Jaunākais izdevums

Renault F1 komanda paziņojusi, ka tā ir noslēgusi jaunu sponsorēšanas līgumu ar SNORAS banku. Beļģijas Grand Prix izcīņā, kas notiks jau šīs nedēļas nogalē Spā-Frankošampas trasē, SNORAS bankas logo jau būs redzams uz Renault F1 formulas R30 sāniem.

Renault F1 komandas valdes priekšsēdētājs Žerards Lopezs: «Mēs ar lielu prieku sveicam SNORAS banku Renault F1 komandā! Šis darījums ar SNORAS banku ir nozīmīgs turpinājums mūsu komerciālajai darbībai Austrumeiropā, savukārt SNORAS bankai tas nodrošinās ievērojamu starptautisku atpazīstamību.»

Raimondas Baranauskas, SNORAS bankas prezidents: «Mēs priecājamies uzsākt abpusēji izdevīgu sadarbību ar Renault F1 komandu. Inovācijas un tālredzīga pieeja ir SNORAS bankas un tās uzņēmumu grupas pamatvērtību vidū. Tādēļ Formula 1, kas apvieno cilvēka spējas ar jaunākajām tehnoloģijām, lieliski atbilst mūsu bankas filozofijai. Renault F1 komanda jau pašlaik ir starp piecām labākajām Formula 1 komandām, un mēs ticam, ka tā turpinās nostiprināt savas pozīcijas.»

A/s SNORAS banka 17 gadu darbības laikā ir kļuvusi par vienu no lielākajām Lietuvas bankām ar plašāko klientu apkalpošanas teritoriālo tīklu visā valstī. Pašlaik SNORAS bankā strādā gandrīz 1100 darbinieku, banka apkalpo vairāk kā miljonu klientu. SNORAS bankai ir filiāles Latvijā un Igaunijā. Ārzemēs bankai ir pārstāvniecības Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Čehijā un Baltkrievijā. Šobrīd grupa SNORAS banka ir vienīgā uzņēmumu grupa Baltijas valstīs, kuras vadībā strādā trīs bankas: a/s SNORAS banka, a/s Latvijas Krājbanka un investīciju banka Finasta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault Fuego šogad atzīmē 30 gadu pastāvēšanas jubileju. Fuego, kas ir Megane Coupe priekšgājējs, savu debiju piedzīvoja 1980.gada martā Ženēvas auto izstādes laikā.

Renault Fuego vēsture aizsākās 1976.gada sākumā, kad jaunais Renault direktors Bernards Vernjers – Paliezs (Bernard Vernier-Paliez) uzsāka darbu pie programmas, kas paredzēja atjaunot visu Renault modeļu līniju. Viena no prioritātēm bija turpināt darbu pie vidēja izmēra automašīnām, kas līdzinātos jau vecajam Renault 12 modelim. Ieviešot pārmaiņas, tika radīts kupejas modelis -Renault 15/17 pēctecis.

Modeļa virsbūve – futūriskais dizains ar apaļotiem galiem – tika prezentēta 1976.gada nogalē slēgtā Renault valdes sanāksmē. Bernards Vernjers-Paliezs (Bernard Vernier-Paliez) bija ļoti entuziastisks – jaunās dizaina līnijas bija kā 80-to gadu stila prognoze. Runājot par tehnoloģiju, jaunā modeļa virsbūve bija gandrīz identiska modelim Renault 18. Visnozīmīgākās atšķirības vērojamas tieši modeļa aizmugurējās daļas dizainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Renault Clio: mazs, bet ar plašu dvēseli

Aldis Zelmenis, speciāli DB, 26.02.2020

"Renault Clio", ņemot vērā pārdošanas apjomus, Eiropā jūtami apsteidz "VW Polo", "Ford Fiesta", "Opel Corsa" u.c. šīs klases smagsvarus un ir pārdošanas līderis starp mazās klases modeļiem. Pārējās fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: Aldis Zelmenis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču "Renault" prot ražot mazus auto, kas ir pieprasīti visā Eiropā. "Renault Clio" ir viens no tiem. Feins auto, bet kāpēc mazi auto pie mums nav cieņā?

Jāsāk ar to, ka mazauto mūsdienās ir diezgan nosacīts apzīmējums, jo jaunākās paaudzes "Clio" ir gana liels, lai to izmantotu kā budžeta klases ģimenes auto.

Pēc būtības šodien jaunākā "Renault Clio" apkārtmēri atbilst vecāka gadagājuma "Renault Megane". Tas nekas, ka aizmugurē pieaugušiem pasažieriem vietas joprojām nav daudz, toties nodokļu apjoms, apdrošināšanas klase un vēl citi bonusi Rietumeiropietim palīdz ietaupīt, saglabājot spēju būt mobilam un pārvietoties pilsētā un ārpus tās.

Starp citu, ceļojot Itālijā, Francijā vai Spānijā, bieži vien uz koplietošanas ceļiem ir redzami "Renault Clio" izmēram līdzīgi auto, kuros pasažieri draudzīgi aizņēmuši krēslus gan priekšā, gan aizmugurē, turklāt līdz "lūpai" piestūķējuši bagāžas nodalījumu. Visi smaidīgi un nesūkstās par vietu trūkumu. Mēs Latvijā esam izlepušāki, jo kā gan izskaidrot, ka līdzīgi kā Ziemeļamerikā lielākoties pārvietojamies vienatnē vai divatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modernizētā Renault Megane modeļu paaudze tehniski nav mainījusies, toties turpmāk vismaz automašīnas purngals būs citāds

Pamanāmāka tā kļūs kaut vai tāpēc, ka komplektā ar jaunu priekšējo buferi, gaisa plūsmas atverēm un jaunu motora pārsegu šīs kompozīcijas viducī lepni sēdēs milzīgs Renault logotips. Tik milzīgs, ka to pilnīgi droši varētu uzsēdināt uz Renault kravas auto radiatora režģa, un arī tur tas neizskatīsies sīks. Turklāt Renault Megane hečbeka, kupejas un universāļa versiju purngalā elips- veida priekšējie lukturi tiks papildināti ar jauniem LED dienas gaitas lukturiem.

Tehnika

Motori jau izsenis ir Renault jājamzirdziņš. Neba velti Renault iegulda milzīgus līdzekļus to izstrādē. Autosports ir viena no svarīgākajām izpētes laboratorijām, kur Renault inženieri eksperimentē un pēta dažādās tehnoloģijas. Piegādājot motorus dažādiem sacīkšu seriāliem, tostarp prestižajiem Formula 1 sacīkšu auto, agri vai vēlu tur gūtās zināšanas tiek pārliktas uz ikdienišķākiem un saimniecībā noderīgākiem izstrādājumiem. Attiecībā uz modernizēto Megane 115 ZS un 130 ZS jaudīgie benzīna turbomotori vai arī ekonomiskie 90, 110 un 130 ZS dīzeļmotori ir galvenie franču kompaktklases modeļa balsti. Taču Megane modeļu klāstā bez uzlādētās un sacīkšu trasei pietuvinātās RS versijas ir vēl kāds modelis, kas nemaksās astronomiski dārgi, toties sniegs lielisku jaudas un baudas sinerģiju. Renault Megane GT 220, kam zem motora pārsega pulsē 220 ZS jaudīgs divu litru turbomotors, ir lieliska spēļmantiņa, piemēram, topošajiem ģimenes tēviem, kuri vēl negrib pilnībā atvadīties no sajūtām, ko sniedz jaudīgs auto. Tieši ar šādu Renault Megane, turklāt iesaiņotu universāļa čaulā, izdevās iepazīties šo rindu autoram. Azartisks un dinamisks auto. Neapšaubāmi motors veido pusi no šā auto vērtības. Miermīlīgi dusmīgais motora dziedājums, automobilim paātrinoties, ir sīrups dvēselei tiem, kuriem patīk dinamiskais paātrinājums, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ar kādu skaņas pavadījumu tas tiek izdarīts. Sešpakāpju manuālā transmisija ir kā radīta tam, lai šis piedzīvojums kļūtu vēl krāšņāks. Paturot prātā, ka degvielas patēriņš nebūs lielāks par 7,5–8 litriem, bet aizmugurē atradīsies 524 litru liela bagāžas telpa, ko var palielināt līdz 1600 litriem, šī Megane Grandtour versija atelpas brīžos var kalpot kā praktisks ģimenes auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Renault Zoe: komforts no otrreizējiem materiāliem

Aldis Zelmenis, speciāli Db, 03.07.2020

Bezvadu lādētājs, USB pieslēgligzda, mūsdienīga multimediju sistēma EASY LINK ar lielo 9,3 collu ekrānu un 10 collu centrālo displeju ir "Renault Zoe" rīcībā.

Foto: Aldis Zelmenis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākais un viens no izskatīgākajiem elektroauto Eiropā, proti, otrās paaudzes "Renault Zoe" demonstrē lielisku tehnoloģisko pildījumu, turpretim čaulas akustiskais komforts un salona tapsējums ir pelnījis kritiku.

Auto ārējās formas un arī salona arhitektūra izraisa cieņu. Viss ergonomiski un ērti. Miera stāvoklī "Renault Zoe" ir īsts pilsētnieka sapņu auto, kuru Latvijas apstākļos var mierīgi izmantot arī tālākiem galamērķiem. Satikšanās brīdī, iesēžoties auto salonā, rodas pat mājīguma sajūta. Vadības panelis, klimata regulēšanas pogu bloks no "Dacia Duster", pat mēteļdrēbes paneļu apdare izskatās modīgi un laikmetīgi.

Arī priekšējie krēsli vizuāli liek domāt, ka tajos būs tikpat ērti arī sēdēt. Proporcionāls un izskatīgs ir arī eksterjera dizains. Nomināli otrajā sēdekļu rindā var ietūcīties divi pusaudži, turklāt aizmugurē vēl palikusi pāri vieta nelielam bagāžniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saistībā ar spiegošanas skandālu darbu zaudējis Renault izpilddirektors

Lelde Petrāne, 12.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault izpilddirektors Patriks Pelata (Patrick Pelata) pirmdien atkāpies no amata, uzņemoties atbildību par mulsinošo fiasko, kas sākās kā izmeklēšana par iespējamu rūpniecisko spiegošanu un beidzās ar krāpšanas lietu, vēsta CNBC.

Francijas Renault janvārī atlaida trīs vadītājus, sakot, ka tā elektrotransportlīdzekļu projekts kļuvis par spiegu upuri, bet vēlāk atzina, ka ir apmuļķots - šie cilvēki nav izdarījuši neko nepareizu un spiegošana nav notikusi.

Renault, kura 15% pieder Francijai, pieņēmis izpilddirektora atkāpšanos ārkārtas valdes sēdē pirmdien.

Morgan Stanley analītiķis Stjuarts Pīrsons (Stuart Pearson) sacījis, ka Pelatas aiziešana ir zaudējums Renault, lai gan investorus tas nevarētu pārsteigt, un fakts, ka Karloss Gosns (Carlos Ghosn) saglabā vadītāja amatu ierobežo ietekmi uz akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zinot, cik spēcīgs Renault ir komerctransporta segmentā, jaunā pikapa Renault Alaskan parādīšanās bija loģiska un pat ļoti gaidīta

Renault Alaskan ir patiešām vērtīgs papildinājums Renault jau tā plašajā komerctransporta piedāvājumā. Daudzām kompānijām, kuras ikdienā izmanto Renault Trafic, Renault Kangoo vai Master, ja būs vajadzība arī pēc kārtīga bezceļa auto ar kravas kasti, turpmāk tas vairs nebūs jāmeklē pie citiem ražotājiem. Viss vajadzīgais vieglais komerctransports būs nopērkams pie Renault tirgotājiem. Ir jau nedaudz skumji, ka Alaskan ir parādījies pēc Nissan Navara, attiecīgi par spīti tam, ka Spānijā ražotais Renault Alaskan ir teju identiska Nissan Navara kopija, cīņa par klientu labvēlību nav un arī nebūs viegla. Kā zināms, pikapu pircēji ir klasisku vērtību cienītāji un katru jaunpienācēju uzlūko ar aizdomām un rafinētu izpēti, protams, ja vispār rodas interese par iepriekš nedzirdētu produktu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Fiat Chrysler atsauc piedāvājumu apvienoties ar Renault

LETA--AFP/AP/DPA, 06.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas un ASV autobūvnieks «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) ceturtdien atsauca piedāvājumu apvienoties ar Francijas autoražotāju «Renault», norādot, ka šāds lēmums pieņemts, jo gaidāms, ka nebūs iespējams panākt vienošanos ar Francijas valdību.

«Pašlaik Francijā nav politisko apstākļu, lai īstenotu šādu vienošanos,» teikts FCA paziņojumā.

«Renault» iepriekš pavēstīja, ka tā uzraudzības padome nav spējusi pieņemt lēmumu apvienošanās jautājumā sēdē trešdienas vakarā, jo valdības pārstāvis lūdzis atlikt galīgā lēmuma pieņemšanu līdz vēlākam laikam. Francijas valsts ar 15% akciju ir lielākais «Renault» īpašnieks.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs pagājušajā nedēļā sacīja, ka abu uzņēmumu apvienošanās būtu «reāla iespēja Francijas autobūves industrijai».

Tomēr Francijas valdība izvirzīja vairākus nosacījumus, tostarp, ka apvienošanās rezultātā nedrīkst tikt slēgtas rūpnīcas, ka apvienotā uzņēmuma galvenajai mītnei jābūt Francijā, ka jāturpina pastāvēt «Renault» un Japānas autobūvētāja «Nissan» aliansei, kā arī pieprasīja sniegt garantijas, ka tiks veiktas investīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Renault-Nissan Aliance ieguldīs 160 milj. ASV dolāru Dienvidkorejā

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault-Nissan Alliance plāno investēt 160 miljonus dolāru Dienvidkorejā, cerot palielināt ražošanas kapacitāti par 80 tūkst. Nissan Rouge vienībām, kas ir viens no «Renault Samsung Motors atdzimšanas plāna» punktiem.

Investīcijas ir daļa no kompānijas starptautiskās stratēģijas ieviešanas plāna, kas paredz arī Renault Samsung Motors ražošanas palielināšanu Busanas rūpnīcā. Kompānija cer rūpnīcā sasniegt konkurētspējīgas izmaksas un pēc tam uzsākt jaunu modeļu ražošanu Dienvidkorejas un eksporta tirgiem, informē kompānijas pārstāvji, uzsverot, ka Dienvidkoreja ir «Renault paplašināšanās atslēga».

Paredzams, ka krosovera Nissan Rouge ražošana Busanā, Korejā, tiks uzsākta 2014. gadā. Šogad rūpnīcā plānots saražot 180 tūkst. dažādu modeļu automašīnas pārdošanai Dienvidkorejā, kā arī eksportam uz 60 citām valstīm. Busanas ražošanas kapacitāte patlaban ir 300 tūkst. automašīnu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Norisināsies pirmā virtuālā tiešsaistes auto izstāde Latvijā

Lelde Petrāne, 16.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 17. aprīlī norisināsies pirmā tiešsaistes auto izstāde Latvijā.

"Spītējot vīrusam, esam nākuši klajā ar inovāciju un piedāvājam visiem "Auto 2020" interesentiem aplūkot jaunākos automobiļus virtuālā izstādē, jo nevaram laist garām pavasari bez ikgadējās jaunāko auto modeļu prezentācijas," stāsta "Norde" izpilddirektors Didzis Bremze.

Ņemot vērā situāciju pasaulē un Latvijā, kas saistīta ar koronavīrusa COVID-19 pandēmiju, starptautiskās auto industrijas izstādes "Auto 2020" norise tiek pārcelta uz 25. – 29. septembri. Tomēr "Norde" nolēmusi virtuālās izstādes laikā prezentēt gan jaunākos "Nissan", "Renault" un "Dacia" modeļus, gan demonstrēt jau zināmus šo auto marku transportlīdzekļus un visas virtuālās izstādes laikā nodrošināt dzīvu saziņu un tiešsaistes konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Feins, bet nepamanīts produkts

Aldis Zelmenis, 20.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visos griezumos Renault Kadjar ir viens no kompakto krosoveru segmenta labākajiem paraugiem. Tikai bēda ir tā, ka Latvijā tas ir pilnībā izkritis no pircēju redzesloka

Iespējams, daudzi pat nezina, ka Renault Kadjar ir populārā Nissan Qashqai asinsradinieks, kas pasniegts līdzīgā tehniskā izpildījumā, toties ar acīmredzami krāšņāku bižutēriju ārpusē un kvalitatīvāku apdari iekšpusē. Savulaik Kadjar kā viens no pēdējiem pievienojās kompakto krosoveru ballītei jeb laikā, kad Nissan Qashqai un tam līdzīgie straujos tempos jau bija uzaudzējuši iespaidīgu pircēju auditoriju. Var teikt, ka Kadjar paspēja ielēkt vilcienā, taču tikai pēdējā vagonā. Tas ir vēl viens apliecinājums tam, cik svarīgs autoindustrijā ir taimings – laiks, kad tirgū tiek palaists jauns modelis. Kadjar iznāciens nenoliedzami bija novēlots, tāpēc nedrīkst pārmest, ka liela daļa klientu Latvijā pat nepamanīja šāda modeļa esamību. Žēl, jo Renault Kadjar patiešām ir konkurētspējīgs un visos griezumos labs pirkums tiem, kam interesē moderns pilsētas krosovers, kas pieejams gan ar priekšpiedziņu, gan ar pilnpiedziņu. Arī svaigākajam Kadjar ir veikti vairāki noderīgi uzlabojumi, tostarp motortelpā tam ir nonākuši jaunie 1,3 litru tilpuma benzīna turbomotori ar 140 un 160 ZS lielu jaudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volvo Truck Latvia nodrošinās Renault Trucks tirdzniecību Latvijā

Lelde Petrāne, 21.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Volvo Truck Latvia turpmāk nodrošinās Renault Trucks pārdošanu un pēcpārdošanu Latvijā, liecina medijiem sniegtā informācija.

No šā gada 1. janvāra visi Volvo Truck Latvia servisa centri Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī un Valmierā ir saņēmuši Renault Trucks servisa centra autorizāciju un tādejādi vienīgie ir tiesīgi veikt kravas automašīnu tehniskās apkopes, virsbūvju remontu un citus servisa pakalpojumus, kā arī remontus garantijas ietvaros. Tāpat no 2015. gada 1. janvāra Volvo Truck Latvia nodrošinās Renault Trucks tirdzniecību Latvijā.

Kopš 2001. gada, kad Volvo Group iegādājās Renault Trucks, abu kravas automašīnu zīmolu pārdošanas un pēcpārdošanas funkcijas ir bijušas nodalītas. Līdz ar izmaiņām grupas nostādnēs 2013. gadā Eiropā tika uzsākta abu zīmolu pārdošanas un pēcpārdošanas tīkla integrācija, kas Latvijā šobrīd ir noslēgusies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs "Renault" pārdevis savus Krievijas aktīvus Krievijas valdībai, pirmdien paziņojušas abas puses.

"Renault" piederēja 68% Krievijas autobūves uzņēmuma "AvtoVAZ" akciju, taču uz Francijas uzņēmumu tika izdarīts aizvien lielāks spiediens aiziet no Krievijas pēc tās īstenotā uzbrukuma Ukrainai.

"Parakstīta vienošanās nodot "Renault Group" Krievijas aktīvus Krievijas Federācijai," norāda Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija.

Vienošanās paredz, ka "Renault" saglabās iespēju uz sešiem gadiem atpirkt "AvtoVAZ" akcijas. Tāpat šī vienošanās ietver arī "Renault" ražotni Maskavā.

Šī darījuma finanšu informācija netiek atklāta, taču Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs aprīlī sacīja, ka "Renault" plāno savus Krievijas aktīvus pārdot par vienu simbolisku rubli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saistībā ar spiegošanas skandālu aizturēts Renault drošības komandas darbinieks

Lelde Petrāne, 14.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz aizdomu pamata par organizētu krāpšanu saistībā ar spiegu skandālu, kas satricināja Francijas Renault, tiek izmeklētas autoražotāja drošības komandas darbinieka darbības, vēsta Financial Times.

Parīzes prokurora pārstāvis svētdien vakarā teicis, ka Dominiks Gevrejs (Dominique Gevrey), kuru policija iztaujā kopš piektdienas, atrodas apcietinājumā.

Prokurors cerot, ka viņš sniegs informāciju saistībā ar apsūdzībām, kas noveda pie trīs vadošu darbinieku atlaišanas janvārī. Viņi tika apsūdzēti informācijas par Renault elektroauto programmu nopludināšanā.

Drošības darbinieka apcietināšana ir jaunākais no soļiem, kas sperts šo apsūdzību izmeklēšanā. Policija nedēļas nogalē nopratinājusi vēl divus Renault drošības darbiniekus. Abi esot atbrīvoti.

Renault pagaidām atturas no jebkādiem komentāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault Kadjar ir labi pazīstamā Nissan Qashqai asinsradinieks, kas pasniegts līdzīgā tehniskā izpildījumā, toties ar acīmredzami krāšņāku bižutēriju ārpusē un kvalitatīvāku apdari iekšpusē

Žēl, ka franču krosovers tirgū parādās tikai tagad, proti, tad, kad lielākā daļa konkurentu jau vairāku gadu garumā cītīgi ievāc ražu. Vienīgais prieciņš, ka līderu pulciņā, kas piepilda savus naudas apcirkņus, ir arī sabiedrotais Nissan Qashqai. Pašmāju tirgū japāņu zīmola krosovers, kura akotā var atrast pietiekoši daudz blusu, ar sabalansētu cenu un aktīvu dīleru darbu ir spējis fanu pūli novest līdz ekstāzei. Un, kamēr konkurenti to atļaus, Qashqai centīsies paildzināt šo klientu afekta stāvokli. Savukārt franču Renault līdz pēdējam cerēja, ka savulaik populārā minivenu klase agri vai vēlu atmodīsies no miega un tad Renault kā minivenu klases aizsācējs Eiropā atkal būs zirgā un pircēji būs. Tomēr cerības nepiepildījās, jo šobrīd minivenu klases modeļi ir pilnībā kapitulējuši SUV un pseidokrosoveru invāzijai. Šī iemesla dēļ, pat izlaižot jaunākās paaudzes Renault Espace, frančiem nācās piejaucēt lielajam minivenam kripatiņu džipisko gēnu, lai spētu vismaz publiski komunicēt, ka arī Espace dvēselē ir kaut kas no tā, kas šodien ir modē visā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klasiskā piedziņa un motors aizmugurē ir trešās paaudzes Renault Twingo jaunie atpazīstamības simboli

Tas, ka Twingo no priekšpiedziņas auto pēkšņi ir transformējies par klasiskās piedziņas pilsētas blusu, nav Renault inženieru niķis vai izrādīšanās, bet gan loģiska likumsakarība. Noslēdzot draudzību ar vācu ražotāju Daimler, jaunākās paaudzes Twingo ir veidots pēc klasiskās piedziņas Smart Forfour modeļa konstruktīvā šablona.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Pēc definīcijas mazs auto ir kompromiss starp auto iemītnieku ērtībām un vēlmi aizbraukt tur, kur plānots. Renault Twingo vienmēr spēs iespraukties tur, kur lielāka izmēra auto tas ir liegts. Runājot par Latviju, šāda upurēšanās pagaidām nav nepieciešama, jo pat pašmāju picu izvadātāji mikroskopiskos braucamos smādē. Ko tur slēpt, supermini automobiļu izmērs Latvijā nav un, visticamāk, tuvākajā laikā arī nebūs cieņā. Līdz ar to uz papīra Renault Twingo izredzes ir visnotaļ bezcerīgas. Vietējā Renault pārstāvja Mūsa motors Rīga tirgotāji puspajokam atzīst, ka ar nepacietību tiek gaidīts 2015. gada pavasaris, jo, iespējams, tad kāds gādīgs un finansiāli situēts tētis savai atvasei par veiksmīgu vidusskolas vai augstskolas absolvēšanu dāvanā izvēlēsies pasniegt Renault Twingo. Gādīgajam tētim gan ir jāliek aiz auss, ka Twingo nemaz tik lēta dāvana nebūs, jo Twingo ar pieticīgāko 70 ZS atmosfērisko mazmotoru maksās 9353 eiro, turpretim ar pakaļgalā iebūvēto 90 ZS turbomotoriņu Twingo cena sasniegs 11 809 eiro. Dārgi! Toties labā ziņa – Twingo pirmo reizi būs ar piecām durvīm, kas daļēji izskaidro augsto cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Renault atlaidīs 7500 darbinieku

Gunta Kursiša, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas automašīnu ražotājs Renault paziņojis, ka līdz 2016. gadam samazinās darbavietu skaitu par 7,5 tūkstošiem, informē thelocal.fr.

Tostarp 5,7 tūkstoši darbinieku pametīs darbu kompānijā ātrākās pensionēšanās programmas ietvaros, norādīja Renault runasvīrs. Ātrāks pensionēšanās vecums jau kādu laiku ir Renault vadības un arodbiedrību diskusiju objekts.

Automašīnu ražotājs pauž, ka darbavietu samazināšana nav saistīta ar taupības pasākumiem, un lielā mērā tā būs atkarīga no sarunu ar arodbiedrībām iznākuma.

Renault nevēlētos slēgt nevienu no tā ražotnēm, norādījuši kompānijas pārstāvji.

Renault Francijā pašlaik strādā vairāk nekā 44,6 tūkstoši darbinieku, un darbinieku skaita samazinājums par 7,5 tūkstošiem būtu līdzvērtīgs 17% no kopējā darbinieku skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Renault paziņojis, ka rūpnieciskā spiegošana pret tā biznesu rada nopietnus draudus tā stratēģiskajiem aktīviem, ziņo BBC.

Kā vēstīts, Renault uz laiku atstādināja no amatiem trīs vadošus darbiniekus, jo izmeklēšanā atklājās iespējama slepenas informācijas nopludināšana par elektriskajiem transportlīdzekļiem.

Komentējot šo gadījumu, Francijas rūpniecības ministrs Ēriks Besons brīdinājis, ka valsts saskaras ar ekonomisko karu. Viņš arī teicis, ka situācija Renault ir nopietna.

Jēdziens ekonomiskais karš šoreiz ir piemērots, sacījis ministrs. Viņš piebildis, ka tas attiecas uz elektriskajām automašīnām, bet nav vēlējies sniegt sīkāku informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Renault atgriezies pie peļņas

Lelde Petrāne, 10.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Renault pagājušajā gadā strādājis ar 3,42 miljardu eiro (2,39 miljardu latu) peļņu un prognozē vēl labākus rezultātus 2011.gadā, ziņo AFP.

2009.gadu Renault noslēdza ar 3,12 miljardu eiro zaudējumiem.

Paziņojumā autoražotājs informējis, ka tā mērķis ir 2011.gadā panākt gan lielākus pārdošanas apjoms, gan apgrozījumu. 2010.gada peļņu veicinājuši vienreizēji ienākumi no Zviedrijas autoražotāja Volvo akciju pārdošanas.

«Renault sniegums bija labāks nekā gaidīts,» norādījis vadītājs Karloss Gosns (Carlos Ghosn), piebilstot, ka šie rezultāti ir stabils pamats jaunajam stratēģiskajam plānam. Tajā Renault izvirzījis mērķi 2013.gadā pārdot vairāk nekā trīs miljonus transportlīdzekļu.

Renault nākotni saista ar elektriskajiem automobiļiem. Jau šogad paredzēts laist klajā trīs elektriskos modeļus - Fluence, Kangoo un Twizy, bet ceturto - ZOE - 2012.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Renault un Nissan vēlas palielināt klātbūtni Krievijas AvtoVAZ

Ritvars Bīders, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Renault kopā ar savu Japānas sabiedroto Nissan Motor patlaban risina sarunas ar kompāniju Troika Dialog par tai piederošo Krievijas automašīnu ražotāja AvtoVAZ akciju iegādi, citējot Renault vadītāju Karlosu Gosnu (Carlos Ghosn), vēsta Bloomberg.

«Mēs plānojam iegādāties Troika Dialog piederošo AvtoVAZ akciju paketi un tagad par to diskutējam,» sacījis K. Gosns.

Patlaban Renault pieder 25% liela AvtoVAZ akciju pakete. Renault savu daļu kompānijā 2007. gada decembrī iegādājās par miljardu ASV dolāru.

Krievijas premjers Vladimirs Putins iepriekš norādījis, ka gadījumā, ja Renault nolemtu palielināt savu klātbūtni Krievijas autoražotājā, Krievija varētu iegādāties Francijas valsts īpašumā esošo Renault 15% akciju paketi.

Kompānijai Troika Dialog patlaban pieder 25% AvtoVAZ akciju pakete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas un ASV autobūves kompānija «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) pirmdien ierosinājusi apvienošanos ar Francijas autoražotāju «Renault», kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus dolāru.

«Fiat Chrysler Automobiles» pirmdien publiskotajā paziņojumā norāda, ka 50% apvienotā uzņēmuma akciju piederēs FCA akcionāriem, bet 50% nonāks «Renault» akcionāru īpašumā.

Apvienotā uzņēmuma akcijas tiktu kotētas Parīzes, Ņujorkas un Milānas fondu biržās, un tas kļūtu par pasaulē trešo lielāko autoražotāju.

«Renault» padome pirmdienas rītā netālu no Parīzes rīko sanāksmi, lai pārrunātu iespējamo apvienošanos ar FCA. Informācijas avots gan skaidro, ka lēmums šajā jautājumā līdz dienas beigām nav gaidāms.

«Lēmuma pieņemšanai būs nepieciešamas vairākas dienas vai pat nedēļas,» vēsta informācijas avots.

Pārrunas abu uzņēmumu starpā norisinās jau vairākas pēdējās nedēļas, ņemot vērā nepieciešamību ietaupīt finanšu līdzekļus laikā, kad aizvien pieaug izmaksas, autorūpniecības nozarei pievēršoties elektrisko un autonomās braukšanas automobiļu ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti ģimenisko minivenu norietam, Renault Scenic un Grand Scenic turpina iesākto un ceļ galdā jaunākos modeļus

Nav jau arī tā, ka visi ir uzgriezuši muguru savulaik tik populārās klases automobiļiem. Francijā un Vācijā joprojām mājo milzīga auditorija, kas krosoveru un pseidokrosoveru vietā arvien paliek uzticīgi miniveniem ar funkcionālu un ērti transformējamu salonu. Tas gan ir tiesa: jo tālāk uz ziemeļaustrumiem, jo vairāk minivenu jeb Renault Scenic/Grand Scenic kapitulēs milzīgajai SUV un pseidokrosoveru armijai.

Lielākā jezga Renault Scenic/Grand Scenic iznākšanas reizē tika sacelta ap tā apriepojumu. Kad Ženēvas autoizstādes laikā Renault paziņoja, ka visi Scenic un Grand Scenic tiks aprīkoti tikai un vienīgi ar 20 collu ripuļiem, pat kaislīgākie franču minivena fani izbrīnā iepleta acis. Testu laikā slavenajā Bordo reģionā Francijā noskaidrots, ka Scenic&Grand Scenic dīvaino 195/55/R20 riepu izmēru vismaz starta stadijā ražos tikai Michelin, Continental un Good Year, ko paredz noslēgtā vienošanās ar Renault.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču ražotājs Renault nav atmetis cerību iekarot lielās klases segmentu, šim nolūkam augusta beigās franči uz Maskavas autoizstādi plāno vest jauno modeli Renault Latitude.

4.89 metrus garā sedana uzdevums būs stāties Renault Vel Satis modeļa vietā, kas savulaik piedzīvoja kaunpilnu izgāšanos. Pēc Ranault solītā Latitude būšot aprīkots ar visām iespējamām ekstrām, kas ir šobrīd Renault rīcībā. Plānots, ka tirdzniecībā Renault Latitude nonākšot 2011. gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīna noliedz saistību ar Renault spiegošanas skandālu

Jānis Šķupelis, 11.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīna šodien noliegusi jebkādu saistību ar to, ka tā varētu būt bijusi aiz spiegošanas, kas tikusi veikta, lai iegūtu kompānijas Renault elektroauto tehnoloģiskos noslēpumus.

Jāpiebilst, ka Francijas valdības (kam pieder 15% Renault) pārstāvji pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tiek izmeklēts iespējama Ķīnas saistība ar notikušo spiegošanu.

«Esam pamanījuši ar šādiem apvainojumiem saistītus ziņojumus, un mēs domājam, ka tas, ka daži cilvēki saka, ka Ķīna ir aiz minētās spiegošanas ir pilnīgi nepamatoti un neatbaidīgi,» norāda Ķīnas ārlietu ministrijas pārstāvji.

Jāpiebilst, ka ar asu retoriku pagājušajā nedēļā sājā sakarā klajā nāca Francijas parlamenta pārstāvji. Tā, piemēram, Francijas parlamenta pārstāvis Bernards Carajons esošo situāciju Renault sakarā nosaucis par «karu» ar strauji augošajām ekonomikām, kas izsalkušas pēc jaunām tehnoloģijām. «Šis ir karš, kas nebeidz pasliktināties un joprojām tikai saasinās, kad pasaules ekonomikas priekšplānā izvirzās tāda industriāli varena valsts kā Ķīna. Ir liels kārdinājums krāpties, ja tu iepaliec,» tā amatpersona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektās paaudzes Renault Espace žilbina ar proporcionālu dizainu, aviolainera stilā iekārtotu salonu un apkārt tādu greznību, kas pat dažam labam t.s. premium klases auto liks aiz sajūsmas noelsties

Kāpēc tas būtu jāpērk

Īpašs auto īpašiem cilvēkiem. Precīzāk būtu teikt – īpašām ģimenēm ar kārtīgu budžetu un kuplāku bērnu bariņu. Taču realitāte ir tāda, ka, prognozējot pārdošanas apjomu jaunā modeļa testu laikā Francijā, Renault marketologi atklāja, ka lauvas tiesu no jaunā Espace pārdošanas apjomiem veidos juridiskās personas. Piemēram, Francijā, kas, visticamāk, būs Espace lielākais noieta tirgus, juridisko klientu īpastvars varētu sasniegt pat 80%. Mazo viesnīcu, privātklīniku vai ekskluzīvu rehabilitācijas centru dienesta auto. Skaidrs, ka Espace ir nišas produkts Eiropā, bet vēl jo vairāk šis princips darbosies pie mums. Visticamāk, ka Espace Latvijā tirgos ne simtos, ne vairākos desmitos mērāmu vienību. Tomēr arī Latvijā franču sauszemes laineris ir sasniedzis dzirdīgākās ausis un acis, īpaši – pēc viesošanās šī gada Rīgas autoizstādē. Pie pašmāju Renault dīleriem jau ir vērsušies interesenti, kas nesirgst ar zīmolu māniju. Tie ir finansiāli situētas un pārliecinātas personības, kam vajag diskrētāku zīmolu, bet tajā pašā laikā elegantu, ērtu, apbērtu ar dažādām komforta un drošības ekstrām, kurš salonā garantē piecas ērtas sēdvietas ar iespēju uzstādīt divas papildvietas. Tieši tāds ir Renault Espace.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Renault Baltijas reģionā vadītājs būs Marcins Kurkievičs

Žanete Hāka, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1. decembra kompānijas Renault Baltijas reģiona izpilddirektora pienākumus pildīs Marcins Kurkievičs (Marcin Kurkiewicz), informē uzņēmuma pārstāvji.

Miroslavs Dabrovskis (Mirosław Dąbrowski), kurš pašlaik pilda Baltijas reģiona izpilddirektora pienākumus, sākot ar šī gada decembri ieņems Renault Retail Group Warsaw vadītāja amatu.

M.Kurkievičs (Marcin Kurkiewicz) Renault strādā kopš 2002. gada. Darba gaitas kompānijā viņš uzsācis kā Renault Polska garantiju speciālists, vēlāk kļūstot par padomnieku tehniskajos jautājumos, pēc tam par PER4 ekspertu, komerciālā sektora vadītāju, līdz 2008. gadā kļuva par Renault dīleru attīstības departamenta vadītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru