Jaunākais izdevums

Apgrozāmo līdzekļu palielināšanai Luminor banka piešķīrusi aizdevumu 950 tūkstošu eiro apmērā mežsaimniecības uzņēmumam Ziemeļlatvijas meži, piesaistot arī Altum garantiju 60 % apmērā.

Saņemtie līdzekļi tiks novirzīti mežu un cirsmu iegādei, kā arī uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstībai ne tikai Latvijas ziemeļu daļā, bet arī citviet valstī.

Uzņēmums pēdējo divu gadu laikā piedzīvojis strauju izaugsmi, arvien aktīvāk iesaistoties meža nozarē un mērķtiecīgi piesaistot jaunus klientus un sadarbības partnerus. Uzņēmums šogad aktīvi iesaistījies arī meža īpašnieku izglītošanā par mežu vērtību un apsaimniekošanu.

“Mežsaimniecība ir viena no svarīgākajām un ilgtspējīgākajām nozarēm Latvijā, kas dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Pēdējo piecu gadu laikā tā sekmīgi darbojusies un kļuvusi arī daudzveidīgāka. Šis gads mežsaimniecības nozarei kopumā ir bijis kontrastains, bet salīdzinoši veiksmīgs, labāks par gaidīto,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

“Pateicoties finansējumam, mēs spēsim veikt plašāku meža platību apsaimniekošanu, kas ļaus atbrīvot līdzekļus inovāciju ieviešanai. Mūsu ilgtermiņa mērķis ir pēc iespējas daudzpusīgāk izmantot jaunās tehnoloģijas, būtiski paaugstinot mežu apsaimniekošanas efektivitāti un klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti,” uzsver Ziemeļlatvijas meži valdes loceklis Kristaps Grietiņš.

Uzņēmums darbojas visā Latvijas teritorijā jau kopš 2014. gada. Uzņēmums veic cirsmu, meža zemes un īpašumu iegādi, to vērtēšanu, inventarizāciju un ar mežsaimniecību saistītus juridiskos pakalpojumus ar mērķi stiprināt mežu nozares ilgtspējību. SIA Ziemeļlatvijas meži ir saistīts ar SIA Ziemeļlatvijas mežsaimnieks –grupas uzņēmumu, kas nodrošina daudzveidīgu mežu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai bizness būtu veiksmīgs, svarīgi ir neapstāties un nemitīgi turpināt attīstīties, jo visbīstamākā uzņēmumam ir stagnācija, spriež Vera Dorohova, SIA Ziemeļlatvijas mežsaimnieks un SIA Ziemeļlatvijas meži valdes locekle.

Lai gūtu panākumus, uzņēmējam jāpiemīt degsmei progresēt, kā arī vēlmei kļūt labākiem - meklēt jaunus tirgus vai attīstīt jaunus produktu virzienus, atzīmē V.Dorohova Tāpat ikvienam biznesa cilvēkam ir jādomā, lai viņa kompānija būtu maksimāli orientēta uz klientu, jo cilvēks vienmēr ir prioritāte, domā Ziemeļlatvijas mežsaimnieks valdes locekle, piebilstot, ka iespējas radīt un uzturēt veiksmīgu biznesu ir vienmēr - tās ir tikai jāmāk saskatīt.

Izaicinājumi nebiedē

Bērnībā man ļoti patika zīmēt, tādēļ vēlējos kļūt par gleznotāju, atminas V.Dorohova. “Lai izkoptu šīs prasmes, vasarās apmeklēju arī individuālas nodarbības, un mans talants tika novērtēts. Tajā pašā laikā jau pamatskolā apzinājos, ka vienlīdz labi man padodas un patīk arī eksaktās zinātnes, tāpēc sāku domāt par profesiju, kurā šīs abas pasaules varētu apvienot. Ilgu laiku biju pārliecināta, ka būšu arhitekte, bet, kad pienāca laiks izvēlēties studiju virzienu, izlēmu par labu finansēm un finanšu analītikai. Gleznošana un mākslas pasaule man gan joprojām patīk un interesē,” atzīst V.Dorohova, kura paralēli studiām guva arī savu pirmo profesionālo darba pieredzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #43

DB, 24.10.2023

Dalies ar šo rakstu

Basketbola klubs Rīgas Zeļļi pašlaik ir hobija līmeņa projekts, kurš balstās uz vairākiem privātiem sponsoriem, bet perspektīvā tam jākļūst par biznesu, kas rada kaut arī nelielu, bet tomēr peļņu.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta sporta menedžmenta aģentūras EB23 Sports&Marketing īpašnieks un basketbola kluba Rīgas Zeļļi prezidents Edgars Buļs.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 24.oktobra numurā lasi:

* Statistika

Lietoto auto tirgus būs noteicošais parka nomaiņā uz elektroauto

* Tēma

Rezultāti pasliktinās, bet dala naudu jaunām prioritātēm

* Bankas

Populisms var apdraudēt kreditēšanu kopumā. SEB bankas vadītāja Ieva Tetere

* Mežsaimniecība

Mežsaimniecībā šogad strauju izmaiņu laiks

* Paēdusi sabiedrība – stabila valsts

Laimīgās planētas indekss – Latvija 136. vietā

* Atjaunojamā enerģija

Latvijai ir jāizmanto vēja enerģijas potenciāls. Inga Āboliņa, SIA Eolus valdes locekle

Komentāri

Pievienot komentāru