Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saules parku attīstītājs "Smartecon" sadarbībā ar atjaunojamās enerģijas ražotāju "Sunly" sācis 45 megavatu (MW) saules enerģijas parka "Raba" izbūvi Pērnavā, Igaunijā, informēja "Smartecon" pārstāvji.

"Raba" saules enerģijas parks jaudas ziņā būs viens no lielākajiem Baltijā. "Smartecon" paredz, ka tirgus aktivitāte Igaunijā pozitīvi ietekmēs arī notiekošo kaimiņvalstī, prognozējot, ka Latvijā 2023.gadā tiks atklātas pirmās saules enerģijas stacijas ar kopējo jaudu virs 40 MW, būtiski samazinot atkarību no fosilā kurināmā.

"Smartecon" dibinātājs un izpilddirektors Magno Kure norāda, ka apjomīgu saules enerģijas parku realizācija ir svarīga visu triju Baltijas valstu tautsaimniecībām, tādējādi palīdzot gan privātajam, gan publiskajam sektoram samazināt pieaugošās elektroenerģijas patēriņa izmaksas un atkarību no fosilā kurināmā.

Būvniecības darbi "Raba" saules enerģijas parkā tiks sākti 2023.gada augustā, un parku plānots pabeigt 2024.gada maija beigās.

Igaunijas uzņēmums "Smartecon" 10 gados realizējis vairāk nekā 1000 atjaunojamās enerģijas projektu dažādās Eiropas valstīs, kur īstenoto projektu kopējā vērtība pārsniedz 50 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #48

DB, 28.11.2023

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Mūsu nākotnes ambīcija ir audzēt uzņēmuma vērtību līdz vienam miljardam eiro, intervijā DB stāsta Ingus Rūķis, Mapon direktors, piebilstot, ka šobrīd Mapon ir otrais lielākais Draugiem Group uzņēmums. Līdera pozīciju arvien saglabā Latvijas pirmais vienradzis - Printful, taču arī Mapon nākotnes plāni ir ļoti ambiciozi. To apstiprina arī viņa kolēģis, Mapon direktors Andris Dzudzilo, nenoliedzot, ka tālākā nākotnē uzņēmums varētu kļūt arī par vienradzi.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 28.novembra žurnālā lasi:

Statistika

Cerību budžeta projekts uz prognožu fona

Tēma

Latvija ir lielākā kūdras produktu piegādātāja pasaulē

Ir pēdējais brīdis sākt pilnībā izmantot kūdras iespējas

Aktuāli

Tikai četros novados nodokļu ienākumi šogad ir lielāki par inflāciju

Eksporta balva

Ieguvums ir garantēts

Finansējums

Emitējot obligācijas, refinansēs banku kredītus divās valstīs

Meža nozare

Drošība ir pašu rokās

Ķīmijas rūpniecība

Eiropā gaidāms vismaz par vienu nozari mazāk

Portrets

Sigita Kotlere, SIA Nectaro izpilddirektore un valdes locekle

Brīvdienu ceļvedis

Komentāri

Pievienot komentāru