Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA A-Z darbnīca īpašnieks Ainars Zingniks nopietni apsver iespēju rudenī pārcelt ražošanu no Pāvilostas uz Grobiņu. Galvenais iemesls ir lielais pasūtījumu skaits no Liepājas, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Kursas Laiks šā gada sākumā jau rakstīja, ka slavenais vikingu laivu būvnieks Ainars Zingniks nosolījis nomas tiesības uz telpām Celtnieku ielā 29, Grobiņā, kas atrodas stadiona teritorijā. Telpu ģeogrāfiskais novietojums ir vairāk piemērots uzņēmējdarbībai, jo atrodas daudz tuvāk pasūtītājiem nekā Pāvilostas darbnīca Sēņu ielā 1. «Mums praktiski visi pasūtījumi ir no Liepājas, tādēļ materiālus nākas vest 50 kilometrus tālu. Tas pats attālums jāpārvar, lai veiktu uzmērīšanas darbus un pasūtījumu pieņemšanu,» skaidro A. Zingniks.

Lai arī A. Zingniks slavens kļuva tieši ar koka vikingu laivu izgatavošanu, šobrīd laivu pasūtījumu nemaz nav. «Tas ir dārgs prieks, un laivas pēdējā laikā neviens nav pasūtījis. Toties ir ļoti daudz restaurācijas pasūtījumu Liepājā,» pastāsta meistars.

Plašāk - laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasta salā Jelgavā jau otro dienu smilšu skulptūru festivāla Summer Signs’16 konkursa dalībnieki, bruņojušies ar dažāda izmēra lāpstām un lāpstiņām, grābekļiem, birstēm, rīvēm, pat ķemmēm un švammēm, pārvērš smilšu kaudzes visiem atpazīstamos tēlos.

Darbs pie skulptūru veidošanas turpināsies līdz 10. jūnijam, pēc tam tos izvērtēs kompetenta žūrija, kas arī noteiks konkursa uzvarētājus.

Jelgavā Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Summer Signs notiks jau desmito reizi. Šogad skices un pieteikumi tika saņemti no 48 tēlniekiem, un no tiem tika izvēlēti 15. Festivālā tēma ir Āfrika un tajā kopumā piedalās 20 mākslinieki no 10 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Bulgārijas, Portugāles, Turcijas un Krievijas.

Šogad būs apskatāma festivāla vēsturē lielākā skulptūra, kas ir vairāk nekā 6 metru augsta un 20 metru plata. Apjomīgās demo skulptūras Valdnieki galvenais mākslinieks ir Kārlis Īle, kura vadībā strādāja skulptoru komanda –Maija Puncule, Ainars Zingniks un Eda Kaytan no Turcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru