Jaunākais izdevums

Nākamgad tiks slēgti visi Latvijā esošie apģērbu zīmolu Cubus, Bik Bok un Dressmann veikali, apstiprina apģērbu tirgotāja SIA Varner Baltija pārstāvis Edmunds Možeiko.

«Jā, diemžēl, bet tā tas ir. Koncerns Varner Gruppen pamet Latvijas apģērbu tirgu. Darbu zaudēs 106 cilvēki,» stāsta Možeiko, piebilstot, ka līdz ar veikalu slēgšanu tiks likvidēts arī koncernā Varner Gruppen ietilpstošais uzņēmums "Varner Baltija".

Jautāts par iemesliem astoņu Latvijā esošo Cubus, trīs esošo Bik Bok un trīs esošo Dressmann veikalu slēgšanai, Možeiko atbildēja, ka viņš nevar sniegt detalizētākus komentārus. Viņš piebilda, ka tas ir īpašnieku lēmums.

Možeiko gan atzīmēja, ka Cubus veikali tiks slēgti, sākot no nākamā gada 28.februāra, bet Bik Bok un Dressmann veikali tiks slēgti līdz nākamā gada martam. Taču detalizētākas informācijas viņa rīcībā neesot. Viņš arī piebilda, ka šovasar jau slēgts viens zīmola Bik Bok veikals Aspazijas bulvārī. Arī par šī veikala slēgšanas iemesliem viņš nevarēja neko sīkāk izklāstīt.

Nozare.lv pērn septembrī vēstīja, ka viens no pirmajiem apģērbu veikaliem Dressmann Rīgā, Aspazijas bulvārī, slēgts zaudējumu dēļ, par ko toreiz informēja apģērbu tirgotāja Varner Baltija veikalu Dressmann reģionālā vadītāja Vita Ivanovska.

Viņa sacīja, ka veikals Aspazijas bulvārī pēdējos gados bija kļuvis nerentabls. Uzņēmuma Varner Baltija vadība to skaidrojusi ar zemo pirktspēju, augsto telpu īres maksu, kā arī to, ka daļa no pircējiem, visticamāk, izvēlējās iepirkties tuvumā esošajā Dressmann veikalā, kas atrodas Galerijā Centrs.

Kā ziņots, Varner Baltija peļņa pērn palielinājusies par 50,2%, salīdzinot ar 2011.gadu, liecina Firmas.lv informācija. Pērn uzņēmuma peļņa bija 200 346 lati, bet 2011.gadā - 133 411 lati.

Salīdzinājumam - 2010.gadā uzņēmums cieta 274 732 latu zaudējumus, kas samazinājās vairāk nekā trīs reizes, salīdzinot ar 2009.gadu, kad Varner Baltija strādāja ar 882 740 latu zaudējumiem.

SIA Varner Baltija dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 774 000 latu. Varner Baltija pilnībā pieder Norvēģijas kompānijai Varner Retail.

Varner Baltija ir daļa no Norvēģijas koncerna Varner Gruppen, kam pieder apģērbu veikalu ķēdes vairākās Eiropas valstīs. Rīgā uzņēmums darbību sāka 1995.gadā, kad atvēra veikalu Dressmann.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī no biznesa perspektīvas ir saprotams, tomēr cilvēciski ir žēl, ka Norvēģijas koncerna Varner Gruppen īpašnieki pieņēma lēmumu aiziet no Latvijas apģērbu tirgus, slēdzot visus Cubus, Bik Bok un Dressmann veikalus, atzīst bijušais politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers, kurš kopā ar koncerna bijušo vadītāju Franku Varneru Latvijā izveidoja kopuzņēmumu Dressmann-Baltija.

Viņš norāda, ka viņam pašam nav konkrētas informācijas par iemesliem, kāpēc nolemts aiziet no Latvijas apģērbu tirgus, tomēr pieņēmumu līmenī viņš pieļauj, ka tam ir saistība ar tādiem faktoriem kā tirgus apjoms un nedaudz, bet tomēr arī pieaugošā konkurence Latvijas apģērbu tirgū.

«Pēc tam, kad pirms aptuveni desmit gadiem nomira kompānijas bijušais vadītājs Varners, ar ko kopā izveidojām pirmo kopuzņēmumu Dressmann-Baltija, biznesu pārņēma viņa dēli, kas uzreiz pieņēma lēmumu turpināt biznesu ar apģērbu zīmolu attīstīšanu, atbrīvojoties no Varner Gruppen nekustamā īpašuma biznesa jomas,» stāsta Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Bik Bok, Cubus un Dressmann pārstāvošā uzņēmuma peļņa augusi par 50%

Žanete Hāka, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas uzņēmumam Varner Retail piederošā SIA Varner Baltija apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 6,524 miljonus latu, liecina uzņēmuma gada pārskats Lursoft.

Salīdzinājumā ar 2011.gadu apgrozījums samazinājies par 148 tūkstošiem latu. Neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, apģērbu mazumtirgotāja peļņa pērn palielinājusies par 50,17%, sasniedzot 200,3 tūkstošus latu.

Aizvadītā gada nogalē SIA Varner Baltija piederēja 13 veikali Rīgā un pa vienam veikalam Daugavpilī un Valmierā. Pagājušā gada jūlijā uzņēmums slēdzis veikalu Dressmann Aspazijas bulvārī, savukārt oktobrī – veikalu Bik Bok TP Alfa.

Uzņēmuma vadības ziņojumā, atskatoties uz pērn paveikto, norādīts, ka mainījusies SIA Varner Baltija preču piegādes kārtība, līdz ar to patlaban visas preces tiek piegādātas no noliktavas Zviedrijā. Plānojot uzņēmuma izaugsmi, šogad paredzēts lielāku uzmanību pievērst uzņēmuma izmaksu pozīcijām un apgrozījumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Norvēģijas koncerna Varner Gruppen nesenais paziņojums par aiziešanu no Latvijas, lēmumu skaidrojot ar nelielo tirgu un veikalu neapmierinošo rentabilitāti, lika domāt par asu konkurenci, daudzi aptaujātie tirdzniecības centru un mazumtirgotāju pārstāvji situāciju Latvijas apģērbu tirgū raksturo visnotaļ pozitīvi, noskaidrojis laikraksts Diena.

Kā rakstīts, Varner Gruppen pārstāvēto zīmolu Cubus, Dressmann un Bik Bok veikali savu darbību Latvijā pārtrauks nākamā gada februāra beigās.

Modes māksliniece Šeila Dienai sacījusi, ka šāda veikalu aiziešana Latvijas apstākļiem neesot nekas pārsteidzošs, jo gan pircēju daudzums, gan cilvēku pirktspēja ir visnotaļ ierobežota.

Pretēju viedokli paudis Lindex izpilddirektors Gorans Bille, kurš uzsvēris: «Neuzskatām, ka Latvijas tirgus ir sarežģītāks nekā tirgus citās valstīs.» Viņš nav slēpis, ka Varner Gruppen aiziešana no Latvijas apģērbu tirgus radīs iespēju Lindex šeit vēl vairāk paplašināties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Latvijā var ienākt jauni apģērbu tirgotāji

Žanete Hāka, Vēsma Lēvalde, Sandra Dieziņa, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apģērbu mazumtirdzniecības nozarē konkurence ir asa, tomēr uzņēmumi saskata vietu izaugsmei.

Viņi gan atzīst, ka Varner Gruppen pārstāvēto Cubus, Bik Bok un Dressman aiziešana no tirgus konkurenci būtiski nemazinās, jo paredzams, ka nākotnē nozarē ienāks jauni zīmoli, kas plaši pārstāvēti Eiropā. Tiesa gan, lielākā aktivitāte prognozējama ap Rīgu, un reģionos jaunu zīmolu veikalus atvērs vien retais.

Lietuvas un Latvijas pašreizējā mazumtirdzniecības līdera Apranga ģenerāldirektors Rimants Perveņecks spriež, ka Varner Gruppen aiziešana no Latvijas tirgus situāciju apģērbu nozarē īpaši neietekmēs, jo «tas nav tā kalibra spēlētājs, kas noteiktu toni tirgū». Viņš saredz, ka skandināvu vietu ātri vien aizņems jau esošie spēlētāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo veikalu Baltijas valstu tirgū atvēris britu vīriešu modes zīmols Blue Inc London, informēja AS Baltika Group pārstāvji.

Pirmais veikals atklāts Rīgā, tirdzniecības centrā Origo. Veikala platība ir vairāk nekā 100 kvadrātmetri. Septembrī tiks atvērts otrais Blue Inc London zīmola veikals Valmierā, tirdzniecības centrā Valleta, bet oktobra sākumā Igaunijā durvis pircējiem vaļā vērs Tallinas tirdzniecības centrā Rocca al Mare. Lietuvā Blue Inc London parādīsies nākamā gada sākumā.

Tuvāko trīs gadu laikā plānots Baltijā atvērt vismaz desmit Blue Inc London zīmola veikalus.

«Blue Inc London pievienošana Baltikas Group zīmolu portfelim dos mums iespēju nonākt līdz aizvien ātrāk augošā vīriešu modes sektora jauniem klientiem,» stāsta Baltika Group marketinga un tirdzniecības divīzijas vadītāja Kati Kusmina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kancelejas un saimniecības preču tirgotājs Tiimari iesniedzis tiesā bankrota pieteikumu, un patlaban nav zināms, kas notiks ar sešiem Latvijā strādājošajiem veikaliem, atzīst Tiimari reģionālā direktore Ineta Zaharova.

Uzņēmums nav spējis iegūt nepieciešamo finansējumu, lai turpinātu darbību. Jau kādu laiku uzņēmuma darbība ir bijusi nerentabla, raksta YLE. Uzņēmuma vadība jau ir publiski atvainojusies saviem darbiniekiem, klientiem un akcionāriem.

Iepriekš, jūlijā Tiimari tīkls jau paziņoja, ka Somijā slēgs 24 veikalus. Pērnā gada beigās uzņēmumam piederēja kopā 194 veikali, no kuriem 174 – Somijā. Latvijā uzņēmumam darbojās seši veikali lielākajos tirdzniecības centros Rīgā. Kā portālam rus.db.lv pastāstīja I. Zaharova, tie nestrādā pēc franšīzes līguma, bet pieder Somijas uzņēmumam.

Latvijas uzņēmuma darbinieki patlaban nezina par tālākajiem galvenā biroja plāniem, jo par bankrotu uzzinājuši vien pirms dažām stundām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Bezkažokādu programmai Fur Free Retailer pievienojušies pirmie Latvijas uzņēmēji

Dienas Bizness, 27.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fur Free Retailer programmā iestājušies pirmie Latvijas uzņēmēji – Uniq, Ecattus un modes zīmols Ieva Janelsiņa, tādējādi pievienojoties citiem, tostarp starptautiski plaši zināmiem, apģērbu zīmoliem, kas izvēlējušies netirgot kažokādu izstrādājumus.

Fur Free Retailer programmas mērķis ir veicināt ētiskas izvēles iespējas patērētājiem, sniedzot precīzu informāciju par mazumtirgotāja politiku attiecībā uz kažokādām. Apliecinot savu apņemšanos atteikties no kažokādu izstrādājumu ražošanas un tirdzniecības, šai programmai ir pievienojušies vairāk nekā 300 uzņēmumu no visas pasaules, tostarp Zara, H&M, Esprit, Lindex, Cubus, Dressmann, Bik Bok,Topshop, Bershka, Stradivarius un citi. Tagad Fur Free Retailer programmā iestājušies arī pirmie Latvijas uzņēmēji: Uniq, Ecattus un modes zīmols Ieva Janelsiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru