klāstu un uzlabot esošo produktu kvalitāti.

Investīciju projekta ieguldījumu apmērs ir 10 500 000 eiro (attiecināmās izmaksas), kuru finansējuma avots būs uzņēmuma pašu līdzekļi un bankas kredīts. Līdz ar to pēc projekta īstenošanas SIA «Vika Wood» būs iespēja piemērot UIN atlaidi līdz 2 625 000,00 eiro apmērā.

SIA «Vika Wood» projekts ir 31. projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis. Līdz šim Ministru kabinetā ir atbalstīti AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Baltic Crystal», AS «Tērvetes AL», SIA «AKG Thermotechnik Lettland», SIA «Metalleks», SIA «L-Ekspresis», AS «Olainfarm», AS «Latvijas Mobilais telefons», SIA «Staburadze», AS «Stora Enso Latvija», AS «Grindeks», AS «Latvijas Finieris», SIA «Bite Latvija», SIA «Kronospan Riga», SIA «Cross Timber Systems», SIA «Livonia Print», SIA «Plantos», AS «Rīgas piena kombināts», AS «Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca», SIA «PNB Print», SIA «ADUGS», SIA «Alfa Agro», SIA «Cotton Club Liepāja», SIA «Tecnopali North Europe», AS «Valmieras stikla šķiedra», AS «Putnu fabrika Ķekava», SIA «Broceni Pellets», SIA «Stiga RM», SIA «Avoti SWF» un SIA «Rimi Latvia» projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vika Wood modernizē ražošanu, ieguldot vairāk nekā 11 miljonus eiro

Monta Glumane, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka ir piešķīrusi uzņēmumam Vika Wood ilgtermiņa aizdevumu 7.5 miljonu eiro apmērā. Aizņēmums kopā ar paša uzņēmuma līdzekļiem tiks ieguldīts ražošanas modernizācijā, uzstādot automatizētu zāģmateriālu šķirošanas līniju, informē SEB banka.

Jaunā iekārta nodrošinās zāģmateriālu šķirošanu, izmantojot lāzerskenerus. Šis ieguldījums ļaus uzņēmumam uzlabot zāģmateriālu šķirošanas procesa efektivitāti un ļaus palielināt sašķiroto zāģmateriālu kategoriju skaitu.

«Savlaicīgi veiktās investīcijas modernās tehnoloģijās dos iespēju vēl efektīvāk izmantot koksni, paplašināt produktu klāstu, un nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tālākai izaugsmei. Izvēloties tehnoloģiju, tika paņemti labākie nozarē pieejamie tehniskie risinājumi un augstākie darba vides standarti,» saka «Vika Wood» valdes priekšsēdētājs Haralds Kronbergs.

«Viens no modernas ražošanas principiem ir automatizēt rutīnas procesus, darbiniekiem uzticot to vadību un uzraudzību. Šī būs pirmā šāda tipa automatizētā šķirošanas līnija Latvijā, un tas uzņēmumam ļaus stiprināt gan savu produktivitāti, gan konkurētspēju ne tikai Latvijā, bet arī plašākā reģionā. «SEB » banka un «Vika Wood» sadarbojas jau daudzus gadus,» norāda «SEB» bankas valdes loceklis Ints Krasts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vika Wood reģistrē 5,25 miljonu eiro komercķīlu

Žanete Hāka, 20.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna komercķīla reģistrēta kokzāģēšanas rūpnīcai SIA Vika Wood, liecina Lursoft pieejamie dati.

5,25 miljonu eiro vērtās ķīlas ņēmēja ir AS SEB banka, ar kuru uzņēmums slēdzis lielāko daļu no iepriekš reģistrētajiem komercķīlu līgumiem.

Izziņā esošie dati rāda, ka SIA Vika Wood par labu komercbankai ieķīlājusi savus krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības.

Talsu novada uzņēmums SIA Vika Wood savu darbību uzsācis pirms nepilniem divdesmit gadiem. Pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 7,88%, sasniedzot 55,984 miljonus eiro, savukārt peļņu veidojuši 1,629 miljoni eiro. Apjoma ziņā visvairāk produkcijas uzņēmums pagājušajā gadā realizējis Japānā (28,14%), aiz kuras seko Latvija ar 15,49%, Ķīna (11,48%) un Vācija (7,66%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vika Wood apgrozījums audzis, bet peļņa sarukusi

Žanete Hāka, 25.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmuma SIA Vika Wood apgrozījums pērn sasniedzis 55,984 miljonus eiro, kas ir par 7,88% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums apgrozījuma kāpumu skaidro ar cenu līmeni tirgū gan zāģmateriāliem, gan blakus produktiem, kā arī nelielu ražošanas apjoma pieaugumu. Tiesa gan, neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, uzņēmuma peļņa samazinājusies par 38,7%, līdz 1,629 miljoniem eiro.

Uzņēmums norāda, ka pērn ekonomikā nav notikušas būtiskas izmaiņas pozitīvā virzienā un turpinājusies stagnācija, kas nav devusi pozitīvu ietekmi uz uzņēmuma darbības nozari. Uzņēmums ziņo, ka pieprasījums pēc zāģmateriāliem un celulozes šķeldas nav palielinājies, kas savukārt ietekmējis to cenas. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka, tikai pateicoties ražošanas līmenim, SIA Vika Wood pagājušajā gadā spējusi pacelt zāģmateriālu cenu, salīdzinot ar 2012.gadu par 8%, savukārt zāģbaļķu cena palielinājusies par 13%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vika Wood pēc ugunsgrēka atsāk zāģēšanu

Māris Ķirsons [email protected], 07.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens Latvijas lielākajiem kokrūpniekiem SIA Vika Wood atsācis ražošanu pēc ugunsgrēka, kurā sadega baļķu mizotājs. «Šobrīd kokzāģēšana ir atjaunota, ražīguma ziņā gan atpaliekam no plānotā, taču mēneša laikā paredzēts sasniegt plānotās jaudas,» uzsver SIA Vika Wood izpilddirektors Andris Krecers. Viņš norāda, ka ugunsgrēka rezultātā uzņēmums cietis zaudējums, taču to apmērs vēl tiek aplēsts. «Uzņēmums ir apdrošināts ne tikai pret dažādām nelaimēm, bet arī pret to radītajām sekām un dīkstāvēm,» uzsver A. Krecers. Viņš atzīst, ka šobrīd tiek zāģēti nemizoti baļķi, līdz ar to celulozes šķeldas vietā tiekot ražota ievērojami lētākā dedzināmā šķelda. Taču tuvākajā laikā pēc apdrošinātāja, baļķu mizotāja izgatavotājkompānijas un SIA Vika Wood speciālistu sarunām tiks pieņemts lēmums par sadegušā baļķu mizotāja likteni. Pērn SIA Vika Wood neto apgrozījums pēc neauditētiem datiem sasniedzis apmēram 33 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vika Wood šogad ražo vairāk nekā pērn

Māris Ķirsons, Db, 17.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Vika Wood šogad zāģmateriālus saražos vairāk nekā 2008. gadā un arī nākamgad cer saglabāt esošos ražošanas apjomus

«Šogad nav bijusi neviena dīkstāves diena, nodarbināto skaits un to atalgojums nav samazināts, zāģētās produkcijas ražošanas apjoms m3 izteiksmē būs lielāks nekā 2008. gadā, kad saražoja 252 941 m3,» stāsta vienas no Latvijas no lielākajiem kokzāģētājiem SIA Vika Wood valdes loceklis Andris Krecers.

Viņš atzīst, ka šobrīd vēl ļoti precīzi nevar pateikt, par cik m3 vai procentiem salīdzinājumā ar 2008. gadu saražoto zāģmateriālu būs vairāk. «Lai arī 2009. gadu dēvē par ekonomiskās lejupslīdes laiku, tomēr Vika Wood nav sašaurinājies un visu gadu ir strādājis stabili un vairāk pārdevis ārzemēs nekā pērn,» norāda A. Krecers. Viņš atzīst, ka uzņēmuma plāns šogad zāģmateriālu ražošanas apjomus saglabāt ap 250 000 m3 būs izpildīts ar uzviju. SIA Vika Wood ražošanas jauda ir aptuveni 280 000 m3 žāvētu un šķirotu zāģmateriālu, no tiem 35% ir egles, 65% - priedes zāģmateriāli. Ražošanas apjomi 2010. gadā būs atkarīgi arī no svarīgākās izejvielas — skujkoku zāģbaļķu pieejamības Latvijā un to cenām. «Daļu baļķu piegādās Latvijas valsts meži, bet pārējo daļu pirksim spot tirgū no citiem mežu īpašniekiem un koksnes tirgotājiem,» uzsver A. Krecers. Viņš norāda, ka šobrīd ir pabeigta sarunu procedūra par a/s Latvijas valsts meži apaļkoksnes piegādēm, tomēr sarunas par to vēl joprojām notiek.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neliela 100% Latvijas kapitāla SIA Wood ART.lv ar interjera dizaina izstrādājumiem, vēsturisku priekšmetu restaurāciju un kopiju izgatavošanu ieguvusi pasūtījumus Maskavā .

Uzņēmuma īpašnieki mērķtiecīgi nav strādājuši, lai saņemtu iespaidīgus pasūtījumus no Krievijas, tomēr uzņēmuma izstrādājumu kvalitāti ārzemnieki ir novērtējuši – sameklējuši interjera dizaina restauratorus un ražotājus un piedāvājuši Golden Gate 28 stāvu biroju ēkā Maskavā sabiedriskām telpām izveidot interjeru. Lai arī SIA Wood ART.lv ir pieredze dizaina interjera viedošanā vairākās viesnīcās Latvijā, kā arī privātmājās, tomēr tik liela apmēra darba pasūtījums ir saņemts pirmo reizi.

«Uzņēmuma rīcībā ir attiecīga ražotne, kvalificēti speciālisti galdniecības izstrādājumu (arī mēbeļu) izgatavošanai, restaurācijai un montāžai,» galveno sekmīga darba recepti atklāj SIA Wood ART.lv līdzīpašnieks Alvis Barkāns. Viņš īpaši izceļ uzņēmuma darbiniekus, bez kuriem panākumi izpaliktu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Norvik hf konsolidē ieguldījumu SIA Vika Wood

Māris Ķirsons, 13.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas lielākā zāģētās produkcijas ražotāja SIA Vika Wood vienīgo īpašnieku kļuvis Īslandes kompānija Norvik hf, liecina SIA Lursoft informācija pēc Uzņēmumu reģistra datiem.

Līdz šim 6,54% SIA Vika Wood kapitāldaļu piederēja SIA Norvik Timber Industries, kura 100% kapitāldaļu īpašnieks bija Īslandes kompānija Norvik hf, kurai arī piederēja atlikušie 93,46% kapitāldaļu.

«Uzņēmumā nekādu pārmaiņu nav, jo Norvik hf kā ir bija tā arī ir uzņēmuma īpašnieks,» tā situāciju komentēja SIA Vika Wood valdes loceklis Andris Krecers. Viņš arī uzsvēra, ka pārbīdes īpašnieku pusē nemaina uzņēmuma agrāk nospraustos plānus un veicamos pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākais darba devējs Kurzemē - Vika Wood

Vēsma Lēvalde, Db, 19.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) organizētajā Kurzemes finanšu forumā par labāko darba devēju tika atzīts kokapstrādes uzņēmums Vika Wood.

Lai godinātu uzņēmīgākos un sociāli atbildīgākos darba devējus Latvijas Republikas 90. gadadienas priekšvakarā un izceltu darba devēju nozīmi, kā arī ieguldījumu reģionu attīstībā, LDDK pasniedza atzinības rakstus labākajam darba devējiem. Kurzemē to uzņēmuma Vika Wood vārdā saņēma valdes loceklis Andris Krecers. Labākā darba devēja balvai Kurzemes reģionā VID un DDK bija izvirzījusi uzņēmumus, kuru darbība reprezentē labas uzņēmējdarbības praksi – SIA Jaunalko, A/S Venceb, SIA Vika Wood, SIA Ostasceltnieks un LSEZ SIA Pumac Latvia.

Par galveno kritēriju šim titulam tika izvirzīta nodokļu disciplīnas ievērošana, kā arī tiesiskas darba attiecības, kvalitatīva pārvaldība un aktīva ne tikai paša uzņēmuma darbības organizēšana, bet arī darbošanās nozares asociācijā, Db informēja LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Zāģmateriāli uzņēmumā Vika Wood

Žanete Hāka, 29.05.2015

Zāģmateriāli tiek vesti uz Vika Wood tālākai apstrādei. Uzņēmums pats mežistrādi neveic, bet iepērk.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā reizē portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā aplūkot ražošanas procesu kokapstrādes uzņēmumā Vika Wood!

Pēdējos gados uzņēmums ražo aptuveni 250 tūkstošus gatavās produkcijas gadā. Uzņēmums apstrādā skujkokus priedi un egli, un to sadalījums ir aptuveni attiecīgi 55% priede un 45% - egle, stāsta SIA Vika Wood ražošanas vadītājs Udo Pētersons.

Lielāko daļu veido eksports - aptuveni 80%, savukārt pārējie 20% produkcijas tiek tirgots Latvijā. Lielākie uzņēmuma tirgi ir Japāna, Ķīna, arī Vācija, un kopumā Vika Wood eksportē teju uz 30 valstīm.

Kompānijā strādā aptuveni 140 darbinieki.

Kompānija pirms 3-4 gadiem ražoja vairāk, taču tagad apjomi samazinājušies, kas saistīts ar izejmateriālu sagādi.

Kā tiek ražoti zāģmateriāli, skaties galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Metsa Wood izsludina inovāciju konkursu ilgtspējīgām būvniecības metodēm

Zane Atlāce - Bistere, 19.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mežrūpniecības grupa "Metsa Wood" iniciatīva "Hybrid City" meklē veidus, kā padarīt būvniecību ilgtspējīgāku, izmantojot pašreiz pieejamās būvniecības metodes.

Ņemot vērā, ka būvniecība patērē ap 50% no pasaulē pieejamajiem resursiem, ir nepieciešams plāns B kā, saglabājot pašreizējo efektivitāti, ražošanu padarīt ilgtspējīgāku un ar mazāku negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Tāpēc "Metsa Wood" organizē starptautisku inovāciju konkursu, kurā aicina piedalīties arī interesentus no Latvijas.

"Metsa Wood" aicina būvinženierus un būvniecības kompānijas un citus interesentus pievienoties iniciatīvai, lai kopīgi atklātu pasaules labākos risinājumus efektīvākām, ilgtspējīgākām, modulārām un praktiskākām celtniecības metodēm. Dalībniekiem ir jāizvēlas esoša daudzstāvu ēka, kas nav būvēta no koka, jāizvēlas ēkā izmantots elements un jāpārveido tā, izmantojot "Metsa Wood" laminēta finiera kokmateriālus Kerto LVL kā galveno materiālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Amber wood uzsāks Eiropā pieprasītā franču skujiņas parketa ražošanu

Rūta Cinīte, 23.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēlkoka grīdu ražošanas uzņēmums Jelgavā SIA Amber wood ar bankas Citadele līdzfinansējumu investēs pusmiljonu eiro un iegādāsies ražošanas tehniku, lai ieviestu un ražotu jaunu produktu - shevron jeb franču skujiņas parketu. Amber wood klientu pieprasījums liecinot, ka šobrīd Eiropā šis grīdas segums ir modes tendence, informē bankas Citadele Ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Jaunais produkts - franču skujiņas parkets - ir neregulāras formas ar slīpiem gala griezumiem un interjeram sniedz jaunas dizaina iespējas. «Aptuveni 80% no Amber wood saražotā tiek eksportēts, un šobrīd jūtam pieprasījumu no mūsu ārzemju partneriem, kas vēlas iegādāties tieši shevron parketu. Arī grīdu segumiem ir modes tendences, un mūsu uzstādījums ir tām pielāgoties. Samēra liels klientu pieprasījums ir arī pēc dārga un specifiska apdares materiāla, piemēram, ar dažādiem sena koka efektiem,» stāsta Amber wood vadītājs Ivars Akerfelds.

Viņš skaidro, ka kvalitatīva shevron parketa izveidei ir nepieciešama speciāla tehnika, jo materiāls grūti pakļaujas industriālai apstrādei. Ar Citadeles finansējumu uzsākta ražotnes angāra paplašināšana un tiks iegādāta jaunu ražošanas tehnika ne tikai konkrētā parketa, bet arī dažādu apdares materiālu izveidei. «Ticam, ka varēsim paplašināt pircēju loku, piedāvājot pēc iespējas dažādākas dizaina iespējas,» pārliecināts ir uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad viesnīcu darbība ir ierobežota, "Grand Poet Hotel by Semarah" konferenču un pasākumu nodaļas vadītājs Dainis Jermaks kopā ar draugiem radījis zīmolu "Ulmo wood", kas radījis savu pirmo pilotproduktu - balansa dēli.

Paralēli algotam darbam D.Jermaks jau pāris gadus nodarbojas ar mazo uzņēmējdarbību – konferenču un pasākumu tehnisko nodrošināšanu. Pagājušajā gadā, pateicoties "Altum" atbalstam, tika iegādāts nepieciešamais inventārs, bet, sākoties pandēmijai, pieprasījums pēc tā ir ievērojami samazinājies. Šovasar vēl sanācis to nedaudz izmantot privātos pasākumos ar lielu piepūšamo āra ekrānu, gan kāzās bilžu rādīšanai, gan pagalma kino vakariem. Tomēr arī citu D.Jermaka draugu nodarbes ietekmēja pandēmija - tādēļ viņi kopā saprata, ka šis ir iespēju laiks.

Tā radīts zīmols "Ulmo wood", kas ir dizaina un attīstošu priekšmetu ražotājs, pamatā no liektām finiera detaļām vai arī finieri kombinējot ar dažādiem hi-tec materiāliem. Šobrīd tehnoloģiju, partneru un tirdzniecības kanālu pārbaudei zīmols ražo un tirgo balansa dēļus, bet pavisam drīz plāno paplašināt sortimentu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts lielāko zemes platību īpašnieki - fiziskās un juridiskās personas

Ja gadu iepriekš gandrīz piektā daļa Latvijas lielāko privāto zemes īpašnieku – fizisko personu pēdējā gada laikā bija šķīrušies no ievērojamas daļas savu zemes platību, tad aizvadītajā gadā šajā ziņā valdījis sastingums.

Kā rāda jau tradicionālā ikgadējā informācija par Latvijas, Rīgas, Jūrmalas un Rīgas rajona lielāko un vērtīgāko zemes platību īpašniekiem, ko Baltic Screen apkopojis, balstoties uz Valsts zemes dienesta atlasītajiem datiem, jaunpienācēji zemes megaīpašnieku vidū ir uz pirkstiem skaitāmi, savukārt būtiskākās pārmaiņas saistītas ar kadastrālo vērtību maiņu un zemes nonākšanu no fizisko personu īpašuma šīm pašām personām piederošu kompāniju rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smiltenes uzņēmums SIA Antique wood ir palielinājis ražošanas apjomus, pēc pasūtījuma izgatavojot sērijveida mēbeles eksportam uz Nīderlandi, un šobrīd strādā pie sienu apšuvuma paraugiem eksportam uz Vāciju. Šis uzņēmums ir īpašs ar to, ka ražo ekskluzīvus nišas produktus no veca (antīka) koka, vēsta reģionālais laikraksts Ziemeļlatvija.

Uzņēmums atrodas Smiltenē, pilsētas industriālajā jeb ražošanas zonā, jau vairākus gadus. SIA Antique wood ir izveidots un attīstās kā nacionālā kapitāla uzņēmums, kam nav īpašnieku ārzemēs. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir valmierietis Arvis Ertmanis. Pat pēc Latvijas mērogiem Antique wood ir mazs uzņēmums, jo tajā nodarbināti 26 cilvēki.

«Viss materiāls, ar ko strādājam, ir oriģināls,» uzsver SIA Antique wood pārdošanas speciālists Egils Ziediņš. «Tas ir demontēts no vecām ēkām, veciem šķūņiem, vecu ēku iekštelpām. Šis produkts ir ekoloģisks un absolūti oriģināls (1:1). Mēs to savedam kārtībā, tīrām, mazgājam, atnaglojam un žāvējam savā kaltē, taču materiāls netiek ķīmiski apstrādāts un speciāli vecināts, ja nu vienīgi pēc klienta vēlmēm kādreiz tiek nolakots.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru