Būvniecība un īpašums

Somijas būvmateriālu ražotājs Maler plāno būvēt ražotni Lietuvā

LETA--BNS, 04.10.2022

Projektēšanas posmu plānots sākt šā gada nogalē, bet būvniecību - nākamā gada pirmajā pusē. Aplēses liecina, ka jaunās "Maler" ražotnes izmaksas sasniegs vismaz piecus miljonus eiro.

Avots: maler.fi/Facebook

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas interjera noformēšanas un būvmateriālu ražotājs "Maler" plāno Lietuvas centrālās daļas pilsētā Ķēdaiņos būvēt piecu miljonus eiro vērtu ražotni, informēja Ķēdaiņu Brīvās ekonomikas zonas valdes loceklis Ģiedrjus Valucks.

Viņš pirmdien paziņoja, ka projektēšanas posmu plānots sākt šā gada nogalē, bet būvniecību - nākamā gada pirmajā pusē. Aplēses liecina, ka jaunās "Maler" ražotnes izmaksas sasniegs vismaz piecus miljonus eiro, lai gan šie aprēķini veikti vēl pērn, kad aprīkojuma un būvniecības izmaksas bija zemākas.

Kā sacīja Valucks, Somijas kompānija sākotnēji jaunajā ražotnē plāno radīt vismaz 20 darbavietas, bet nākotnē darbību Ķēdaiņos varētu paplašināt.

Modernajā rūpnīcā Ķēdaiņos "Maler" plāno ražot krāsotas vidēja blīvuma kokšķiedru loksnes, arī līstes un paneļus. Ražošanā plānots izmantot augsti automatizētas metodes.

Somijas kompānija Lietuvā plāno pieņemt darbā rūpnieciskās plānošanas, krāsošanas un iekārtu uzturēšanas speciālistus, kā arī pārdošanas un biroja darbiniekus.

Produkciju Lietuvā plānots ražot Eiropas tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru