Jaunākais izdevums

Japānas Sony Corp. iesniegusi patenta pārkāpuma prasības, mēģinot bloķēt LG Electronics Inc. mobilo telefonu importu ASV, ziņo Bloomberg News.

Sony apgalvo, ka LG izmanto Sony tehnoloģiju vairākos tālruņos, piemēram, Lotus Elite, Neon, Remarq, bez atļaujas.

Sony otrdien prasības iesniegusi federālajā tiesā Losandželosā un ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijā, kas var bloķēt produktu importu.Federālā tiesa savukārt var piemērot naudas sodu.

LG ir trešais lielākais mobilo tālruņu ražotājs pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony ar Xperia XZ1 turpina tradīciju aizvien pilnveidot tālruni, gadiem ilgi būtiski nemainot tā izskatu

Japāņu sabiedrībā dziļi iesakņojusies tradīciju cienīšana un zināšanu nodošana no paaudzes paaudzē. Ne velti pieci pasaulē senākie joprojām eksistējošie uzņēmumi radušies tieši Japānā un no piecarpus tūkstošiem par 200 gadiem vecāko pasaules kompāniju vairāk nekā trīs tūkstoši dibināti uzlecošās saules zemē. Paļaušanās uz pārbaudītām vērtībām lielā mērā izskaidro, kādēļ Sony viedtelefoni gadu gaitā mainās pavisam minimāli.

Desmitgades pirmajā pusē Sony labākā sērija Xperia Z jau saņēma kritikas devu no tehnoloģiju apskatniekiem par faktiski nemainīgo dizainu. Šoruden prezentētais Xperia XZ 1 modina aizdomas, ka japāņi nolēmuši pa līdzīgu tradīciju godāšanas taku staigāt arī tagad, jo jaunais modelis faktiski ir pērnā gada XZ kopija ar dažiem tehniskiem uzlabojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony jau 2012. gada vidū plāno atteikties no Sony Ericsson zīmola izmantošanas. Tāpat kompānija plāno uzsākt mobilo ierīču ražošanu, izmantojot zīmolu Sony.

Db.lv jau vēstīja, ka oktobrī Sony iegādājās Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu giganta Ericsson daļu kopīgajā uzņēmumā Sony Ericsson. Darījuma sasniedza 1,05 miljardus eiro. Japāņu-zviedru grupa tika izveidota 2001. gadā. Tā ir kļuvusi par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Kompānija norāda, ka nākamajā gadā veltīs ievērojamus līdzekļus, lai popularizētu Sony arī kā mobilo ierīču zīmolu, vēsta Los Angeles Times.

«Mēs pēdējā laikā neeasam bijuši tik agresīvi, kā pirms dažiem gadiem. Tomēr mēs pastiprināsim un koncentrēsim savu darbību, kā arī investēsim atsevišķos tirgos, kā, piemēram, Indijā,» sacīja Sony Ericsson viceprezidents Kristiāns Tīrs (Kristian Tear).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony akcijas cena nokrīt līdz zemākajam līmenim pēdējā 31 gada laikā

Ritvars Bīders, 11.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad kompānija Sony paziņoja par rekordlielajiem 2011. gada zaudējumiem 5,7 miljardu ASV dolāru apmērā, Sony akcijas cena Tokijas biržā samazinājās par 6,7% līdz 1 132 jēnām (7,71 Ls), kas ir zemākais līmenis pēdējā 31 gada laikā.

Kā vēsta BBC, Sony ar zaudējumiem strādā jau pēdējos četrus gadus, taču šo gadu kompānija paredz pabeigt ar peļņu. Tomēr investori gan nedomā, kompānijai izdosies sasniegt plānoto.

«Sony ir daudz problēmu, un jaunais prezidents līdz šim nav spējis radīt skaidru plānu tam, kā optimizēt kompāniju,» norāda Fukoku Capital Management eksperts Juki Sukarai.

Sony televizoru bizness, kas iepriekš bija viens no lielākajiem kompānijas dzinējspēkiem, ir smagi cietis no pieaugošās konkurences un krītošajām cenām. Šī Sony divīzija strādā ar zaudējumiem jau astoņus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Sony Xperia 10 II" ir šaurāks nekā vairums konkurentu, taču piedāvā gana lielu ekrānu un iespēju to viegli sadalīt divās daļās.

Tālā pagātnē palikuši tie laiki, kad "Sony" ražoja vienus no iekārojamākajiem tālruņiem. Plāni, spīdīgi, vieni no pirmajiem ūdensdrošajiem. Pēc pamatīgā atkritiena, japāņi cenšas izkārpīties no bedres, un pavisam nesen izrādīja jaunākos lolojumus – "Xperia" sērijas modeļus "1 II" un "10 II". Pirmais "DB.lv" rīcībā nonāca vidējās klases pārstāvis "Xperia 10 II".

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Jaunā "Sony" ierīce patiks nelielo telefonu kārotājiem. Sen nebija nācies lietot tik slaidu telefonu, ar kuru ir tik parocīgi darboties vienā plaukstā. Pat neraugoties uz to, ka "Xperia 10 II" ir gana plašs 6 collu displejs. Ērtuma pamatā ir "Sony" pirms dažiem gadiem pieņemtais lēmums izmantot ekrānus ar 21:9 malu attiecību, kā rezultātā telefons ir šķietami nesamērīgi garš, toties šaurs. 6,9 centimetru platums ir nepilnu centimetru mazāk par vidusmēra viedtelefona "vidukļa apmēru", taču ikdienas lietošanā tas ir ļoti jūtams. Tāpat kā 151 grama svars, kura dēļ japāņu darinājums šķiet neparasti viegls un gaisīgs. Tas arī atbilst IP68 ūdens izturības standartam, kas ļauj ierīcei pusstundu peldēt pusotru metru dziļi saldūdens tilpnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tehnoloģiju apskats: Sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR

Jānis Vēvers, 17.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglā sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR ļauj parādīt citiem, kā pasaule izskatās tieši no tava skatupunkta

Kompaktās un izturīgās sporta videokameras ne vien radījušas dzīvotspējīgu tirgus nišu, bet arī mainījušas veidu, kā cilvēki iemūžina un dalās ar saviem piedzīvojumiem – proti, nofilmējot visu pieredzēto no sava skatupunkta. YouTube kanāls mudž no ierakstiem, kuri dod iespēju izdzīvot traukšanos lejup no kalna ar slēpēm, lēkšanu ar izpletni vai pasaules apjūsmošanu no debesskrāpja smailes, pat nepieceļoties no mīkstā dīvāna, jo kāds to visu ir nofilmējis ar ķermenim piestiprinātu kameru, tādu kā Sony Action Cam FDR-X1000VR.

Šī kamera uz līdzinieču fona izceļas ar interesantu un ļoti noderīgu pievienoto vērtību – rokas apsēju ar iestrādātu ekrānu, kas ne vien ļauj attālināti vadīt kameru, bet arī skatīties, ko tā filmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony var saskarties ar tiesvedību visā pasaulē pēc tam, kad hakeri uzlauza PlayStation Network un nozaga tīkla lietotāju personīgo informāciju, vēsta Reuters.

Sony slēdza piekļuvi tīklam jau 19. aprīlī, bet par datu zādzību neziņoja līdz pat otrdienai. Hakeru rīcībā nokļuva informācija par 77 miljoniem tīkla lietotāju, ieskaitot to vārdus, adreses un, iespējams, pat kredītkaršu datus.

Pēc zādzības vairākās ASV pavalstīs ir uzsākta izmeklēšana. Datu zādzību izmeklēs pat ASV Federālā Tirdzniecības komisija un FIB kibernoziegumu nodaļa. Lielbritānijā incidentam savu uzmanību ir pievērsuši lietotāju privātuma aizsardzības uzraugi.

Lielbritānijas informācijas komisārs Kristofers Grahams (Christopher Graham) norādīja, ka komisija jau ir uzsākusi izmeklēšanu Sony sistēmas «uzlaušanas» sakarā. Komisijai ir tiesības piespriest ievērojamas soda naudas, pat līdz 500 tūkstošiem britu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony videokamera FDR-AX100E uzņem lieliskas kvalitātes 4K video, taču ir par lielu ikdienas līdzņemšanai

Kurš gan varēja iedomāties, ka paņemot rokās vēl pirms gadiem 10-15 daudzu ceļotāju iekāroto videokameru, pārņems sajūta, ka aplūko kādu vēsturisku relikviju. Tiešām dīvaini, cik ātri viedtālruņi ir atradinājuši no specializētu filmēšanas ierīču lietošanas. Un, ja tā labi padomā, pēdējos gados gan pie tūrisma objektiem aizvien retāk manīti cilvēki ar «hendikamiem», gan veikalu plauktos amatieru videokameru klāsts kļuvis pavisam trūcīgs. To vietu pārliecinoši ieņēmuši telefoni, sporta kameras, planšetes un pat droni.

Sony FDR-AX100E nav pirmā svaiguma produkts. Tomēr tā joprojām ir labākā Sony izgatavotā plaukstas videokamera plašam patērētāju lokam, un arī tās jaunākās māsas būtiskas pārmaiņas nav nesušas. Līdz ar to jautājums, vai vispār viedtelefonu ērā ir vērts iegādāties šādu kameru, joprojām ir aktuāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony Corp uzsākusi sarunas, lai izpirktu Zviedrijas uzņēmumam Ericsson piederošās daļas mobilo telefonu ražošanas kopuzņēmumā Sony Ericsson, aģentūrai Reuters pavēstījuši anonīmi avoti.

Šāds darījums varētu ļaut Sony sekmīgāk konkurēt ar tādiem telekomunikāciju ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung. Kā Reuters paskaidroja nozari pārzinoši avoti – Sony un Ericsson jau vairākas nedēļas cenšas vienoties par kopuzņēmuma, kurā abām kompānijām pieder puse, nākotni.

Ja Sony vienotos par Ericsson daļu izpirkšanu, darījuma vērtība varētu sasniegt 1,3 miljardus ASV dolāru. Summa arī atkarīga no tā, kādas vienošanās tiktu noslēgtas par Ericsson telekomunikāciju patentu izmantošanu.

Tomēr The Wall Street Journal iepriekš vēstīja, ka šīs sarunas jebkurā brīdī var izgāzties. Abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony otrdien ir atzinusi, ka pret to ir bijis vērsts vēl viens hakeru uzbrukumus, kura laikā, iespējams, ir nozagti dati vēl par 25 miljoniem lietotāju. Sony paziņojums seko tikai dienu pēc tam, kad kompānija solīja, ka nepieļaus līdzīgus uzbrukumus, vēsta Reuters.

Sony atzina, ka 18. aprīlī ir uzlauzta Sony Online Entertainment datorspēļu sistēma, bet kompānija to atklājusi un slēgusi sistēmu tikai pirmdien. Šoreiz ir nozagti dati par 10,7 tūkstošiem Austijas, Nīderlandes un Spānijas lietotājiem, 12,7 tūkstošiem ASV lietotāju un citiem.

Savukārt, kā norāda investori, kompānijas izpilddirektors Hovards Stringers (Howard Stringer) ir centies klusēt par uzbrukumiem Sony. «Veids kā Sony ir centusies risināt hakeru problēmas skaidri norāda, ka tā nespēj pārvaldīt krīzes. Esošajam izpilddirektoram vajadzētu atkāpties,» uzskata eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sony Ericsson nākamgad plāno pāriet tikai uz viedtālruņu ražošanu

Jānis Rancāns, 14.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trešā ceturkšņa finanšu rādītājiem, Sony Ericsson paziņojis, ka no nākamā gada ražos tikai viedtālruņus, vēsta BBC.

Šī gada trešo ceturksni uzņēmums aizvadījis bez peļņas, kas bijis uzlabojumus salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kurā Sony Ericsson piedzīvoja 50 miljonu eiro lielus zaudējumus. Salīdzinājumam – aizvadītā gada trešajā ceturksnī Sony Ericsson bija nopelnījis 49 miljonus eiro, norāda britu medijs.

Tāpat trešajā ceturksnī samazinājušas Sony Ericsson tālruņu piegādes – uzņēmums minētajā periodā piegādājis 9,5 miljonus tālruņu, kas ir 9% kritums salīdzinot ar aizvadīto gadu.

Japānas un Zviedrijas kopuzņēmumus šos zaudējumus skaidro ar zemo pieprasījumu pēc tradicionālajiem mobilajiem tālruņiem. Piemēram, uzņēmuma ražotie Xperia viedtālruņi veido 80% no tās pārdoto ierīču apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ekrāns kā milzu skaļrunis

Jānis Vēvers, 01.09.2017

Samsung QLED Q8C

65 collu Ultra HD izšķirtspējas LCD ekrāns ar LED aizmugurgaismojumu veidots kvantu punktu tehnoloģijā, katram punktam pārvēršot gaismu teju jebkurā optiskā spektra krāsā. Pieslēgvietām atvēlēts One Connect bloks, bet vadībai – askētiska pults. Televizors sver 30,2 kilogramus un maksā ap 3800 eiro.

Meklē Lattelecom veikalos un www.lattelecomveikals.lv

https://www.lattelecomveikals.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais Sony izgatavotais OLED tehnoloģijas lielizmēra televizors priecē ar sulīgām krāsām un no ekrāna plūstošu skaņu

Japānas uzņēmums Sony jau gandrīz pirms desmit gadiem sāka ķircināt patērētājus ar ziņām par progresu organisko gaismu izstarojošo diožu jeb OLED tehnoloģijas attīstībā. Beidzot tam izdevies tikt līdz pietiekami lieliem paneļiem, kuru izgatavošanas izmaksas gan joprojām ir augstas, taču «pa zobam» jau lielākai saujiņai potenciālo lietotāju. Tā ceļu pie pircējiem šovasar sākusi Sony pirmā lielizmēra OLED televizoru sērija A1.

Kā jau inovatīvām ierīcēm pienākas, A1 cenšas atstāt neizdzēšamu iespaidu ar itin visu, ieskaitot izmēru. Mazākais sērijas modelis ir ar 55 collu ekrānu, bet lielākais, DB rīcībā pabijušais, – ar 65 collu jeb 165 centimetru paneli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony ir nākusi klajā ar diviem jauniem planšetdatoriem, tādējādi cenšoties «iekarot» šo ierīču tirgu, raksta Reuters. Sony planšetdatori izmantos Google izstrādāto operētājsistēmu Android 3.0, kā arī ar tiem varēs spēlēt PlayStation spēles. Pārdošanā Sony ierīces parādīsies 2011. gada rudenī.

Sony planšetdatori, kuriem dots kodēts nosaukums S1 un S2 atbalstīs WiFi un 3G/4G. S1 ir 9,4 collu ekrāns, kā arī tas ir speciāli izstrādāts, lai to būtu ērti turēt rokās ilgāku laika posmu. S2 ir atvāžams 5,5 collu dubultdisplejs. Kompānija norāda, ka, lai sekmīgi «iekarotu» planšetdatoru tirgu, pircējiem ir jāpiedāvā kaut kas unikāls – vai tas būtu izskats, vai vienalga kas.

Šī gada janvārī Sony paziņoja, ka ar savām ierīcēm gada laikā nodrošinās otro vietu planšetdatoru tirgū, izraisot izbrīnu ekspertos, kuri norādīja, ka Sony būs vispirms jāpārspēj Samsung, kas ir «ļoti spēcīgs konkurents», atceras aģentūra. Pašlaik planšetdatoru tirgū apmēram pusi veido Android ierīces. Vispopulārākais to vidū ir Samsung ražotais Galaxy Tab, kuram seko kompāniju Motorola, LG Electronics un HTC ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad Sony piedzīvoja hakeru uzbrukumu, kura rezultātā tika nozagta informācija par aptuveni 100 miljonu lietotāju datiem, kompānija esot cīnījusies ar citu uzbrukumu, kuru veica «haktīvistu» grupējums Anonymous. Tas ir novērsis Sony uzmanību, atzinusi kompānija.

Vēstulē ASV kongresam tehnoloģiju kompānija norāda, ka tā esot apkarojusi Anonymous uzbrukumu un neesot pamanījusi, kā ļaundari esot ielauzušies tās sistēmās un nozaguši datus. Grupējums gan ir noliedzis, ka ir iesaistīts datu zādzībā.

Sony norāda, ka piedzīvojusi Anonymous uzbrukumu tāpēc, ka uzsākusi tiesvedību pret diviem grupējuma locekļiem, kuri bija modificējuši Sony spēļu konsoli. Kompānija norāda, ka datu zādzība notikusi atsevišķi no Anonymous uzbrukuma, un pagaidām nevar apgalvot, ka abu uzbrukumu rīkotāji savstarpēji ir sadarbojušies.

Kompānija svētdien vienā no tās serveriem atradusi ievietotu datni, kurā bija rakstīts «Mēs esam leģions» (We are legion) – šo frāzi bieži vien izmanto «haktīvisti».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony elitāro telefonu sērija Xperia Z piedzīvojusi trešo paaudzi gada laikā.

Kas kopīgs augstākās klases mobilajiem telefoniem un automašīnām? Abās nozarēs ir nostabilizējušies atpazīstami modeļi, kuriem nemainās nosaukums, bet tikai paaudzes. Vēl desmitgažu mijā telefonu ražotāji sacentās krāšņāko nosaukumu izdomāšanā, piebārstot tirgu ar aizvien jauniem aparātiem. Taču mode mainās, un tam apliecinājums ir arī Sony izlolotā Xperia Z sērija.

Atšķirībā no automašīnām tālruņu paaudzes mainās neticamā ātrumā. Parasti jauns modelis uzrodas reizi gadā, bet Sony gadījumā mainība ir vēl ātrāka. Viena gada laikā līdz patērētājiem nonākušas veselas trīs paaudzes – Z, Z1 un jaunākā versija Z2. Pēdējais iegūlās veikalu plauktā pavasara beigās un pavisam droši ir nosaucams par līdz šim labāko japāņu koncerna radīto telefonu, kam papildu vērtību piešķir biznesa izskata un iespēju sapludināšana ar pastiprinātu drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tālruņu ražotājs Sony otrdien elektronikas izstādē Lasvegasā laidis klajā savu pirmo mobilo tālruni bez Sony Ericsson zīmola, iezīmējot simbolisku noslēgumu kompānijas desmit gadu sadarbībai ar Zviedrijas telekomunikāciju gigantu, raksta thelocal.se.

Ericsson, kas telefonus sāka ražot 1878. gadā, vārds vairs nav atrodams uz viedtālruņa ar nosaukumu Sony Xperia S.

Zīmola maiņa ir rezultāts Sony lēmumam iegādāties Ericsson pusi no partnerības pagājušā gada oktobrī par 1,05 miljardiem eiro.

Šķiršanos paredzēts oficiāli noslēgt līdz janvāra beigām.

Japāņu - zviedru grupas spēkus apvienoja 2001. gada oktobrī.

Neskatoties uz ievērojamiem finansiāliem kāpumiem un kritumiem, Sony-Ericsson kopuzņēmums kļuva par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Sony nopirka Ericsson daļu 2011. gadā ar mērķi koncentrēties uz viedtālruņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony izstrādājis iTunes konkurentu

Ritvars Bīders, 02.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony paziņojusi par pakalpojumu Qriocity, kas Sony ražoto elektronisko preču lietotājiem ļauj piekļūt izklaides iespējām - video, mūzikai, spēlēm un e-grāmatām.

Berlīnē notiekošajā izstādē IFA 2010 kompānija Sony paziņoja, ka tās video straumēšanas pakalpojums sākotnēji būs pieejams piecās Eiropas valstīs - Francijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un Lielbritānijā. Plānots, ka ar laiku pakalpojums būs pieejams arī Latvijā.

Sony arī pauda plānus ieviest jaunu mūzikas pakalpojumu, kurš būs pieejams gada beigās un mūzikas cienītājiem nodrošinās piekļuvi apjomīgam mūzikas arhīvam. Pakalpojums «Music Unlimited powered by Qriocity» sākumā būs pieejams Sony 2010. gada BRAVIA televizoriem, Blu-ray Disc atskaņotājiem, Blu-ray mājas kinozāles sistēmām, kā arī PlayStation 3 videospēļu konsolēm, VAIO un citiem personālajiemdatoriem, un ar laiku tas kļūs pieejams arvien plašākam klāstam Sony mobilo ierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony biznesa gadam prognozē zaudējumus; pārdos personālo datoru ražošanas biznesu

LETA--AFP, 06.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas uzņēmums Sony Corp. ceturtdien prognozēja, ka šis biznesa gads tiks noslēgts ar 110 miljardu jenu (80,4 miljonu eiro) zaudējumiem, vienlaikus paziņojot par ieceri pārdot personālo datoru ražošanas biznesu.

Kompānija iepriekš prognozēja, ka biznesa gadā, kas noslēgsies martā, strādās ar 30 miljardu jenu (21,9 miljonu eiro) tīro peļņu.

Prognozētie zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar biznesa vides pasliktināšanos un plānoto aktīvu pārdošanu, kā arī ar zaudējumiem videospēļu biznesā, kas iepriekšējās aplēsēs netika iekļauti.

Sony arī paziņoja, ka pārdos personālo datoru ražošanas biznesu Japānas investīciju fondam Japan Industrial Partners.

Uzņēmums plānotā darījuma summu neatklāj, taču mediji vēsta, ka tā veidos aptuveni 40-50 miljardus jenu (291,8-364,8 miljonus eiro).

Norādot uz dramatiskām izmaiņām globālajā personālo datoru tirgū, Sony pavēstīja, ka ir nolēmusi «koncentrēt savus mobilos produktus uz viedtelefoniem un planšetdatoriem, un pārdot personālo datoru biznesu jaunai kompānijai, kuru izveidos Japan Industrial Partners un nodrošinās tā turpmāku darbību».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony cer, ka kredītkaršu informāciju hakeriem nav izdevies nozag, jo kredītkaršu dati, kas tika nozagti no PlayStation Network, tika glabāti droši šifrētos failos, vēsta BBC.

Sony iepriekš brīdinājis, ka starp hakeru nozagtajiem datiem varētu būt informācija par kredītkaršu numuriem un kredītkaršu derīguma termiņiem, tomēr tagad uzņēmums atklāj, ka šie dati esot bijuši droši šifrēti.

Informācija par klientu dzimšanas datiem un dzīvesvietas adresi neesot bijusi tik stipri aizsargāta.

«Dati, kas saturēja informāciju par kredītkartēm, bija stingri aizsargāti, un mūsu rīcībā nav informācijas, ka tie būtu nozagti,» vēstīts PlayStation mājaslapas jautājumu un atbilžu sadaļā.

Tomēr uzņēmums nav atklājis datu aizsardzības tipu, kas sargā informāciju par kredītkartēm. IT drošības uzņēmuma Sophos pārstāvis Grehems Klulejs (Graham Cluley) BBC norādījis, ka Sony minētā «datu šifrēšana» varētu nozīmēt «pilnīgi jebko».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sony boss nevar garantēt drošību «ļaunajā» kibernoziedzības pasaulē

Jānis Rancāns, 18.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Sony vadītājs Hovards Stringers (Howard Stringer) brīdinājis, ka «jaunajā, ļaunajā» kibernoziedzības pasaulē nav iespējams garantēt elektronikas giganta tiešsaistes tīkla drošību, vēsta AFP.

Sony ir uzsākusi «uzlauzto» PlayStation Network un Sony Online Entertainment tīklu atjaunošanu, kā arī tajos ieviesusi jaunus drošības pasākumus. «Privātās informācijas aizsardzība ir nebeidzams process un neviens nevar būt simts procentu drošībā,» norāda H. Stringers.

Hakeri kādu dienu varētu arī uzbrukt pasaules finanšu sistēmai, eletroenerģijas tīkliem vai pat gaisa kontroles sistēmām, ir pārliecināts Sony vadītājs. «Tas ir sākums. Tā nav jauna, skaista pasaule – tā ir jauna, ļauna pasaule,» secina H. Stringers.

Uzbrukums Sony devis pamatīgu triecienu finansēm – kompānija varētu zaudēt līdz pat vienam miljardam ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony pārtrauks televizoru ražošanu Eiropā

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony šogad plāno pārtraukt televizoru ražošanu Eiropā, un pārdos savu televizoru ražotni Spānijā diviem vietējiem uzņēmumiem, atsaucoties uz kompānijas sniegto informāciju, vēsta PCWorld.

Šis solis, kas ir daļa no Sony pārstrukturēšanas, palielinās kompānijas paļaušanos uz ārpakalpojumu uzņēmumiem un ir daļa no plāna, kā atgriezt televizoru biznesu pie peļņas.

Saskaņā ar darījumu Sony Berselonas Tehnoloģiju centrs tiks sadalīts divos uzņēmumos - viens koncentrēsies uz ražošanu, otrs - uz attīstību un tehnoloģijām.

Sony norādījusi, ka pārdošana varētu noslēgties līdz decembrim.

Finanšu informācija par šo darījumu netiek atklāta.

Divus gadus pēc pārdošanas Sony autsorsēs LCD televizoru ražošanu ražošanas uzņēmumam un abi uzņēmumi sadarbosies ar Sony jauna biznesa attīstīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony uzsāk savu mūzikas straumēšanas servisu

Jānis Rancāns, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony ir uzsākusi mūzikas straumēšanas servisu sākot piedāvāt savu jauno pakalpojumu - Qriocity Unlimited Music. Lai gan atsevišķās Eiropas daļās serviss jau ir bijis pieejams, ar šodienu to pilnībā var izmantot arī ASV, Austrālijas un Jaunzēlandes melomāni.

Lai kļūtu par servisa lietotāju, nāksies šķirties no nepilniem četriem dolāriem mēnesī. Savukārt, maksājot desmit dolārus mēnesī, lietotājam būs neierobežota iespēja tikt pie kataloga un mūzikas ieteikumiem. Sistēma tos ģenerēs, sekojot līdzi tam, ko klausās pakalpojuma izmantotājs. Servisā būs pieejamas vairāk kā seši miljoni dziesmu - gan Sony, gan Universal Music Group, EMI Music un Warner Music Group Corp pārstāvētie mākslinieki. Jaunais serviss ļaus minētajām kompānijām mūziku pārdot tieši klausītājam.

Pašlaik Sony mūzikas straumēšanas sistēma ir savienojama tikai ar Sony ierīcēm, tādām kā Play Station 3, Blu-ray atskaņotājiem, Sony Bravia televizoriem un VAIO klēpjdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony laidusi klajā jauno Xperia Z Ultra viedtālruni, kas tiek prezentēts kā pasaulē plānākais viedtālrunis ar lielāko Full HD ekrānu.

Xperia Z Ultra ir arī ūdensizturīgs viedtālrunis, tāpat tā korpuss tiek speciāli aizsargāts pret putekļiem. Viedtālrunis var atrasties 1,5 metru dziļumā zem ūdens līdz 30 minūtēm.

6,4 collu viedtālrunis aprīkots ar Qualcomm® Snapdragon™ 800 procesoru un darbojas, izmantojot Android operētājsistēmu.

Xperia Z Ultra aprīkots ar astoņu megapikseļu kameru.

Latvijā jaunā Sony ierīce gaidāma septembra, taču pagaidām viedtālruņa cena netiek atklāta, Db.lv norādīja Sony pārstāvis Aigars Vilcāns.

Jau vēstīts, ka Japānas tehnoloģiju uzņēmums Sony biznesa gadā, kas noslēdzās 31. martā, strādāja ar neto peļņu 436 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi gūstot pirmo peļņu pēdējo piecu gadu laikā. Attiecīgā laika posmā pirms gada Sony strādājis ar zaudējumiem 4,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Kompānija savus finanšu rezultātus skaidro ar Japānas jenas vērtības samazināšanos, kas palielina valsts eksportētāju konkurētspēju un to ārvalstīs gūtos ienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatrisinātā patentu strīda dēļ, Eiropas muitas pārstāvjiem būs jākonfiscē visas jaunpiegādātās spēļu konsoles PlayStation 3 (PS3), raksta BBC.

Kompānija LG ir iesūdzējusi Sony Hāgas tiesā, kas savukārt nolēma piemērot Sony ražotajam PS3 desmit dienu importa aizliegumu. Nīderlandes muitas amatpersonas ir paziņojušas, ka līdz šim tās ir konfiscējušas desmitiem tūkstošu PS3.

Ilglaicīgais strīds starp LG un Sony ir par Blu-Ray disku atskaņošanu. LG uzskata, ka Sony savā ierīcē ir iekļāvis vairākas tās patentētas tehnoloģijas.

Ja šis aizliegums tiks pagarināts vēl uz kādu laiku, veikali varētu saskarties ar PS3 ierīču trūkumu.

Līdzīgu liegumu LG grib panākt arī ASV. Tā ir vērsusies ASV Starptautiskajā tirdzniecības komisijā, aicinot to noteikt importa aizliegumu PS3.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony mobilais bezvadu skaļrunis SRS-XB40 spēj skanēt apdullinoši skaļi un ritmiski mirgot kaut visu nakti

Vasara, pat ja tā nešķiet gana silta un saulaina, mūsu platuma grādos tāpat ir ļoti piemērots gadalaiks brīvdabas ballītēm. Un kā gan tajās iztikt bez mūzikas! Atšķirībā no nesenas pagātnes tagad dziesmu atskaņošanai vairs nav jānes no istabas skaņas iekārta vai jāizlīdzas ar automašīnas magnetofonu, jo ražotāji ir sagatavojuši gana jaudīgus un, kas īpaši svarīgi, ūdensdrošus bezvadu skaļruņus, kas pastiprina no mobilās ierīces izplūstošās mūzikas skaņas. Tādi kā šā gada Sony ballīšu skanda SRS-XB40.

Dizains

Sony šopavasar izrādīja veselus četrus jaunus mobilos skaļruņus, un SRS-XB40 ir lielākais un funkcijām bagātākais no tiem. Tas tik tiešām ir prāvs, gluži kā māla ķieģelis. 28 centimetrus garš, 10 cm augsts un plats. Arī svara un formas dēļ to labāk turēt uz galda vai zemes, nevis dancot ar pusotru kilogramu smago kluci rokās. Dizaineri tam nav paredzējuši nevienu jēdzīgu turekli – ne rokturi un pat ne kādu iedobi. Līdz ar to pagrābt XB40 vienā rokā nav ne ērti, ne droši. Tiesa, taustes maņām skanda patīk, jo tās korpuss ir apvilkts ar mīkstu, gumijotu materiālu, no kura labi notek ūdens. Brīvdabas pasākumiem tas ir ļoti labi, jo īpaši tad, ja ballīte ievelkas un uz zāles stiebriem sāk mesties rīta rasa. Mīkstais materiāls arī amortizē vieglus sitienus, tādēļ nav pārlieku jāuztraucas, ja deju virpulī kāds nejauši iesper par skandu. Taču, tieši tāpat kā nesen aprakstītās XB10, arī šīs ierīces apvalkam nepatīk smiltis un putekļi. Tie cieši ieķeras materiāla porās un ir nodabūjami ar mitru lupatu. Labi, ka korpuss atbilst IPX5 ūdensdrošības standartam. Proti, tas pacieš šļakatas, bet baseinā gan neizdzīvos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony bezspoguļa kamera A6400 izceļas ar segmentā neierastu darbības ātrumu un zibenīgu autofokusu

Viedtelefonu kļūšana par ikdienas galveno fotografēšanas rīku pamazām ienes korekcijas arī digitālo fotoaparātu vidējā segmentā. Lai piesaistītu pircējus un piedāvātu tiem kaut ko vairāk, nekā iespēj telefoni, foto tehnikas ražotāji «spiež» uz augstākā līmeņa fotogrāfiju kvalitāti kamerās, kuru cena grozās ap tūkstoš eiro. Vismaz Sony.

Gada sākumā, piesakot jauno bezspoguļa hibrīdkameru ar maināmu objektīvu A6400, japāņi devuši skaidru mājienu, ka turpmāk par viedtelefonu flagmaņu cenu varēs iegūt fotoaparātu, kura veikums būs ļoti tuvs spoguļkameru iespētajam. A6400 aizguvusi nozīmīgas tehnoloģijas no divu un vairāk reižu dārgākajām pilna kadra kamerām, ieskaitot augstvērtīgu autofokusa sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru