Enerģētika

Siguldas siltumenerģijas ražotāja peļņa ievērojami samazinājusies

Gunta Kursiša, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Siguldas siltumenerģijas ražotājas, pārvadītājas un realizētājas SIA Wesemann-Sigulda apgrozījums pērn krities par 3,1%, savukārt uzņēmuma peļņa pērn veidoja vien 337 latus, informē Lursoft.

SIA Wesemann-Sigulda apgrozījums 2012. gadā veidoja 1,1 miljonu latu. 2011. gadā uzņēmuma peļņa bija ievērojami lielāka nekā pērn un veidoja 59,2 tūkstošus latu.

Uzņēmums reģistrēts 2004. gada novembrī, saņemot koncesijā siltumražošanas un siltumapgādes tiesību apjomu, kuras līdz nodošanas brīdim bija pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma Siguldas Siltums īpašumā. Tāpat Siguldas novada dome nodeva SIA Wesemann tiesības uz nekustamo īpašumu, pamatlīdzekļiem, krājumiem, debitora parādiem un kredīta saistības. Līguma termiņš ir 2034. gada 13. novembris.

SIA Wesemann-Sigulda pamatdarbības veids ir ūdens tvaika un gaisa kondicionēšanas apgādes pakalpojumu sniegšana, uzņēmuma pamatkapitāls ir 260 tūkstoši latu. Kompānijas valdē darbojas tā valdes priekšsēdētāja Austra Kovaļčuka un valdes lcoekle Oksana Careva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Wesemann audzējis apgrozījumu un peļņu

Žanete Hāka, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn SIA Wesemann apgrozījums kāpis par 5,24%, sasniedzot 10,87 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka apgrozījuma pieaugums panākts ārējo inženiertīklu būvniecības darbos, izmantojot iepriekšējos gados iepirkto būvtehniku, kā arī katlu māju rekonstrukcijas objektos.

Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, 2013.gadā arī augusi Wesemann peļņa pēc nodokļiem, kura pakāpusies līdz 471,7 tūkstošiem eiro.

SIA Wesemann galvenais darbības virziens ir siltumapgādes, apkures, ventilācijas un gāzes objektu projektēšana, montāža un ekspluatācija, kā arī to garantijas un pēcgarantijas apkalpošana, tāpat arī uzņēmums nodarbojas ar inženiertīklu būvniecību, siltumenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji irIvars Paurs un Kristīne Papinova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Šī gada martā ekspluatācijā nodots 42 dzīvokļu projekts Siguldā, kurš izvietots skaista parka teritorijā un līdz ar to zīmīgi nosaukts par "Siguldas parku". "Siguldas parks" piedāvā mūsdienīgus un elegantus apartamentus ģimenēm, kuru prioritāte ir labi attīstīta infrastruktūra un komforts, bet kuras tajā pašā laikā ir nogurušas no lielo pilsētu drūzmas vai arī nekad nav pēc tās tiekušās.

"Siguldas parka" apkaimē, pāris minūšu attālumā, atrodas bērnudārzi, skolas un interešu izglītības pulciņi, kā arī viss nepieciešamais aktīvam dzīvesveidam. Tāpat apkaimē ir arī iepirkšanās centri, dažādi veikali, kā arī kafejnīcas un restorāni. Savukārt piemājas parkā izveidotajās grila zonās iespējams baudīt pikniku svaigā gaisā. Blakus mājai iedzīvotājiem iegādei ir pieejamas 60 bruģētas un norobežotas autostāvvietas, kā arī auto novietnes viesiem. Šī projekta lepnums ir arī sešas elektroauto uzlādes stacijas, kā arī saules paneļi uz jumta, kas ievērojami samazinās iedzīvotāju elektroenerģijas patēriņu.

"Siguldas parka" projektā pieejami gan studio tipa vienistabas, gan divistabu, gan trīsistabu dzīvokļi. To vidējā cena ir aptuveni 2000–2300 eiro par kvadrātmetru. Pašlaik dzīvošanai ir gatavi 18 no 42 dzīvokļiem. Atlikušie ir virtuvju uzstādīšanas darbu procesā, un attīstītājs tos plāno pabeigt līdz šī gada jūnijam, bet neatkarīgi no tā rezervācijām un iegādei jau ir pieejami visi – 42 – dzīvokļi. Visi projekta dzīvokļi tiek pārdoti ar pilnu apdari, aprīkotu virtuvi un vannas istabu. Mājas pagrabā iedzīvotājiem ir pieejamas arī mantu novietnes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uz starta līnijas...

Lāsma Vaivare, 15.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgas sporta infrastruktūras attīstīšana Latvijā iet kā pret kalnu; vairākos projektos beidzot ir cerīgs sākums , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šī gada oktobrī varētu sākties Siguldas sporta kompleksa būvdarbu pirmā kārta. Šobrīd «ir izstrādāts un Siguldas būvvaldē saskaņots būvprojekts minimālā sastāvā. Esam saņēmuši būvatļauju ar projektēšanas nosacījumiem. Turpinām izstrādāt tehniskos risinājumus un paralēli tam esam sākuši būvlaukuma iekārtošanu, veicam izpētes darbus,» DB informē SIA Monum. Kompānija kopā ar SIA Uzars celtniecība veido personu apvienību S.J.U.C, kas pēc pamatīgi ieilguša iepirkuma šopavasar tika atzīta par uzvarētāju. Maija beigās ar apvienību tika parakstīts līgums gan par projektēšanu un būvuzraudzību, gan būvniecību. Siguldas novada dome informē, ka projekta kopējās izmaksas ir 8,3 milj. eiro un būvdarbi jānoslēdz 11 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas – tātad nākamā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Augstāko sniegumu Ilgtspējas indeksā turpina demonstrēt Aldaris un Latvenergo

Dienas Bizness, 06.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 5.jūnijā, Ilgtspējas indeksa ietvaros tika apbalvoti 40 Latvijas uzņēmumi, kuri demonstrējuši atbildīgu un tālredzīgu uzņēmējdarbības pieeju un bijuši pietiekami drosmīgi, lai veiktu publisku sava snieguma novērtējumu. Jau otro gadu pēc kārtas augstākos rezultātus sasniedza AS Aldaris un AS Latvenergo.

Šogad Ilgtspējas indeksā novērtējumu pilnībā veica 42 Latvijas uzņēmumi, kas novērtēja savu sniegumu attiecībā uz stratēģisko plānošanu, tirgus attiecībām, darba vidi, attieksmi pret vidi un vietējo kopienu. Dalībnieku vidū arī šogad bija mazs valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību īpatsvars.

«Lai gan indeksa rezultāti apliecina, ka privātā sektora uzņēmumi joprojām ir līderi attiecībā uz stratēģisku un atbildīgu biznesa vadību, tomēr tieši valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām ir svarīgi būt paraugam un demonstrēt atbildīgu pieeju. Mēs joprojām ceram, ka valsts sekmēs plašāku savu kapitālsabiedrību pārstāvniecību arī Ilgtspējas indeksā,» skaidro Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, norādot, ka šogad novērtējumu veica tikai 7 valsts kapitālsabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ilgtspējas indeksa platīna kategorijā iekļuvuši septiņi uzņēmumi

Zane Atlāce-Bistere, 02.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demonstrējot augstāko sniegumu ilgtspējas un korporatīvās atbildības jomā Latvijā, Ilgtspējas indeksā, kas šogad norisinājās jau astoto gadu pēc kārtas, platīna kategorijā iekļuva septiņi uzņēmumi.

Nemainīgi augstu sniegumu, salīdzinot ar aizvadīto gadu, saglabāja – Latvenergo, Ventspils nafta termināls, CEMEX un RIMI Latvia, savukārt jaunpienācēji ir Latvijas Mobilais Telefons, SEB banka un Cēsu alus.

«Sakārtoti iekšējie procesi ļauj uzņēmumam būt daudz efektīvākam, produktīvākam un līdz ar to arī konkurētspējīgākam, kas šodienas apstākļos ir būtiski. Novērtējot savu sniegumu Ilgtspējas indeksa piecās kategorijās - stratēģija, tirgus attiecības, darba vide, vide un sabiedrība, uzņēmumu vadības komandas var viegli identificēt tās jomas, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība,» uzsver Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane, norādot, ka vislielākais izaicinājums uzņēmumiem joprojām ir sniegums darba vides sadaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020. gada Ilgtspējas indeksa rezultāti liecina, ka vietējo uzņēmumu un organizāciju interese un izpratne par atbildības un ilgtspējas principiem pieaug. Šogad kopējais novērtējuma dalībnieku sniegums sasniedza 75,4%, kas ir teju par 30% vairāk nekā pirmajā novērtējumā 2010. gadā.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb platīna kategorijai šogad kvalificējās 19 uzņēmumi. Divi no tiem šo vērtējumu saņēmuši pirmo reizi – "LDz Cargo" un "Rīgas Siltums" pievienojās organizācijām, kas platīna kategoriju ieguvušas jau iepriekšējos gados: "Augstsprieguma tīkls", "Balta", "Baltic International Bank", "Cēsu alus", "Coca-Cola HBC Latvia", "Latvenergo", "Latvijas Autoceļu uzturētājs", "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas Loto", "Rimi Latvia", Rīgas tehniskā universitāte, "Sadales tīkls", "SEB banka", "Schwenk Latvija", Starptautiskā lidosta "Rīga", "Swedbank" un "Ventspils reiss".

"Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Tas ir organizāciju dzīvesveids, kam ir ļoti nozīmīga ietekme gan uz to izaugsmi, gan sabiedrību, gan arī valsts un pasaules attīstību kopumā. Tāpēc pozitīvi vērtējams ir fakts, ka Latvijā aizvien vairāk organizāciju sāk domāt par ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi.

Komentāri

Pievienot komentāru