Transports un loģistika

«SN Brussels Airlines» kooperējas ar «American Airlines»

Aivars Mackevics [email protected], 20.04.2004

Jaunākais izdevums

ASV satiksmes ministrijas Anti Trust Immunity ir atļāvusi lidsabiedrību American Airlines un SN Brussels Airlines kooperāciju. Līdz ar to abas lidsabiedrības turpmāk varēs veikt ciešu sadarbību mārketinga, lidojumu plāna un satiksmes jomā. Jau šī gada 17. maijā lidsabiedrība American Airlines uzsāks ikdienas lidojumus starp Briseli un Ņujorku, bet beļģu lidsabiedrība SN Brussels Airlines kļūs par “code-share” vienošanās partneri ikdienas lidojumiem uz Čikāgu. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Kooperēsies «SN Brussels Airlines» un «Pulkovo Airlines»

Aivars Mackevics [email protected], 06.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas nacionālā lidsabiedrība SN Brussels Airlines ir parakstījusi vienošanos ar Pulkovo Airlines par to, ka Krievijas lidsabiedrība varēs pārdot biļetes uz visiem lidojumiem, ko apkalpo SN Brussels Airlines maršrutos starp Sanktpēterburgu un Briseli. SN Brussels Airlines maršrutu starp Eiropas galvaspilsētu Briseli un Sanktpēterburgu atklāja šogad aprīļa sākumā. Beļģu lidsabiedrība ir ļoti apmierināta ar šī maršruta rezultātiem - lidojumi ir ļoti populāri to ceļotāju vidū, kas grib atklāt Sanktpēterburgas skaistos kultūras dārgakmeņus, kā, piemēram, Ermitāžu, arī darījumu cilvēki ir atklājuši SN Brussels Airlines pilna servisa augsto kvalitāti. SN Brussels Airlines veiks divus lidojumus nedēļā minētajā maršrutā, savukārt Pulkovo Airlines tagad varēs pārdot biļetes SN Brussels Airlines maršrutos. Jāatzīmē, ka Pulkovo Airlines ir labi zināma Krievijas lidsabiedrība, kas tika dibināta 1932.gadā un kas apkalpo blīvu maršrutu tīklu. Pateicoties jaunajai sadarbībai, abas lidsabiedrības varēs piedāvāt labākus sakarus attiecīgajos tirgos. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināts - Brussels Airlines piedāvās lielākas iespējas atpūtas braucienu interesentiem

NOZARE.LV, 27.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība Brussels Airlines Rīgas lidostā piedāvās lielākas iespējas atpūtas braucienu interesentiem, jo Briselē būs pieejami jauni savienojumi ar galamērķiem, uz kuriem Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic nelido, šodien preses konferencē atzina kompānijas viceprezidents e-komercijas jautājumos Eiropā, Beniluksa valstīs uz Ziemeļamerikā Ksavjē Lagardēns.

Sarunas ar lidsabiedrību Brussels Airlines par ienākšanu Rīgas lidostā bijušas ilgstošās, atzina Satiksmes ministrijas, lidostas un lidsabiedrības pārstāvji. Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks uzskata, ka, ienākot Rīgā, Brussels Airlines aizpildīs to iztrūkumu, kāds līdz šim bijis Briseles maršrutā. Viņš norādīja, ka tagad, piedāvājot jaunus lidojumus sešreiz nedēļā, tiks uzlabota pakalpojuma kvalitāte šajā maršrutā. Muižnieks uzskata, ka te nevajadzētu runāt par nevajadzīgu konkurenci, bet gan par sadarbību, kas dos pievienoto vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«SN Brussels Airlines» saņem atzinību par augstāko servisa līmeni Eiropā

Aivars Mackevics [email protected], 30.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība SN Brussels Airlines ir ieguvusi slavenās britu organizācijas Skytrax, kas pārrauga lidsabiedrību sniegto servisa kvalitāti, ”Airline Excellence Award 2004” balvu. Skytrax ir pamanījusi SN lidsabiedrības augsto servisa līmeni, ko tā sniedz gandrīz 9 000 klientiem vairāk kā 200 lidojumu maršrutos tā darbības laikā. Šis apbalvojums izceļ lidsabiedrības, kas piedāvā augstākā līmeņa servisu visiem saviem pasažieriem. SN tika apbalvots ”European Airline” kategorijā. Šis apbalvojums ir unikāls, jo piešķir izcilas kvalitātes zīmi, kas ir balstīta uz visaptverošu analīzi lidsabiedrības produktiem un servisa standartiem. Vērtējot produkta un servisa līmeni, to skatās no vairāk kā 800 dažādiem aspektiem. Skytrax nav ieinteresēts lidsabiedrību vīzijās, kuras varētu būt izveidotas ar spēcīgām mārketinga kampaņām. Izcilās kvalitātes apbalvojums ir balstīts uz reāliem ikdienas kvalitātes standartiem servisā. Viens no iemesliem, kāpēc apbalvojums tika piešķirts tieši SN Brussels Airlines ir tas, ka tā nolēma paaugstināt klientiem sniegto servisa līmeni brīdī, kad pārējie pārvadātāji to samazināja. 2004.gada "Airline Excellence Award" ieguvēji: - Āzijā: Asiana Airlines - Eiropā: SN Brussels Airlines - Vidējos Austrumos/Āfrikā: Qatar Airways - Dienvidamerikā: TAM Brazilian - Klusā okeāna reģionā: Air Tahiti Nui - Ziemeļamerikā: Jet Blue Airways - Reģionālā lidsabiedrība Eiropā: Portugalia - Reģionālā lidsabiedrība Āzijā: Bangkok Airways - Kvalitātes uzlabojumi: Gulf Air Balstoties uz šo starptautiski atzīto produkta kvalitātes zīmi, SN turpinās piedāvāt saviem klientiem nevainojamas kvalitātes servisu gan pirms, gan pēc, gan lidojuma laikā. Piemēram, ēdienreizes (brokastis, pusdienas, vakariņas), dzērienus, laikrakstus ekonomiskajās un biznesa klasēs kopā ar apkalpojošā personāla laipno apkalpošanu. Lidsabiedrības izpilddirektors Peter Davies ir atzinis, ka šī balva būtu neiespējama, ja viņiem nebūtu 2 000 darbinieku, kas nepārtraukti seko lidsabiedrību klientu vajadzībām. Viņš piebilda, ka lidsabiedrība SN turpināšot sniegt augsta standarta servisu, ka tā neapstāšoties pie sasniegtajiem rezultātiem un domās par jauniem produkta uzlabojumiem. Šis apbalvojums parāda, cik klientiem ir svarīgs serviss un, ka lidojums ir sākums patīkamam ceļojumam. “In-Flight” servisa vice prezidents Luc Casier ir atzīmējis, ka panākumi ar klientiem ir sasniegti patstāvīgi uzlabojot servisa kvalitāti. Viņš arī atklāja, ka klientu vēlmju apmierināšanai, SN ir uzsākusi sadarbību ar Brussels Bistro un ar to ēdieniem jau ir iepazīstinājusi biznesa un ekonomiskās klases klientus. SN Brussels Airlines arī ir uzsākusi pilnīgi atjaunotu biznesa klases servisu saviem ilgtermiņa klientiem. Lidmašīnā pasažieri var baudīt par pilnīgi savādāku, uzlabotu komfortu un jaunu “augstākās klases” līmeņa ēdināšanu. Tāpat arī personālam ir jaunas uniformas, kas atspoguļo aviokompānijas identitāti, tās ir veidotas divos slavenos Beļģijas modes. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā lidostā Rīga līdz ar ziemas lidojumu saraksta ieviešanu darbu sāks jauna aviokompānija Brussels Airlines. Tiks atklāti arī jauni galamērķi – uz Ķelni un Popradu, kā arī atsākti lidojumi uz Bredfordu (Līdsu) un Briseli (Šarleruā), informē VAS Starptautiskā lidosta «Rīga» Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Brussels Airlines lidojumus no Rīgas uz Briseli uzsāks 26.oktobrī. Lufthansa Group lidsabiedrība un Star Alliance dalībniece Brussels Airlines uz starptautisko lidostu Rīga veiks sešus reisus nedēļā, visus – pēcpusdienās.

Sākot ar 30. oktobri, nacionālā aviokompānija airBaltic palielinās lidojumu skaitu Maskavas virzienā – papildus reisiem uz Šeremetjeva un Domodedovas lidostu tiks nodrošināti lidojumi arī uz Vnukova lidostu.

Savukārt no 13.decembra airBaltic nodrošinās lidojumus reizi nedēļā uz Popradu Slovākijā.

Tāpat no 26.oktobra aviokompānija Ryanair atsāks lidojumus uz Bredfordu (Līdsu) un Briseli (Šarleruā), no 28.oktobra uzsāks reisus uz Ķelni Vācijā un no 1.novembra veiks lidojumus uz Glāzgovas starptautisko lidostu (iepriekš lidojumi tika veikti uz Glāzgovas Prestvikas lidostu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka: American Express karšu īpašniekiem jāuztraucas nav

, 03.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

American Express un Parex banka šodien paziņoja, ka Parex banka turpinās emitēt American Express kartes Latvijas patērētājiem, kā arī paplašināt to uzņēmumu skaitu, kas pieņem apmaksai kartes American Express, informē Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists Viktors Zaķis.

Latvijas patērētāji varēs joprojām izmantot American Express kartes pirkumu veikšanai, savukārt tirgotāji pieņemt tās veikto pirkumu apmaksai.

"Latvija ir viens no primārajiem tirgiem American Express karšu izlaišanai reģionā. Parex banka jau divus gadus emitē mūsu kartes un šajā periodā ir sasniegusi izcilus rezultātus, piedāvājot augstas kvalitātes produktus un piesaistot lojālus klientus ar augstu pirktspēju tirgošanas uzņēmumiem kas sadarbojas ar American Express," paziņoja Peter Wright, American Express viceprezidents. "Parex banka ir lielisks partneris un mēs noteikti turpināsim sadarbību, lai attīstītu American Express produktus un pakalpojumus, kas radīti, lai apmierinātu Latvijas patērētāju un tirgotāju augošās vajadzības."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex banka sākusi piedāvāt jauno American Express Blue kredītkarti

Ieva Mārtiņa [email protected], 13.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka sākusi jaunas kredītkartes – American Express Blue izdošanu Latvijā, Db informēja bankā. Parex bankas American Express Blue kredītkarte apvieno sevī modernus risinājumus: kredītu trīs mēnešalgu apmērā, iespēju izmantot 45 kredītbrīvdienas un iespēju izvēlēties kredīta atmaksas veidu – atmaksāt visu kredītsummu uzreiz vai pakāpeniski, īpašu darījumu drošību, apdrošināšanas pakalpojumus, īpašu klientu servisu, papildu atlaides un bonusus, norēķinoties ar kredītkarti. “Parex bankas American Express Blue kredītkarte sniedz jaunas iespējas Latvijas iedzīvotājiem. Jaunais piedāvājums ir piemērots visplašākajam klientu lokam. American Express Blue kredītkarte līdz šim ir bijusi ļoti pieprasīta vairāk nekā 20 pasaules valstīs, un mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā tā piedāvā virkni priekšrocību, kas apmierina daudzu Latvijas iedzīvotāju vajadzības, vēlmes un prasības,” saka Parex bankas Maksājumu karšu daļas vadītājs Andris Riekstiņš. Parex bankas jaunā American Express Blue kredītkarte ir aizsargāta pret krāpnieciskiem darījumiem. Tās lietotājiem tiek nodrošināts serviss: pirkumu aizsardzība – tiek kompensētas bojātas vai nozagtas preces ar vērtību virs 30 eiro, bet ne vairāk kā 1000 eiro par vienu preci, vai arī par kopējo vērtību līdz 20 000 eiro gadā. Klienta pašrisks gadījumā, ja karte tiek izmantota krāpnieciskiem mērķiem, ir 150 latu. Savukārt American Express® Selects īpašā piedāvājumu programma, kas darbojas visā pasaulē, kartes lietotājiem dod iespēju iepirkties ar ievērojamām atlaidēm gan Latvijā, gan visā pasaulē. Ar Parex bankas American Express Blue kredītkarti var veikt pirkumus vairāk nekā 4000 tirdzniecības vietās Latvijā – veikalos, degvielas uzpildes stacijās, viesnīcās un restorānos. Ar American Express Blue var norēķināties par pirkumiem un pakalpojumiem visā pasaulē. Tāpat American Express kartes īpašniekiem ir pieejami vairāk nekā 600 000 bankomātu skaidras naudas izņemšanai visdažādākajās pasaules valstīs. American Express ir daudzfunkcionāla pasaules mēroga ceļojumu un finanšu pakalpojumu kompānija, kas dibināta 1850. gadā. Parex banka ir viena no Baltijas valstu komercbanku sektora līderēm. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

SN Brussels Airlines pastāvīgo klientu programma iegūst divas Fredija godalgas

Aivars Mackevics [email protected], 12.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības SN Brussels Airlines pastāvīgo klientu privilēģiju programma ieguva divas godalgas Starptautiskajā Fredija balvu pasniegšanā, kas notika Ņujorkā. Šīs balvas tiek pasniegtas labākajām regulāro ceļotāju lojalitātes programmām visā pasaulē. Fredija balva ieguvusi savu nosaukumu, pateicoties Seram Fredijam Leikeram (Sir Freddie Laker), mārketinga ideju aizsācējam tūrisma industrijā un Laker Airways dibinātājam. Starptautiskajā pasākumā, kurā vairāk kā 300 tūkstoši regulāro lidotāju novērtē viesnīcu, lidsabiedrību un kredītkaršu programmas, SN tika apbalvots par labāko klientu servisu un pievilcīgāko kredītkarti. Apbalvojums par labāko klientu servisu norāda uz SN attieksmi, rūpēm un kvalitāti, apkalpojot savus pastāvīgos pasažierus gan pirms un pēc lidojuma, gan lidojuma laikā. Augstas konkurences apstākļos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā SN Brussels Airlines American Express karte, ko izmanto pastāvīgo klientu programmā, tika atzīta par vispievilcīgāko karti. Šī karte (pieejama tikai Beļģijas iedzīvotājiem), kuru 2004.gada janvārī laida klajā SN un Alpha Card, American Express un Fortis Bank Beļģijas kopuzņēmums, apvieno American Express kartes iezīmes ar privilēģiju programmas priekšrocībām. Tikai divu gadu laikā SN pastāvīgo klientu privilēģiju programma (piedāvājot tās biedriem nopelnīt un izmantot jūdzes vairāk kā 700 maršrutos, izmantojot mobilo telefonu, īrējot automašīnu vai izmantojot viesnīcu) ir kļuvusi par vienu no populārākajām regulāro lidotāju programmām. SN Brussels Airlines viens no veiksmes faktoriem, kas sekmē SN panākumus, ir lojalitātes stratēģija, kurā privilēģiju programmai ir nozīmīga loma. Programmas biedru skaits pieauga par 11% gadā, kas ir aptuveni 120 jauni biedri dienā. Kopējais skaits pašlaik sasniedzis 330 tūkstošus aktīvo biedru, padarot programmu par nozīmīgāko Beļģijas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidsabiedrība Brussels Airlines iekļauj Rīgu savā Eiropas maršrutu tīklā

Lelde Petrāne, 20.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad oktobra beigās lidsabiedrība Brussels Airlines uzsāks lidojumus no Rīgas uz Briseli. Lidsabiedrība savienos Latvijas galvaspilsētu ar ES galvaspilsētu, nodrošinot sešu reisus nedēļā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Lufthansa Group lidsabiedrība un Star Alliance dalībniece Brussels Airlines uz starptautisko lidostu Rīga veiks sešus reisus nedēļā, visus – pēcpusdienās. Šis jaunais pakalpojums būšot liels atbalsts gaidāmajai Latvijas ES prezidentūrai. Lidojumu grafiks nodrošinās arī savienojumu iespējas ar citiem Brussels Airlines galamērķiem: Romu, Barselonu, Birmingemu, Lionu, Mančestru un Hamburgu.

Lidojumi tiks veikti, sadarbojoties ar līgumpartneri airBaltic. Sākumā lidojumi maršrutā tiks veikti ar gaisa kuģi AVRO RJ 100. Šo gaisa kuģa tipu 2015.gada gaitā nomainīs ietilpīgākais Airbus 319.

Lidsabiedrības Brussels Airlines prezidents Bernards Gustins (Bernard Gustin) norāda, ka «Latvija ir otrā Baltijas valsts, uz kuru mēs veicam lidojumus no Briseles lidostas, kā arī no Eiropas Savienības galvaspilsētas, jo pirms dažiem gadiem mēs sākām lidot uz Lietuvu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lufthansa iegādāsies atlikušos 55% Brussels Airlines akciju

LETA, 15.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidsabiedrība Lufthansa ceturtdien paziņoja, ka iegādāsies atlikušos 55% Beļģijas aviokompānijas Brussels Airlines akciju, kas tai vēl nepieder, un apvienos to ar lidsabiedrību Eurowings.

Lufthansa norāda, ka tās direktoru padome 2,6 miljardu eiro vērto darījumu apstiprināja trešdien.

Atlikušā akciju daļa tiks iegādāta no SN Airholding.

Lufthansa vēsta, ka Brussels Airlines tiks pilnībā apvienota ar zemo cenu lidsabiedrību Eurowings no 2018.gada.

Lufthansa 2009.gadā iegādājās 45% Brussels Airlines akciju un saglabāja tiesības iegādāties arī atlikušo akciju daļu.

Brussels Airlines pērn pirmo reizi vairākos gados atgriezās pie peļņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Noskaidrotas Eiropas punktuālākās lidsabiedrības

Aivars Mackevics [email protected], 18.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviena no Eiropas lidsabiedrībām neuzsāk savus lidojumus ar 100% precizitāti, liecina Association of European Airlines (AEA) veiktais punktualitātes tests, kura gaitā tika aptaujātas 27 Eiropas lidsabiedrības. Šajā testā vislielāko izlidošanas laika precizitāti uzrādīja lidsabiedrība Finnair (90,9%), turpretī islandiešu lidsabiedrība Icelandair (69,9%) ieņēma saraksta noslēdzošo pozīciju. Lidostās pasažierus aicina ierasties pie „izejas“ vēlākais 30. minūtes pirms izlidošanas, lai varētu laicīgi iekāpt lidmašīnā. Ja kāds no pasažieriem neievēro šo laiku, tad vidēji lidsabiedrībai jārēķinās ar pusstundas kavēšanos.Aizkavēšanās līdz 15 minūtēm tiek uzskaitīta kā „on-time“, tas ir, netika pieskaitīta kā kavējums. 1. Finnair (Somija) 90,9/90,4 (1. vieta)* 1. Luxair (Luksemburga) 90,9/netiek veikti 3. SN Brussels Airlines (Beļģija) 89,6/82,8 (3. vieta) 4. Tarom Romanian Airlines (Rumānija) 89,2/netiek veikti 5. SAS Scandinavian Airlines88,7/81,9 (4. vieta) 6. Deutsche Lufthansa AG87,2/80,2 (6. vieta) 7. Cyprus Airways (Kipra) 87,1/netiek veikti 8. Air France (Francija) 86,2/71 (14.vieta) 9. bmi British Midland (Lielbritānija) 86,1/77,4 (10. vieta) 10. CSA Czech Airlines (Čehija) 85,2/85 (2. vieta) 11. Malev Hungarian Airlines (Ungārija) 84,7/69,1 (16. vieta) 12. Adria Airways (Slovēnija) 83,7/netiek veikti 13. Iberia (Spānija) 82,4/73,1 (11. vieta) 14. JAT Airways (Serbija) 81,8/netiek veikti 15. Air Malta (Malta) 81,5/netiek veikti 16. Alitalia (Itālija) 81,4/77,9 (9. vieta) 17. Austrian Airlines (Austrija) 81,3/72,8 (12. vieta) 18. Swiss International Airlines (Šveice) 80,9/79 (8. vieta) 19. TAP Air Portugal (Portugāle) 73,6/72,1 (13. vieta) 20. KLM Royal Dutch Airlines (Nīderlande) 80,4/81,9 (4. vieta) 21. Croatia Airlines (Horvātija) 79,9/netiek veikti 22. LOT Polish Airlines (Polija) 78,8/45,7 (20. vieta). 23. British Airways (Lielbritānija) 77,5/80,1 (7. vieta) 24. Turkish Airlines (Turcija) 76,4/66,1 (17. vieta) 25. Spanair (Spānija) 73,7/59,6 (18. vieta) 26. Olympic Airlines (Grieķija) 71,2/59,2 (19. vieta) 27. Icelandair (Island) 69,9/70,8 (15. vieta) *Vieta. Lidsabiedrība (Valsts) Precizitāres % īso un vidējo lidojumu maršrutos/ Precizitāres % garo lidojumu maršrutos (ieņemtā vieta garo maršrutu precizitātes vērtējumā)

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

American Airlines un US Airways veidos pasaulē lielāko aviokompāniju

Jānis Rancāns, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV aviokompānijas American Airlines un US Airways paziņojušas par apvienošanos, kuras rezultātā tiks izveidota pasaulē lielākā lidsabiedrība. Darījumu jau apstiprinājušas abu kompāniju direktoru padomes.

Darījuma vērtība aplēsta 11 miljardu ASV dolāru apmērā. Prognozēts, ka apvienotā aviokompānija saglabās nosaukumu American Airlines, bet vadīs to US Airways izpilddirektors Dougs Pārkers (Doug Parker).

Apvienotās aviokompānijas rīcībā nonāks 900 lidmašīnu un katru dienu lidsabiedrība izpildīs 3,2 tūkstošus lidojumu. Pēc apvienošanās kompānijā strādās aptuveni 95 tūkstoši cilvēku.

ASV avionozare pēdējo piecu gadu laikā pieredzējusi jau vairākas lidsabiedrību apvienošanās – līdzīgus darījumus iepriekš noslēgušas Delta ar Northwest, United ar Continental un Southwest Airlines Co. ar AirTran. Tiek prognozēts, ka nozares konsolidācijas sekmēs biļešu cenu pieaugumu. Kopš 2009. gada ASV aviokompāniju biļešu cenas palielinājušās par 11 procentiem, vēsta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija Small Planet Airlines meklē pircēju savam finanšu grūtībās nonākušajam meitasuzņēmumam Vācijā, ziņo aģentūra Reuters.

Small Planet Airlines meitasuzņēmums Vācijā, kura nosaukums arī ir Small Planet Airlines, šonedēļ iesniedza Vācijas tiesā maksātnespējas pieteikumu un veiks restrukturizāciju. Aviokompānija turpina darboties un veic ieplānotos reisus.

«Notiek sarunas ar potenciālajiem investoriem, un šajos jaunajos apstākļos tās ir kļuvušas intensīvākas,» Reuters citē tiesas ieceltā Small Planet Airlines Vācijas meitasuzņēmuma administratora Joahima Foigta-Zalusa teikto.

Administrators norādīja, ka līdz šim iespējamos pircējus atbaidījuši aviokompānijas lielie parādi. To summu lidsabiedrība neatklāj.

«Tagad jautājums ir par to, vai mēs spējam samazināt šīs saistības maksātnespējas procesa gaitā, lai jaunais investors atkal var pacelties gaisā ar Small Planet,» aģentūrai Reuters teicis Foigts-Zaluss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex sāk piedāvāt American Express® kredītkartes uzņēmumiem

, 30.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka ir izstrādājusi un klientiem sāk piedāvāt jaunus maksājumu karšu produktus – American Express® kredītkartes uzņēmumiem. Tās ir maksājumu kartes, kas speciāli radītas Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām.

American Express® kredītkartes uzņēmumiem palīdzēs ietaupīt ikdienas izdevumus, American Express® Business Savings Programme ietvaros piedāvājot atlaides uzņēmumiem aktuālām precēm un pakalpojumiem, piemēram, biroja preču iegādei, taksometra pakalpojumu apmaksai, autoparka apkopes izdevumu segšanai un apdrošināšanas pakalpojumiem, kā arī korporatīvo un dažādu izklaides un kultūras pasākumu organizēšanai un apmācībām, Db.lv informē Viktors Zaķis, Parex bankas korporatīvo komunikāciju speciālists.

American Express® kredītkartes uzņēmumiem piedāvā aizņēmumu ikdienas un komandējumu izdevumiem, dodot iespēju izmantot bezprocentu kredītu līdz par 45 dienām, kā arī uzņēmumiem izdevīgu izmantotā kredīta limita atmaksas sistēmu un zemus kredīta procentus (1.3% American Express® Gold Business Card kartei un 1.5% - American Express® Business Card kartei).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija «Small Planet Airlines», kas jau restrukturizē savus uzņēmumus Vācijā un Polijā, veiks arī Lietuvas uzņēmuma restrukturizāciju, un tāpēc vērsusies tiesā.

«Small Planet Airlines» norāda, ka Lietuvas uzņēmuma darbības turpināšanai nav nepieciešams investors, tomēr ir sākusi to meklēt.

Kompānija arī uzsver, ka restrukturizācija Lietuvā atšķirsies no restrukturizācijas Vācijā un Polijā.

«Abās šajās valstīs kompānijas nespēja kontrolēt paplašināšanos un izmaksu pieaugumu, un tāpēc mēs tur šoruden sākām restrukturizāciju. Vācijas un Polijas kompāniju reorganizācijas dēļ »Small Planet Airlines« Lietuvā nesaņems ieņēmumus par pakalpojumiem no šiem uzņēmumiem, tāpēc tā centīsies samazināt infrastruktūru un arī aizsargāt savu darbību no ārējo pakalpojumu sniedzēju prasībām,» teikts «Small Planet Airlines» paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidosta Rīga 2014.gadā apkalpojusi 4,8 miljonus pasažieru, kas ir par 0,4% ceļotāju vairāk nekā iepriekš. Savukārt šogad lidostā darbu uzsāks vairākas jaunas aviosabiedrības, kā arī jau esošās paplašinās galamērķu skaitu, informē Rīgas lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Šogad lidostā plānota vairāku jaunu aviosabiedrību ienākšana (Turkmenistan Airlines, Ukraine International Airlines, Swiss International Airlines) un jaunu reisu atklāšana. Savukārt aviosabiedrība Wizz Air šogad pavasarī plāno paplašināties Rīgā, izvietojot otru gaisa kuģi un atklājot trīs jaunus galamērķus.

«Esam lielākais gaisa transporta mezgls Baltijā – caur Rīgu tiek pārvadāti 46% šī reģiona aviopasažieru. Arī šogad turpināsim strādāt pie plaša galamērķu skaita nodrošināšanas un jaunu aviopārvadātāju piesaistes,» norāda starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«SN Brussels Airlines» noslēdz sadarbības līgumu ar skandināviem

Aivars Mackevics [email protected], 12.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Seši skandināvu uzņēmumi ir noslēguši īpašu grupu sadarbības līgumu ar beļģu lidsabiedrību SN Brussels Airlines. Skandināvi vēlas 90% savu lidojumu maršrutu uz Briseli, kā arī savstarpējos lidojumus starp Stokholmu, Gēteborgu un Kopenhāgenu izmantot SN Brussels Airlines pakalpojumus. Ietaupījumi uz elastīgo tarifu biļetēm varētu sasniegt līdz pat 50%. Citas lidsabiedrības izteiktajam Electrolux, AstraZeneca, Ericsson, Sanvik, Scania un Volvo piedāvājumam nav izrādījušas interesi. SN Brussels Airlines tirgus daļas attiecīgajos lidojumu maršrutos ir palielinājušās no 40% uz 95%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Karšu darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs ceļojošos iedzīvotājus

LETA, 07.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālo maksājumu karšu kompāniju "Visa", "MasterCard" un "American Express" darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs šo valstu iedzīvotājus, kuri ceļo, pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

No praktiskā viedokļa tas nozīmē, ka Krievijā un Baltkrievijā izdotās "Visa", "MasterCard" un "American Express" maksājumu kartes nedarbosies ārpus šīm valstīm, bet citās valstīs izdotās kartes - nedarbosies Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat nedarbosies starptautiskie maksājumi, piemēram, norēķini Rietumvalstu internetveikalos.

Latvijas Bankas pārstāvji skaidro, ka Krievijas iedzīvotājiem Krievijas iekšzemes maksājumos un naudas izņemšanā no bankomātiem šīs kartes darbosies, izmantojot Krievijas Centrālās bankas uzturēto maksājumu sistēmu "Mir". Tāpat Krievijas bankas pašlaik aktīvi rīkojas, lai aktīvāk izmantotu Ķīnas maksājumu karšu tīklu "Union Pay", kuru Eiropas Savienībā (ES) pamatā izmanto tirgotāji, lai pieņemtu karšu maksājumus no Ķīnas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

British American Tobacco Latvia apgrozījums pieaudzis par 1,1% - līdz 33,6 miljoniem latu

LETA, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tabakas kompānijas British American Tobacco Latvia apgrozījums pieaudzis par 1,1% - līdz 33,6 miljoniem latu, liecina Firmas.lv informācija.

2010. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 33,22 miljoni latu.

British American Tobacco Latvia pērn strādājis ar 279 195 latu peļņu, salīdzinot ar 2 100 895 latu zaudējumiem 2010.gadā un 7 381 731 lata zaudējumiem 2009.gadā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn British American Tobacco Latvia turpināja pilnveidot zīmolu portfeli. Peļņu izdevies gūt, jo pabeigta uzņēmuma reorganizācija un samazinātas administratīvās izmaksas.

2012.gadā British American Tobacco Latvia plāno turpināt pievērst īpašu uzmanību mārketinga ieguldījumiem zīmolos, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu zīmolu portfeļu pieaugumu.

Iepriekšējos periodos British American Tobacco Latvia uzkrājusi zaudējumus 13,15 miljonu latu apmērā. 2011.gada peļņa novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu daļējai segšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidsabiedrības, kas pazaudē vismazāk bagāžas

Aivars Mackevics [email protected], 24.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības pazaudē katra 50. pasažiera koferi. Neatkarīgi no tā vai tas paliek personas izlidošanas vietā vai tiek samainītas un tas aizlido pavisam citā virzienā, tas nav patīkams brīdis nevienam pasažierim. Šāda situācija var rasties, taču tā nevajadzētu būt! Viss atkarīgs kuras lidsabiedrības pakalpojumus Jūs izmantojiet. Eiropas lidsabiedrību savienība (AEA) tika apsekojusi dažādas lidojumu maršrutus. Rezultātā vislabākos rādītājus uzrādīja lidsabiedrība Air Malta, kura pazaudēja 3 koferus uz 1000 pasažieriem. Lidsabiedrību vidēji pazaudētie koferi uz 1000 pasažieriem: 1. Air Malta 2,9 2. Turkish Airlines 4,6 3. Tarom Romanian Airlines 6,6 4. Spanair 7,8 5. Icelandair 8,4 6. SN Brussels Airlines 8,8 7. Malev Hungarian Airlines 8,9 8. Swiss International Airlines 10,4 9. Adria Airways 10,9 10. SAS Scandinavian Airways 11,3 11. Iberia 11,5 12. CSA Czech Airlines 11,9 13. Finnair 11,9 14. Croatia Airlines 12 15. LOT Polish Airlines 12,5 16. Cyprus Airways 13,8 17. Air France 14,9 18. bmi (British Midland) Airways 15,1 19. Luxair 15,8 20. TAP Portugal 16 21. British Airways 18,3 22. Lufthansa 18,6 23. Austrian Airways 18,8 24. KLM Royal Dutch Airlines 22,3

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nacionālā lidsabiedrība AirLituanica 2013. gada pavasarī uzsāks savus pirmos pasažieru pārvadājumus uz Briseli, maršrutā veicot lidojumus deviņas reizes nedēļā, informē Baltic-Course.com.

Aviokompānija plāno veikt četrus lidojumus nedēļā rīta pusē un piecus lidojumus nedēļas dienu vakaros. AirLituanica vadība ir pārliecināta, ka šāds grafiks būs ļoti izdevīgs, kad Lietuva kļūs par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti, un «nav vajadzības atdot vienu miljonu eiro Brussels Airlines». Jāatgādina, ka Lietuva būs ES prezidējošā valsts 2013. gada otrajā pusgadā, bet Latvija – 2015. gada pirmajos sešos mēnešos.

Iepriekš sabiedriskajā telpā izskanēja informācija, ka Brussels Airlines, nodrošinot lidojumus starp Viļņu un Briseli, vēlas par to saņemt vienu miljonu eiro gadījumā, ja lidmašīnas vietu piepildījums šajā maršrutā nesasniegs 85% un kompānija negūs peļņu. Ja šāda garantija tiks nodrošināta, Brussels Airways sola veikt lidojumus maršrutā Viļņa-Brisele divas reizes dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic meita Baltic Airlines cīnīsies ar Krājbanku

Māris Ķirsons, Līva Melbārzde, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Baltic Airlines vērsies Rīgas apgabaltiesā ar prasību pret a/s Latvijas krājbanku, apstrīdot komercķīlas tiesību izlietošanu.

To sarunā ar DB atzina 100% airBaltic meitas kompānijas SIA Baltic Airlines valdes loceklis Alnis Vītols. «Prasības pieteikumu tiesā iesniedzu ar mērķi, aizstāvēt kompānijas Baltic Airlines intereses,» sacīja A. Vītols. Viņš uzsver, ka pārsūdz Latvijas krājbankas realizēto Baltic Airlines nevis airBaltic komercķīlu. «Sīkākas pārsūdzības detaļas es jums pat gribot nevaru atklāt, jo visas līgumsaistības ir konfidenciālas, es nevaru atklāt ne strīda būtību, ne citu ar šo faktu saistīto informāciju,» piebilst A. Vītols, norādot, ka pārstāv tikai un vienīgi Baltic Airlines, nevis kāda konkrēta mātes kompānijas airBaltic akcionāra intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Biznesa sektora atdzimšana nodrošinājusi Viļņas lidostas pasažieru pieaugumu par 40%

Gunta Kursiša, 05.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmais rudens mēnesis Viļņas starptautiskajā lidostā noslēdzies ar nepieredzētu pasažieru skaita pieaugumu. Septembrī lielākā Lietuvas lidosta apkalpojusi 179,5 tūkstošus pasažieru, kas ir par 38,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, atsaucoties uz Viļņas lidostas pārstāves Sandras Šiaulienes teikto, vēsta baltic-course.com.

Septembrī Viļņas lidostā ir pieaudzis arī veikto lidojumu skaits – tas palielinājies par 19,9%, sasniedzot 2,594 tūkstošus lidojumu.

Pēc vairāk nekā desmit gadu darbības Viļņas lidostā rekordaugstus pasažieru pārvadājumu apjomus pieredzējušas tādas lidsabiedrības kā Austrian Airlines un LOT Polish Airlines. Labi rezultāti bijuši arī Brussels Airlines.

«Nepieredzētu pasažieru plūsmu nodrošinājusi biznesa sektora atdzimšana. Vasaras mēnešos ceļotāji izvēlējās tādus galamērķus kā Roma, Milāna, Barselona un tamlīdzīgus, tomēr septembrī biežāk izvēlētie galamērķi skaidri norāda uz lidošanu uzņēmējdarbības nolūkos – ir pieaudzis to pasažieru skaits, kas dodas uz Briseli, Vīni, Frankfurti, Maskavu, Varšavu, Helsinkiem un citur,» atklāja Tomass Vaišvila, Viļņas lidostas rīkotājdirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex banka emitējusi 3000 American Express kredītkartes

Ieva Mārtiņa [email protected], 30.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš maija, kad Parex banka sāka emitēt American Express kredītkartes, izdotas jau 3000 American Express Platinum un Gold kredītkartes ar kopējo kredītlimitu 10 miljoni Ls, Db informēja bankā. Kopējais apgrozījums ar American Express kredītkartēm no šī gada 1.maija līdz 1.augustam bija lielāks par 1 miljonu Ls. Latvijā ir strauji palielinājies to vietu skaits, kur var iepirkties un norēķināties par pakalpojumiem ar American Express kredītkartēm. Patlaban ar American Express kredītkartēm var norēķināties 4000 vietās, kas ir par 1200% vairāk nekā šī gada sākumā pirms vēl Parex banka uzsāka izsniegt American Express kredītkartes, piedāvājot vieglu un ērtu kredītkaršu saņemšanas procedūru – nav nepieciešams garantijas depozīts, algas konts bankā, un izdevīgus kredīta atmaksas noteikumus. Papildus tam American Express kartes īpašniekiem ir pieejami speciāli piedāvājumi un atlaides vairāk nekā 40 vietās Latvijā – veikalos, restorānos, kafejnīcās, sporta un atpūtas klubos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex pozīcijas nostiprinās ar American Express palīdzību

, 18.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tikšanās ar American Express viceprezidentu Centrālās un Austrumeiropas valstīs Aleksu Furberu (Alex M. Furber) Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis atzina, ka banka izmantos tirgus situāciju, lai nostiprinātu pozīcijas kredītkaršu tirgū, izmantojot sadarbību ar American Express.

N. Melngailis šonedēļ tikās ar A. Furberu un pārrunāja iespējas Parex bankas un American Express turpmākās sadarbības attīstībai. "Mūsu partneri ir izteikuši gatavību turpmākām aktivitātēm, pateicoties bankas veiksmīgajai sadarbībai ar American Express, tāpēc Parex banka izstrādā stratēģiju, kas ļautu konkurēt vēl sekmīgāk un izmantot augsto klientu lojalitāti šī zīmola kredītkartēm," norāda Parex bankas valdes priekšsēdētājs.

Parex banka tiesības izplatīt American Express kredītkartes Latvijā ieguva 2005. gada maijā, un patlaban Latvijas iedzīvotājiem tā piedāvā trīs veida kredītkartes – Amercian Express Platinum, American Express Gold un American Express Blue.

Komentāri

Pievienot komentāru