Jaunākais izdevums

Ford ASV novembrī pārdevis par 10 procentiem mazāk automašīnu nekā iepriekšējā gadā, kā rezultātā pirmo reizi Ford vēsturē tā tirgus daļa ir tikai ceturtā lielākā ASV, ziņo nytimes.com.

Gada laikā Ford tirgus daļa samazinājusies no 16.9 līdz 14.8 procentiem.

Toyota savukārt pārdevusi par 16 procentiem vairāk automašīnu, iegūstot 16.5 tirgus, DaimlerChrysler pārdevis par pieciem procentiem vairāk automašīnu, iegūstot 15.6 procentus tirgus.

General Motors joprojām saglabā spēcīgas pozīcijas ASV tirgū un aizņem 24.6 procentus tirgus.

Lai gan novembrī Toyota apdzinusi Ford, analītiķi norāda, ka ziemā pieaugošais pieprasījums pēc apvidus automašīnām varētu palīdzēt Ford atgūt trešo vietu tirgus līderu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaunums Baltijas autorallijā – Ford Fiesta R2

, 10.08.2009

Ford Fiesta R2 prezentāciju apmeklēja vairāki Latvijas vadošie autosportisti, ieskaitot pērnā gada N3 klases čempionu Uldi Briedi, kā arī šī gada Latvijas N3 klases čempionāta līderu trijnieku Zigurdu Kalniņu (attēlā), Jāni Fārenhorstu un Ivo Priedīti.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Talsu apkārtnē Latvijai tika prezentēta Ford Fiesta R2 rallija automašīna. Šis automobilis rallija trasēs aizstās Eiropā populāro Ford Fiesta ST, kas guvusi daudz uzvaru nacionālajos N3 klases čempionātos.

Jaunais R2 modelis, kura bāze ir jaunākās paaudzes Ford Fiesta ar 1.6 litru benzīna dzinēju, ir daudz sportiskāks un arī ātrāks par iepriekš izmantoto Ford Focus ST. Paredzams, ka jau no nākamā gada šo automašīnu sacensībām izmantos dažādu grupu un interešu rallija braucēji - jaunie sportisti, kuri uzsāk savas gaitas rallijā, pieredzējušie rallisti ar augstām sportiskām ambīcijām, kā arī hobija klašu braucēji visā Eiropā.

Ford Fiesta R2 vēlreiz pasvītro Ford ilggadējo saistību ar ralliju un pasaules trešā lielākā auto ražotāja vēlmi savu ilgtermiņa stratēģiju motoru sportā balstīt tieši uz šo sporta veidu. Tikai pusotru nedēļu atpakaļ Ford paziņoja par savu vēlmi startēt pasaules rallija čempionātā vismaz nākamos divus gadus. Tāpat tika paziņots, ka rallijam izmantotā automašīna būs jaunās paaudzes Ford Fiesta – pasaules čempionāta ātrākajā (WRC) klasē šis auto debitēs 2011. gadā, bet pasaules junioru čempionātam piemērotā Ford Fiesta R2 iegādājama jau šobrīd.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes Ford Focus piedzīvo pasaules debiju 2010. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē Detroitā. Paredzams, ka tirdzniecībā jaunos Focus sedanus un hečbekus ieraudzīsim 2011. gada sākumā.

Focus ir pirmais no uzņēmuma Ford globālajiem C-car jaunās paaudzes automobiļiem; tie visi ir veidoti uz vienādas platformas, kas tiks izmantota līdz pat 10 transportlīdzekļos visā pasaulē, un uz šīs bāzes līdz 2012. gadam tiks saražoti līdz pat 2 miljoni automobiļu gadā.

Uz Detroitas izstādes dēļiem kāpa gan Focus četrdurvju sedans, gan piecdurvju hečbeks. Jaunais Focus būs gandrīz identisks visos tirgos, jo 80 procenti tā sastāvdaļu būs vienādas visā pasaulē.

«Jaunais Ford Focus skaidri demonstrē, ka mūsu VIENA Ford stratēģija klientiem visā pasaulē piedāvā lieliskus produktus, kas iemieso labāko no uzņēmuma Ford Motor Company, » teica Alans Mulalijs (Alan Mulally), Ford prezidents un izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ford atsauc 3,6 miljonus automašīnu

, 04.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford Motor Co. atsaukšot 3,6 miljonus automašīnu, jo tām ir jānoņem kruīza kontroles slēdzis, kas tiek saistīts ar ugunsgrēka risku, ziņo CNN.

Tikšot atsaukti vairāki 1992. līdz 2004.gada modeļi, ieskaitot Ford Bronco, Lincoln Town Car, Ford Explorer, Ford Ranger, Mercury Grand Marquis un citus.

Šāds kompānijas solis esot saistīts ar klientu bažām par šo automašīnu drošību, bet paaugstināts ugunsgrēku skaits šajās automašīnās neesot novērots.

2005. un 2006. gadā kompānija jau atsauca aptuveni 6 miljonus automašīnu saistībā ar kruīza kontroles problēmām.

Šā gada atsaukums sākšoties 13.augustā. Automašīnām tikšot deaktivizēts kruīza kontroles slēdzis, bet oktobrī, kad būšot pieejamas jaunās detaļas, Ford dīleri bīstamo vietā uzstādīšot jaunus. Jaunās detaļas varētu būt pieejamas oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada pirmo četru mēnešu laikā kopējie kompānijas Ford pārdošanas apjomi, salīdzinot ar 2006. gada attiecīgo laika periodu, ir pieauguši par 6,3 procentiem, sasniedzot 622 828 vienību. Latvijā šajā laikā pārdotas 629 automašīnas, kas ir par 42,63% vairāk nekā pērn šajā laika posmā, informē Ford.

"Latvijas tirgū pieaug pieprasījums pēc mazās un kompaktklases automašīnām, par ko liecina Ford Fiesta un Focus modeļu pārdošanas apjomi. Mūsu pārdošanas rezultātus šogad noteikti paātrinās jaunie Ford modeļi, gan Ford C-MAX un Mondeo, kuri vēl pirms pārdošanas uzsākšanas izraisīja milzīgu potenciālo klientu interesi, radot Baltic Motors vēl nepieredzētu situāciju – uz Mondeo modeli ir izveidojusies rinda”, apgalvo Baltic Motors Ford pārdošanas vadītāja Natālija Strogonova.

2007.gada pirmajos četros mēnešos Ford of Europe pavisam ir realizējis 622 828 automašīnu, uzlabojot pārdošanas rādītājus par 6,3 procentiem, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford vadītājs paļaujas uz ekonomikas atlabšanu, luksusa Lincoln un arodbiedrības līgumu

Gunta Kursiša, 14.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford izpilddirektors Alans Mulalijs (Allan Mulally) ir ieguldījis milzīgu darbu Ford atlabšanā, tomēr viņam daudz kas vēl ir jāpaveic. Ford vadītājs paļaujas uz lēnu ASV ekonomikas atlabšanu, cer nākamo četru gadu laikā laist klajā jaunus luksusa klases Lincoln modeļus, kā arī uzskata, ka nesen slēgtais līgums ar arodbiedrību UAW palīdzēs Ford kļūt arvien konkurētspējīgākiem auto tirgū, raksta autonews.com.

Neilgu laiku pēc tam, kad A. Mulalijs sāka pildīt Ford vadītāja amata pienākumus, Ford aizņēmās ievērojamu naudas summu, ieķīlājot pat kompānijas preču zīmi. Tas bija riskants solis, tomēr tādējādi Ford guva pietiekamus līdzekļus, kas bija nepieciešami amerikāņu kompānijas pārstrukturēšanai. Patlaban automašīnu ražotāja pārstrukturēšana ir gandrīz pabeigta, un tās kredītreitings atrodas vienu atzīmi zem investīcijām atbilstoša līmeņa, veiksmīga ir arī jaunu automobiļu tirdzniecība pasaules tirgos, savukārt nesen noslēgtais līgums ar arodbiedrību UAW palielinās Ford fiksētās izmaksas vien par 1%. Tomēr šā gada oktobrī Ford pārdošanas apjomi ASV pieauguši par 9%, kamēr kopumā nozarē tie pieauga par 10%, tajā pašā laikā, kad General Motors pieredzēja 15% pieaugumu, bet Chrysler Group – 24% pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford nopelnījuši mazāk kā cerēts

Gunta Kursiša, 27.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu ražotāja Ford aizvadītā gada pēdējā ceturkšņa rezultāti nav bijuši tik labi, kā tika cerēts iepriekš. To ietekmējušas pieaugušās materiālu izmaksas un vājie pārdošanas rezultāti ārpus Ziemeļamerikas, vēsta Reuters.

Ford peļņa no pamatdarbības pērnā gada pēdējā ceturksnī saruka līdz 1,1 miljardiem ASV dolāru jeb 20 centiem par vienu Ford akciju. Attiecīgajā laika posmā pērn Ford nopelnīja 1,3 miljardus ASV dolāru. Analītiķi paredzēja, ka Ford peļņa būs 25 centi par akciju.

Ford 2011. gada pēdējā ceturksnī neguva tik lielu peļņu kā cerēts augstāku materiālu izmaksu, plūdu Taizemē, nelabvēlīgo valūtas maiņas kursu un vājo pārdošanas rezultātu Eiropas, Āzijas un Dienvidamerikas tirgos dēļ. Minētajā ceturksnī Ford izmaksas bija 2,3 miljardi ASV dolāru iepriekš paredzēto 2,2 miljardu ASV dolāru vietā.

Pērnā gada ceturksni Āzijas tirgū Ford noslēdza ar 83 milonu ASV dolāru zaudējumiem iepretim 23 miljoniem ASV dolāru attiecīgajā periodā pirms gada. Galvenis iemesls zaudējumiem Āzijā bija plūdi Taizemē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klasisks izskats un moderns tehniskais atbalsts, tostarp lieliska šasija un enerģiski mazlitrāžas motori, būs arī jaunākās paaudzes Ford Focus spilgtākās pazīmes

Lieki būtu pieminēt, ka Ford Focus ir viens no populārākajiem modeļiem uz planētas Zeme, liekams līdzās arī šā brīža sīkstākajiem konkurentiem Toyota Corolla un VW Golf. Skaidrs, ka katra nākamā Ford Focus paaudze no šī modeļa radītājiem prasa ļoti rūpīgu un padziļinātu analīzi, lai arī nākamie būtu tikpat veiksmīgi kā iepriekšējie. Vai arī šoreiz Ford dižpārdokļa ceļa gājums netiks sabojāts?

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Gribētos ticēt, ka ne! Vismaz tajā, kas attiecas uz formu un saturu, Focus atkal viss ir līmenī, blakus savas klases labākajiem paraugiem. Vai Focus brauc labāk par VW Golf? Nē! Tas brauc citādi, bet tikpat azartiski un «garšīgi». Braukšanas izjūtu feinšmekeriem izšķiršanās starp Focus vai Golf drīzāk ir «reliģisks» jautājums. Vieniem vairāk simpatizēs Volkswagen, bet citiem – Ford zīmols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas populārākā auto titulu arī 2008. gadā ir nosargājis vācu kompaktklases modelis Volkswagen Golf, aiz sevis atstājos gan Peugeot 207, gan Ford Focus.

JATO Dynamics apkopotā informācija liecina, ka 2008 gadā Eiropā ir reģistrēti 470 399 VW Golf, kas ir par 5,6 % vairāk nekā 2007. gadā. Starp citu, no līderiem Volkswagen ir vienīgais, kurš 2008. gadā var lepoties ar labāku sniegumu nekā 2007. gadā.

1. VW Golf

2. Peugeot 22008. gada Eiropas bestselleru emtop 10/em07

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford plāno piecu gadu laikā tirgū piedāvāt savu autonomās vadības automašīnu

LETA, 17.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotājs Ford Motor Company paziņojis, ka līdz 2021.gadam uz autoceļiem būs pieejamas kompānijas automašīnas, kas bez autovadītāja varēs sniegt automašīnas koplietošanas pakalpojumus.

Ford norādīja, ka pastiprina investīcijas šajās tehnoloģijās un dubulto personālu autonomās vadības automašīnas izstrādes kompleksā Silīcija ielejā.

Uzskatām, ka autonomās automašīnas ietekme uz sabiedrību ir tikpat būtiska, kāda pirms 100 gadiem bija Ford slīdošās komplektēšanas līnijai, paziņoja Ford ģenerāldirektors Marks Fīldss.

Esam apņēmušies nogādāt uz ceļiem autonomo automašīnu, kas var uzlabot drošību un atrisināt sociālus un vides izaicinājumus miljoniem cilvēku, nevis tikai tiem, kas var atļauties luksusa automašīnas, viņš norādīja.

Īstenojot šo projektu, Ford kopā ar Ķīnas interneta kompāniju Baidu investēs 150 miljonus ASV dolāru (133 miljonus eiro) ASV uzņēmumā Velodyne, kas specializējas autonomās vadības automašīnu sensoru izstrādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford kompānijas kompaktais krosovers Ford Kuga, beidzot būs pieejams ar automātisko pārnesumkārbu. Kopš jūlija modelis ir iebraucis arī Latvijā.

Automātiskās pārnesumkārbas trūkums bija viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem, kas traucēja Ford modelim iekarot lielāku pircēju auditoriju. Atgādināsim, ka līdz šim kompaktā krosovera piedāvātie spēka agregāti, proti, divu litru turbodīzelis un 2.5 litru turbomotors draudzējās tikai ar sešpakāpju mehāniskajām pārnesumkārbām.

Turpmāk Ford Kuga 2,5-litru Duratec Turbo dzinējs būs pieejams arī ar Durashift piecpakāpju automātisko transmisiju. Transmisijas vadība ir izgatavota speciāli Ford vajadzībām Aisin AW kompānijā, kura jau ilgus gadus pasaulē pazīstama kā uzticamu un inovatīvu automātisko transmisiju piegādātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford Europe jūlijā ir spējusi uzrādīt labākos rādītājus kopš 1999. gada, iekarojot Eiropā 9 % lielu tirgus daļu.

Kopumā jūlijā Eiropā tika pārdotas 125 tūkst. Ford automašīnas. Ekonomiskās klases modeļi Ford Fiesta un Ford Ka ir bijuši kompānijas lielākie maizes devēji, īpaši lielajos tirgos kā Vācija, Lielbritānija un Itālija, kuros tiek īstenota veco auto utilizācijas programma. Jūlijā priekš Ford zīmola galvenais noieta tirgus bija Vācija, kur tika pārdotas 29400 Ford automašīnas, savukārt Ford tirgus Nr. 2 bija Lielbritānija ar 28 500 pārdotām Ford automašīnām. Kopumā 2009. gada septiņos mēnešos Ford Europe tirdzniecības apjomi ir sarukuši par 15.3 %

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kravu pārvadātājs SIA "Kreiss" par deviņiem miljoniem eiro iegādāsies 110 "Ford Trucks F-MAX" vilcējus, informē oficiālā "Ford Trucks" pārstāvja Latvijā SIA "ZK9" direktors Mario Raugulis.

Pašreiz uzņēmumam "Kreiss" piegādātas 70 "Ford Trucks F-MAX" automašīnas, bet līdz gada beigām kopumā paredzēts piegādāt 110 auto.

Līdz novembrim "ZK9" Latvijā klientiem ir piegādājis 77 "Ford Trucks F-MAX" vilcējus. Līdz šī gada beigām "ZK9" plāno Latvijā piereģistrēt līdz pat 140 "Ford Trucks" automašīnu.

Šogad pavasarī, saņemot tiesības Latvijā pārstāvēt "Ford Trucks" automašīnas, "ZK9" izveidoja testa automašīnu parku, ko dot izmēģināšanai potenciālajiem klientiem. Pirmajā pusgadā tirdzniecības rādītāji, salīdzinot ar tuvākajām kaimiņzemēm, izrādījušies labāki.

"Ford Trucks" reģionālais vadītājs Centrālajā un Austrumeiropā Selims Jaziči pauž, ka kompānijas "Kreiss" pasūtījums ir viens no lielākajiem autoparka pasūtījumiem reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu pircēji iesūdzējuši tiesā ASV automašīnu ražotāju Ford, jo tas nav turējis solījumu un turpinājis ražot unikālos Ford Mustang Roush Stage 3 BlackJack, ziņo aģentūra Reuters.

Pērn kompānija Ford ASV tirgū izlaida 100 Ford Mustang Roush Stage 3 BlackJack un norādīja, ka vairāk šādi auto netiks ražoti. Pircēji par ierobežotā daudzumā saražoto Ford Mustang maksāja samērā augstu cenu - 59 000 ASV dolāru. Tācu šogad Ford saražojis vēl 100 šādas automašīnas.

Pircēji apgalvo, ka pērn iegādātais Ford Mustang nemaz neesot bijis tik unikāls vai rets, kā Ford to pasniedzis. Tagad pircēji no Ford centīsies piedzīt 12 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānijas turpina paziņot savus šā gada otrā ceturkšņa finanšu rezultātus. ASV un pasaules autorūpniecības gigants Ford šodien atklāja, ka kompānijas peļņa otrajā ceturksnī pieaugusi līdz 1,23 miljardiem ASV dolāru, kas ir par 18,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Par 15% līdz 38,1 miljardam ASV dolāru pieaudzis arī kompānijas apgrozījums. Ford veiksmīgos darbības rezultātus nodrošināja uzņēmuma panākumi Āzijā un Ziemeļamerikā. Tikmēr Eiropā autorūpniecības gigants cietis zaudējumus. Ford vadība prognozē, ka Eiropas reģionā kompānija šogad kopumā strādās ar zaudējumiem 1,8 miljardu ASV dolāru apmērā. Šā gada otrajā ceturksnī Ford zaudējumi Eiropā bijuši 348 miljonu eiro apmērā, kas gan ir par 14% mazāki nekā Ford zaudējumi Eiropā 2012. gada otrajā ceturksnī. Jāpiebilst, ka Ford pēdējo mēnešu laikā Eiropā ir aizvēris trīs auto rūpnīcas.

Ford akcijas cena kopš šā gada sākuma ir pieaugusi jau par 28%. Šobrīd no Thomson Reuters aptaujātajiem analītiķiem 11 iesaka pirkt šīs kompānijas akcijas, seši - turēt, bet vien divi – pārdot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Ford Motor Co. līdz 2013.gadam plāno ieviest visu laiku mazāko dzinēju. Tā ir daļa no «sacensībām» nozares ietvaros uzlabot degvielas ekonomiju, vēsta The Associated Press.

Saskaņā ar Ford sniegto informāciju tas strādā pie viena litra, trīs cilindru dzinēja, kas tiks montēts mazos automobiļos. Autoražotājs pagaidām gan nav atklājis, kuri modeļi tiks aprīkoti ar šo dzinēju. Plašāka informācija tikšot sniegta šoruden.

Ford norādījis uz jaunā trīs cilindru dzinēja efektivitāti. Tajā izmantota Ford EcoBoost tehnoloģija, un tas esot vieglāks nekā četru cilindru dzinējs, kas palīdz ekonomēt degvielu.

«Neviens nekad nav uzbūvējis šādu trīs cilindru dzinēju,» lielījies Ford viceprezidents Džo Bakajs.

Medijs raksta, ka trīs cilindru dzinēji ir pierasti Eiropā un Āzijā, bet vienīgais pašlaik pieejamais ASV ir Smart Fortwo modeļa automašīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes skartais ASV automašīnu ražotājs Ford gada pēdējā ceturksnī strādājis ar milzu zaudējumiem 5.9 miljardu ASV dolāru apmērā.

Ford arvien turoties pie plāna, kas paredz, ka jau 2011. gadā kompānija sāks strādāt ar peļņu. Abi pārējie lielie ASV autoražotāji General Motors un Chrysler šobrīd spējīgi izdzīvot tikai pateicoties valdības izsniegtajiem kredītiem.

Ford apgrozījums pēdējā ceturksnī samazinājās par vienu trešdaļu līdz 28.2 miljardiem ASV dolāru. Kopumā 2008. gadā Ford strādājis ar 14.6 miljardu ASV dolāru zaudējumiem, lai gan vēl gadu iepriekš kompānijas zaudējumi bija «tikai» 2.7 miljardi. Kompānijas apgrozījums 2008. gadā krities par 15% un sasniedzis 146.3 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford un GM sadarbība ar arodbiedrību liek Moody’s paaugstināt to kredītreitingu

Gunta Kursiša, 28.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Moody’s Investors Service paaugstinājis Ford Motor Co. un General Motors Co. kredītreitingus līdz Ba1, vēsta autonews.com.

Tas noticis, atsaucoties uz abu kompāniju noslēgtajiem līgumiem ar starptautisko daudznozaru arodbiedrību UAW.

Abiem automašīnu ražotājiem noteiktas pozitīvas nākotnes perspektīvas, turklāt Ba1 kredītreitings ir augstākais kredītreitings, kas vēl nav atbilstošs investīcijām. Jau vēstīts, ka kredītreitingu eksperti lēš, ka Ford reitings jau 2012. gadā varētu tikt paaugstināts līdz investīcijām atbilstošam un pirmo reizi piecos gados Ford varētu sākt izmaksāt dividendes.

Kredītreitingu kompānija Standard&Poor’s palielinājia Ford un GM kredītreitingu līdz BB+ līmenim, iepriekš Ford tika novērtēta ar BB-. Savu iepriekšējo zemo kredītreitingu kompānija Ford ieguva pirms sešiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem, kuriem problēmas sagādā automašīnas noparkošana, piemērots būs jaunākais ASV autobūves kompānijas Ford lolojums, kas šo uzdevumu spēj paveikt tik pat kā pats.

Jaunais 2013 Ford Escape, kurš pilnībā nokomplektēts par 31 tūkstoti ASV dolāru būs nopērkams jau tuvāko mēnešu laikā, ir «pārbāzts» ar tehnoloģiskām iespējām un tajā uzstādīts jaunākais MyFord Touch 2.0 skārienjūtīgs kontroles panelis.

Automašīna aprīkota ar sensoriem, kas palīdz vadītājiem iebraukt garāžā, vai novietot mašīnu stāvvietā – signalizējot, piemēram, par citu tuvumā esošu transportlīdzekli. Tomēr visiespaidīgākā ir automašīnas spēja noparkoties gandrīz pašai. Šo sistēmu Ford sauc par Active Park Assist.

Nospiežot nelielu pogu, jaunā Ford Focus elektroniskās sistēmas, brauciena laikā, uzsāk meklēt piemērotu parkošanās vietu un signalizē, tiklīdz tāda atrasta. Pēc tam vadītājam atliek tikai regulēt mašīnas ātrumu, bet pārējo 2013 Ford Escape paveic pats, vēsta Mashable.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford plāno četru gadu laikā palielināt ražošanu par 50%

Jānis Rancāns, 08.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Ford Motor Co. līdz 2015. gadam plāno palielināt ražošanu par 50%, kā arī strauji samazināt parādu, lai nākamā gada laikā atgūtu kvalitatīvu kredītreitingu, vēsta AFP.

Līdz 2015. gadam autoražošanas nozare spēs saražot 95-100 miljonus automašīnu, salīdzinot ar 74 miljoniem pērn, paredz Ford finanšu direktors Luiss Būts (Lewis Booth). Ford prognozē, ka spēs saražot astoņus miljonus automašīnu no minētā skaita, salīdzinot ar 5,3 miljoniem pagājušajā gadā.

Kompānija paredz, ka vienu trešo daļu pārdoto automašīnu veidos pirkumi straujāk augošajos Āzijas tirgos.

Atgūstoties no postošās ASV autoražotāju krīzes, Ford koncentrējas arī uz kredītreitinga atjaunošanu, kas nepieciešams, lai samazinātu aizņemšanās izmaksas un nākotnē varētu izmaksāt dividendes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Melngalvju namā ceturtdien norisinājās Latvijas gada auto ceremonija. Tajā visaugstāk vērtējamo titulu ieguva auto Ford S-max, Db.lv informēja konkursa preses sekretārs Mareks Ivans.

Konkursā pieteikto mašīnu skaits ar katru gadu palielinās, tā nupat noslēgtajā konkursā dalību ņēma trīsdesmit četri automobiļi. Žūrijas skaits gan ik gadu nemainās, šogad vērtētāji bija precīzi piecdesmit. Anketā starp desmit pusfinālu izturējušajiem auto bija jāizvēlas sev simpātiskākie. Balsošanas kārtība bija jau ierasta, pazīstama jau trešo gadu. Katra žūrijas locekļa rīcībā ir divdesmit seši punkti, kurus jāizdala starp sešiem auto. Pirmajai vietai jāatdod desmit punktus, nākošajām attiecīgi sešus, četrus, trīs, divus un vienu punktu. Divas dienas pirms konkursa fināla balsojumus apkopoja, lai noskaidrotu galveno laureātu.

Finālisti galvenajā nominācijā:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Ford Motor ir nākusi klajā ar jauno Ford Focus versiju, kuram ir uzlabots dizains un tehnoloģijas. Ar jauno Focus ASV automašīnu ražotājs vēlas dziļāk iekrot Eiropas ģimenes automašīnu tirgu, raksta Reuters.

Ford Motor, kuram pieder 11% Eiropas automašīnu tirgus cer nākamā gada laikā pārdot apmēram 500 000 jaunos Ford Focus.

Jauno Ford Focus jau ar nākamo gadu varēs iegādāties lielākajā daļā Eiropas valstu, kā arī Krievijā.

Lielākie Eiropas tirgi, kuros ir pieprasīts Ford Focus ir Itālija, Lielbritānija, Vācija un Spānija.

Pērn Ford Eiropā pārdeva 511 200 Focus modeļus.

picturegallery.457cd05f-b294-4d8a-aef2-f3e83ee9b3c5

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgā lielā Amerikas Savienoto Valstu autoražotāja, kas vēl nav griezies pēc finansiālas palīdzības pie ASV valdības, Ford Motor zaudējumi šā gada otrajā ceturksnī sasnieguši 638 miljonus ASV dolāru, raksta Bloomberg.

Tomēr tirgus dalībnieki Ford Motor izredzes izķepuroties no krīzes vērtē cerīgi, jo īpaši tādēļ, ka gadu iepriekš Ford zaudējumi otrajā ceturksnī bija nesalīdzināmi lielāki, proti, 8.7 miljardi USD. Pārējo ASV autoražotāju problēmas (kas tiek vērtētas smagāk nekā Ford Motor) ļāvušas Ford Motor ASV tirgus daļai pieaugt līdz 16.1 %.

Ford Motor pašlaik aktīvi strādā pie tai piederošā Volvo pārdošanas, ziņo uzņēmuma vadība. Kā iespējamie pircēji tiek minētas Ķīniešu kompānijas: Geely Holding Group Co. un Beijing Automotive Industry Holding Co.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ford EcoSport ir neparasts auto ar džipisku ārieni, kas pie mums tiks tirgots tikai ar priekšējiem velkošajiem riteņiem

Eiropas tirgum paredzēto Ford EcoSport pirmo reizi varēja ieraudzīt 2013. gada Ženēvas autoizstādē, bet tikai tagad jeb precīzāk 2015. gada viducī EcoSport ir nonācis arī līdz pašmāju tirgum. Jāatgādina, ka Ford pseidodžipiņš ir guvis milzīgu popularitāti Latīņamerikā, jo īpaši Brazīlijā, kur 2003. gadā aizsākās Ford EcoSport pirmās paaudzes dzīvesstāsts. Otrās paaudzes EcoSport jau ir kļuvis par globālu modeli, izvēršot ražošanu ne tikai Brazīlijā, bet arī Ķīnā, Krievijā un Indijā. Otrās paaudzes Ford EcoSport ir pieprasīts un mīlēts auto gan Indijā, gan Krievijā. Ņemot vērā klimatiskos apstākļus un tirgus specifiku, Krievijā ražotais un tirgotais modelis tiek piedāvāts ar visiem četriem velkošajiem riteņiem, bet mums, tāpat kā citām Eiropas valstīm, jaunais priekšpiedziņas EcoSport tiek piegādāts no Indijas rūpnīcas. Spriežot pēc vietējo Ford tirgotāju sejas grimasēm šis modelis noteikti nebūs tāds dižpārdoklis kā Brazīlijā vai Indijā, tas arī diez vai kvalificēsies kā produkts, kas varētu atklāt jaunus pircēju medību laukus. Ford EcoSport ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā drīzāk būs eksotisks eksemplārs tikpat īpatnējiem pircējiem, kā pats auto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV automašīnu ražotājs Ford Motor šī gada otro ceturksni beidzis ar 8.67 miljardu ASV dolāru lieliem zaudējumiem. Lielāko daļu zaudējumu izraisījusi Ford aktīvu vērtības samazināšanās. attiecīgakā laika periodā pirms gada Ford peļņa bija 750 miljoni ASV dolāru, raksta Associated Press.

Ford norāda, ka vērtību lielākoties zaudējuši aktīvi Ziemeļamerikā, kur kompānija koncentrējās uz apvidus un sporta automašīnu ražošanu un tirdzniecību. Šāda Ford stratēģija pašreizējā tirgus situācijā, kad degvielas cenas kāpj, nav izrādījusies labvēlīga.

Ford Motor šī gada otrā ceturkšņa apgrozījums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, samazinājies par 5.6 miljardiem ASV dolāru līdz 38.6 miljardiem dolāru.

Ford turpmākajos plānos ietilpst sešu Eiropā ražoto mazākas litrāžas automašīnu modeļu ieviešana arī ASV tirgū. Ar šādu soli kompānija centīsies palielināt ieprasījumu ASV tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Rīgā, Jūrkalnes ielā 100 tika atklāts jauns Ford autocentrs - Baltic Motors Autocentrs Lidosta.

Šis ir ceturtais Ford oficiālā pārstāvja Latvijā Baltic Motors autocentrs Latvijā un otrais Rīgā, Db.lv informēja Baltic Motors mārketinga vadītāja Agrita Lapinska.

"Esam likuši stabilus pamatus, lai sīvajā Latvijas auto tirgus konkurencē Ford automašīnas sasniegtu arvien augstākas pozīcijas. Ar šodienu Ford klientiem vairs nevajadzēs zaudēt laiku satiksmes sastrēgumos uz Rīgas tiltiem, jo, līdz ar jaunā auto centra atvēršana, tagad jauni Ford automobiļu pārdošanas un servisa pakalpojumi tiek sniegti abos Daugavas krastos. Mēs esam maksimāli pietuvinājušies mūsu biznesu klientu darba un dzīvesvietai," jaunā centra atklāšanu komentē Baltic Motors valdes priekšsēdētājs Ansis Auziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru