Citas ziņas

Soross piešķirs 100 tūkstošus Latgales reģiona attīstībai

Lelde Petrāne, 15.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sorosa fonds - Latvija aicina Latvijā reģistrētas biedrības, nodibinājumus un komersantus pieteikties uz kopumā 100 000 ASV dolāru lielu finansiālu atbalstu, lai palīdzētu Latgales reģionā cīnīties ar ekonomiskās krīzes izraisītajām sekām, nodarbinātības un sociālajām problēmām.

Finansējuma mērķis esot palīdzēt Latgales iedzīvotājiem uzlabot dzīves kvalitāti un piedāvāt risinājumus, kas piemēroti tieši šī reģiona īpašajiem apstākļiem.

Konkursa prioritātes esot projekti, kas piedāvās jaunus un efektīvus risinājumus vietēja mēroga problēmām (nabadzība, atkarības vielu lietošana, sociālo pakalpojumu nepieejamība, u.c.), nodrošinās sociālās uzņēmējdarbības attīstību un piedāvās daudzfunkcionālu izglītības un kultūras sociālo centru attīstību.

«Mūsu prioritāte ir veicināt bezdarbnieku un maznodrošināto iedzīvotāju nodarbinātību un ienākumu paaugstināšanu. Vēlamies atbalstīt lauku kopienas, saglabājot īpašo kultūrvidi, kā arī veicināt dažādu sabiedrisko pakalpojumu pieejamību novados, rosinot iedzīvotājus nepamest lauku teritorijas. Jaunu sociālās aprūpes pakalpojumu izstrāde un ieviešana, esošo pakalpojumu pieejamības risinājumi, piemēram, brīvprātīgo iesaiste, informēšana, mobili pakalpojumi, ir tikai daži piemēri,» norāda fonda Integrācijas programmas direktore Liesma Ose.

Projektu konkursā aicina piedalīties biedrības un nodibinājumus, komersantus, kas reģistrēti Latvijas Republikas teritorijā.

Katra organizācija var iesniegt vienu projektu, maksimāli pretendējot uz 18 865 eiro lielu budžetu. Konkursam pieteikto projektu aktivitātēm jānorisinās Latgales plānošanas reģiona teritorijā, tomēr konkursa aktivitātes nav paredzētas republikas nozīmes pilsētās Daugavpilī un Rēzeknē.

Konkurss notiek divās kārtās. Projekta pieteikums konkursa pirmajai kārtai jāiesniedz līdz 2011.gada 11.martam.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas Sorosa fonda - Latvija mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru