Mazumtirdzniecība

Sky neauditētais apgrozījums pērn 21,5 milj. Ls

Elīna Pankovska, 22.04.2010

Jaunākais izdevums

Lielveikalu tīkla Sky šā gada pirmo trīs mēnešu apgrozījums, salīdzinot ar pagājušo gadu ir krities, norāda SIA Sky Baltija ģenerāldirektors Ivo Veldre – Bergs.

Viņš arī stāsta, ka neauditētais apgrozījums pagājušajā gadā bijis 21,5 milj. Ls. Tomēr neskatoties uz visu, esot pieaudzis klientu skaits un šā gada martā Sky veikalos iepirkušies par 7% vairāk cilvēku nekā šā gada janvārī. Savukārt, salīdzinot 2009.gada martu pret 2009.gada janvāri, bija vērojams pircēju skaita kritums.

Jāatgādina, ka lielveikalu Sky īpašnieka SIA Skai Baltija apgrozījums 2008.gadā bija 34,01 milj. Ls. Savukārt Skai Baltija peļņa samazinājās vairāk nekā divas reizes - no 309,97 tūkst. Ls 2007.gadā līdz 144,1 tūkst. Ls 2008.gadā. 2006.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 19,84 miljoni latu, bet peļņa - 236 736 lati.

Skai Baltija pārvalda lielveikalus Sky Rīgā, Biķernieku ielā, K.Ulmaņa gatvē, Krasta ielā un Duntes ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Tas kļuvis par pirmo lielveikalu tīklu Latvijā, kas sācis īstenot jauno politiku bez pārejas perioda.

Lielveikalu tīkls SKY izlēmis atteikties no sprostos dētu olu tirdzniecības un kļuvis par pirmo lielveikalu tīklu Latvijā, kas sācis īstenot jauno politiku bez pārejas perioda. Lēmums pieņemts, sadarbojoties ar biedrību Dzīvnieku brīvība, Open Wing Alliance dalīborganizāciju Latvijā.

Evija Andrijonoka, SKY lielveikalu tirdzniecības direktore, skaidro: «Jau ilgāku laiku meklējām iespējas izslēgt no sortimenta sprostos dētas olas un piedāvāt pircējiem produkciju, kas atbilst augošajiem dzīvnieku labturības standartiem pasaulē.»

SKY lēmums atspoguļo dzīvnieku labturības tendenci visā pasaulē. Arvien vairāk starptautisku uzņēmumu apņemas uzlabot industriālās lopkopības praksi, atsakoties no sprostos turētu dējējvistu olām. Par atteikšanos paziņojuši Costco, Walmart, Aldi, Lidl, Carrefour, Tesco, Spar, Coop un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Reģionālā investīciju banka (RIB) un SIA RSkorpions ir parakstījušas līgumu par aizdevuma piešķiršanu 4,7 miljonu eiro apmērā Orange Cash&Carry veikala, noliktavas un biroja ēkas iegādei, kā arī uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

“Mūsu nozarē telpām, to specifikai un atrašanās vietai ir būtiska nozīme. Atrast analogas telpas ir grūti, jo īres tirgus ar specifiskiem objektiem ir ierobežots. Tāpēc mēs rūpīgi izsvērām un izvērtējām sadarbības iespējas un nekustamā īpašuma tirgus tendences. Kļūstot par objekta īpašnieku, tas mums palīdz samazināt ikmēneša izdevumus, kā arī nodrošina iespēju precīzi plānot budžetu un tā turpmāko attīstību. Esam sabalansējuši faktiskos īres izdevumus, nofiksējot tos ar ilgtermiņa kredīta maksājumu. Redzam šo kā iespēju laiku, lai investētu tālākajā uzņēmuma attīstībā,” komentē SIA RSkorpions valdes locekle Antra Kalniņa.

“Pandēmija daudzās nozarēs ir ienesusi neparedzētas korekcijas un neskaidrību par izaugsmes iespējām tuvākajā nākotnē. Uzņēmumi ir kļuvuši piesardzīgāki un daudz nopietnāk izvērtē savus attīstības plānus un finansējuma piesaistes iespējas. Arī banka finansējuma piešķiršanai nepieiet formāli, bet ar izpratni par individuālu risinājumu atrašanu dažādu nozaru uzņēmumiem. Pie tam šobrīd uzņēmumi, kas domā par attīstību un kaļ tālākos izaugsmes plānus, var izmantot izdevīgas aizņemšanās likmes, lai saņemtu salīdzinoši lētu finansējumu. Šoreiz mūsu atbalsts klientam sniedzis iespēju iegādāties ēku, kurā notiek Orange Cash&Carry galvenā darbība un attīstība. Tādejādi uzņēmums no ēkas īrnieka kļūs par tās īpašnieku,” saka AS Reģionālā investīciju banka Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Armands Kokainis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmējiem piedāvā labas attīstības iespējas Tamperes biznesa reģionā, palielinot Latvijas kapitāla aizplūšanas draudus, ziņo Dienas bizness.

Finanses

Liela daļa aizdotās naudas «dus» Latvijas Bankā

Latvijas valdība Latvijas Bankā marta beigās noguldījumos turēja 1,58 miljardus latu. as ir par 243,5 miljoniem latu jeb 18% vairāk nekā februāra beigās un par 1,04 miljardiem latu vairāk nekā pērn marta beigās.

Investīcijas

Krīze ekonomikā saasina karu par investoru piesaisti

Dažādu valstu starpā notiek nemitīgs karš par investoru piesaisti, kurā arvien biežāk tiek ievilkti uzņēmēji, kuri strādā Latvijā.

Tirdzniecība

Sky plānos vēl divu veikalu atvēršana

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Indrāni būvēs jaunas strausu kūtis un kafejnīcu

Aisma Orupe, 19.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemnieku saimniecība Indrāni plāno īstenot vērienīgu investīciju projektu, uzbūvējot jaunas strausu kūtis un kafejnīcu, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Komentāri

Pievienot komentāru