Jaunākais izdevums

22. augustā Arēna Rīga amfiteātrī, notiks īslandiešu grupas Sigur Rós koncerts! Viņi ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks, db.lv informēja koncertu aģentūra Positivus Music pāstāve Dace Baltābola.

Abu slavenāko īslandiešu mākslinieku - Sigur Rós un Bjorkas - koncerti ir visnopietnākie pretendenti tam, lai tiktu uzskatīti par gada labākajiem koncertiem Latvijā.

Biļetes uz Sigur Rós koncertu tirdzniecībā nonāks piektdien, 30.maijā, bet www.positivus.com reģistrētajiem lietotājiem biļetes būs pieejamas jau no otrdienas, 27.maija. Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmo 1000 biļešu cena būs Ls 20, bet vēlāk biļetes kļūs dārgākas un maksās Ls 25. Sēdvietu cenas - Ls 25, Ls 30 un Ls 40.

Sigur Rós izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā, tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa (tulkojumā no īslandiešu valodas – Uzvaras roze), un šādu nosaukumu ieguva arī grupa.

Sigur Rós starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu Ágætis byrjun (1999, tulkojumā – Labs sākums). Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti īslandiešu valodā, kas lielākajai klausītāju daļai ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu ierakstu, kas aizkustināja gan mūzikas fanus, gan žurnālistus un kritiķus. Nākamajā albumā ( ) (2002) Sigur Rós gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā hoplandiešu (hopelandic) valodā.

Grupas nākamais studijas ieraksts Takk... sekoja 2005. gadā, bet šovasar gaidāms Sigur Rós piektais albums. Tā pamatieraksts tapis Sear Sound studijā Ņujorkā, tad darbs turpinājās grupas studijā Īslandē, bet pēdējie ieraksti tika veikti aprīļa beigās Abbey Road studijā Londonā. Albuma producents ir Marks Eliss jeb Flood, kas strādājis ar U2, The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers.

2007.gada novembrī Sigur Rós jau radīja pirmo ažiotāžu Latvijā. Pie kinoteātra K. Suns bija vērojams neparasts skats – divus vakarus pēc kārtas daudzi simti cilvēku stājās garā rindā, lai redzētu Sigur Rós jauno koncertfilmu Heima. Divos seansos filmu noskatījās aptuveni pustūkstotis fanu, bet ierobežotā vietu skaita dēļ vairākums palika aiz kinoteātra durvīm. Filma uzņemta 2006.gada vasarā, kad mūziķi pēc panākumiem bagātas pasaules turnejas atgriezās dzimtenē ar 15 brīvdabas koncertiem, uzstājoties pat vistālākajos Īslandes nostūros un bez maksas priecējot lielus un mazus, jaunus un vecus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāk tirgot biļetes uz Sigur Ros koncertu Rīgā

, 30.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien (30. maijā) tiek uzsākta īslandiešu grupas Sigur Rós koncerta biļešu tirdzniecība.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena ir Ls 25. Sēdvietu cenas - Ls 25, Ls 30 un Ls 40. Sigur Rós koncerts Arēna Rīga amfiteātrī notiks šā gada 22.augustā.

Ģirts Majors, Positivus Music direktors: "Koncertā mēģināsim radīt intīmāku mūzikas baudīšanas atmosfēru, tāpēc tiks izmantots Arēna Rīga amfiteātris. Līdz ar to, koncertu varēs apmeklēt ierobežotāks skatītāju loks – ne vairāk kā 3500 cilvēki. Šī iemesla dēļ www.positivus.com reģistrētajiem lietotājiem ļāvām biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā. Varu atklāt, ka pirmās 1000 biļetes tika izpirktas diennakts laikā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada pavasarī Salacgrīvā notiekošajā Positivus festivālā uzstāsies Islandes postroka grupa Sigur Ros.

Kopumā Reikjavīkā bāzētā grupa gadu gaitā izdevusi 12 studijas albumus, no kuriem jaunākais ir šā gada pavasarī izdotais Valtari.

2013. gadā Positivus festivāls norisināsies trīs dienas ierasto divu dienu vietā. Sigur Ros uzstāsies sestdien, 20. jūlijā, kā galvenie makslinieki.

Nākamā gada biļetes Positivus festivālam trīs dienām maksās 35 latus bez telts vietas un 39 Ls ar telts vietu. Tāpat pārdošanā būs pieejama «Grupas biļete» un atsevišķa biļete tikai sestdienai un svētdienai, kā arī piektdienai.

Nākamgad festivāls Positivus norisināsies septīto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar, 16. jūlijā Rīgā Arēnā Rīga koncertēs islandiešu mūsdienu populārās mūzikas leģenda Bjork (Björk Guðmundsdóttir).

Slavenā Īslandes dziedātāja Bjork Rīgas koncertā izmantos jauno un neparasto mūzikas instrumentu Reactable. Reactable ir elektro - akustisks mūzikas instruments, kura darbības princips balstīts uz pieskārienjūtīgu virsmu. Vairāki mākslinieki vienlaicīgi dalās pilnīgā kontrolē pār instrumentu, pārvietojot un grozot objektus uz luminiscējošas, apaļas galda virsmas lietotāji paši var radīt sarežģītas un dinamiskas skaņas ar ģeneratoriem, filtriem un modulatoriem.

Bjork uz Rīgu sev līdzi atvedusi un koncertā uz skatuves uzstāsies kopā ar 12 jauniešu pūtēju orķestri un kori, kuri ģērbti suģestējoši daudzkrāsainos talāros ar spožiem timpāniem rokās. Visi jaunieši ir meitenes no Īslandes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā divi pareizo atbilžu autori varēja laimēt īpašu Adidas komplektu - Yoga T-kreklu, Yoga bikses un Yoga apavu pāri.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja daudz vairāk nekā divi cilvēki, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētājām kļuva Ilva Ieviņa un Alicija Voroņecka.

Katra uzvarētāja laimējusi īpašu Adidas komplektu - Yoga T-kreklu, Yoga bikses un Yoga apavu pāri ap 130 latu vērtībā.

Sveicam uzvarētājas un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu ar Positivus Music piedāvāsim jau 30. jūlijā. Tajā katrs no trim laimīgajiem pareizo atbilžu autoriem saņems divus ielūgumus pārim uz neparastās īslandiešu grupas Sigur Ros koncertu Arēnā Rīga, 22.augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īslandes dziedātāja Bjorka atcēlusi uzstāšanos Helsinkos, kas bija paredzēta 10. jūlijā, liecina informācija dziedātājas oficiālajā mājas lapā.

Bjorkai balss problēmas sākušās pēc koncerta ar Sigur Ros Reikjavīkā. Dziedātāja šī iemesla dēļ bijusi spiesta atcelt arī abus Lielbritānijā paredzētos koncertus.

Atgādinam, ka Bjorkas koncerts Rīgā paredzēts šī gada 16. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā jaunu viktorīnu, kurā varat laimēt ielūgumus pārim uz neparastās grupas Sigur Ros koncertu Arēnā Rīga, 22.augustā. Balvas piedāvā – Positivus Music.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Positivus organizētājs: biļetes pērk pēdējā nedēļā, un tā ir problēma

Andrejs Vaivars, 19.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap 40% no visām biļetēm uz festivāliem tiek pirktas pasākumu nedēļas nogalē, ta intervijā DB pielikumam B Kods atzīst šonedēļ Salacgrīvā notiekošā festivāla Positivus organizators Ģirts Majors.

Pieņemot, ka festivālu apmeklē 20 līdz 25 tūkstoši cilvēku, 40% ir milzīgs skaitlis. Jāņem vērā, ka noorganizēt tualetes, apsardzi un tamlīdzīgas lietas izmaksā ļoti dārgi. Jebkurš pasākuma organizators ir ļoti piesardzīgs, un neviens neprognozē puses pasākuma apmeklētāju pieaugumu pēdējā brīdī. Pat tad, ja šis rādītājs variētu 5% ietvaros, izmaksu atšķirība būtu mērāma tūkstošos, un tā ir liela problēma, norāda Positivus idejas autors.

Savukārt attiecībā uz šā gada Positivus dalībnieku izvēli, viņš norāda, ka pirmām kārtām jautājums ir par to – ir vai nav šajā gadā konkrētajai grupai koncerttūre. «Nevarat jūs kādu vienkārši izraut no mājām, pasakot – brauciet uzspēlēt mums koncertu! Grupa nevar uztaisīt šovu, ja tā nav tūres sastāvdaļa. Sigur Ros Latvijā daudz ko nozīmē, viņiem šeit jau ir bijis veiksmīgs koncerts, turklāt tā bija grupas, kas pati ļoti gribēja spēlēt mūsu valstī. Veiksme bija tā, ka izdevās viņus nobukot tieši uz festivālu, kas ir daudz grūtāk, nekā vienoties par vienu atsevišķu koncertu, jo ir konkrēti datumi, laiki, kurus nevar mainīt. Vēl ņemot vērā, ka vasarās Eiropā nedēļas nogalēs notiek daudz dažādi festivāli, dabūt pie sevis labas grupas ir grūti,» tā Ģ. Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā trīs atbildētāji varēja laimēt ielūgumus pārim uz Sigur Ros koncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā trīs atbildētāji varēja laimēt ielūgumus pārim uz Sigur Ros koncertu.

Šodien uz Dienas biznesa redakciju pēc balvas ieradās Līga Baiba-Mauriņa.

Šodien uz Dienas biznesa redakciju pēc balvas ieradās Raivis Tiltiņš.

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo Db.lv ir jauna viktorīna, kurā sadarbībā ar Baltic Music Productions varat laimēt ielūgumus pārim uz Queen koncertu!

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas balzams sāk ražot jaunu rozā dzirkstošo vīnu Rīgas Prestige Cuvée Rosé

Zane Atlāce - Bistere, 01.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas balzams sācis ražot jaunu, pussausu, rozā dzirkstošo vīnu Rīgas Prestige Cuvée Rosé, informē uzņēmumā.

Tā ir trešā garša Rīgas Prestige Cuvée Rosé līnijā, kas sākta ražot 2014.gadā, un saņēmusi Nielsen nomināciju kā labākais jaunais produkts stipro alkoholisko dzērienu un vīnu kategorijā.

«Kopš ražošanas uzsākšanas, esam pārdevuši vairāk nekā 319 tūkstošus Rīgas Prestige Cuvée dzēriena pudeļu,» informē zīmola vadītāja Latvijā Kristīne Strautiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla programmu šogad papildinās britu grupa The XX. Tāpat savu dalību festivālā apstiprinājuši kanādieši Crystal Castles, melodiskie Fleet Foxes, dāņu indī roka pārstāvji Eferklang, instrumentālie Elektro Guzzi, kā arī latviešu grupa Jauns Mēness.

Iepriekš izziņotie galvenie festivāla mākslinieki ir Sigur Rós.

2013. gadā Positivus festivāls norisināsies trīs dienas ierasto divu dienu vietā.

Nākamā gada biļetes Positivus festivālam trīs dienām maksās 35 latus bez telts vietas un 39 Ls ar telts vietu. Tāpat pārdošanā būs pieejama «Grupas biļete» un atsevišķa biļete tikai sestdienai un svētdienai, kā arī piektdienai.

Nākamgad festivāls Positivus norisināsies septīto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas Aizkraukles virziena vilcienu sarakstos

, 25.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sliežu remontdarbu laikā, kas tiks veikti Šķirotavas stacijā 30.septembrī, kā arī 1., 2. un 3.oktobrī, noteiktas būtiskas izmaiņas Ogres un Aizkraukles virziena vilcienu kustības sarakstos. Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus atcelto elektrovilcienu vietā, vairākiem elektrovilcieniem un dīzeļvilcieniem noteiktas papildu pieturas, kā arī mainīti daudzu vilcienu kustības saraksti, informē AS Pasažieru vilciens.

30.septembrī un 2.oktobrī nekursēs šādi elektrovilcieni:

· Nr.6250 Rīga (plkst.19:07)-Ogre (19:51);

· Nr.6256 Rīga (plkst.21:18)-Lielvārde (22:23) un Nr.6260 Rīga (plkst.23:20)-Lielvārde (0:25);

· Nr.6253 Ogre (plkst.20:13)-Rīga (20:58);

· Nr.6257 Lielvārde (plkst.21:10)-Rīga (22:10) un Nr.6261 Lielvārde (plkst.22:13)-Rīga (23:14).

1. un 3.oktobrī vilciens Nr.6204 Rīga (plkst.5:30)-Lielvārde (6:31) būs atcelts iecirknī Rīga-Salaspils un kursēs tikai no Salaspils stacijas plkst.5:54 atbilstoši sarakstam maršrutā Salaspils-Lielvārde.

30.septembrī un 2.oktobrī dīzeļvilciens Nr.622 Rīga (plkst.20:52)-Krustpils (23:15) no Rīgas aties plkst.20:41, 10 - 11 minūtes agrāk kursēs arī no citām posma Rīga-Šķirotava stacijām un papildus pieturēs Gaismā (plkst.21:03), Rumbulā (21:06), Dārziņos (21:11) un Dolē (21:15). No Salaspils līdz Krustpils stacijai vilciens kursēs atbilstoši sarakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaisa telpā no plkst. 9.00 pilnībā atcelti ierobežojumi, DB apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Šāds lēmums pieņemts atbildīgo institūciju sapulcē otrdienas rītā.

M. Čerņonoks uzsvēra, ka atbildīgās institūcijas pastiprināti turpinās uzraudzību un stingri uzraudzīs gaisa telpu un sekos līdzi aktuālai informācijai. Tāpat tiks pieprasīti ziņojumi no pilotiem un pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tehnikai.

Otrdienas rītā lidostā Rīgā nosēdusies pirmā lidmašīna, atgādināja M. Čerņonoks, norādot, ka pēc pilota ziņojuma, secināts, ka «viss ir tīrs un labs un bīstamība nekāda.»

Vienlaikus viņš piebilda, ka Eiropā jau līdz šim veikti testi lidojumiem, lai pārliecinātos par lidojumu drošību.

Pirmais reiss starptautiskajā lidostā Rīga ieradās otrdien plkst. 07:45 no Kijevas, ko veica Ukrainas nacionālā lidsabiedrība AeroSvit, liecina lidosta Rīga sniegtā informācija. Savukārt ap plkst. 9.10 gaidāms SmartLynx čartera reiss no Tenerifes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma Saldū atsākušies Liepājās šošejas (A9) segas pārbūves darbi posmā no degvielas uzpildes stacijas Priede līdz Saldus pagasta robežai (99,74.-102,92. km), rotācijas apli ieskaitot, informē VSIA Latvijas Valsts ceļi.

Jau šonedēļ posmā ir noteikti ātruma ierobežojumi 70, 50 un 30 km/h. Satiksme organizēta ar ceļazīmēm un vadstatņiem. Nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīti arī satiksmes regulētāji. Rotācijas aplī ir sašaurināta brauktuve. Paredzamais būvdarbu šķērsošanas posms desmit minūtes.

2020.gadā būvdarbu ietva¬ros tika izbūvēts smilts salturīgais slānis, nesaistītu minerālmateriālu pamats, ieklāts asfalta segums divās kārtās, uzstādītas caurtekas, izbūvētas nobrauktuves, kā arī atjaunota ūdens atvades sistēma.

Šogad plānots veikt atli¬kušos darbus: asfalta dilumkārtas izbūvi, ietves-veloceļa izbūvi Saldus rotācijas aplī, satiksmes drošības aprīkojuma uzstādīšanu, ierīkot apgaismojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Vēstule redakcijai: Rokas nost no vērtībām!

Mārcis Bendiks - Bermudiskā trijstūrī starp Ķekavu–Iecavu–Baldoni, 2018. gada aprīlī, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunībā no sirds smējāmies par žurnāla Liesma vēstuļu sadaļu. Sirdi žņaudzoši stāsti vienmēr sākās ar «mīļā redakcija, rakstu jums pirmo reizi...» un tad par netaisnībām klases ballēs un citām smagām lietām.

Te nu esmu atkūleņojis, man tagad jādara tas, par ko es­mu tik nelietīgi ņirgājies. Karma. Un tātad.

Godātā redakcija,

rakstu jums pirmo reizi, bet valdības ieceres aplamība un iespējamā kaitējuma nodarīšana fundamentālām vēr­tībām neļauj man vairs klusēt. Es šeit runāju par kon­kursa sludināšanu uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legali­zācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatu. Neesat dzirdējuši par šādu dienestu? Bet tas tieši apstiprina to, ka šajā iestādē nav bijis nekādu skandālu! Un ņemiet vērā, ka par naudas mazgāšanām – tas ir žargona apzī­mējums iepriekšminētajai «naudas līdzekļu legalizāci­jai» – rūgšana un burkšķēšana ir bijusi jau krietnu lai­ku pirms februāra vidus dižskandāla, bet jūs par šādu iestādi joprojām nekā neesat dzirdējuši. Tās priekšnieks ir Viesturs Burkāna k-gs, droši vien arī neesat dzirdēju­ši. Domājat, kāds jauniņais? Ha–ha! Viņš šai amatā ir kopš 1998. gada, tātad nu jau divdesmito gadiņu. Mazam salīdzinājumam, Brežņevs bija kompartijas vadonis 18 gadu, un tā šķita mūžība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēlas koronavīrusa kabinets ceturtdien vienojās no nākamās nedēļas ieviest 14 dienu karantīnu visā valstī, jo pēdējās dienās ir ievērojami pieaudzis jaunu Covid-19 gadījumu skaits, ziņoja mediji.

Izraēlā trīs dienas pēc kārtas jaunu Covid-19 gadījumu skaits vienā dienā ir bijis lielākais kopš pandēmijas sākuma. Ceturtdien tika reģistrēti 4013 jauni inficēšanās gadījumi.

Karantīna laika ziņā aptuveni sakritīs ar ebreju Jaungada svētkiem "Roš Hašana", kas šogad tiks svinēti no 18.oktobra vakara līdz 20.oktobra vakaram un kuriem sekos divu nedēļu brīvdienas skolās un bērnudārzos.

Valdībai svētdien ir jāakceptē koronavīrusa kabineta lēmums par karantīnu un jānolemj, tieši kad šie pasākumi stāsies spēkā.

Izraēlas veselības ministrs Julijs Edelšteins ceturtdien pavēstīja ziņu vietnei "Ynet", ka viņš atbalsta pilnu karantīnu šo brīvdienu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nevienu no šodienas pašnāvnieciskajiem lēmumiem Latvijas banku jomā nevarētu pieņemt tik viegli, ja nepastāvētu mīts par «tīro» un «netīro» naudu. «Tīro» naudu mums vajag, bet no «netīrās» ir jāatbrī­vojas. «Tīrā» nauda ir rietumos, bet «netīrā» – austru­mos. «Tīrā» nauda ir «finanšu tirgos», bet «netīrā» – «ofšoros». «Tīrā» nauda ir «ārvalstu investoriem», bet «netīrā» – vietējiem «oligarhiem».

Jautājums tiek pasniegts kā morāla un ētiska izvēle. Vienlaikus te ir skaidri redzams kas cits. Tas ir jau­tājums par tā saucamo «veco» un «jauno» naudu, kas rietumu medijos ir pietiekami daudz apspriests, bet pie mums par to ir runāts maz.

Ja aplūkojam jautājumu tuvāk, cēlums «tīrajai» naudai pazūd. «Tīrā» bieži izrādās vienkārši agrāk ne visai tī­ros darījumos iegūta nauda. Nereti tā ir agrāk salaupīta, pat nošaujamiem cilvēkiem atņemta nauda, kas tagad pasludināta par «tīru», jo ir pagājis laiks.

Ļoti daudz runāts par Lembergu un vietējiem oligar­hiem. Tomēr vairums Latvijas iedzīvotāju, iespējams, nav pat dzirdējuši Valenbergu vārdu. Mediji visur pa­rasti meklē vietējos oligarhus un maz runā par to, kas Latvijā pieder ārvalstu oligarhiem. It kā to nebūtu. It kā bankas, firmas un īpašnieki piederētu kaut kam anonī­mam un amorfam. Tā var šķist, ja runā tikai par «ār­valstu investoriem» vai «finanšu tirgiem», kuru «uzti­cība mums ir jāiegūst». Taču «patiesā labuma» guvēji nav tikai ārzonu firmas, bet arī lielās bankas. Par to ir pienācis laiks parunāt. Valenbergi ir miljardieri, ku­riem ir liela ietekme Zviedrijas un visas Skandināvi­jas ekonomikā vismaz kopš Andrē Oskars Valenbergs pirms vairāk nekā 160 gadiem nodibināja Stockholms Enskilda Bank. Banku, kas šodien saucas tikai nedaudz savādāk - Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Va­lenbergi kontrolē tiem piederošus fondus un holdinga kompānijas, kam savukārt pieder tādu kompāniju kā ABB, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericsson, EQT, Höganäs, Mölnlycke, Nasdaq, Saab AB, SAS, SEB, SKF, Stora Enso un Wärtsilä daļas. Savulaik tika lēsts, ka Valenbergiem piederošajos un ar tiem saistīta­jos uzņēmumos tiek radīta trešdaļa no Zviedrijas IKP. Lūk, šādi oligarhi kontrolē arī aktīvu ziņā trešo lielāko Latvijas banku un vēl daudzas firmas, kuru nosauku­mus jūs atpazināt, tikai par to «patiesā labuma» guvē­jiem nekad nebijāt dzirdējuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Jūrmalas domes NĪN atlaides ļauj pamatīgi ietaupīt arī lepno villu īpašniekiem

Dienas Bizness, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas vadība no nākamā gada iecerējusi visiem Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem nekaustamā īpašuma nodokli samazināt par 70%. Tas attieksies uz visiem – arī daudzajiem miljonāriem, kas apmetušies Jūrmalā, vēsta raidīijums Nekā Personīga.

Atbildot uz jautājumu, vai sanāks tā, ka Liepiņu ģimene, kurai vīrs strādā, bet sieva ir bezdarbniece, saņems tādu pašu atlaidi, piemēram, kā Kirovs Lipmans, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis norāda: «Ja mēs noteiktu šo te nosacītā Kirova Lipmana ieņēmumu slieksni un visiem, kam ir tāds vai virs, tiem nebūs nekādas atlaides un tiem, kam ir zem, tiem būs – tad visi nāktu pie mums ar iesniegumiem, ko nav iespējams apstrādāt. Mums būtu jāpieņem vesela armija cilvēku.»

Pēc Zemes grāmatas datiem septiņu vērtīgāko Jūrmalas privātmāju kadastrālās vērtības kopā veido turpat 6 miljonus latu (5 874 679 Ls). Ja šobrīd no šiem īpašumiem Jūrmala nodokļos iekasē aptuveni 88 tūkstošus latu gadā, tad pēc atlaižu ieviešanas summa būs 26 tūkstoši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Notikušas izmaiņas 4finance Group S.A. vadībā un padomē

Dienas Bizness, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas Eiropas lielākā tiešsaistes un mobilo patērētāju aizdevumu grupas 4finance Group S.A. vadībā un padomē, informē kompānijas pārstāvji.

Par 4finance Group S.A. izpilddirektoru, valdes priekšsēdētāju un 4finance Holding S.A. valdes priekšsēdētaju, sākot ar 2017. gada 1. jūliju iecelts Marks Radoks (Mark Ruddock). Savukārt Džordžs Georgakopoluss (George Georgakopoulos) ir atkāpies no minētajiem amatiem un atstāj 4finance Group S.A., lai sekotu jauniem izaicinājumiem.

M. Radoks kopš 2017. gada februāra ir bijis 4finance Group S.A. padomes loceklis. Viņam ir vairāk nekā 20 gadu vadības pieredze dažādās valstīs tiešsaistes finanšu pakalpojumos, būtiskās biznesa programmatūras un patērētājiem domātās mobilajās aplikācijās, kā arī pieredze dinamisku, inovatīvu un mērogojamu kompāniju veidošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas Saulkrastu virziena vilcienu kustības sarakstos 1. un 2.oktobrī

, 25.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sliežu remontdarbu laikā dzelzceļa posmā Mangaļi-Sarkandaugava 1.oktobrī un 2.oktobrī noteiktas izmaiņas Saulkrastu virziena vilcienu kustības sarakstos, informē AS Pasažieru vilciens.

1. un 2.oktobrī vilciens Nr.6128 Rīga (plkst.12:20)-Skulte (13:28) kursēs tikai līdz Saulkrastiem, bet vilciens Nr.6135 Skulte (plkst.13:44)-Rīga (14:53) - tikai no Saulkrastiem.

Minētais vilciens Nr.6128 Rīga (plkst.12:20)-Skulte (13:28) no Rīgas līdz Sarkandaugavas stacijai kursēs sarakstā noteiktajā laikā, bet no Sarkandaugavas un no pārējām maršruta Rīga-Saulkrasti stacijām 1. un 2.oktobrī izbrauks 1 – 6 minūtes vēlāk nekā ierasts, līdz ar to Saulkrastos pienāks plkst.13:25 (13:20 vietā).

1.oktobrī vilciens Nr.6135 Skulte (plkst.13:44)-Rīga (14:53) kursēs tikai no Saulkrastiem plkst.13:45 (nevis 13:53), 7 – 8 minūtes agrāk aties arī no pārējām stacijām līdz Sarkandaugavai, savukārt no Sarkandaugavas aties un Rīgas stacijā pienāks pēc saraksta. 2.oktobrī šis vilciens no Saulkrastiem izbrauks plkst.13:46 un arī no visām pārējām maršruta Saulkrasti-Rīga stacijām aties 5 – 7 minūtes agrāk nekā ierasts, līdz ar to Rīgā pienāks plkst.14:48 (nevis 14:53).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru